JaGrab3 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 WItam, od jakiegoś czasu z repo lecą mi błędy, były jakieś zmiany? NIe znalazłem w rozpisce aktualizacji: GraterliaOS:~# opkg update Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/all/Packages.gz. Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/Packages.gz. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/all-ext/Packages.gz. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el-ext/Packages.gz. Downloading http://myszka20premium.graterlia.xunil.pl/release/Packages.gz. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/all/Packages.gz. Updated source 'gos-all'. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/Packages.gz. Updated source 'gos-mips32el'. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/formulerf1/Packages.gz. Updated source 'gos-formulerf1'. Downloading http://richter.graterlia.xunil.pl/release/Packages.gz. Collected errors: * opkg_validate_cached_file: Failed to download http://addons.graterlia.xunil.pl/release/all/Packages.gz headers: HTTP response code said error. * opkg_validate_cached_file: Failed to download http://addons.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/Packages.gz headers: HTTP response code said error. * opkg_validate_cached_file: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/all-ext/Packages.gz headers: HTTP response code said error. * opkg_validate_cached_file: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el-ext/Packages.gz headers: HTTP response code said error. * opkg_validate_cached_file: Failed to download http://myszka20premium.graterlia.xunil.pl/release/Packages.gz headers: HTTP response code said error. * opkg_validate_cached_file: Failed to download http://richter.graterlia.xunil.pl/release/Packages.gz headers: HTTP response code said error. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Nie od jakiegoś a od bardzo dawna :) Co najmniej od Maja :) Najszybciej będzie wgrać raz jeszcze. Nie mam pojęcia czy wszystko się poprawnie zaktualizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Czy można to normalnie aktualizować czy coś jeszcze wykonać przed? Chodzi o ten pakiet libgcc: GraterliaOS:~# opkg update && opkg list-upgradable Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/all/Packages.gz. Updated source 'gos-all'. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/Packages.gz. Updated source 'gos-mips32el'. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/vusolo2/Packages.gz. Updated source 'gos-vusolo2'. Not selecting libgcc 9.1.0 as installing it would break existing dependencies. expat - 2.2.7 - 2.2.8 elfutils-libelf - 0.176 - 0.177 GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Na razie czekać. To jest test. Szkamy, dlaczego u niektórych mamy problemy z TS i nagrywaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 U mnie też jest ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspar Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 pietrek[/member], możesz uszczegółowić w jaki sposób objawia Ci się problem z nagrywaniem?... TS? czy ustawiony jakieś timer, który zachowuje się jakby się nie skończył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 No dobra, u mnie też jest problem z nagrywaniem... Chciałem poobserwować, zanim coś napiszę. Generalnie, problem się pojawia (nie zawsze), gdy oglądany jest program, i jest ustawione coś na timerze (mam podejrzenie, że kilka rzeczy po sobie), wtedy zdarza się, że pojawia się spinner - i tak już zostaje. Co ciekawe zwykle nagranie jest nagrane. W momencie jak pojawia się spinner, godzina na wyświetlaczu już się nie zmienia. Co ciekawe, dzisiaj w nocy miałem ustawiony timer na 3 odcinki postępujące po sobie - tunek w uspaniu. Nic się nie nagrało, tunek zwiśnięty (sama Enigma). Nie wiem czy to ma związek, ale wydaje mi się, że kiedyś inaczej się nagrywały kolejne timery z tego samego programu - tzn jako jeden długi złączony kawałek materiału, teraz jest tak, że poszczególne timery są podzielone na osobne pliki i początek i koniec z sąsiadujących plików się nakłada (zgodnie z marginesami nagrywania) - ot taka obserwacja. Problem dzieje się od paru tygodni, bardzo sporadycznie, wczoraj pojawił się dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 pietrek[/member], możesz uszczegółowić w jaki sposób objawia Ci się problem z nagrywaniem?... TS? czy ustawiony jakieś timer, który zachowuje się jakby się nie skończył? Gdy mam ustawiony TS z autostartem np. na 5s. to dekoder się uruchomi, obraz się pokaże ale chęć zmiany kanału bądź zrobienia głośniej czy nawet wyłączenie dekodera powoduje pokazanie spinnera i niestety nic więcej się nie zrobi. Reset zasilania lub długie przytrzymanie pilota na wyłącz resetuje go ale po ponownym uruchomieniu dalej jest to samo. W momencie wyświetlenia spinnera nawet nie da się zatrzymać Enigmy z ssh. Jeśli go wywala z autostartu dekoder pracuje prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m2teusz Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 U mnie natomiast zakończenie nagrywania czy to planowanego czy też z pilota kończy się również zwisem enigmy. Restart z konsoli e2gui nie przynosi efektu jedynie reboot żeby była możliwość normalnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 U mnie natomiast zakończenie nagrywania czy to planowanego czy też z pilota kończy się również zwisem enigmy. Restart z konsoli e2gui nie przynosi efektu jedynie reboot żeby była możliwość normalnej pracy. U mnie też wisi po nagraniu. pomaga tylko wtyczka z gniazdka, albo reboot z konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Po aktualizacji z dzisiaj też? Pytam, bo była dość istotna poprawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m2teusz Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Po aktualizacji to samo. Wciskam stop nagrywania - spiner i tyle (a w tle film leci). Jedynie wtyczka albo reboot z konsoli. Po tej aktualizacji i wydaniu w konsoli polecenia "e2gui stop" pomaga jedynie ctrl-c bo czeka... Dodatkowo po raz kolejny sprawdziłem dysk i nic root@sypialnia:~# fsck -vyf /dev/sda1 fsck z pakietu util-linux 2.34 e2fsck 1.45.3 (14-Jul-2019) Przebieg 1: Sprawdzanie i-węzłów, bloków i rozmiarów Przebieg 2: Sprawdzanie struktury katalogów Przebieg 3: Sprawdzanie łączności katalogów Przebieg 4: Sprawdzanie liczników odwołań Przebieg 5: Sprawdzanie sumarycznych informacji o grupach 436 użytych i-węzłów (0.00% z 61054976) 110 plików nieciągłych (25.2%) 1 katalog nieciągły (0.2%) liczba i-węzłów z blokami ind/dind/tind: 181/90/8 33160696 użytych bloków (13.58% z 244190389) 0 wadliwych bloków 22 duże pliki 418 zwykłych plików 9 katalogów 0 plików urządzeń znakowych 0 plików urządzeń blokowych 0 potoków 0 dowiązań 0 dowiązań symbolicznych (0 szybkich dowiązań symbolicznych) 0 gniazd ------------ 427 plików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Po aktualizacji z dzisiaj też? Pytam, bo była dość istotna poprawka. tak, nadal wiesza się po nagraniu. system aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 U mnie na H2S to samo (zgłaszałem to już kiedyś). Zatrzymanie nagrywania, zatrzymanie TS i zwis (spinner). System aktualny. Planowane nagrania również kończą się spinnerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 ...bądź zrobienia głośniej... Z góry przepraszam, że wyrywam z szerszego kontekstu, ale chcę UWYPUKLIĆ, aby faktycznie opisywać kiedy się wiesz. Testuję ten problem już od dłuższego czasu i NIGDY to nie występuje przy zmianie głośności! Nie twórzcie sytuacji jakich nie było. Problem jest z zachowaniem przy zapisie naganiań, czy to zaplanowanych czy PTS. Jak włączony jest PTS, to po opaleniu jego (np po 10s) próba zmiany kanału lub np restartu dekodera powoduje zawieszenie E2 - spinner. Aby "odwiesić" trzeba zalogować się w SSH i wykonać komendę: killall -9 enigma2 komenda restartu gui, np: /etc/init.d/e2gui restart NIE zadziała, bo enigma2 wisi. Problem też jest potwierdzony na kanałach FTA, więc kwestia softcamu na 99,99999999% nie ma związku. Niestety NIE ma żadnych poszlak w logach E2 czy systemu czemu się dekoder wiesza i nie możemy namierzyć problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m2teusz Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Hi! jak zainstalować czystą wersje OS? nie mogę zainstalować gui bo wali błędem. root@192.168.1.106's password: Last login: Sun Oct 6 15:31:05 2019 from 192.168.1.103 ________ __ .__ .__. / _____/___________ _/ |_ ___________| | |__|____ / \ __\_ __ \__ \\ __\/ __ \_ __ \ | | \__ \ \ \_\ \ | \// __ \| | \ ___/| | \/ |_| |/ __ \_ \______ /__| (____ /__| \___ >__| |____/__(____ / \/ \/ \/ \/ GraterliaOS:~# sysupdate Twój system jest aktualny :) GraterliaOS:~# opkg install graterlia-e2gui Collected errors: * calculate_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for graterlia-e2gui: * tuxbox * * opkg_solver_install: Cannot install package graterlia-e2gui. GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m2teusz Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Hi! jak zainstalować czystą wersje OS? nie mogę zainstalować gui bo wali błędem. root@192.168.1.106's password: Last login: Sun Oct 6 15:31:05 2019 from 192.168.1.103 ________ __ .__ .__. / _____/___________ _/ |_ ___________| | |__|____ / \ __\_ __ \__ \\ __\/ __ \_ __ \ | | \__ \ \ \_\ \ | \// __ \| | \ ___/| | \/ |_| |/ __ \_ \______ /__| (____ /__| \___ >__| |____/__(____ / \/ \/ \/ \/ GraterliaOS:~# sysupdate Twój system jest aktualny :) GraterliaOS:~# opkg install graterlia-e2gui Collected errors: * calculate_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for graterlia-e2gui: * tuxbox * * opkg_solver_install: Cannot install package graterlia-e2gui. GraterliaOS:~# Temat ogarnięty. Obecnie w opkg niema TuxBox koniecznego do zainstalowanie enigma2. Dla osób potrzebujących takowego w załączniku świeży tuxbox_2019.10.04_all.ipk Package: tuxbox Version: 2019.10.04 Section: Applications/Multimedia/Enigma2 Architecture: all MD5Sum: 4c857f92c36f62481b9086dbf5160f53 Size: 96034 Filename: tuxbox_2019.10.04_all.ipk Description: Tuxbox common files (list of known transponders) Maintainer: Graterlia OS <graterlia@xunil.pl>, OE-Alliance team Priority: optional Source: git://github.com/oe-alliance/oe-alliance-tuxbox-common.git Homepage: git://github.com/oe-alliance/oe-alliance-tuxbox-common.git License: GPLv2 tuxbox_2019.10.04_all.ipk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Dzięki za info. Leci poprawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Istnieje możliwość przywrócenia FAQ? Było kilka dobrych poradników, nie mogę znaleźć o instalacji GOS dla SH4 na pendrive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Z moich informacji wynika że FAQ będzie przywrócony. Wystartował projekt po przebudowie więc myślę że niedługo będzie przywrócony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Usunąłem z zarządzania wtyczek autonetmaker, ale po restarcie tunera we wtyczkach nadal widnieje ikona (która wiesza dekoder). Jak się jej pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymidaboss Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 3 godziny temu, Skubi napisał: Usunąłem z zarządzania wtyczek autonetmaker, ale po restarcie tunera we wtyczkach nadal widnieje ikona (która wiesza dekoder). Jak się jej pozbyć? Użyj: opkg remove --autoremove enigma2-plugin-autonetmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Nie widzę tej wtyczki na liście wtyczek GOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 21 godzin temu, tux napisał: Nie widzę tej wtyczki na liście wtyczek GOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Nie mam pojęcia skąd masz tę wtyczkę na liście. W repozytorium mamy tylko te co poniżej: enigma2-plugin-audiosync - 20181229 - Set Bitstream/PCM audio delays enigma2-plugin-autoresolution - 20190415 - Automatically change video resolution enigma2-plugin-autotimer - 4.6.3 - Automatically create timer events based on keywords enigma2-plugin-bitrateviewer - 20181217 - Bitrate Viewer plugin for Enigma2 GUI enigma2-plugin-commoninterfaceassignment - 20191118 - CommonInterfaceAssignment plugin for Enigma2 enigma2-plugin-coverfind - 0.9.5 - Cover Find for movielist enigma2-plugin-cutlisteditor - 20190621 - CutListEditor allows you to edit your movies enigma2-plugin-diseqctester - 20191015 - DiSEqC tester plugin for Enigma2 enigma2-plugin-dmnapi - 15.11.08-3 - Enigma2 Subtitles utility. Client for: napiprojekt.pl and napisy24.pl enigma2-plugin-dreamexplorer - 0.2.5 - File Manager enigma2-plugin-epgimport - 20200122 - Imports xmltv files into the EPG cache of Enigma2 enigma2-plugin-epgimport-rytecs-sources - 20190731 - Rytec's sources and channels for the EPG importer enigma2-plugin-epgsearch - 20190417 - EPG Search plugin for Enigma2 enigma2-plugin-extnumberzap - 1.20 - Extended NumberZap Plugin for Enigma2 enigma2-plugin-fancontrol2 - 20180123 - Temperature depend-ent fan control for Enigma2 enigma2-plugin-fastscan - 20190911 - FastScan plugin for Enigma2 enigma2-plugin-foreca - 3.2.0 - Foreca Weather Forecast plugin enigma2-plugin-graphmultiepg - 20191121 - Graph Multi EPG plugin for Enigma2 enigma2-plugin-graphmultiepg - 20200311 - Graph Multi EPG plugin for Enigma2 enigma2-plugin-hdmicec - 20180621 - HDMI CEC plugin for Enigma2 enigma2-plugin-lcd4linux - 5.0-1 - LCD4Linux plugin for VU+ Duo2 for Enigma2 enigma2-plugin-ledbrightnesssetup - 20120127 - LED Brightness Setup for Specific VU+ Models plugin for Enigma2 enigma2-plugin-manualfancontrol - 20120127 - The Fan control plugin for Enigma2 enigma2-plugin-mediaplayer - 20191211 - MediaPlayer plugin for OpenPLi enigma2-plugin-mediascanner - 20160614 - Enigma2 plugin for scan devices for playable media files enigma2-plugin-mediaservice - 20190611 - Media Service plugin for enigma2 enigma2-plugin-moviecut - 20181220 - Perform the cuts specified with the Cutlist editor enigma2-plugin-movieretitle - 20181229 - Change the filename, title, description and location of a movie enigma2-plugin-openwebif - 1.3.8-10 - Open Web Interface plugin for Enigma2 enigma2-plugin-oscamstatus - 0.61 - Shows status of your oscam server enigma2-plugin-osd3dsetup - 20180522 - OSD 3D Setup plugin for Enigma2 enigma2-plugin-osdpositionsetup - 20181022 - OSD Position Setup plugin for Enigma2 enigma2-plugin-pictureplayer - 20190621 - PicturePlayer plugin for Enigma2 enigma2-plugin-positionersetup - 20190920 - Positioner setup plugin for Enigma2 enigma2-plugin-remotecontrolcode - 1.0.6 - Remote Control Code for VU+ plugin for Enigma2 enigma2-plugin-satelliteequipmentcontrol - 20151213 - satelliteequipmentcontrol plugin for Enigma2 enigma2-plugin-shootyourscreen - 0.1.7 - ShootYourScreen plugin for Enigma2 GUI enigma2-plugin-shoutcast - 2.0.14 - A client to listen and record SHOUTcast internet radio enigma2-plugin-signalfinder - 20190427 - Signal Finder plugin for Enigma2 enigma2-plugin-skinselector - 20180914 - Skinselector plugin for Enigma2 enigma2-plugin-tuxtxt - 20160514 - tuxtxt plugin for 32bit framebuffer Enigma2 enigma2-plugin-ummeteo - 17.12.28 - Meteogram z meteo.pl enigma2-plugin-vfdcontrol - 20191229 - Plugin for control VFD/LED display for Enigma2 enigma2-plugin-videoenhancement - 20190621 - Video Enhancement plugin for Enigma2 enigma2-plugin-videomode - 20180825 - Video Mode Selects - advanced video modes plugin for Enigma2 enigma2-plugin-videotune - 20200210 - Video Tune plugin for Enigma2 enigma2-plugin-virtualzap - 20181229 - VirtualZap plugin for Enigma2 enigma2-plugin-weathermsn - 0.8-r1 - Weather MSN enigma2-plugin-wirelesslan - 20190621 - Configure your wireless lan plugin for Enigma2 enigma2-plugin-youtube - 20200127 - Enigma2 plugin to manage your youtube account and watch videos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Też nie mam pojęcia, ale tam jest. System jest świeżo pobrany i niemodyfikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Podaj wynik z konsoli: opkg list-installed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Mam problem z jednym adb5800. Nie istotne jaką bym liste zainstalował po restarcie mam na liście kanałów <n/a> i w nazwie DVB Service. Dopiero jak przełącze na dany kanał i pobierze sobie informacje to się aktualizują, ale nie dla wszystkich. Da się to jakoś naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymidaboss Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 23 minuty temu, Skubi napisał: Mam problem z jednym adb5800. Nie istotne jaką bym liste zainstalował po restarcie mam na liście kanałów <n/a> i w nazwie DVB Service. Dopiero jak przełącze na dany kanał i pobierze sobie informacje to się aktualizują, ale nie dla wszystkich. Da się to jakoś naprawić? Spróbuj podmienić w etc/tuxbox plik satellite.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 3 minuty temu, dymidaboss napisał: Spróbuj podmienić w etc/tuxbox plik satellite.xml Podmienić na jaki skąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymidaboss Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) 27 minut temu, Skubi napisał: Podmienić na jaki skąd ? Np. z tąd: E2-satellites-12072018.zip Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez dymidaboss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Nie pomogło. Wymieniłem też w /etc/Enigma2 ale nic dalej ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymidaboss Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 11 minut temu, Skubi napisał: Nie pomogło. Wymieniłem też w /etc/Enigma2 ale nic dalej ten sam problem Listę kanałów wgrywasz z repozytorium czy z zewnętrznej wtyczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Z repo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulko Opublikowano 12 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) Dodałem sobie za pomocą Dreamboxedit do bukietu strumień radia internetowego "http://n09a-eu.rcs.revma.com/ypqt40u0x1zuv?rj-ttl=5&rj-tok=AAABdH62eW0AILdjsLkXAR7kIg". Po dodaniu w userbouquet powstał wpis: #SERVICE 4097:0:0:0:0:0:0:0:0:0:http%3a//n04a-eu.rcs.revma.com/ypqt40u0x1zuv?rj-ttl=5&rj-tok=AAABdH62eW0AILdjsLkXAR7kIg:Radio Nowy Świat#DESCRIPTION Radio Nowy Świat Niestety radio nie działa. Próbowałem zmieniać w opcjach dodawania w Dreamboxedit różne "Stream Type", "DVB/TS Data" ale dalej cisza. Może ktoś wie jak dodać poprawnie radio internetowe do bukietu? Tuner mam Nbox Update Nie wiem czy ktoś to czyta ale zrobiłem mały postęp. Zainstalowałem pakiet gst-plugins-good-gos i radio internetowe działa. Niestety sukces jest połowiczny, przy zmianie kanału na inne radio internetowe system zawiesza się i wymagany jest twardy restart. Przy zmianie kanału na kanał satelitarny jest ok. Tak że, jak chcę przełączyć na inne radio internetowe to muszę najpierw przełączyć na jakiś kanał satelitarny. Może ktoś spotkał się z tym problemem i zna rozwiązanie?. Wiem że platforma sh4 idzie w odstawkę i nie jest dalej rozwijana, ale nie wierzę że nikt nie ma żadnej wiedzy o tym problemie. Edytowane 21 Września 2020 przez sulko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 16 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Problem o którym piszesz (zawieszanie się) jest niestety znany i z tego co mi wiadomo nie został nigdy naprawiony na SH4. Odpalenie E2 na SH4 wymagało jednak wielu zmian w sposobie odtwarzania mediów i po kolejnej zmianie na MIPS patch nie powstał. Może coś się zmieniło, bo problem jest z przed ok. 3 lat, ale nie mam wiedzy na ten temat. Z tego co pamiętam, swego czasu pomagała czasami zmiana na liście kanałów dla takich wpisów dla niektórych mediów z #SERVICE 4097:0:0:... na #SERVICE 4099:0:0:.... lub odwrotnie. Spróbować możesz, ale szanse na sukces niewielkie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulko Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Dzięki za odpowiedź. Niestety trick ze zmianą numeru service nie działa, ale odpaliłem jakiegoś Hyperiona 5.5 na usb i tam radia internetowe działają bez zarzutu czyli problem jest w Graterli a nie ogólnie w sh4. Spróbuje coś pokombinować ale obawiam się że nie mam odpowiedniej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Można to tak ująć jak napisałeś ... ale konkretnie, to jest problem z nowszą wersją enigma2. W GOS też nie było problemów, ale po jednej z aktualizacji posypało się ? Dodam jeszcze tylko, że żeby ta zmiana 4097 -> 4099 działała to potrzebny jest pakiet eplayer3 zdaje się - walczyłem z tym problemem za w maju 2016 troszkę i niewiele pamiętam. Pomagało przy odtwarzaniu mp3 z dysku, ale nawet nie wiem czy eplayer3 jest w stanie odtworzyć strumień z sieci, więc w tym przypadku faktycznie może to nic nie dawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomEk Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum, ponieważ nie mogę sobie poradzić z problemem. Od kilku tygodni jestem posiadaczem nboxa ADB 5800SX z zainstalowanym systemem GOS. Moim problemem jest to, że nie znam haseł dostępu do tunera, ponieważ poprzedni właściciel tego tunera nie zapisał ich po zmianie. Próbowałem łączyć się przez telnet, ssh, ftp. Jedynie mogę połączyć się z tunerem przez webif. Czy jest jakiś sposób, by zresetować hasło do FTP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Proponuję wgrać OS od nowa i skonfigurować. Tak naprawdę nie wiemy co i jak ktoś skonfigurował. W tym przypadku chyba jednak lepiej zacząć od nowa na własnych zasadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomEk Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Myślałem jeszcze nad tym, czy nie odinstalować vsftpd z poziomu tunera i nie zainstalować od nowa przez usb. Czy jeżeli pobiorę paczkę z https://openwrt.pkgs.org/18.06/openwrt-packages-x86_64/vsftpd_3.0.3-2_x86_64.ipk.html, mogę ją zainstalować przez usb w GOS ? Przepraszam za (być może) głupie pytania, ale jestem kompletnie "zielony" jeżeli chodzi o GOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Pakiet z linku, który podałeś, na 100% będzie niekompatybilny. Reinstalacjia vsftpd nic nie da, ponieważ hasło nie jest przypisane (tak najprościej pisząc) do serwera FTP a do systemu. Wiem, że reinstalacja może nie być na początek najprostsza, ale możesz mi wierzyć - dużo się nauczysz i będzie to w sumie mocno na "+" dla CIebie. Masz forum GOS i dużo ludzi, którzy Ci pomogą, jak będziesz zadawać dobrze pytania. Na większość z nich znajdziesz odpowiedź, po prostu przeszukując forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomEk Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 25 minut temu, tux napisał: Pakiet z linku, który podałeś, na 100% będzie niekompatybilny. Reinstalacjia vsftpd nic nie da, ponieważ hasło nie jest przypisane (tak najprościej pisząc) do serwera FTP a do systemu. Wiem, że reinstalacja może nie być na początek najprostsza, ale możesz mi wierzyć - dużo się nauczysz i będzie to w sumie mocno na "+" dla CIebie. Masz forum GOS i dużo ludzi, którzy Ci pomogą, jak będziesz zadawać dobrze pytania. Na większość z nich znajdziesz odpowiedź, po prostu przeszukując forum. Dziękuję za informację. Spróbuję się za to zabrać, ale muszę się dobrze wczytać w forum by nie zepsuć tunera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Hmmm... Jak chodzi o tą zmianę hasła... Żadna z możliwości, które przychodzą mi do głowy nie jest prosta, ale przychodzą mi do głowy dwie: 1) Odpalić nboxa z USB, zalogować się przez SSH, podmontować NAND i ręcznie przeedytować plik /etc/passwd (jeżeli nbox już startuje z pendrajwa to zrobić to z poziomu dowolnego linuksa) 2) Zrobić powyższe używając DreamExplorer ... chyba tak się ta wtyczka nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Cześć, przesiadłem się w końcu na nową GOS, Formuler1. Mam problem z odtwarzaniem plików mp4. Pliki są widoczne z przeglądarki nagrań, jednak przy próbie odpalenia pliku, mam GS. Na poprzednniej GOS wszystko chodziło pięknie. Z bibliotek mam zainstalowane: enigma2-plugin-mediaplayer - 20191211 enigma2-plugin-mediaservice - 20190611 gstreamer - 1.18.1 gstreamer-libav - 1.18.1 gstreamer-plugins-bad - 1.18.1 gstreamer-plugins-base - 1.18.1 gstreamer-plugins-dvbmediasink - 20190616 gstreamer-plugins-good - 1.18.1 gstreamer-plugins-subsink - 20161013-1 gstreamer-plugins-ugly - 1.18.1 A tutaj crashLog. Proszę o wskazówki, czego brakuje, żeby to chodziło? Graterlia OS Enigma2 crash log crashdate=nie gru 27 14:41:51 2020 compiledate=Dec 27 2020 skin=PLi-FullHD/skin.xml sourcedate=2020-12-27 branch=release-8.0 rev=731c5ba component=enigma2, signal stbmodel=formuler1 stbmodel=ultimo stbmodel=formuler1 kernelcmdline=libata.force=1:3.0G,2:3.0G,3:3.0G ubi.mtd=rootfs rootfstype=ubifs root=ubi0:rootfs bmem=240M@16M bmem=450M@512M console=null nimsockets=NIM Socket 0: imageissue=Graterlia OS for %h /usr/lib/python2.7/site-packages/OpenSSL/crypto.py:14: CryptographyDeprecationWarning: Python 2 is no longer supported by the Python core team. Support for it is now deprecated in cryptography, and will be removed in the next release. PC: 72db3374 00000000 00000001 72dd7490 ffffffff 011942f8 74838a60 2f399968 76c05a68 00000069 00000053 00000004 00000028 0000005d 0000005b 00000029 00000009 7642f080 7274d061 00000001 006d9af0 00000000 71fe7c10 72742c90 74929100 00657543 72db3364 00000000 00000000 72ddf5b0 7fd049a8 006d9af0 004d45a0 Backtrace: /usr/bin/enigma2(_Z17handleFatalSignaliP9siginfo_tPv) [0x5DD108] linux-vdso.so.1(n/a) [0x777AB560] /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/ServiceMP3/servicemp3.so(_ZN11eServiceMP315enableSubtitlesEP13iSubtitleUserRN15iSubtitleOutput13SubtitleTrackE) [0x72DB3374] /usr/bin/enigma2(n/a) [0x4D45A0] /usr/lib/libpython2.7.so.1.0(PyEval_EvalFrameEx) [0x76B5212C] -------FATAL SIGNAL dmesg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Cytuję informację z WWW: Cytat 01.12.2020 → Porzucenie wsparcia dla GStreamer + enigma2-plugin-mediaservice Ponieważ wsparcie dla GStreamer + enigma2-plugin-mediaserive jest problematyczne a Graterlia OS jest już w fazie "Hobby" zdecydowałem o porzuceniu pakietów odpowiedzialnych za GStreamer + enigma2-plugin-mediaserive. Graterlia OS to przede wszystkim wsparcie tunerów DVBx i to właśnie ta funkcja ma działać wzorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 W dniu 27.12.2020 o 20:08, tux napisał: Cytuję informację z WWW: uuu, no to szkoda, że tak zostało. Wróciłem sobie do starej GOS i wszystko działa. No nic trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Witam. Zainstalowałem dzisiaj graterlia gui na nbox. Zrobiłem sysupdate i niestety nie mam w rozszerzeniach softcam żeby uruchomić oscam który zainstalowałem przez myupdater. Jak uruchomić oscam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Myślę, że najpierw doczytać trzeba licencję. Później zadaj sobie pytanie skąd jest myupdater.... Na koniec myślę, że odpowiedź znajdziesz sam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi