ipro Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Kolego a powiedz jak włączyć ten wygląd EPG ?? Żółty -> "Domyślny tryb EPG" -> "Graficzny Multi-EPG". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Żółty -> "Domyślny tryb EPG" -> "Graficzny Multi-EPG". + ew. Żółtym na "tryb listy". Od razu pytanie. Można wyłączyć nr kanału przed nazwą (u góry) w trybie góra dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Trzeba usunąć z pliku /usr/local/share/enigma2/infinityHD-nbox/skin.xml wpis: <widget source="session.CurrentService" render="ChannelNumber" position="290,30" size="125,50" font="Bold; 45" valign="center" halign="center" transparent="1" backgroundColor="Black" shadowColor="#000000" shadowOffset="-1,-1" noWrap="1" foregroundColor="TextHighlight"> </widget> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dzięki bardzo. Oczywiście działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 U mnie dalej na ESI trochę skórka krzaczy np. przy przesuwaniu paska po liście kanałów, natomiast nie zauważyłem takiego efektu na 2850ST, czy coś można z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Dla ESI problemem jest pikona. Być może będzie też wersja mojej skórki bez pikony. To by załatwiło sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 U mnie się nic nie krzaczy, a nic w skórce nie grzebałem (oryginalna z gitoriusa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Chodzi tylko o ESI oraz tryb 1080p@50Hz oraz Listę spod OK wraz z pikoną. W innym przypadku jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Inaczej bym nie pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Sprawdzałeś rozumiem na mojej skórce + pikonach 220x132 - tak dla pewności pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Napisałem, że na oryginalnej skórce, zresztą czerwus na tej miał problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Pikony transporentne czy nie? 220x132 czy 100x60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czerwus Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 U mnie jest 1080p@50hz, picony transparentne 220x132 8 bit, InfinityHD (z repo ale nie tux). Wyłączyłem pikony w liście spod OK i nastąpiła poprawa, aczkolwiek czasami sporadycznie jeszcze się lekko wykrzaczy. We wcześniejszych wersjach G2 z tego co pamiętam nie było tego problemu dopóki nie zainstalowałem extpythonpack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecus Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 A co myślicie o (wydaje mi się niezbyt skomplikowanej) modyfikacji, umożliwiającej zmianę ilości wyświetlanych jednocześnie nagrań (na liście nagrań). Można w tej chwili zmieniać gęstość na liście kanałów, a na liście nagrań nie. W sumie jestem w stanie sobie to zmodyfikować (bo jak dla mnie za mało pozycji na raz widać), ale fajnie byłoby by była taka opcja oficjalnie. Może nie koniecznie jako oddzielna funkcja w kontrolerze ale np. wspólna z wyborem gęstości kanałów. Wybieram 19 kanałów na liście i od razu jest gęściej na liście nagrań - bo zazwyczaj jak ktoś lubi więcej informacji to wszędzie. Ta taka drobna propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Hmm, nie planowałem takich modyfikacji. Na dzień dzisiejszy możesz sobie regulować trochę ilość wyświetlanych nagrań ustawiając odpowiedni styl listy w MoviePlayerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Witam, po aktualizacji wyświetla mi listę kanałów po lewej, chciałem to zmienić ale nie działa mi plugin do konfiguracji w wersji tux (enigma2-extpythonpack-inhd-tux) nie widze go w menu wtyczki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 SKórka @tux nie ma konfiguratora a wygląd pozostanie taki jak teraz jest. Niedługo jeszcze kolejne zmiany standaryzujące ale to już chyba po weekendzie. Jak pisałem wyżej - aktura ten mod skórki robię pod siebie i przy okazji jest w OPKG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Witam.Czy ktoś ma może dopasowane bootlogo do tej skórki? Bo jakoś oryginalne nie pasuje do tej skórki(a czasem trzeba zrobić restart po instalacji pluginu lub odinstalować coś). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czerwus Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 A jest szansa na inHD z PiG w repo dla ESI88? :) Tu chyba bezpiecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Nie planuję wersji z PIG. EDIT tux: Ja jako TUX też nie planuje tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Próbował ktoś używać tej skórki z mediaplayer2? Po uruchomieniu odtwarzania na całym ekranie jest to czarne półprzezroczyste tło (takie jak w infobar czy okienkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Wczoraj u siebie zainstalowałem i tego nie zauważyłem wszystko działa prawidłowo. Wczoraj odtwarzałem materiał nagrany z TS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Z tym TV/Radio/TV/GS to chyba nie jest problem skórki. Jakiś czas temu jak @matzg o tym pisał to próbowałem to powtórzyć i generalnie nie udało mi się. Czasem udało się złapać GS przy tych próbach, ale nie było schematu, a GS udało mi się złapać zarówno na infinity jak i na PLi, z tym, że log zawsze był inny :) Może to problem jakiegoś pluginu który jest zainstalowany i jakoś tam ingeruje w system. Jako, że ostatnio mnie dopadło chyba to samo o czym tu mowa (http://forum.xunil.pl/index.php?topic=1103.msg17109#msg17109) to przynajmniej próbowałem schemat znaleźć. GSa mam zawsze a metoda postępowania jest taka: - domek (showRadio) - BACK lub 0 (powrót do TV) - a tu dowolnie: domek, CH+, CH-, numer kanału z numerycznej - i mam GSa Może ktoś spróbować? [ESI @ 214 + inHD + VZap + ... jak trzeba będzie dam pełny spis] WAŻNE: W opcjach (w Interfejs GUI) pozycja "Ukryj listę kanałów w trybie radio" musi być na Nie (lista jest ciągle widoczna), więc może to z tym ekranem ma związek właśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Potwierdzam po zmianie na "Ukryj listę kanałów w trybie radio" na NIE ... i jest GS enigma2_crash_1401909249.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Powiedzcie bo mam ustawiony "Domyślny typ EPG" na "Graficzny Multi EPG". Gdy wchodzę w EPG to za każdym razem muszę ustawiać "tryb listy" bo taki mi odpowiada. Czy można go jakoś na stałe zapisać bym nie musiał po każdym restarcie ustawiać tego od nowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Powiedzcie bo mam ustawiony "Domyślny typ EPG" na "Graficzny Multi EPG". Gdy wchodzę w EPG to za każdym razem muszę ustawiać "tryb listy" bo taki mi odpowiada. Czy można go jakoś na stałe zapisać bym nie musiał po każdym restarcie ustawiać tego od nowa?? Też mnie zawsze nurtowało to pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 To nie dotyczy skórki, tylko wtyczki GrapHMultiEPG. Zdaje się, że po kliknięciu na MENU/SETUP na ekranie EPG pojawi się menu opcji i tam można skonfigurować domyślny tryb wyświetlania Graficznego EPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Sorry, ale czy Wy teraz mówicie o moim pytaniu: Powiedzcie bo mam ustawiony "Domyślny typ EPG" na "Graficzny Multi EPG". Gdy wchodzę w EPG to za każdym razem muszę ustawiać "tryb listy" bo taki mi odpowiada. Czy można go jakoś na stałe zapisać bym nie musiał po każdym restarcie ustawiać tego od nowa?? Mi chodzi o to, że po każdym restarcie dekodera muszę ustawiać tryb listy w EPG bo domyślnie jest ten drugi. Mi odpowiada ten tryb listy a na stałe nie mogę go w żaden sposób ustawić. EPG uruchamiam oglądając kanały TV a nie żadne nagrania z MoviePlayera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 @pietrek, sprawdź co napisałem: Zdaje się, że po kliknięciu na MENU/SETUP na ekranie EPG pojawi się menu opcji i tam można skonfigurować domyślny tryb wyświetlania Graficznego EPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 @herpoi dzięki wielkie pomogło :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Aktualizacja: - Poprawka progressbara dla Infobar nopicon classic footer/nofooter - Poprawka błędu powodującego GS po wyjściu z trybu radia PS. Nieźle sobie Ghana poczyna :D e2-openpli-skin-infinityHD-nbox-8a7e11684f551cdfd6a6ac05eb610daf2f6fb4d5.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 - Poprawka błędu powodującego GS po wyjściu z trybu radia A napiszesz co było powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Screen RadioInfobar lub InfobarRadio, a konkretnie widget z pikonką w tym ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenir Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Zrobiłem modyfikacje skinu infinityHD-nbox-tux. Niektóre elementy były w nim dla mnie zbyt uproszcone więc dokonałem paru zmian: - 24 kanały na liscie pod klawiszem ok - duży infobar z zegarkiem w prawym górnym rogu - pionowy volume - mute w lewym górnym rogu Struktura folderów jest idetyczna dla wszystkich boxów, więc powinien on działać bez problemów. Ponizej znajduje się link, wystarczy wypakować i skopiować TC do tunera. usr.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Chciałbym dostosować skin 1:1 w stosunku do tego, który można osiągnąć w freebox'ie 8.6. Niby plugin do konfiguracji jest identyczny ale pomimo takiej samej konfiguracji są dwie różnice. Mianowicie na liście kanałów jest ikonka satelity po numerze kanału a przed nazwą kanału oraz na końcu nazwy kanału jest pasek postępu obecnej audycji. Chciałbym w miejsce tej ikonki wrzucić pasek postępu a samej ikonki pozbyć się kompletnie. Konkretniej chodzi mi żeby osiągnąć coś takiego: rys. 1 Obecnie jest: rys. 2 OBRAZKI ZAŁĄCZAMY A NIE PODAJEMY LINKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Ale te opcje ustawia się w opcjach OpenPLi a nie samej skórki o ile pamiętam. W ustawieniach GUI chyba. Tam się ustawia czy te ikonki są i czy paski postępu są i po której stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Masz rację, faktycznie wyłączyłem ikonki i przeniosłem pasek na lewo w ustawieniach GUI ale pozostał jeden problem, teraz mam dużą przerwę między paskiem po lewej a nazwą kanału: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Coś jeszcze masz włączone. Pytanie dodatkowe - co regulamin mówi o wstawianiu obrazków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Ta przerwa to też chyba w ustawieniach GUI, szukaj coś na temat kolumn na liście kanałów czy coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 U mnie to się nazywa "Show Columns" (możliwe, że mam nieaktualne tłumaczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Problem w tym, że pokazywanie kolumn mam ustawione na "wyłącz" więc chyba nie powinno być tej przerwy? Jutro jeszcze pokombinuję na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 To jeszcze wyłącz wyświetlanie pikon na liście kanałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Teraz jest tak jak być powinno. Dziękuję za pomoc wszystkim zaangażowanym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 ja w interfejsie gui zawsze sobie przestawiam opcję Ukryj listę wyboru kanałów w trybie radio NIE dzięki temu dużo łatwiej wyjść czy wejść w ulubione radio (nawet i tu na forum czytałem że ktoś nie mógł sobie poradzić z wyjściem z radia - a przy powyższym ustawieniu niema najmniejszego problemu klikamy back albo 0 i jest tv ) co prawda to za każdym razem trzeba przełączyć na inne radio i zpowrotem aby stacja którą poprzednio słuchałem zaskoczyła ale to drobny szczegół który idzie znieść Co gorsze w tej skórce przy takim ustawieniu w tryb radio można wejść tylko jeden raz drugi raz prowadzi do zwiechy >:( Czy dało by się coś z tym zrobić ? enigma2_crash_1407395235.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 To o czym piszesz zostało chyba rozwiązane tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,235.msg17781.html#msg17781 i ma to związek z wyświetlaniem pikony na infobarze radiowym. Głębiej nie chciało mi się szukać, a radia na tunerze nie słucham, więc tylko skasowałem widget pikonki i poprawiłem lekko pozycje pozostałych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 A najnowsza wersja skórki jest w OPKG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 A najnowsza wersja skórki jest w OPKG. system jest zaktualizowany wiec mam najnowszą skórkę infinityHD-nbox co do skórek infinityHD-nbox-tux infinityHD-nbox-tux-m owszem tego problemu niema ale... w macierzystej skórce jest 14 kanałów a tu 20 co za tym idzie nie jest czytelna :( szczególnie na starych tv a paska info tylko połowę widać i nie idzie nic przeczytać na sporej wielkości tv np 46cali widać to inaczej ale ja tam wolę grubą i dużą czcionkę i mimo tego błędu wolę zostać przy infinityHD-nbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Na starym TV po SCART to nie wiem co się dzieje. Ten etap mam już z 7lat za sobą a może i z 10. Teraz testy idą na 27" po HDMI i z odległości 2m czytam poprawnie co tam jest. Nie dyskutuje jednak o gustach. Każdy ma własne. Dla mnie np. gruba czcionka to masakra. Dla innego najpiękniejsze coś :) Jak komuś będzie się chciało portować skórkę pod różne czcionki itp. to proszę bardzo. nie zabraniam. Jednak każdy kto próbował tego zadania wie, że wystarczy zmienić czcionkę z A na B i może się rozjechać dosłownie wszystko. Potem obserwuje się poprzesówane części skórki a całość jak psu z gardła. Infinity od @herpoi jeszcze i tak się trzyma. Wystarczy jednak spojrzeć na inne. Podejrzewam, że @herpoi jednak zerknął jak to wygląda z daną czcionką i naniósł zmiany. Ja jak zabieram się za skórkę to ma być lekka i tyle. Do normalnego oglądania nie potrzeba nawet połowy danych co zazwyczaj mają skórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 @sikorkaaa, napisz dokładną kolejność co wciskać na pilocie żeby uzyskać ten błąd. Sprawdzę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 menu ustawienia system interfejs GUI tu przestawiam opcję Ukryj listę wyboru kanałów w trybie radio NIE zielony back back back domek -i otwiera się lista z radiami wszystko ok back lub 0 - i działają kanały tv wszystko ok domek - i zielony obraz oraz restart dekoder uruchamia się na tv domek - wchodzą radia wszystko ok back lub 0 - gra tv wszystko ok domek - kolejny restart podsumowując w takim ustawieniu tylko raz można wejść w radio kolejne wejsię to restart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi