tux Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Jest OK. Ta paczka jest zainstalowana. Zrób aktualizację i zniknie :) List pokazuje wszystkie możliwe paczki + te co są zainstalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Jest OK. Ta paczka jest zainstalowana. Zrób aktualizację i zniknie :) List pokazuje wszystkie możliwe paczki + te co są zainstalowane. lol... thia... OK... :D Nie wiedziałem że opkg tak działa... Przyzwyczajony do systemów debiano-pochodnych z apt, gdzie to jest zorganizowane bardzo podobnie, no ale jak widać nie identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 OPKG to takie okrojone dpkg. Można by potrować dpkg ale z racji małej ilości miejsca to raczej strzelanie do muchy z armaty. Trzeba się pogodzić z niedoskonałościami. OPKG i tak jest boskie w porównaniu z niejednym systemem zarządzania pakietami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 OPKG to takie okrojone dpkg. Można by potrować dpkg ale z racji małej ilości miejsca to raczej strzelanie do muchy z armaty. Trzeba się pogodzić z niedoskonałościami. OPKG i tak jest boskie w porównaniu z niejednym systemem zarządzania pakietami. Dzięki za wyjaśnienia. Po prostu założyłem, że jak jest: opkg list-installed i opkg list-upgradable to samo list pokazuje tylko pakiety z repozytorium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Niby tak powinno być że list-upgradable powinno być tylko do listy tych pakietów co można upgradnąć a opkg list do listy wszystkich pakietów ale w najnowszej wersji. Jakoś działa to inaczej. Podobnie jest z wersjami pakietów. Masz np. 1.2.3 ale jak dodasz 1.2.3-1 i potem dasz 1.2.4 to za diabła go nie zobaczy póki nie nazwiesz go 1.2.4-1. Ja po prostu zaczynam się przyzwyczajać się do tych anomalii. Jakbyśmy mieli tak z 512MB na system (do tego dochodzi system plików JFFS2 z kompresją) to można by nawet bawić się w jakieś realne distro z pełnymi narzędziami i wersjami binarek. Jednak musimy się skupić póki co na 64MB via JFFS2. I tak nieźle to wszystko wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 To i tak tylko kosmetyka... Taki system paczkowania to i tak zbawienie. Wreszcie koniec wgrywania nowego image tylko po to aby załatać parę błędów z poprzedniej wersji... Przy 64MB trzeba się pogodzić z pewnymi kompromisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EscobarPL Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Przy aktualizacji list richtera hotbird-astra na końcu był taki komunikat: Unknown package '-'. Unknown package '2014-03-25'. Collected errors: * opkg_install_cmd: Cannot install package -. * opkg_install_cmd: Cannot install package 2014-03-25. Teraz brak niektórych kanałów i wyskakuje komunikat, że nie można dostroić programu. Coś można temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Usuń listę i zainstaluj raz jeszcze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EscobarPL Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Nie pomaga, próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Spróbuj za kilka/naście/dziesiąt minut. Wszystko wskazuje na przeciążenie serwerów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Powiedzcie jak ustawić domyślną ścieżkę dźwięku. Na minimini+HD mam zawsze z lektorem dla osób niewidomych, muszę ręcznie przełączyć wersję dźwięku. Czy można domyślnie ustawić ten dźwięk bez lektora?? Sprawa do tux-a: Jak sprawdza aktualizację automatycznie to pokazuje komunikat i po paru sekundach on znika. Może warto było by ustawić tak by trzeba to potwierdzić klawiszem ok i dopiero wtedy by on znikał. A może i by od razu przy komunikacie pokazywało jakie aktualizacje są?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 To jeszcze jest w fazie planów. Powiadamiać jest tymczasową protezą i tak go należy traktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EscobarPL Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Instalacja przeszła prawidłowo, ale dalej brak kanałów HD. Mam komunikat "Dostrojenie nie udało się". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Czyżby nBox 5800xx i czyżby kondensatory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Powiedzcie jak ustawić domyślną ścieżkę dźwięku. Na minimini+HD mam zawsze z lektorem dla osób niewidomych, muszę ręcznie przełączyć wersję dźwięku. Czy można domyślnie ustawić ten dźwięk bez lektora?? A co z tym moim dźwiękiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 A co z tym moim dźwiękiem ?? Ustaw sobie priorytety ścieżek dźwiękowych w menu i powinno być OK. W głównym menu mam taką opcję. Podasz dokładniejszą lokalizację tej opcji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Witam. Dlaczego teraz po upgrade nie ma ecm info w skinie infinity mod by tux? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Bo jest na SecondInfobar. W nirmalnych warunkach nje jest to informacja pierwszej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ogi95 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Tux wiem ze ograniczają nas 64mb. Można to ominąć tworząc system przewidziany na instalację na pendrive. Wtedy jak to się mówi zero ograniczeń :-D pozatym i tak odwaliles kawał dobrej roboty za co ci serdecznie dziękuję :-) Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tuspam Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Da radę odpalić na 2.1.1 telnet po porcie 23? sshd=off w system.conf nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Testowałem przed momentem. Musi działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tuspam Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Testowałem przed momentem. Musi działać. Dla pewności wgrałem graterie jeszcze raz i zmienilem tylko ten wpis i nie działa, nic innego nie zmieniałem, nic nie wgrywałem. Putty wywala "Connection closed by remote host" Nie trzeba dodać np telnet=on ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 # Konfiguracja SSH # on --> włączony (default) # off --> wyłączony # jeżeli wyłączysz SSH system podczas startu uruchomi telnet sshd=off Na tych ustawieniach odpowiada telnet bez jednego ALE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Nie , nie trzeba ... sshd=off restrat box-a i musi działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tuspam Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 No tak mam i nie idzie. Soft najnowszy dziś pobrany i nic więcej. Co może być powodem ze nie chce mi działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Pytanie pomocnicze → sieć LAN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tuspam Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Raczej nie bo ftp i po ssh działa. Zrobiłem jeszcze raz reboot i tuner zwisł na NAND. Trudno jakoś przeboleje ten telnet. Dzięki mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargot Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Nie działa mi streaming Polsat HD i Polsat Film HD na GOS 2.1.1. Pozostałe kanały działają. Na G 1.0.4 wszystko działa bez problemów. nBox BSLA. Czy ktoś może to potwierdzić ? Czy przyczyną może być że G 1.0.4 jest uruchamiana z NAND a GOS 2.1.1 z HDD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Sprawdź ustawienia OpenWebifa -> zajrzyj do tego wątku: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=1087 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Znalazłem drobne braki w tłumaczeniu. Poniżej zrzuty ekranu przedstawiające listę epg bieżącego programu, ja chcę usunąć zaplanowane nagranie, po naciśnięciu zielonego dostaję taki ekran jak poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargot Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Sprawdź ustawienia OpenWebifa -> zajrzyj do tego wątku: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=1087 Dzięki. Ustawienie "Dodaj nazwę kanału do info strumienia" pomogło. Sugeruję ustawienie tej opcji domyślnie w instalce pakietu. Przy okazji, funkcja bezpiecznego zamknięcia systemu powinna być w głównym menu w opcji Czuwanie/restart. Wydaje mi się to bardziej logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czerwus Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zauważyłem pewien bug. Zainstalowałem pluginy (Foreca, Permament timeshift, Mediaplayer) testowo korzystając z instalatora w E2 PPanel wszystko się ładnie zainstalowało, ale po krótkim czasie odinstalowałem je także z E2 PPanel, i są tam widoczne jako odinstalowane a w systemie są wciąż obecne. Czy to normalne? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Restart GUI był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czerwus Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 po instalacji był, po deinstalacji również, ale teraz jak zrobiłem opkg upgrade to już wszystko trybi. A mam jeszcze jedno pytanko... a możliwe, żeby się lista @richter zaktualizowała bez mojej ingerencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Możliwe. Jak zainstalujesz listę @r-r z PPanel to potem crontab czuwa by ja aktualizować automatem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czerwus Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Uff... to w sumie dobrze :) Bo już się bałem, że nie jest ze mną najlepiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 W sumie to warto poczytać stronę http://openpli.xunil.pl :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomazon Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Możliwe. Jak zainstalujesz listę @r-r z PPanel to potem crontab czuwa by ja aktualizować automatem :P A można to jakoś wyłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 1. Deinstalacja Listy; 2. Zakomentuj wpis do crontab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Można też zrobić blacklist używając opkg i nie będzie aktualizował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Też można :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ponieważ dostałem pytanie na priv, to napiszę tutaj coby dla innych zostało. Aby oznaczyć pakiet jako nieaktualizowany, pomimo dostepnej aktualizacji należy wydać polecenie (nazwa_pakietu można zmienić na nazwę pakietu oczywiście - np. enigma2-channels-hotbird-richter): opkg flag hold nazwa_pakietu Aby przywrócić aktualizacje: opkg flag ok nazwa_pakietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawon Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Mam prośbę podpowie ktoś jak zainstalować pliki żeby działało wifi,wrzuciłem wszystko w postaci ipk. do tmp chcę zainstalować winexplorerem ale wyskakuje coś takiego Collected errors: * opkg_install_cmd: Cannot install package tmp/wifi-rt5370_1.0.2_esi88. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Możesz podpiąć tuner na moment pod LAN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawon Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Mam podpięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Dla 5370: opkg update && opkg install wifi-rt5370 Dla 3070: opkg update && opkg install wifi-rt3070 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawon Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dla 5370: opkg update && opkg install wifi-rt5370 Dla 3070: opkg update && opkg install wifi-rt3070 tux mam jeszcze problem zainstalowałem tak jak napisałeś instalacja przebiegła pomyślnie ,ale nigdzie nie mam opcji połączenia WLAN jak wkładam adapter usb wifi nic się nie dzieje ani tego skonfigurować ,ani się połączyć co trzeba jeszcze zrobić żeby uruchomić WIFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Po instalacji restart dekodera był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi