tux Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 gstplayer to paczka dla....no nie rozmawiamy o tym. Brak nowej wersji a ja nie będę stawał na głowie bo w sumie do niczego nie jest potrzebny ten pakiet. Wyleciało też kilka innych z podobnego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Nie tylko do tego... :) Używałem go we freeplayer np. w sytuacji gdy przy odtwarzaniu materiału przez eplayera zamiast dźwięku było buczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Freeplayer tez juz nie jest wspierany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Używałem go we freeplayer ?? FreePlayer nie używa ani gstplayer a eplayer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 ?? FreePlayer nie używa ani gstplayer a eplayer... Sprawdziłem i masz rację, we freeplayerze pod żółtym mam Libmedia , wybieram pomiędzy eplayer3 a Gstreamer z multiframework. Freeplayer tez juz nie jest wspierany :) W opkg nadal jest, czy jak go usunę to nie będę już mógł go zainstalować? Rozumiem, że należy przejść na wersje Advanced. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Freeplayer tez juz nie jest wspierany :) W opkg nadal jest, czy jak go usunę to nie będę już mógł go zainstalować? Rozumiem, że należy przejść na wersje Advanced. Trafił do repozytorium obselete. Dopóki działa to tam będzie. A co do "należy przejść" ... no bez przesady. Mamy wolny kraj, możesz sobie wybrać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Mogę prosić o nową kompilację paczki "links"? links: error while loading shared libraries: libssl.so.0.9.8: cannot open shared object file: No such file or directory Aktualizacja: Links już zaktualizowany, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s6s Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 ESI88 - Graterlia RELEASE w pełni zapdejtowana - przy odtwarzaniu nagrań (z głowicy) po "przeleceniu" kilku plików (np. w danym katalogu przy opcji "loop") ma się niemal zagwarantowane że wreszcie zrobi freeze i pingwinek będzie tupał - przez kilkanascie godzin co sprawdzone organoleptycznie - potem "sync; reboot" gdyż nawet nie reaguje na te pięć przycisnięć POWER Poza tym nawet kiedy odtwarzasz tylko jedno nagranie i zaczniesz kilka razy robić freeze - resume - back - forward to wreszcie I TAK zawiesi się! Poza tym: podczas odtwarzania (akurat w loop) kolejnego nagrania z katalogu jak weźmiesz przeszukasz inny katalog (pod przycisk VOD przypisane "Show movies") i wybierzesz wtedy z tego innego katalogu jakies nagranie - to... tenże plik zostaje skopiowany do tego kataogu bieżącego (oprócz rzecz jasna że "przerzuci" odtwarzanie na niego, taki side-effect) - ciekawostka czy tak miało być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Zauważyłem ze ten nowy advanced player zwiesza mi system. Ogólnie ready lubi sobie zwiechnąć obecnie. Nie pomnę zacięć na thp1hd - stwierdziłem ogólnie cięcie z transpondera 11449H, nie tylko na tvp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Najlepsze, że u mnie nie tnie i nie tylko u mnie. Ale nie jesteś jedynym co to melduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Zauważyłem ze ten nowy advanced player zwiesza mi system. Ogólnie ready lubi sobie zwiechnąć obecnie. Nie pomnę zacięć na thp1hd - stwierdziłem ogólnie cięcie z transpondera 11449H, nie tylko na tvp afp nie ma szans zawiesić systemu, jeśli już to system sam się zawiesza odtwarzając jakiś materiał na jakimś tam roocie (nie napisałeś jakiego masz ustaiwonego) . ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Byc moze. Od zawsze moje uhd było "inne". Na obecnym ready od 2 tygodni zaliczylem wiecej zwiech niz przez cały rok wczesniej. Przypomnijcie mi prosze gdzie znajde ubooty na inne czestotliwosci i jak to sie robilo. Jaki byl najwolniejszy? Minely chyba ze 2 lata od kiedy to robilem ostatnio i mam pusto we łbie :) . Znalazłem na dysku 770,780,790 ale nie wiem czy to jeszcze aktualne jest - to wersje sprzed 2 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Sprawdź TEST. Jest tam duża zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 @tux po przejsciu z ready na test wisi na "net" Odnośnie CEC. JAk wiemy niby LG nie lubi CEC z enigmy przy wyłączaniu i zlewa go. Tknęło mnie jednak żę ostatnio jak bawiłem się XBMC na Raspberry Pi B+ to tam CEC funkcjonuje prawidłwo przy wyłączaniu i właczaniu i nic z dźwiękiem się nie dzieje po właczeniu. JEst tak jak ma być. Może by tam kuknąc w źródła jak to robią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 I dochodzimy to opcji - podajesz objaw :) A może tak kable debug i konkret? Kto jak kto, ale Ty mógłbyś coś więcej napisać :) Błąd znam i dotyczy WiFi ale nie mam jak go zdiagnozować obecnie bo: brak UHD u mnie; brak WiFI na USB (jedyną mam chwilowo wetkniętą w DSI-87 i to wewnątrz tunera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Odinstalowałem wpa suplicant i ogólnie wifi. Przeszedłem na test. Podczas aktualizacji sypie błędami md5 odnoścnie: -kernel-modules-nfs-gos -kernel-core-default-gos -kernel-modules-cifs-gos -kernel-modules-extrafs-gos -kernel-modules-default-gos Mimo tego rebotłem, wstał. Tnie tak samo jak na ready Collected errors: * opkg_install_pkg: Package kernel-modules-default-gos md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update'. * opkg_install_pkg: Package kernel-modules-extrafs-gos md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update'. * opkg_install_pkg: Package kernel-modules-cifs-gos md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update'. * opkg_install_pkg: Package kernel-core-default-gos md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update'. * opkg_install_pkg: Package kernel-modules-nfs-gos md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Odinstalowałem wpa suplicant i ogólnie wifi. Przeszedłem na test. Podczas aktualizacji sypie błędami md5 odnoścnie: -kernel-modules-nfs-gos -kernel-core-default-gos -kernel-modules-cifs-gos -kernel-modules-extrafs-gos -kernel-modules-default-gos Nie da się wykluczyć, że coś się pozajączkowało i nadal jesteś na starych, zrób: opkg update opkg install -force-reinstal kernel-modules-nfs-gos opkg install -force-reinstal kernel-core-default-gos opkg install -force-reinstal kernel-modules-cifs-gos opkg install -force-reinstal kernel-modules-extrafs-gos opkg install -force-reinstal kernel-modules-default-gos sync reboot zawsze jak Ci opkg wywali taki kwiatek, jak opkg_install_pkg: Package kernel-modules-default-gos md5sum mismatch. Either the opkg or the package index are corrupt. Try 'opkg update' to ręcznie opkg install -force-reinstall nazwa_pakietu_który_daje_błędy inaczej restart po takiej sytuacji może skutkować padnięciem systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Mam dosyć tego test. Nie wstał po tym. Wracam do ready bo nie idzie tego ogarnąć na uhd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 To szybko namierza co jest nie tak. Masz kabel a nikt kogo znam nie ma go. O 20:00 przenoszę pakiety z test do ready. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Znalazłem przyczynę cięcia. U mnie naziemna DVB-T aktywna jest zmiksowana w kabel sat i leci do gniazda abonenckiego. Zozbebeszyłem instalację i teraz idzie bezposrednio sat po drucie do tunera. Przestało ciąć. Kuknę jutro co tam sie nawyrabiało w dvb-t. Podejrzewam super zasilacz 12V - po roku to cos zawsze tętni jak afrykański bęben. Kabel debug się chwilowo zdematerializował na inny projekt :) potrzeba chwili. Wróci skrzynak anarzędziowa (bo jest w aucie) i na jutro powinien być nowy kabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan1994 Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Zdarza się czasami, że podczas uruchamiania system zatrzymuje się na "Start SSH". Czy coś takiego w Waszych tunerach się zdarza ? Tuner ADB 5800 system ready zaktualizowany - po załadowaniu pracuje bez żadnych zwiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Jak się zawiesi poproszę o loga z debug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spavnkkr Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Zdarza się czasami, że podczas uruchamiania system zatrzymuje się na "Start SSH". Czy coś takiego w Waszych tunerach się zdarza ? Tuner ADB 5800 system ready zaktualizowany - po załadowaniu pracuje bez żadnych zwiech. Racja też zauważyłem to kilka razy po aktualizacji po restarcie. Wtedy z gniazdka i ponownie jest już ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Też mi się to zdarza, bsla gałąź redy podczas takiego zachowania można się zalogować z konsoli po ssh 96 ℅ czasu procesora pożera proces portmap. Zachowanie takie zarówno na openssh jak i dropbear. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dlatego muszę mieć loga. Inaczej nic nie zrobię. U mnie tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Niestety nie posiadam kabelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MUSTAPHA Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Zdarza się czasami, że podczas uruchamiania system zatrzymuje się na "Start SSH". Czy coś takiego w Waszych tunerach się zdarza ? Tuner ADB 5800 system ready zaktualizowany - po załadowaniu pracuje bez żadnych zwiech. Potwierdzam! Po ostatnich aktualizacja już parę razy rozruch tunera zatrzymał się na Start SSH. System na PEN-ie i release Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Jak pisałem wyżej - u mnie się nie zatrzymuje. Więc nie potrafię zdiagnozować. Potrzeba kogoś komu się wiesza + kabel DEBUG i log. A konkretnie na czym się wiesza w jakiej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smarkusg Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Zdarza się czasami, że podczas uruchamiania system zatrzymuje się na "Start SSH". Czy coś takiego w Waszych tunerach się zdarza ? Tuner ADB 5800 system ready zaktualizowany - po załadowaniu pracuje bez żadnych zwiech. Potwierdzam! Po ostatnich aktualizacja już parę razy rozruch tunera zatrzymał się na Start SSH. System na PEN-ie i release Jak dobrze pamiętam miałem podobnie swego czasu.. Proszę sprawdzić czy da się zalogować po ssh/telnet na tuner. Powinno się dać, bo system nie wiesza się tylko zatrzymuje rozruch.Może nie będzie potrzebny kabelek „debug”. Objawy wszystko na to wskazuje są takie same jak miałem z pół roku temu na nboxie przy majstrowaniu na swoim tunerze. Ps Nie była to wina GOS tylko mojej zabawy z sktyptami startowymi. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Wynik polecenia top podczas sytuacji opisywanej wyżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Rozwiązanie na szybko: pkill portmap i ruszy dalej. Później możesz w sumie odinstalować portmap jeżeli nie potrzebujesz (ale wcześniej daj może jakieś logi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Zapytam do czego to potrzebne "portmap"? Jakie logi? Kabelka nie mam :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Rozwiązanie na szybko: pkill portmap i ruszy dalej. Później możesz w sumie odinstalować portmap jeżeli nie potrzebujesz (ale wcześniej daj może jakieś logi). Zasadniczo rzecz biorąc nie może odinstalować portmap, a przynajmniej nie powinien: bez portmap OSCam "gorzej" chodzi (długo by o tym pisać, dlatego OSCam "sobie" doinstalowuje portmap przez zależności) bez portmap montowanie zasobów sieciowych po NFS kuleje. Trzeba ustalić co portmap boli a nie go wywalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Tak mi się wydawało, że coś z NFS związane, ale nie widziałem, że z oscamem. Wydaje mi się, że przed "podziałem' openssh tego nie bylo, z drugiej strony jeśli zainstaluje dropbear to dziejej się to samo. Więc to chyba nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s6s Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 ESI88, RELEASE, czasami, po poprzełączaniu powiedzmy kilkunastu kanałów HD (w tym także z Astry) obraz nagle staje się BIAŁY dla większosci kanałów HD. Przełączanie dalsze pozwala upewnic się że obraz biały jest dla kanałów HD, a dla SD normalny. Czasami trafi się kanał wyswietlany normalnie, np. ART HD z HotBird. Restart samej Enigmy - NIE pomaga. Jedynie restart całego odbiornika jakby resetuje sytaucję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Czy w trakcie włączasz jakieś kanały z CP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s6s Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 A co to CP? CyfraPlus? Więc nie! Problem najczęsciej powstaje kiedy zaczynam włączac niemieckie kanały FTA jak ServusTV, ZDF, NRD - ale głównie ServusTV chyba "rozpoczyna" problem... Ciekawostka, że ServusTV nadawany jest w rozdzielczosci 1080p i możnaby pomysleć że własnie to stanowi problem - gdyby nie fakt że po pojawieniu się już problemu jednak ArtHD na HotBird dobrze pokazuje obraz (a on także jest w 1080p) a powrót na inne kanały HD (również i 720p) oznacza zobaczenie białego jak mleko ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 CP - Cyfrowy Polsat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Używam wersji release i kolejny raz załatwiłem tuner aktualizując system z poziomu Gos managera, zabrakło miejsca ,choć przed aktualizacją miałem 9,5MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A kiedy była ostatnia aktualizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Nie dalej jak tydzień temu, na pewno już miałem oscama po przywróceniu bibliotek ssl. Dodam,że czytam na bieżąco historię aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A jaki tuner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Esi88, zauważyłem,że w temacie pomoc dla świeżaka też niedawno był zgłaszany problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jak pisałem wiele razy. Mój esi działa. Potrzeba kogoś z kablem, niedziałającym esi i jakąś wiedzą jak diagnozowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario78 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 mam tuner ADB 2850ST. Na tunerze DVB-T nie mogę odtworzyć dźwięku w formacie AC3+ ( a więc np. TVP1HD,2, Stopklatka, Polsat i kilka innych). Jeżeli dźwięk jest nadawany w formacie AC3 (filmy DVD, kanał TVN,TVP Abc, z tunera DVB-t) to wszystko jest ok. Jeżeli doinstaluję pakiet sti-firmware-audio-dts to na kanałach z AC3+ dźwięk pojawia się, ale jest przerywany (co około 1 sekundę jest przerwa). Mam podłączony amplituner kina domowego przez złącze optyczne. Jest tak na wszystkich wersjach graterlii: test-ready-release. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozhrfhlufq Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Esi88 jest po wgraniu czystego softu z dzisiejszą aktualizacją. Dekoder się zawiesza przy wyszukiwaniu wifi. Przy włączaniu też łapie zawias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Wersja release . Po aktualizacji z poziomu GOS Managera (8,6MB wolnego) znowu zabrakło miejsca na szczęście na sam koniec, tym razem tuner wstał. Po kolejnym opkg update : GraterliaOS:~# opkg upgrade Upgrading enigma2-multiframework from 2015-10-28-git-1 to 2015-11-27-git-1 on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/enigma2-multiframework_2015-11-27-git -1_sh4.ipk. Configuring enigma2-multiframework. Create symlink... OpenPLi binary file update done Please restart GUI! Collected errors: * pkg_get_installed_files: Failed to open //var/opkg/info/enigma2-multiframework.list: No such file or directory. * pkg_get_installed_files: Failed to open //var/opkg/info/enigma2-multiframework.list: No such file or directory. * pkg_get_installed_files: Failed to open //var/opkg/info/enigma2-multiframework.list: No such file or directory. * pkg_get_installed_files: Failed to open //var/opkg/info/enigma2-multiframework.list: No such file or directory. * pkg_get_installed_files: Failed to open //var/opkg/info/enigma2-multiframework.list: No such file or directory. * pkg_get_installed_files: Failed to open //var/opkg/info/enigma2-multiframework.list: No such file or directory. * pkg_get_installed_files: Failed to open //var/opkg/info/enigma2-multiframework.list: No such file or directory Edit: Lokalny share po wifi wcześniej działał stabilnie, po aktualizacji rwie co 2-3 min. Czy dostane podpowiedź jak naprawić powyższe błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Witam Po dzisiejszej aktualizacji tuner zatrzymuje się na Network init (WiFI) po odpięciu WiFi tuner startuje normalnie i z lan działa ok aktualizacja z GOS menadżer system na hdd Esi-88 release Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zaczynam mieć dość WiFi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zaczynam mieć dość WiFi :) Pocieszyć Ciebie? właśnie znalazłem kolejny błąd wielkości stodoły w moim ulubionym komponencie systemu, którym się opiekuje. Na szczęście szansa by wystąpił u "zwykłego użytkownika" jest statystycznie rzecz biorąc bliska zeru. Przy okazji "potwierdza mi się" inny błąd o którym wiem od dawna, też na szczęście z gatunku tych, które u "Z.U." nie powinny wystąpić. Tak więc na tapecie (by złapać, opracować procedurę replikacji warunków) już mam nie jednego "przyjemniaczka", ale trzech. A żeby to nagły jasny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi