mickey Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Czyli po staremu, ale u mnie nie ma zielono :( Ten błąd został poprawiony. Zrobiłeś generację skórki po ostatniej aktualizacji, czyli wejście do wtyczki ustawień skórki, zapis i restart gui? Jeżeli TAK i ciągle masz zielono, to podaj dokładnie jakie masz ustawienia skórki, bo może jest taka konfiguracja, gdzie to się dzieje. Co do opcji: Ukryj listę wyboru kanałów w trybie radio NIE - niby jest fajna, ale nie da się zmienić ścieżki dźwiękowej. Czyli np. wybierając CYFRA+ PR zmienić programu z Jednynki na Trójkę. Przynajmniej u mnie OPT nie działa. @herpoi: Ekran wyboru radia w powyższym trybie jest nowy, czyli przystosowany do skórki ... czy tylko mi się wydaje? Gdybyś miał wolną dłuższą chwilę, to może dałbyś radę ekran do EPGSearch w stylu inHD dorobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zrobiłeś generację skórki po ostatniej aktualizacji, czyli wejście do wtyczki ustawień skórki, zapis i restart gui? po tej operacji wszystko wróciło do normy i jest tak jak powinno wielkie dzięki za naprowadzenie :-\ :-\ :-\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Aktualizacja: Aktualizacja VolumeBar Vertical. Teraz powinno być dostosowane do skoku głośności o 2 i 5 Aktualizacja wyglądu GraphMultiEpg, teraz ekran jest zdecydowanie bardziej czytelny Poprawka wyrównania godziny rozpoczęcia audycji na ekranach ChannelSelection i EPG Selection Dodano obsługę wtyczki Extended NumberZap Dodano wsparcie dla wtyczki EPG Search e2-openpli-skin-infinityHD-nbox-869ad1a9b312eac0a1464c22e32f2591df304331.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JaroLFCJaro Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 @herpoi jak ustawić by przy numerycznym zmianie kanału była pikona ? tak jak masz na trzecim screenie ? bo zaktualizowałem skórkę i mam po staremu... Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.Poprawiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Dodano obsługę wtyczki Extended NumberZap opkg install enigma2-plugin-numberzapext Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JaroLFCJaro Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 a poza Graterlia OS da się doinstalować jakoś ? Poprawiono pisownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Przepakować plugin. Ale czy on czegoś więcej nie będzie wymagał to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Tzn. że skórkę mamy wgrać ręcznie - nie pojawi się w repo uaktualniona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 W TEST już jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Przeszedłem do wersji TEST i pobrało mi aktualizację. Tuner ESI88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Rozumiem, czyli taki kompromis pomiędzy ładna skórka, a wydajna skórka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 @herpoi: Gdybyś tak miał ochotę poprawiać drobnostki :) Tak mi się przypominało, jak tux wrzucił obrazki ze swojego moda: 14.jpg: Nie przypominam sobie, żeby na oryginalnej wersji skórki były widoczne tutaj opisy opcji, nawet nie wiedziałem, że są. Podobne widziałem w konfiguracji EPGSearch. [Jestem ciągle jedną wersję do tyłu, więc może to już jest zrobione w najnowszej odsłonie?] 12.jpg: Tutaj tux ma to samo. Mnóstwo miejsca na ekranie a parametry są poobcinane a dokładniej: zawsze odnośnik usługi i czasami nazwa. Rzadko zaglądam na ten ekran :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Rozumiem, czyli taki kompromis pomiędzy ładna skórka, a wydajna skórka :) Ja lubię minimalizm. Dla mnie jest to całkiem ładne. Jak się zawezmę to poprawię ikonki z tych niebieskich na piktogramy typu "kreski line" (tutaj poglądowe obrazy) @mickey Opisy sam dodałem. To jest jeden widget, a czasem lepiej jak coś jest opisane. Jeżeli chodzi o 12.jpg → nie wiem jeszcze co z tym zrobić. Mnie przeraża bardziej brak niektórych ekranów, które trzeba wreszcie dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 @12.jpg: Tak mi przyszło do głowy, że to może być niezdefiniowane i takie coś wychodzi ze skórki domyślnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Jest szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 @herpoi: Musiałem zamienić: <screen name="EPGSearch" title="EPG Search" position="0,0" flags="wfNoBorder"> na: <screen name="EPGSearch" title="EPG Search" position="fill" flags="wfNoBorder"> bo inaczej miałem zielono :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Czy na tux-m też to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Poprawka dla EPG Search (dzięki @mickey). EDIT tux: Dodane do OPKG. Ponowię pytanie - czy na tux-m też błąd występował? e2-openpli-skin-infinityHD-nbox-a9d768e1f974ed1dfa749568181c80febcd2e6b9.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Dzisiaj przy okazji konfiguracji skina przypomniał mi się drobny szczegół, który wcześniej również występował. Mianowicie w konfiguratorze skórki (inHD) w sekcji Pasek INFO domyślnie jest zaznaczona pozycja "Pokaż stopkę paska info" na TAK jednak poniżej nie widać "Stopka Paska INFO". Po zmianie wartości "pokaż stopkę paska info" na NIE i ponowne wybranie TAK odkrywa niewidoczną wcześniej opcję (stopka paska info) :) Tak się dzieje na świeżo wgranym skinie, po ustawieniu swojej konfiguracji wszystko widać już jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 config.plugins.inHD.ShowFooter = ConfigSelection(default="true", choices = [ ("True", _("Yes")), ("False", _("No")) ]) Zdaje się, że to pierwsze "true" powinno być z dużej litery i stąd opisany problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Zaktualizowałem dzisiaj skina w wersji TESTowej, zmienił się pasek głośności (większy zakres regulacji?). Nie wiem jak innym ale mnie poprzedni podobał się bardziej ;) Mam na myśli oczywiście pionowy. Jeżeli to nie kłopot może dałoby radę dać możliwość wyboru w konfiguratorze skórki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Poprzedni był poziomy Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 @Marcin Był poziomy i pionowy, zależy jak kto sobie to skonfigurowa. Chyba, że piszesz o wersji @tuxa, nie wiem jak to tam ostatnio wyglądało. @Shouces Przywrócić można, ale ja wiem czy warto? Był zrobiony na prędce, dość niechlujnie, i tak nie wiem jak to wyszło, że przez długi czas funkcjonował w takiej formie. PS. @tux, jakbyś robił jeszcze jakieś modyfikacje skina to proponuję wydzielić osobny wątek, bo jak przejrzeć ostatnie posty to widać, że powoli zaczyna się mieszać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 jestem za rozdzieleniem wątku bo faktycznie młyn się robi. @herpoi, wiem, ze u ciebie jest tak i tak ale ja własnie pisałem o wersji tuxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Jutro przysiądę i posprzątam wątek (wydzielanie). Miało być kilka postów a wyszło coś więcej :) EDIT tux: Wstępnie wydzielone. Tu piszemy tylko o skórce @herpoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 @Shouces Przywrócić można, ale ja wiem czy warto? Był zrobiony na prędce, dość niechlujnie, i tak nie wiem jak to wyszło, że przez długi czas funkcjonował w takiej formie. Mi się po prostu podoba bardziej ta forma z paczki, która jest jeszcze oficjalnym repozytorium :) Być może to kwestia gustu ale jeżeli byłaby możliwość dołożenia tego do konfiguratora to byłoby fajnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Po dzisiejszej aktualizacji ogołociło mi InfoBara (załącznik) a w logu znalazłem: [skin] SKIN ERROR in SecondInfoBar: No module named RemainingToText [skin] SKIN ERROR in InfoBar: No module named RemainingToText [skin] SKIN ERROR in InfoBarSummary: No module named RemainingToText Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 No właśnie mam to samo. Napisałem w innym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacus Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 ufff... już myślałem, że tylko u mnie jest taki problem... ;) Używam swojego skina ale wygląda to tak samo. Converterki z *.py robią się ale na ekranie nie wyświetlają swojej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Czy problem został rozwiązany? Nie robiłem tego "uszkodzonego" update i noe wiem czy juz można aktualizowac bez błędów :) Wysłane z mojego LG-D802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Tak, można aktualizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj7335 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Witam, Dzień Dobry Czy testował ktoś tą skórkę na OpenPli 8.6? Czy można ją pakować? No i... już. Jeśli ktoś liczyłby jak ja na jakieś wodotryski w tym skinie. Mam na myśli ten z linku z pierwszej strony. To odradzam uboższa wersja tego skina który jest montowany seryjnie w ENI OpenPli 8.6. Żadnych wodotrysków. Spodziewałem się listy z piconami i guzik. Oczywiście jest jeszcze taka możliwość że wziąłem nie z tego linku? Może link do wersji z piconami przy liście kanałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Duzo z tych opcji to wersja OpenPLI. 8.6 to juz staruszek. U nas nowa wersja samej OpenPLi jest srednio co 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Pikony na liście kanałów to funkcja OpenPLi, a nie skórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ja też mam pytanie.Czy będzie kiedyś opcja ustawienie pogody na infobarze? Czasem by sie przydała taka opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Aktualizacja: Przejście na standardowy renderer pikon dostępny w OpenPLi - wyleciało Components/Renderer/inHDBigPicon.py Dodano pikony w NumberZap (aktualnie dostępne w GOS testing) Dodano Infobar Lite - z minimalną ilością danych (brak ikon i footera) Zmieniono opis audycji na ekranie MovieSelection z ExtendedDescription na FullDescription PS. Nie planuję dodawać pogody. e2-openpli-skin-infinityHD-nbox-9b73f9f3c0a2a96203a0801cd9038277cbd6562c.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Infobar Lite jest super. Czy jest ew. opcja na przyszłość na wersję z małymi piconami? Czy nowy renderer poza tym że jest wbudowany niesie inne korzyści? Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Jest szansa na wersję z małymi pikonami. Renderer z OpenPLi potrafi rozpoznawać pikony po nazwie kanału, więc nie trzeba stosować nazw reference. Przykładowo: TVP1 HD = tvp1hd.png Canal+ Film = canalplusfilm.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 @herpoi ale trzeba dodać, że nie każdy nadawca daje taką samą nazwę. Tzn np tvphd może być też jako tvp_hd (to tylko przykład nie mówię że ten kanał tak ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Dla TVP HD, TVP-HD, TVP_HD, TVP HD. -> będzie pasowała pikona tvphd.png. Kiedyś było, a może i teraz tak jest: VIVA Polska. i VIVA Polska - dla obu pasuje pikona vivapolska.png To jest dość inteligentnie rozwiązane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Aha, to tego nie wiedziałem. Więc czym się sugerować by stworzyć taką paczkę picon. Ja do tej pory myślałem że bierze to z lamedb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Nazwy powinny być pisane małymi literami, bez spacji i znaków specjalnych. Znak "&" zastępujemy przez przez "and", znak "*" przez "star", znak + przez "plus". Nazwy generalnie są brane z lamedb, z tym, że w przypadku gdy ktoś w bukiecie ręcznie zmieni nazwę kanału to ta nazwa jest wiążąca. Np. w lamedb masz Comedy Central Poland HD -> nazwa pikony comedycentralpolandhd.png ja w bukiecie zmieniłem nazwę na CC HD -> więc nazwa pikony u mnie musi być cchd.png Szykując taką listę pod listę @richtera, w pierwszej kolejności trzeba brać nazwy nadane w bukietach, a resztę z lamedb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Można by machnąć plugin co zrobi linki o takich nazwach automatycznie. a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenir Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Prawidłowe nazwy piconów są w zestawie ocram z tego postu kolegi mickey http://forum.xunil.pl/index.php/topic,2014.0.html Wystarczy pobrać paczkę enigma2-plugin-picons-tv-ocram.shd.transparent-white-nopadding. Następnie 7-zipem wypakować na komputerze pobrany plik i rozpakować winrarem data.tar.gz. W wypakowanym katalogu znajdziemy 2 katalogi tv i radio ze wszystkimi nazwami kanałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Można prosić o większy wybór wierszy na liście kanałów? 24 26 30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 no to chyba kolego herpoi musi się zmodulować w tą skórką .... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 No może i przyszedł ten moment, tylko nie wiem kiedy znajdę chęci żeby się za to wziąć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Koledzy możecie udzielić informacji kiedy nowa wersja skórki trafi do release? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Ano zdało by się :-) mam duży kineskop to mi się wiele zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Wtedy kiedy trafi kompatybilna z nią wersja OpenpPLi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi