matzg Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 U mnie skin nie chce wstać... ładuje się default. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojapierdziu Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 potwierdzam ładuje się default-owy skin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Poprawiona wersja w załączeniu e2-openpli-skin-infinityHD-nbox-e865156a1268dbbd494aac487ed1810fc4e93dbf.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Mam pytanie. Jest jakaś możliwość aby wyświetlać "Nazwę Kanału" tylko wtedy gdy brak pikony? Przy pikonach 220x132 lekko pisząc wygląda to brzydko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Zrób/zmodyfikuj sobie renderer za to odpowiedzialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Standardowo, korzystając z tego co nam oferuje OpenPLi , nie da się. Można to zrobić w sposób jak napisał kolega wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Rozwiązanie @j00zka może być poprawne ale tylko niektórych przypadkach, wszystko zależy od: - ogólnego układu poszczególnych elementów na danym ekranie - wielkości użytych czcionek Najlepsze rozwiązanie do napisać renderer odpowiedzialny za wyświetlanie nazwy, pikony i ewentualnie numeru kanału oraz uzależnienie wyświetlania poszczególnych elementów od siebie. Rozwiązanie możliwe, ale jak dla mnie gra nie warto świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 do skasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kajetan Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Panowie, co mam nie tak, dzień tygodnia mam po polsku, a miesiąc po angielsku przy zegarku. Gdzie są zapisywane ustawienia danej skórki? Bo po usunięciu, restarcie gui i zainstalowaniu na nowo widzi mi ustawienia które wcześniej zmodyfikowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Nazwy miesięcy i dni tygodnia pobierane są z locale enigmy. Jakiego image używasz? Do konfiguracji wyglądu skórki używasz wtyczki inHDControler. Szukaj jej na liście wtyczek. Ustawienia zaipisywane są pliku konfiguracyjnym enigmy (/etc/enigma/settings). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kajetan Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Image G2, skasowałem linie z seting wszystko z inHD odinstalowałem skina zrobiłem restart, zainstalowałem skina na nowo ale dalej na liście wyboru kanałów mam pikony między numerem kanału, a nazwą kanału. w inHD controler channel sellection picon - bez pikon. W interfejsie GUI miałem na tak pokaż picon na liście kanałów - jedno z głowy, jeszcze tylko angielski w miesiącach na zegarku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Ten angielski w miesiącach to na każdym ekranie? Coś z locale jest nie tak. Potem jak będę przy kompie to wrzucę ci aktualny plik na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kajetan Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 up@ tak, na każdym ekranie miesiąc jest po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Spróbuj wrzucić załączone locale (lokalizacja jak w archiwum), a potem zrób restart GUI. e2-locale-pl.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kajetan Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 dzięki herpoi Twoje locale poprawiły wyświetlanie. Zauważyłem, że po 2x info pojawiły się wyrazy "teraz i następny" których wczesniej nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nawasaqi Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 A mam takie pytanie ten inHDcontroler to instaluje się domyślnie czy trzeba go doinstalować żeby móc konfigurować ten skin...?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Dla skórki @herpoi jest w paczce. Dla mojej modyfikacji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 jak wchodzę w epg danego kanału (ok na pilocie -> podświetlamy kanał -> info) i dodam zadanie na tej liście to nie pojawia się ikona zaplanowanego zadania przed programem... wcześniej pojawiał się chyba zielony zegarek. dodam, ze mam G2.1 oraz wszystkie obecne aktualizacje i załączona gałąź test. edit: na multi epg tez nie pojawia się żadna ikona przy dodaniu czegoś do zaplanowanych zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witam, Mam pytanie czy można wyłączyć status pod infobarem? W ustawieniach skórki mogę wybrać co ma pokazywać, ale nie mogę go wyłączyć. Dzięki za opodwiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 @kiso, nie ma to związku ze skórką, u mnie ikonki wyświetlają się poprawnie. Sprawdź zawartość katalogu /usr/local/share/enigma2/skin_default/icons/ - powinny się tam znajdować pliki o nazwach: epgclock.png epgclock_add.png epgclock_post.png epgclock_prepost.png Być może przez ostatnie zamieszanie z aktualizacją, coś ci się tam usunęło. @piotrpot, tak można wyłączyć, ale tylko w najnowszej wersji skórki, którą załączam poniżej. Dodam, jeszcze, że wyłączenie stopki pod infobarem znacznie przyśpiesza jego wyświetlanie. infinityHD-nbox-498188994b76d36ac6dd11f2b7237743d4af5d63.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 @herpoi mam wszystkie pliki które wymieniłeś w tym katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Hmm, sprawdzałeś na innej skórce czy te ikony timerów prawidłowo się wyświetlają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 @herpoi jeszcze nie, sprawdzę koło 17 dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Jak wyłączyć przeźroczystość skórki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 @kiso, nie ma to związku ze skórką, u mnie ikonki wyświetlają się poprawnie. Sprawdź zawartość katalogu /usr/local/share/enigma2/skin_default/icons/ - powinny się tam znajdować pliki o nazwach: epgclock.png epgclock_add.png epgclock_post.png epgclock_prepost.png Być może przez ostatnie zamieszanie z aktualizacją, coś ci się tam usunęło. @piotrpot, tak można wyłączyć, ale tylko w najnowszej wersji skórki, którą załączam poniżej. Dodam, jeszcze, że wyłączenie stopki pod infobarem znacznie przyśpiesza jego wyświetlanie. Dzięki. Dałbym sobie głowę uciąć, że gdzieś widziałem wyłączony ale nie mogłem tego uzyskać. Widocznie pobierałem wówczas skina prosto z GitHuba. Przy okazji dzięki za Twoją pracę i ciągłe doskonalenie tej skórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Jak wyłączyć przeźroczystość skórki? Bez grzebania w kodzie skórki nie da się tego zrobić. Możesz zrobić tak. Wygerenuj sobie odpowiedni wygląd przy użyciu wtyczki, a potem wedytuj plik /usr/local/share/enigma2/infinityHD-nbox/skin.xml Prawie na samym początku masz taki wpis: <!-- KOLORY OGOLNE --> <color name="BackTransparent" value="#41000000" /> Zmień to na: <!-- KOLORY OGOLNE --> <color name="BackTransparent" value="#00000000" /> To powinno załątwić sprawę przeźroczystości na wszystkich ekranach, poza infobarami. Żeby wyłączyć przeźroczystość infobarów, to trzeba podmieniać plik tła lub głębiej grzebać w kodzie skórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 THX za info. Poprawiłeś może juz skórkę blackGlass-HD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Hmm, sprawdzałeś na innej skórce czy te ikony timerów prawidłowo się wyświetlają? na innych skórkach identyczny problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 THX za info. Poprawiłeś może juz skórkę blackGlass-HD ? A miałem coś poprawić? @kiso, czyli wygląda to na jakiś problem w systemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 aktualizacja skórek w repozytorium: InfinityHD-nbox oraz InfinityHD-nbox-tux; UWAGA - skórka InfinityHD-nbox-tux od wersji 2.0.5 posiada własną paczkę enigma2-extpythonpack-inhd-tux oraz wymaga pikon 220x132px. @kiso - u mnie ikonka zegarka jest obecna - GOS 2.1.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 @tux faktycznie jak da się żeby nagrywało to ikonka się pokazuje ale jak ustawimy żeby tylko przełączyło kanał to wtedy jest brak ikonki :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 A tutaj to nie wiem. Nigdy nie dodawałem czegoś do przełączenia. W wolnej chwili sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Nie wiem, jak to wygląda po aktualizacji, ale zapewne brakuje plików w skin_default/icons. Ikonki odpowiedzialne za przełączanie mają nazwy zaczynające się od: zapclock... oraz zaprecclock... @kiso sprawdź jeszcze raz ten katalog pod kątem obecności tych plików, jeśli ich nie ma, to musisz zaktualizować skin_default. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 opkg install --force-reinstall enigma2-skin-default i dalej brakuje tych plikow :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Bo ich nie ma w domyślnej. Wrzucę domyślny z brakującymi ikonami do tematu " Graterlia OS 2.x.x TESTING..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 @herpoi → nie mam tych plików licząc od freebox mod by tux. Podrzuć je to dodamy do paczki z default-skin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czerwus Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 A mam pytanie, czy po aktualizacji nasilił się u was efekt "krzaczenia" w skórce infinityHD (nie mod tuxa) ? Chodzi mi to te krótkie trwające ułamki sekundy rozjeżdzanie się obrazu GUI kiedy po naciśnięciu OK jesteście w menu listy kanałów i poruszacie się po niej kursorem góra-dół. @tux, czy to jest ten efekt o którym wspominałeś kilka postów wcześniej? Dzieje się to na ESI88 1080p@50Hz, da się coś z tym zrobić? Czy to jest spowodowane tym błędnym skalowaniem pikon o którym pisałeś wcześniej? Dodam, że poprzednio też występował ten efekt, ale na prawdę bardzo bardzo sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Efekt dotyczy na 100% ESI oraz pikon przezroczystych. Skalowanie też ma znaczenie. U mnie póki co się uspokoiło przy ujednoliceniu rozmiaru pikon i pominięciu efektu skalowania. Całość dotyczy 1080p@50Hz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 @czerwus: Spróbuj podmienić player2.ko na ten z paczki tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=768.msg12693#msg12693 Poza tym jak już kilka razy pisałem: ESI działa najlepiej w 720p@50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kokoo Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Witam, Mam problem z zainstalowaniem skórki infinityHD-nbox by tux przez opkg... :( Grateria 2.1.0, dziś aktualizowany. tuxish-Box:~# opkg install enigma2-skin-infinityhd-nbox-tux Installing enigma2-skin-infinityhd-nbox-tux (0.2. 8) to root... Collected errors: * check_conflicts_for: The following packages conflict with enigma2-skin-infinityhd-nbox-tux: * check_conflicts_for: enigma2-skin-infinityhd-nbox * * opkg_install_cmd: Cannot install package enigma2-skin-infinityhd-nbox-tux. popełniam gdzieś błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 infinity i infinity tux nie moga byc jednoczesnie w systemie. poczekaj do wieczora - uporzadkuje katalogi i dam nowa wersje bez kolizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rowin666 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Efekt dotyczy na 100% ESI oraz pikon przezroczystych. Skalowanie też ma znaczenie. U mnie póki co się uspokoiło przy ujednoliceniu rozmiaru pikon i pominięciu efektu skalowania. Całość dotyczy 1080p@50Hz U mnie po zmianie Picon na 8bit efekt ustąpił całkowicie, wcześniej na 32bit były takie zaciachy. Używam Picon transparentnych 220x132 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Witam czy jest możliwość włączenia info ecm w infinityhd mod by tux na pierwszym pasku info tak jak to jest w blackglass_hd??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Skórka infinityHD-nbox-tux jest moja prywatną wariacją tej skórki. Musisz ją sobie sam przystosować pod siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Skórka infinityHD-nbox-tux jest moja prywatną wariacją tej skórki. Musisz ją sobie sam przystosować pod siebie. Podpowiesz jak to edytować ?? Bo chciałbym by przy zmianie kanału strzałkami na infobar byla nazwa danego kanału. jak w pierwszym poscie tego watku i pierwszym zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Jakiś edytor tekstowy? Może e2skinner? U mnie nie ma nazwy bo jest Picon. Od razu widać co to za kanał i napis, że to ten czy tamten nie jest potrzebny. Egzotycznych kanałów nie mam i mieć nie będę a wszystkie na liście maja Picon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 u mnie picon nie pokazuje muszę je osobno doinstalować?? to mi też załatwi sprawę i napisu nie będę potrzebował. Mam siedzącego pingwina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Tak trzeba doinstalować lub wgrać. Albo poszukaj w OPKG albo wgraj picony 220x132 do /usr/local/share/enigma2/picon. W OPKG są póki co pikony na 4Sat. Niedługo dołożę małą paczkę tylko pod R-R 1x1 i 1x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Kolego a powiedz jak włączyć ten wygląd EPG ?? Bo aktualnie mam tylko dla danego kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi