Gość fruit1fruit Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 BSLA, graterlia z nowego repo, relase, po instalacji pakietu kernel-modules-cpufreq-gos ladowanie systemu staje na "load" . Po skasowaniu modulu i odinstalowaniu w/w paczki uruchamia się normalnie, jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Hmmm. U mnie po restarcie dekodera nie wstaje OsCamie. Muszę ręcznie go wystartować. Gałąź to release Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 @tux już wcześniej napisał tak: To jest logiczne. Używasz IMAGE i masz uruchomione repo oscams. Nowe OSCamy są juz przygotowane pod TEST. Z uwagi na dużą ilość zmian jeżeli do jutra nie będzie pożaru zmiany trafia do release i wszystko wróci do normy. więc chyba tak ma być na razie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys_83 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Starting Samba: smbd/usr/sbin/smbd: error while loading shared libraries: libtalloc.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory nmbd/usr/sbin/nmbd: error while loading shared libraries: libtalloc.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory Jest błąd i bedzie niebawem naprawiony. Coś wiadomo w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Raczej już dawno w TEST naprawione. Chyba, że nikt nie zameldował, że dalej w TEST nie działa. Po weekendzie przewiduję przenoszenie pakietów w celu wyrównania pierwsze dużej zmiany (chkconfg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Nie wiem czy dobry wątek (w razie czego proszę admina o przeniesienie). Po dzisiejszej aktualizacji nie działa mi Pojedyncze EPG. Przy próbie jego uruchomienia system wiesza się (tzn. pojawia się spinner i zaczyna mielić, mielić i nic). W związku z tym chciałbym się zapytać czy ktoś jeszcze ma takie objawy i ew jak to naprawić ? System był dziś postawiony od nowa a potem poszła aktualizacja. Poza tym chciałbym nadmienić, iż w systemie widnieje "Pojedyńcze EPG" a wiadomo powszechnie że pisze się "n" mimo, że wymawia się "ń" ;-) Będąc już przy tego typu drobnostkach w ustawieniach (już nie pamiętam w której zakładce dokładnie) przy polskiej wersji językowej jest anglojęzyczny wpis - tzn. brak tłumaczenia. Dokładnie chodzi o linijkę gdzie ustawia się wyświetlanie pikonek na liście kanałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Nie wiem czy przypadek, ale update przez konsole a w opkg i tak chce się robić aktualizacja-chyba ze aktualizował by się nand, mimo ze system uruchomiony z usb? Zrobiłem update jeszcze raz, co prawda tylko skorka. Po zmianie skorki(z innej na infinityHD-GOS aby zobaczyc zmiany) restart i system wisi < 5501.919> [GOSlocale] AutoDomains 'Setup - UserSkin' < 5502.049> action -> InfobarShowHideActions toggleShow < 5502.464> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.494> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.519> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.545> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.567> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.592> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.619> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.641> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.663> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.686> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.712> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.739> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.766> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.792> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5502.826> [eDVBVideo0] VIDEO_GET_EVENT unhandled DVBAPI Video Event 5 < 5502.836> [eDVBVideo0] VIDEO_GET_EVENT SIZE_CHANGED 1920x1080 aspect 3 < 5503.014> [eDVBVideo0] VIDEO_GET_EVENT FRAME_RATE_CHANGED 25000 fps < 5503.222> [sVArun:__evUpdatedInfo] >>> < 5506.298> [sVArun:__evUpdatedInfo] >>> < 5507.295> [sVArun:__evUpdatedInfo] >>> < 5508.335> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5508.538> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed < 5511.645> [gSurface] ERROR: accelAlloc failed 5x power i restart i działa. No tak mi się wydawało, padła siec wifi-nie pobierało adresu IP-restart sieci i działa. Ewentualnie błędem był brak restartu po udpate i zmiana na skórkę, ktora była update'owana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 w Setup> Ustawienia >System>Przyciski pilota Brak "List_LONG" Poprawiony plik w załączniku proszę o dodanie do sytemu Hotkey.py Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Mnie zastanawia czy to jest zamierzone działanie tj. gdy podczas odtwarzania materiału z dysku nacisnę przycisk N na pilocie wchodzę w wybór nagrań,w tle nadal odtwarza się wcześniej oglądany materiał a mimo to mogę go usunąć , opcja kosza wyłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack_zab Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 A ja mam inny problem Wreszcie zabrałem sie do tego by zaktualizować sobie stary obraz pobrałem ze strony zrobiłem zgodnie z instrukcją z forum obraz na pendrive i mam co dzień rano bład typu "zawiecha totalna" i wywalony pen gdzie szukć przyczyn ?? stare obrazy przywracam bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 A ja mam inny problem Wreszcie zabrałem sie do tego by zaktualizować sobie stary obraz pobrałem ze strony zrobiłem zgodnie z instrukcją z forum obraz na pendrive i mam co dzień rano bład typu "zawiecha totalna" i wywalony pen gdzie szukć przyczyn ?? stare obrazy przywracam bez problemu używasz moderateshudown? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack_zab Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 nie nawet nie wiem co to takiego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 też mam nową instalkę i nie mogę znaleźć opcji wyboru zachowania przy krótkim i długim naciśnięciu power. Tam gdzie było do tej pory, nie ma. pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garus Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Dzisiaj zaktualizowałem UHD88 (tylko aktualizacje z 28.07, repo release) i po tym przestał mi działać CEC. Sprawdziłem: GraterliaOS:~# lsmod | grep cec GraterliaOS:~# więc: GraterliaOS:~# insmod /lib/modules/cec.ko GraterliaOS:~# lsmod | grep cec cec 15568 0 stmcore_display_sti7105 135248 5 cec,player2,stmdvb,pseudocard e2_proc 10672 4 cec,player2,stmdvb,fan_ctrl GraterliaOS:~# ale CEC dalej nie działa. Ręczne wysłanie komendy: GraterliaOS:~# echo "35 44 43 " > /proc/stb/cec/send sh: write error: Input/output error GraterliaOS:~# /proc/stb/cec/send jest normalnie w drzewie katalogów widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Zaktualizuj system i napisz czy jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garus Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jest OK. Sterownik ładuje się sam i działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Czyli poprawka zadziałała. Dzięki za info i dokładne dane co nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garus Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 To Tobie dzięki... Ale jak już przy głosie jestem, to takie drobne poprawki do /usr/bin/sysbckp mam dotyczące tworzenia archiwum z systemu rootfs: 1. Archiwum ...rootfs.tar.gz tworzone jest nie z katalogu .../backup/temp a z katalogu .../backup gen_obraz() { gen_readme if cat /proc/cmdline | grep mtd > /dev/null; then cd $bckp_patch/temp/boot if [ $rcstype == ADB2850 ]; then dd if=/dev/mtd0 of=uImage elif [ $rcstype == ESI88 ] || [ $rcstype == UHD88 ] || [ $rcstype == DSI87 ] || [ $rcstype == ADB5800 ]; then dd if=/dev/mtd1 of=uImage fi fi cd .. echo "Tworzę archiwum rootfs" tar -czf $bckp_patch/$nazwa_pliku.tar.gz * Aby to poprawić wystarczy linię z "cd.." przenieść przed fi (czyli o 1 w górę). 2. Archiwum nor nie zawiera natomiast poprawnego kernel.img echo "Kopiuję kernel.img" mv $bckp_patch/temp/boot/uImage $bckp_patch/kernel.img Polecenie mv nie przenosi poprawnie kernela tylko sam link do uImage i w miejscu docelowym nie mamy kernela. Wystarczy w tym wypadku zamienić mv na cp. echo "Kopiuję kernel.img" cp $bckp_patch/temp/boot/uImage $bckp_patch/kernel.img Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 rootfs ma być tworzony z tego katalogu co teraz. Reszta poprawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Po dzisiejszej aktualizacji (lub wczorajszej) zniknął z systemu tuner as102, Nbox bsla gałąź release. Wszystko sprawne sprawdziłem na wersji z nand. Czy tylko u mnie tak się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 @myszka20 Zaktualizuj system, zrestartuj i napisz czy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garus Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 rootfs ma być tworzony z tego katalogu co teraz. Reszta poprawiona. @tux Aktualnie rootfs w przypadaku tworzenia backupu systemu rootfs (a nie nor/nand) tworzony jest z całego katalogu /backup, czyli z pustego katalogu /backup/roottmp, /backup/temp oraz ze wszystkiego innego co jest w katalogu /backup (np. ze starych kopii zapasowych). Na pewno nie takie było zamierzenie... http://forum.xunil.pl/index.php/topic,82.msg40953.html#msg40953 Tutaj np. było zgłoszenie tego problemu. Ale jak widać chyba mało kto używa tego narzędzia, przynajmniej do tworzenia kopii z rootfs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 @myszka20 Zaktualizuj system, zrestartuj i napisz czy jest ok. Jednak ruszyło po "twardym" resecie :), @tux bardzo dziękuje za szybką poprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 rootfs ma być tworzony z tego katalogu co teraz. Reszta poprawiona. @tux Aktualnie rootfs w przypadaku tworzenia backupu systemu rootfs (a nie nor/nand) tworzony jest z całego katalogu /backup, czyli z pustego katalogu /backup/roottmp, /backup/temp oraz ze wszystkiego innego co jest w katalogu /backup (np. ze starych kopii zapasowych). Na pewno nie takie było zamierzenie... http://forum.xunil.pl/index.php/topic,82.msg40953.html#msg40953 Tutaj np. było zgłoszenie tego problemu. Ale jak widać chyba mało kto używa tego narzędzia, przynajmniej do tworzenia kopii z rootfs. Jakbym się nie starał to zawsze w archiwum "rootfs" masz strukturę z katalogu / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garus Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 @tux, analizę działania skryptu przeprowadziłem po tym, jak stwierdziłem, że źle tworzy mi archiwum... Prawie na samym końcu skryptu przed wywołaniem funkcji gen_obraz masz przejście do katalogu .../backup/temp cd $bckp_patch/temp gen_obraz gen_obraz() { gen_readme if cat /proc/cmdline | grep mtd > /dev/null; then cd $bckp_patch/temp/boot if [ $rcstype == ADB2850 ]; then dd if=/dev/mtd0 of=uImage elif [ $rcstype == ESI88 ] || [ $rcstype == UHD88 ] || [ $rcstype == DSI87 ] || [ $rcstype == ADB5800 ]; then dd if=/dev/mtd1 of=uImage fi fi cd .. echo "Tworzę archiwum rootfs" tar -czf $bckp_patch/$nazwa_pliku.tar.gz * Jeśli system nie jest odpalony z nor/nand to pierwszym poleceniem, które się wykona po wygenerowaniu readme jest "cd.." czyli przechodzimy do katalogu .../backup. Kolejne polecenie tar tworzy archiwum ze wszystkiego co jest w tym katalogu. Jeśli tego dalej nie widzisz to sprawdź doświadczalnie. Ja tam sobie poprawiłem i nie mam z tym problemu, ale jak już tyle pracy zostało włożone w skrypt to niech wszystkim działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garus Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Pewnie jeszcze więcej ludzi korzystałoby z niej, żeby była w repozytorium... Wtyczka fajna, zastanawiałem się czemu jej nie dodajecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ponieważ jest w wersji "TEST" (co oznacza że może działać ale wcale ne musi) ... chyba czas na zakończenie testów (skoro brak głosów że coś nie działa). Decyzje i tak musi pojąć @tux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Chciałbym jeszcze raz powrócić do mojego problemu z wtyczką "EPG Search". Po jej zainstalowaniu nie działa Pojedyncze EPG (przy próbie uruchomienia jest zawieszenie systemu, brak loga). Wyczytałem, że problem kiedyś istniał, ale jakiś czas temu wyszły poprawki i niby powinno być teraz ok, choć u mnie nie jest. Nie wiem co robię źle, bo nawet po świeżej instalacji problem ciągle występuje. Próbowałem kilka razy, zmieniałem skórki etc. i niestety zawsze to samo :-( Czy ma znaczenie w jakiej kolejności i kiedy instaluję tą wtyczkę ? Dekoder Nbox BZZB, wersja "release" w nand instalowana z Image, skórka infinityHD-GOS, uaktualnienia idą głównie przez OPKG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 @jordi U mnie wtyczka działa prawidłowo, używam ją cały czas. Musisz przesłać loga po tym jak zawiesza. Bo inaczej nie wiem co poprawiać. W interfejs GUI ustaw debug na 4 i prześlij crash_log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ja też używam EPG Search i działa bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 U mnie też działało bez problemów przez dłuższy czas a po jednej z aktualizacji przestało (chyba że coś namieszałem nieświadomie, aczkolwiek po świezej instalacji powinno działać tym bardziej). Log załączony, wcześniej nie miałem debugowania ustawionego więc dlatego log był pusty. Dzięki enigma2_crash_1469891650.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Pokaż mi wyniki z dwóch komend: 1. opkg list-installed | grep search 2. ls -l /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/EPGSearch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 @TomTelos - oto co pokazuje: GraterliaOS:~# opkg list-installed | grep search enigma2-plugin-epgsearch - 4.4.2 GraterliaOS:~# ls -l /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/EPGSearch -rw-r--r-- 1 root root 42028 May 31 14:38 EPGSearch.pyo -rw-r--r-- 1 root root 7076 May 31 14:38 EPGSearchSetup.pyo -rw-r--r-- 1 root root 665 May 20 21:13 LICENSE -rw-r--r-- 1 root root 2363 May 31 14:38 __init__.pyo -rw-r--r-- 1 root root 7662 May 20 21:13 epg.png drwxr-xr-x 2 root root 0 Jul 30 16:10 icons drwxr-xr-x 3 root root 0 Jul 30 16:10 locale -rw-r--r-- 1 root root 57 May 20 21:13 maintainer.info -rw-r--r-- 1 root root 3306 May 20 21:13 picon_default.png -rw-r--r-- 1 root root 5937 May 31 14:38 plugin.pyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 A czy przypadkiem masz zainstalowaną wtyczkę autotimer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 A czy przypadkiem masz zainstalowaną wtyczkę autotimer? Nie, nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Jest możliwość by na zaktualizowanym systemie po restarcie uruchamiał się automatycznie oscam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Jest możliwość by na zaktualizowanym systemie po restarcie uruchamiał się automatycznie oscam? Jeśli nowe repo zrób reinstalacje oscam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Czy wczorajsza aktualizacja (pakiet związany z tłumaczeniem) naniosła poprawki na wszystko czy tylko częściowo? Pytam, bo widzę że jest dodane tłumaczenie np linii odnośnie debugowania (w ustawieniach interfejsu GUI) natomiast jest jeszcze kilka linii bez tłumaczenia i zastanawiam się czy to jakieś niedopatrzenie czy u mnie coś nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Poprawek tłumaczenia jest tyle ile zrobił @pppp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
massiek Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Tuner: nbox Drzewo opkg: release Po dzisiejszej aktualizacji a wcześniejszą robiłem jakieś 7 może 10 dni temu, znikło mi ustawienia twardego dysku, u was też to znikło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Tuner: nbox Drzewo opkg: release Po dzisiejszej aktualizacji a wcześniejszą robiłem jakieś 7 może 10 dni temu, znikło mi ustawienia twardego dysku, u was też to znikło ? A wystarczyło czytać historię zmian. wpis z dnia << 27 Lipiec 2016 >> http://openpli.xunil.pl/index.php/Graterlia_OS_%E2%86%92_Historia_aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
massiek Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Przyznaje dałem ciała po całej lini :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Przyznaje dałem ciała po całej lini :( Zdarza się, nauka na przyszłość, by w pierwszej kolejności tam patrzyć. Tak samo, jak tam patrzeć przed aktualizacjami. Staramy się bardzo unikać zmian wymagających interwencji użytkownika, ale czasem to może być konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peter08 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 a może ktoś powiedzieć ,gdzie po doinstalowaniu pakietu "hdpram" ustawić usypianie dysku? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Kolejna osoba, która zamiast przeczytać na WWW gdzie jak WÓŁ jest napisane gdzie to się konfiguruje dokonuje spamowania. Czy dla przykładu znowu trzeba rozdawać % w nagrodę za lenistwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Tuner: nbox Drzewo opkg: release Po dzisiejszej aktualizacji a wcześniejszą robiłem jakieś 7 może 10 dni temu, znikło mi ustawienia twardego dysku, u was też to znikło ? Witam, zaktualizowałem system i nadal mam ustawienia dysku w menu, nic mi nie znikneło, natomiast w etc/sysconfig pojawił się plik hdparm. W ustawieniach dysku mam usypiaj po 30s w hd parm natomiast wpis parmS1="-S 60 -B 128", co teraz steruje moim dyskiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Witam, dzisiaj zaktualizowałem system, poprzednio miałem wgraną wersję z 14.07, podczas aktualizacji pokazało mi taki błąd: Collected errors: * pkg_run_script: package "openssh-server" postinst script returned status 1. * opkg_configure: openssh-server.postinst returned 1. Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale po aktualizacji nie działa mi połączenie z tunerem po ftp. Robiłem restart i dalej nic. Wiem że ciężko coś tak od razu powiedzieć co jest przyczyną błędu ale może ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Tuner BSLA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack_zab Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 witam Mam nietypowy problem mam 4 nbox-y na 2 instalacjach antenowych i na wszytkich on występuje mianowicie. Jak pobiore listę kanałów dodatkami do softów typu fastsearch lub j00zekBouquets kanały wyświetlane są poprawnie sygnał na głowicy jest ok i nic sie nie dzieje Jesli wgram listę z internetu po czestym przełaczaniu na czesci kanałów sd mam szary ekran lub szachownice tylko dzwiek jest taki objaw mam na wszytkich dekoderach co najdziwniejsze jesli wyłacze dekoder pilotem na dłurzszą chwile problem znika i kanał wyswietla sie poprawnie najczesciej problem występuje na kanałach tvp polonia historia kultura rozrywka i kilka stacji zagranicznych nie ma znaczenia pozycja satelitarna Dodam jeszcze ze jak wystepuje ten problem to i odtwarzanie z dysku plików MP4 tez pokazuje podobny objaw u mnie najczesciej jest szary ekaran lub zielone kwadraty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Jaka to lista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s6s Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 ESI88 RELEASE Powiedzcie co z dźwiękiem? Po zainstalowaniu kompletnie od nowa i czysta, najpierw CORE, potem Enigma2 mam obraz ale bez dźwięku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi