tux Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 @"ERROR" W skrócie chodzi o translacje tablicy partycji. Ja ją czyszczę kompletnie przed wykonaniem nowej. W momencie Tworzenia nowej jest próba odczytu starej, której już nie ma. Dlatego komunikat. Nie grozi on niczym. Jak znajdę czas to popatrzę jak pozbyć się go na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 @"ERROR" W skrócie chodzi o translacje tablicy partycji. Ja ją czyszczę kompletnie przed wykonaniem nowej. W momencie Tworzenia nowej jest próba odczytu starej, której już nie ma. Dlatego komunikat. Nie grozi on niczym. Jak znajdę czas to popatrzę jak pozbyć się go na ekranie. nagrywanie działa jak na razie bez zastrzeżeń, wrzuciłem kilka timerów zobaczymy jak się nagra, dam znać @mickey @tux dzięki koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kollorowy Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Podpowie ktoś gdzie znaleźć plik "system.conf" aby dokonać zmiany i załączyć telnet... Niestety nie mogę znaleźć... :-[ EDIT: Dziękuję, udało się :D --------------------------------------------------- @wszyscy Dla potomnych żeby w kółko nie pytali : /etc/sysconfig/system.conf I uwaga!!! Edytować wyłącznie edytorami linuxowymi. Windowsowe potrafią rozwalić plik i nbox nie wystartuje prawidłowo. Trzeba wtedy wystartować z innej partycji i przywrócić padnięty plik. Tux to kiedyś tłumaczył i bogajże chodziło o jakiś znak zapisywany na końcu pliku. Osobiście edytuję przez MC w konsoli. pppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witam. Mam ogromny problem z którym nie mogę sobie poradzić za chiny ludowe. A więc image nie inicjuje mi pendriva i przy próbie nagrania czegokolwiek dostaję komunikat: Brak Nie znaleziono HDD lub dysk nie jest zainicjowany. Proszę pomóżcie próbowałem połączyć się przez telnet ale nie chce się połączyć też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witam! Panowie potrzebuję pomocy. W jaki sposób uruchomić oryginalną kartę cyfry na tej dystrybucji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 @grzegorz1652 Co zrobiłeś by rozwiązać swój problem? Kilka postów powyżej masz odpowiedź... czytać, czytać, próbować i dopiero pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 no zmieniałem już wpis w sysconf i nic to nie dało :( dalej nie mogę się połączyć przez telneta a co z tym idzie nie mogę nadać etykiety records Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 @grzegorz1652 Wypadałoby przeczytać chociaż historię wersji softu i FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 No to właśnie chcę zrobić tak jak pisze w FAQ ale się nie da bo nie mogę się połączyć przez telnet chociaż dodałem nie wpis telnet =on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Przede wszystkim po co TELNET? jak masz SSH :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zlewek Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 jak wyłączyć napisy na tvp1 itd? nie moge znaleźć tego w opcjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Klawisz APP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1652 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 No a jak to zrobić przez ssh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Kolego → nic na tacy → było wielokrotnie. Tu na forum obowiązują zasady. Nawet w FAQ jest o SSH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomazon Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Ściągnij sobie ten program Satdreamgr toolbox Dreambox edition V4 jest to taki kombajn do enboxa też się przyda.Masz w nim PuTTY i przez nie połączysz się z tunerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Octopus Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Cześć, po ostatniej aktualizacji nie ma mgcamd w ppanels. Nie wiem w czym on tam przeszkadzał no ale do rzeczy. Rozpakowałem go tam gdzie trzeba ale teraz nie wiem jak go uruchomić, pomoże ktoś? Niestety instalacja wcześniejszej wersji freebox mod by tux już nic nie daje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Zniknął bo kiedyś musiał :D ten SoftCam staje się już powoli dziadkiem dinozaurem. Inną sprawą jest to, że soft ma być lekki. Jeżeli bardzo potrzebujesz MgCamd... → prześledź plik softcam.sh z poprzednich wersji i popraw go pod siebie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_dufresne7 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Witam mam od miesiąca nboxa freebox openpli 8.2 montowanie dysku odbywało sie z pozoimu menu nboxa inicjuj. ostatnio znikneła ta opcja i nie czyta mi dysku zewnetrznego i pendrive. w SSH komenda fdisk -l nie wykrywa mi dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Skoro po komendzie w fdisk -l nie widzi dysku ani pendriva to podejrzewam uszkodzony port USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_dufresne7 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Wogóle nie mam pojęcia jak ten port usb mógl ulec uszkodzeniu a nie wiesz czy mozna go naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 To tylko moje podejrzenie ... co wcale nie nie musi się potwierdzić. A co do naprawy... zacząłbym od sprawdzenia zasilania. Twój dysk zewnętrzny ma osobne zasilanie czy korzysta z zasilania po USB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 @andy_dufresne7 Coś kolego ściemniasz. W modach tuxa od niepamiętnych czasów montowanie odbywa się według zasad opisanych w faq (żeby nie było na tacy) Montowanie z menu to raczej wykonanie PKteam o nazwie hyperion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ja założyłem że @andy_dufresne7 ma czysty Freebox openpli 8.2 bez moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_dufresne7 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 mam freeboxa openli 8.2 ale na ta chwile nie wiem czy mod by tux,wiem ze miałem montowanie z poziomu menu a teraz go nie ma, dysk zewnetrzny ma zasilanie,ale wczesniej czytało dysk i pendrive bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Ostatnie ostrzeżenie. Kolego. Przypominam, że forum dotyczy moda tuxa. Wróżki nie jesteśmy. Tu dyskutujemy ogólnie o modach by tux. Zdecyduj się czego oczekujesz. Zacznij od działu FAQ bo inaczej będę wycinał i banował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zlewek Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 jak zgrać/(zachować przy aktualizacji) swoją listę kanałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 @andy_dufresne7 Jak masz pojęcie o elektronice i odpowiednie narzędzia to sprawdź czy masz zasilanie na USB... Jeżeli takiej wiedzy nie posiadasz to oddaj komuś do naprawy kto to potrafi. Tyle na ten temat. @zlewek Odpowiedź znajdziesz w Ppanels->Listy kanałów->Lokalna lista... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomazon Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Witam.Mam problem.Skopiowałem ze starszej wersji enigmy do obecnej skina Lava_Mod_rafalcool1 zrobiłem restart i wszystkie funkcje skina działają oprócz wyświetlania informacji po przełączeniu kanału.Po prostu pokazuje mi się pusta ramka kompletnie nie ma nic.Nie pokazuje żadnej informacji typu:nazwa kanału ,czas trwania,rozdzielczość itd.Używam tego skina bo przypadł mi do gustu.Może ktoś podpowie jak to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 @andy_dufresne7 zmień soft na http://freebox.net.pl/ sprawdź port USB i napisz czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 @tomazon Skin leży w podpietych dodatki pobierz ...pewnie brak w /usr/lib/enigma2/python/Components/Converter/ExtremeInfo.pyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zlewek Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 po aktualizacji softu box nie wł/wył mi jednocześnie tv, czy to jakiś błąd czy kwestia ustawień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Zobacz co masz w ustawieniach CEC w dekoderze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zlewek Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 interfejs aktywny, hmmm dziwne.........dziś w domu mialem zanik prądu ale wszystko działa, więc nie sądze aby to było przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Panowie w jaki sposób można ustawić kanał startowy na którym dekoder ma się uruchomić po włączeniu zasilania? Wersja najnowsza freebox 8.2.1 mod by tux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 OK->setup lub OPT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jordan87 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Najnowsza aktualizacja tylko z poziomu bootloadera czy mozna zrobic update? Przez Bluepanel nie znajduje mi aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Jeszcze jedno pytanie i ide spac;) Gdzieś miałem w zakładkach ale mi zniknęło- w jaki sposób streamować filmy na laptopie? Czy jakaś dodatkowa aplikacja musi być w dekoderze? jak wchodzę przez przeglądarkę na ip dekodera tomogę przejrzeć epg ale jak ściągam plik stream m3u to w programie vlc wyskakuje błąd:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 @jordan87 → Blue Panel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Może sformułuje moje pytanie inaczej. Mam problem z oglądaniem tv na laptopie na początek w sieci lokalnej. W openwebinterface Enable - TAK http port 0080 Enable http auth. -NIE streaming port 01000 smart service renaming for xbmc -NIE Po wpisaniu w przegladarke IPnboxa:1000 wyskakuje błąd wczytywania strony. Po wpisaniu w przeglądarkę samego ip nboxa otwiera się strona OPEN WEBIF i mogę sobie przeglądać wszystkie zakładki oraz epg. Wchodząc na main- Television-bouquets wybieram sobie kanał np. Canal Sport HD po prawej wybieram telewizorek stream Canal Sport HD- na tv przełącza się na Canal Sport HD a na kompie pobiera się plik stream.m3u. Jak chcę go otworzyć w vlc (0.9.4) wyskakuje komunikat: Twoje dane wejściowe nie moga byc otwarte : VLC is unable to open the MRL 'http://192.168.1.186:1000/1:0:1:32DE:190:13E:820000:0:0:0::Canal Sport HD'. Check the log for details. a w logach vlc main[/color] info: [/color]Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.access_http[/color] error: cannot connect to 192.168.1.186:1000 [/color]access_mms[/color] error: cannot connect to 192.168.1.186:1000 [/color]main[/color] error: open of `http://192.168.1.186:1000/1:0:1:32DE:190:13E:820000:0:0:0::Canal Sport HD' failed: could not create access [/color]Co robię źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Dlaczego zmieniłeś "streaming port 01000" ? Powinno być streaming port 08001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jordan87 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 @jordan87 → Blue Panel? PPanels :P Na pewno zrozumiałeś co miałem na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Dlaczego zmieniłeś "streaming port 01000" ? Powinno być streaming port 08001 dziękuję. Pomogło. Zmienilem bo port w serwerze mam 1010i chcialem sobie ustawić coś łatwiejszego do zapamiętania. Docelowo miał być 1020 ale jak nie działało to testowałem na innych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iratex Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Mam pytanie. Po instalacji na pena systemu i wstępnym skonfigurowaniu każde naciśnięcie klawisza niebieskiego powoduje zawieszenie się system - zielony ekran - 10 sekund i ponowny start systemu. Mam logi crash ale nie mogę nic z nich wywnioskować. enigma2_crash_1369308657.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Coś nie tak z skinem... Jak przygotowałeś pendriva? Co masz na myśli pisząc "... i wstępnym skonfigurowaniu..." Tylko przy niebieskim masz GS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iratex Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Skonfigurowany w setupie. Video, sieć i inne elementy i tuner pracuje tylko po naciśnieciu klawisza niebieskiego green scren i o to mi chodzi. Nie magę wejść do panela. I to jest następny crash log. enigma2_crash_1369315154.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Zainstaluj jakiś inny skin i sprawdź czy nadal masz GS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jessi23 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Skonfigurowany w setupie. Video, sieć i inne elementy i tuner pracuje tylko po naciśnieciu klawisza niebieskiego green scren i o to mi chodzi. Nie magę wejść do panela. I to jest następny crash log. Masz takiego skina i pousuwane convertery i componenty z niego blackGlass-HD.Takze wejdz po ftp usun całkowicie katalog z tym skinem i na standardowym jescze raz zainstaluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iratex Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 skin jest tylko jeden ten który jest w wersji instalacyjnej. Nic nie było instalowane bo nie mogę wejść do panelu. A gdzie w którym podkatalogu szukać tego skina by go wykasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Przypisz obsługę Ppanels pod inny klawisz np. YELLOW--> ExtensionsList BLUE ustaw pod Notting , zapisz zielonym(OK) Powinieneś mieć już dostep do Ppanels pod zółtym. Zainstaluj jakiś skin odpal go i sparwdz czy po powrocie na BLUE-->ExtensionsList możesz wywołać Ppanel.... Na razie tyle... reszta po testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iratex Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Więc po zainstalowaniu skina "defalut" z setupu straciłem łączność pilota z tunerem. I co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi