tux Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 O jakich odbiornikach piszecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 W trzech przypadkach ADB5800 ... Tu też są 2 zgłoszenia: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1103.msg27265.html#msg27265 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Za 15 minut aktualizacja i sprawdźcie czy będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 adb2850:~# opkg install enigma2-multiframework Installing enigma2-multiframework (2015-01-07-git-3) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/enigma2-multiframework_2015-01-07-git-3_sh4.ipk. Collected errors: * satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for enigma2-multiframework: * rtmpdump * * opkg_install_cmd: Cannot install package enigma2-multiframework. adb2850:~# opkg list | grep rtmp librtmp - 2.4.3 - Support library for RTMP streams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 @mickey Wywaliłem z zależności rtmpdump. Bez tej paczki binarka wstaje. Nie mam jak sprawdzić czy faktycznie jest OK w każdym przypadku. Jak możesz sprawdź. Może ktoś inny też sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość badzi_o Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 potwierdzam rozwiązanie problemu z CEC. aktualizacja pomogła mój zestaw: ADB5800 + samsung ES550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 @mickey Wywaliłem z zależności rtmpdump. Bez tej paczki binarka wstaje. Nie mam jak sprawdzić czy faktycznie jest OK w każdym przypadku. Jak możesz sprawdź. Może ktoś inny też sprawdzi? OpenWebif i strumieniowanie działa, więc wyglada, że jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zostawiamy jak jest. Gdyby ktoś odkrył, że jednak potrzeba niech poinformuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Nie wiem, czy to tu, ale jak nie tu, to proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce. Coś ncftp nie chce gadać: GraterliaOS:~# opkg install ncftp Installing ncftp (3.2.5-1) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/ncftp_3.2.5-1_sh4.ipk. Configuring ncftp. GraterliaOS:~# ncftp /usr/bin/ncftp: line 1: syntax error: unexpected word (expecting ")") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Przyjrzę się temu. EDIT tux: Naprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manius Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zaktualizowałem GOS (release) i mam problem z oscam wersja 10278, muszę średnio co 10 minut restartować ponieważ obraz zamarza (karta nc+), na wersji 9300 wszystko jest ok. Czy to tylko u mnie tak się dzieje? Dekoder ADB 5800SX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zaktualizowałem GOS (release) i mam problem z oscam wersja 10278, muszę średnio co 10 minut restartować ponieważ obraz zamarza (karta nc+), na wersji 9300 wszystko jest ok. Czy to tylko u mnie tak się dzieje? Dekoder ADB 5800SX tylko u Ciebie. skrobnij na PW z logami z czasu zawieszenia i ciut poprzedzającego go oraz konfiguracją czytnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Menadżer składników GOS -> Options = GS enigma2_crash_1422123998.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 @tux: chyba nie wrzuciłeś wszystkich plików do opkg. Ten błąd wskazuje na niezaktualizowany skrypt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Dlaczego ten soft jest taki problematyczny ? Po aktualizacji z poziomu konsoli i po uruchomieniu systemu: GOS Mgr--->Zarządzanie systemem) GreenScreen Ok, reboot, być może to jednorazowy błąd. Następnie GOS Mgr--->OSCAm i GreenScreen I jakim cudem to poszło do relase ? Log w załączniku. enigma2_crash_1422131536.log enigma2_crash_1422131249.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zmien soft, Twje problemy znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kokoo Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 GraterliaOS:~# opkg update Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz. Inflating http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/opkg/lists/adb5800xx. Collected errors: * opkg_download: Failed to download http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz, wget returned 8. GraterliaOS:~# ADB5800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ten błąd oznacza, jedynie, że w danej chwili repozytorium jest odświeżane. Należy poczekać 30 minut i spróbować jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zmien soft, Twje problemy znikną. Tyle, że ja nie chcę zmieniać softu, tylko zostać przy GOS. Ale błąd już chyba poprawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manius Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Przy instalacji listy wywala błąd. ncplus:~# opkg update Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. Inflating http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/opkg/lists/graterlia. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz. Inflating http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/opkg/lists/adb5800xx. Downloading http://graterlia.xunil.pl/iptvplayer/Packages.gz. Inflating http://graterlia.xunil.pl/iptvplayer/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/opkg/lists/iptvplayer. ncplus:~# opkg install enigma2-channels-hotbird-richter-polskie Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie (2015-01-14) installed in root is up to date. Configuring enigma2-channels-hotbird-richter-polskie. Collected errors: * pkg_run_script: package "enigma2-channels-hotbird-richter-polskie" postinst script returned status 4. * opkg_configure: enigma2-channels-hotbird-richter-polskie.postinst returned 4. GOS release Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ostatnio trochę siedzę w tym gstreamerze i zobaczyłem, że po zainstalowaniu paczki z tematu, gst-inspect daje błąd brakującego pliku. Można prosić o aktualizację paszki, oczywiście w wolnej chwili, bo to nic krytycznego. :-) gst-inspect (gst-inspect-0.10:23656): GStreamer-WARNING **: External plugin loader failed. This most likely means that the plugin loader helper binary was not found or could not be run. (gst-inspect-0.10:23656): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstaudiovisualizers.so': libgstfft-0.10.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory Paczka gst-plugins-good-gos-ext ma poniższe błędy: (gst-launch-0.10:14747): GStreamer-WARNING **: External plugin loader failed. This most likely means that the plugin loader helper binary was not found or could not be run. (gst-launch-0.10:14747): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstspectrum.so': libgstfft-0.10.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory (gst-launch-0.10:14747): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstaudiofx.so': libgstfft-0.10.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory A gst-plugins-base-ext-gos ma: (gst-launch-0.10:15673): GStreamer-WARNING **: External plugin loader failed. This most likely means that the plugin loader helper binary was not found or could not be run. (gst-launch-0.10:15673): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstvorbis.so': libvorbis.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Miałem okazję pomagać dzisiaj znajomemu z instalacją GOS u niego na tunerze. Nie posiada on połączenia przez LAN więc sprawa nieco utrudniona. Wrzucone image do NAND. Od tego momentu same kłopoty :P Pobrałem paczkę ze sterownikami do WiFi, zamontowałem pendriva przez GOSMenadżer. Wchodzę w OPKG, wskazuję lokalizację paczek i przy instalacji błąd (failed to extract control file from ...). Pomyślałem może partycja FAT32 przeszkadza mu. Postanowiłem przenieść pliki na hdd tunera, który jest w formacie ext3. Jakież było moje zdziwienie jak we wtyczkach okazało się, że brakuje dream explorera ???Skończyło się na tym, że wziąłem ten tuner do domu i podpiąłem kablem... Do czego zmierzam, czy ten dream-explorer aż tak przeszkadzał w image tunera? W moim przypadku brak tego programu zablokował skutecznie kolejne rzeczy i wielkie koło się zamknęło. Bez połączenia z internetem nie mamy praktycznie żadnej kontroli nad tunerem a dream-explorer z możliwością przenoszenia, kopiowania, zmiany nazwy, uruchamiania itp. przydałby się jednak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A może podaj co było napisane w terminalu. Stawiam na informację, co powinieneś zainstalować wcześniej, przed paczką, którą wybrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 ...Do czego zmierzam, czy ten dream-explorer aż tak przeszkadzał w image tunera?... przydałby się jednak :) Nie przydałby się. Błąd, który dostałeś był zwrócony przez samo OPKG (tu post tux-a) i nie był błędem gos managera. Innymi słowy taki sam byś dostał w DE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Doszedłem już do tego co mu przeszkadzało. Rozchodziło się dokładnie o nazwę folderu i dlatego nie chciał instalować paczek. @Tux, potrafię jeszcze rozróżnić błąd o brakujące zależności :D Chciałem dream-explorer'rem przenieść paczki na wew. HDD bądź właśnie zmienić nazwę folderu no ale przez jego brak stanąłem na niczym i tuner wziąłem do domu. Taka jeszcze małą uwaga, może warto ponumerować te paczki do instalacji WiFi? Bo chcąc zainstalować paczkę A woła ona o paczkę B a chcąc zainstalować paczkę B woła ona o paczkę C itd. Dodać po prostu numerek przed nazwą paczki i ułatwiłoby to sprawę. @j00zek, mając dream-explorer mamy możliwość manewrowania w plikach czyli tak jak w tym przypadku rozwiązałby on mój problem w 100%. Niech ktoś ustawi jakieś hasło na roota i później zapomni jakie to było. Przez dream-explorer kasuje czy podmienia 1 plik i po sprawie a nie mając go w tunerze zaczynają się schody :) Już ten OpenWebIf jest bardziej zbędny niż podstawowy menadżer plików :) Jeżeli już iść w ten minimalizm to skutecznie. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 ... Niech ktoś ustawi jakieś hasło na roota i później zapomni jakie to było. Przez dream-explorer kasuje czy podmienia 1 plik i po sprawie a nie mając go w tunerze zaczynają się schody :) Tak samo, jak przy każdym systemie. Czy chciałbyś aby ktoś mógł bez Twojej wiedzy zmienić Ci hasło? ;) Zawsze będą argumenty za i przeciw. Ja w swojej kilkunastoletniej przygodzie z enigmą jakoś nigdy nie potrzebowałem DE. W każdym bądź razie brak DE w instalacji to nie błąd a zamierzone działanie, więc ten wątek powinien być podzielony/przeniesiony. p.s. Ja używam extendera zamiast kart wifi usb i żadnych problemów z wifi nie mam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Doszedłem już do tego co mu przeszkadzało. Rozchodziło się dokładnie o nazwę folderu i dlatego nie chciał instalować paczek. Podaj więcej szczegółów. Przyda się na przyszłość... PS. Co to za sieć ma kolega u siebie, że nie dało się u niego przynajmniej na chwilę kabla podpiąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 @mickey, Nazwa była standardowa z paczki WiFi: adb5800xx - wifi-rt3070 Kolega ma accespoint w pokoju z komputerem a telewizor piętro niżej :) Więc albo mogłem wziąć tuner do siebie ale przenosić telewizor piętro wyżej :P @j00zek Oczywiście, że nikt nie lubi jak mu się zmienia hasła ale przez dream-explorer może to zrobić co najwyżej któryś z domowników albo kolega, który wpadł na piwko i ma spaczone poczucie humoru ;) Ja nie mówię, że brak DE to błąd bo tak na pewno nie jest i zdaję sobie sprawę, że jest to zamierzone działanie :) Nie mniej jednak nie rozumiem tej zależności, w której doszliście do wniosku, że WebIF jest ważniejsze od DE i jego można wywalić. Beż połączenia z tunerem operacje na nim są mega ograniczone. Oczywiście GOSM daje bardzo dużo możliwości ale jednak ten menadżer plików by się tam przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Co było/jest nie tak w tej nazwie, że dostawałeś błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Nie pamiętam dokładnie komunikatu a nie mam już jak sprawdzić bo się pozbyłem tamtego tunera ale podejrzewam, że na każdym innym wyskoczy to samo ;) Pendrive był zamontowany /mnt/usb przez menadżer dysków jako tymczasowe urządzenie. Wrzuciłem u siebie na tunerze. OPKG odczytuje nazwę folderu od drugiego myślnika. Czyli folder nazywa się "adb5800xx - wifi-rt3070" ale OPKG chce instalować z folderu "wifi-rt3070". Zdjęcie w załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Problem ze spacjami w nazwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 A tak poza tym :) Czy potrzeba telewizora by zalogować się do tunera podpiętego kablem i po SSH doinstalować pakiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 tak czy siak, nie ulega wątpliwości, że błąd w gosmanagerze jest. Jak znajdę czas to poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 A tak poza tym :) Czy potrzeba telewizora by zalogować się do tunera podpiętego kablem i po SSH doinstalować pakiety? Użyłem może złej przenośni w poprzednim poście, był bo hotspot/accespoint z jakiegoś LTE czy coś i tam w ogóle nie ma wyjścia na ethernet. Gdybym miał taką możliwość to myślisz, że bym jej nie wykorzystał? ;) Fajnie, że przy okazji mojego problemu udało się odkryć jakąś wadę w oprogramowaniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Problem ze spacjami w nazwie? ... ...Fajnie, że przy okazji mojego problemu udało się odkryć jakąś wadę w oprogramowaniu ;) @Mickey miał rację. Nazwy pakietów wifi mają, nie wiadomo czemu, spacje. Poprawka, a raczej ulepszenie, coby nazwy ze spacją były w cudzysłowach, już jest, tylko musi się zsynchronizować na opkg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Który z plików ma spacje w nazwie? Poprawię. Spacji nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 NP. WiFi_Pack.tar.xz>adb28xx - wifi-rt3070.tar.gz>[adb28xx - wifi-rt3070] nazwy katalogów są ze spacjami. Po rozpakowaniu pliki ipkg są w folderze właśnie ze spacją i się wywalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Wszędzie zalecane jest wgranie tylko plików IPK. Przebuduję paczkę. EDIT tux: Podmienione. Tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 witam, korzystam z wersji release, udaje mi się wywołać GS w GOS Managerze w następującej sytuacji: wchodzę w menu od IPTV Playera, odinstalowuje jakąś paczkę, po odinstalowaniu zanim się przeładuje menu (pusty ekran menu), naciskam ok na pilocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Podaj wersje GOS Mgr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 graterlia-manager - 0.1.117 graterlia-manager-i18n-default - 0.1.92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 witam, korzystam z wersji release, udaje mi się wywołać GS w GOS Managerze w następującej sytuacji: wchodzę w menu od IPTV Playera, odinstalowuje jakąś paczkę, po odinstalowaniu zanim się przeładuje menu (pusty ekran menu), naciskam ok na pilocie. W załączeniu crash. Muszę napisać, że sam pomysł takiego naciskania kilerski. :) Poprawi się jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Jakimś dziwnym trafem w folderze Extensions wraca folder WebInterface mimo, że w rootfs go nie ma. Generuje on tylko błąd: Plugin Extensions/WebInterface failed to load: No module named plugin Plugin probably removed, but not cleanly in /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/WebInterface Sprawdzałem zaraz po pierwszym uruchomieniu, po przejściu wizarda konfiguracji głowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xitrap Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Nie wiem czy się przyda, to moje błędy - czasem jak coś kombinowałem z pilota to był ekran. enigma2_crash_1420734406.log enigma2_crash_1421195367.log enigma2_crash_1421542220.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 A wszystko w porządku masz ze swoją listą kanałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Jakimś dziwnym trafem w folderze Extensions wraca folder WebInterface mimo, że w rootfs go nie ma. Z jednej strony nic groźnego. Z drugiej kiedyś by trzeba było przejrzeć źródła i poprawić usuwając to odwołanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xitrap Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 A wszystko w porządku masz ze swoją listą kanałów? teraz tak... parę razy skanowałem zanim obczaiłem wszystkie opcje... aktualnie nie działa mi TV Polonia ale nie miałem czasu się tym zająć :) te błędy miałem jak hmm ustawiałem aktywne głowice itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Od 01.01.2015 nie ma już TV Polonia a jest TVP Polonia. Zmienił się też transponder, z którego nadaje. Ponieważ kanał ten działa u mnie i nie tylko u mnie sprawdź raz jeszcze co nie tak jest z lista kanałów lub czy na 100% masz poprawnie ustawioną antenę po TP z tego co pamiętam jest dziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargot Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 W pakiecie coreutils brakuje biblioteki libattr.so.1. Poniżej błąd przy wywołaniu cp: cp: error while loading shared libraries: libattr.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zerknę na to. EDIT tux: Naprawione, dokompilowałem attr. Przeinstaluj pakiet coreutils. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi