BCF Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Usuń smb.conf i przeinstaluj pakiet. Tak zrobiłem, ale nadal nie działa. Po reinstalacji nadal tworzą się puste pliki conf esi-88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Napisz co podaje komenda ifconfig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BCF Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 GraterliaOS:~# ifconfig eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:01:01:01:01:01 inet addr:192.168.1.11 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0 UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:397 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:141 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:63182 (61.7 KiB) TX bytes:15278 (14.9 KiB) Interrupt:134 lo Link encap:Local Loopback inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0 UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B) Da się jakoś powrócić do poprzedniej wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Czy po reinstalacji OPKG wyświetla komunikat o wykrytym kontrolerze sieciowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BCF Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 GraterliaOS:~# opkg install samba-server Installing samba-server (3.6.25) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repository_sh4/release/sh4/samba-server_3.6.25_sh4.ipk. Configuring samba-server. Po uruchomieniu samby dodatkowo tworzą się dwa pliki passdb oraz secrets i po wejściu na adres urządzenia pojawia się logowanie z tym, że loguje mnie do domeny w moim win i logowanie po loginie i haśle z dekodera nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Przeinstaluj raz jeszcze pakiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BCF Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Teraz działa, dzięki za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Proszę bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boba420 Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Przypisałem sobie odpowiednie plug-iny do przycisków pilota. Gdzie znajduje się i jak nazywa się plik konfiguracji przycisków abym sobie skopiował do kompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zlewek Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Cześć, jak wyświetlić godzinę w rogu ekranu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Była kiedyś wtyczka "Permament Clock", ale nie wiem czy jest dostępna w repo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zlewek Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Była kiedyś wtyczka "Permament Clock", ale nie wiem czy jest dostępna w repo. zawsze instalowałem z repo tą wtyczkę ale teraz jej tam nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Dla SH4 jest w addons. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 20 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Czy na tego typu sprzęcie Formuler F4-Turbo H.265: 512 MB pamięci RAM DDR3, Broadcom Mips Processor 2000 DMIPS i systemie Graterlia OS, pliki typu: ViDEO............: ~13.4 Mbps, x264, AUDiO............: ~1509 kbps, 6 chnls, DTS, RESOLUTiON.......: 1920 x 804 Nie stanowią żadnego problemu? Z opisu i parametrów tunera wygląda że powinien łykać bez "ale" jak wygląda to w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni007 Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Czy GOS dla SH4 jest jeszcze wspierany przez tux[/member]? Czy repo dla sh4 nadal jest online? Da się ściągnąc pakiety z repo np. na dysk (tak w celu backupu,jakby padło)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 A czy coś zniknęło? Czy jest gdzieś na www informacja, że SH4 już nie ma wsparcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni007 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Tak tylko pytam ;) nie widziałem nigdzie,tylko jakieś plotki gdzieś czytałem po prostu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 To nie były plotki. Znalazły sie jednak dobre dusze co rzuciły się na serwery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Wow,Wow.. Ładny wysyp nowych tunerów, teraz to już mam mętlik w głowię co wybrać, proszę mi powiedzieć czy na tunerach typu Formuler F4 TURBO i Graterlia lub na podobnym sprzęcie z podobnymi podzespołami i Graterlią uruchamialiście może kodek x264 w 1080P średnio po 13.4 Mbps - 15.0 Mbps i nie było problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Ja na to pytanie nie odpowiem. Tunery dodaję testowo, nie mam ich. Jednak mogę skompilować Kernel i są sterowniki więc...więc dodaję. Formuler F1 wstał. Formuler F3 wstał, ale coś z vsftpd (będę zgłębiał temat). Oŋólnie albo za wcześnie jeszcze, albo nikt nic nie melduje, że jest źle. Myślę, że najwyższy czas na wymianę SH4. Wsparcie co prawda jeszcze jest, ale już wymierające. Nikt (póki będzie nas na to stać) nie usunie SH4. Jednak trzeba wreszcie otwarcie napisać, że SH4 hamuje nas ponieważ przy tworzeniu czegokolwiek trzeba pamiętać o SH4 bo tam jest inaczej i zawsze było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Witam Na Formuler F1 oprócz sysbckp (które zostało poprawione) na razie nic więcej nie znalazłem, jak coś znajdę to dam znać . :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspar Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 W paczce gosscripts v.1.0.42 jest nowy sysbckp, wzbogacony o obsługę kolejnych tunerów wspieranych przez GOS, tj.: Edision OS Mega/Mini/Mini+/Nino/Nino+ Amiko Viper Combo/Combo HDD/T2C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni007 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Jestem świeżo po wgraniu GOS, póki co śmiga wsio ok, nie podłączyłem jeszcze dekodera do instalacji sat, gdyż chwilowo nie mam takiej możliwości.na vfd po uruchomieniu cały czas jest napis start Gos 99,po przejściu w czuwanie także. Jak podłącze do instalacji to pokaże się nazwa kanału, i po przejściu w czuwanie zegar, i będzie ok, czy brakuje mi jakiegoś pakietu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Trudno napisać bo masz tuner, o którym nas nie poinformowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni007 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Nbox bzzb :) przepraszam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 A to zapraszam do poszukiwań na forum. Było już tyle razy, że ciśnie się coś na usta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni007 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Znalazłem, dla potomnych : wgrać frontpanel i zegar i nazwa kanału świeca :) Dzięki tux[/member] za kawał dobrego os'a :)!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dancia11 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 ..... Formuler F3 wstał, ale coś z vsftpd (będę zgłębiał temat). ...... vfdcontrol doinstalowałem z pluginów i wyświetlacz jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Trwają pracę nad silnikiem forum? Wybaczcie jeśli nie ten dział, ale strasznie jest teraz się poruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Obecnie nikt nic nie robi, ale łącza szaleją i np. z UPC meldują, że OK, a z Orange, że szaleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Tutaj nie chodziło mi że nie dalo się wbić, tylko były podwójne pozycje, inna szata graficzna.. Już jest OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Screen z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Pierwszy raz to zauważyłem, odświeżałem stronę i dalej nic nie wracało do normy, po jakiejś chwili dopiero wróciło. Jeśli zauważę raz jeszcze na pewno zrobię screena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Powiedzcie gdzie znajdę miernik sygnału bo w sofcie chyba go nie ma a przynajmniej go nie widzę. W opkg też go nie mam aby go zainstalować. Coś się zmieniło w tym temacie?? Dodana wtyczka z ręki też się nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Coś słabo szukasz: GraterliaOS:~# opkg list | grep enigma2-plugin-signalfinder enigma2-plugin-signalfinder - 2018.05.18 - Signal Finder plugin for Enigma2 GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni007 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 A ja mam pytanie o oscama - by używać swojego oscam_user ,muszę instalować oscama z repo,jezeli go nie zainstaluje to system nie widzi oscam_user - podejrzewam że rozchodzi się o ten skrypt który siedzi bodajże w /etc jak dobrze pamiętam... Muszę instalować całego oscama z repo i później swojego? Zależałoby mi,aby był tylko mój bez instalacji tego z repozytorium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Czy kolega czytał licencję GOS? Jeżeli nie to zalecam przeczytać. Wtedy będzie większa jasność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Coś słabo szukasz: GraterliaOS:~# opkg list | grep enigma2-plugin-signalfinder enigma2-plugin-signalfinder - 2018.05.18 - Signal Finder plugin for Enigma2 GraterliaOS:~# No dobra mam to zainstalowane i gdzie ja to znajdę bo tego nie ma. Ani we wtyczkach ani w konfiguracji tunera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Setup -> Ustawienia -> wyszukiwanie kanałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni007 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Czy kolega czytał licencję GOS? Jeżeli nie to zalecam przeczytać. Wtedy będzie większa jasność. Czytał,ale nie rozumie,czemu musi być zainstalowany oscam z repo,by aktywować oscam_user ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 A czy OSCAM USER jest częścią repo? Moim zdaniem nie jest to część repo. To, że skrypt przewiduje oscam_user oznacza tyle, że wszystko co robisz, robisz na swoją odpowiedzialność. Po wgraniu własnego OSCam zgodnie z licencją tracisz wsparcie. Jeżeli nadal chcesz użyć własnego OSCam to proponują przygotować sobie własne skrypty startowe oraz dodać je do autostartu systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Setup -> Ustawienia -> wyszukiwanie kanałów. Dzięki wielkie. Wydawało mi się, że wszędzie zaglądałem, ale okazało się, że jednak nie. Jeszcze raz dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Po zaniku prądu dekoder uruchamia się szybciej zanim wstanie sieć. Czy jest możliwość skryptu by np. 5 minut po uruchomieniu sprawdzał czy jest sieć jak nie to łączył? Jeśli tak to pomoże ktoś w napisaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Moim zdaniem zupełnie nie potrzebny jest tu skrypt. Wystarczy, że ustawisz rezerwacje adresu po MAC adresie, a w dekoderze wyłączysz DHCP i uzupełnisz adres ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Moim zdaniem zupełnie nie potrzebny jest tu skrypt. Wystarczy, że ustawisz rezerwacje adresu po MAC adresie, a w dekoderze wyłączysz DHCP i uzupełnisz adres ręcznie. To ustawienie działa. Przetestowane. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Po instalacji nowej Graterlii nie wykrywa mi pendrive. Sformatowany w fat32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspar Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Więcej szczegółów... Choć prawdopodobnie wystarczy korekta w pliku /etc/fstab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymidziak Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Po instalacji nowej Graterlii nie wykrywa mi pendrive. Sformatowany w fat32. A kernel-modules-extrafs-gos zainstalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 A ja myślę, że osoba pytająca powinna dostać BAN na jakieś 2 dni na pisanie. Może obudzi się, że przy tej ilości wspieranych dekoderów to za cholerę nie wymyślimy o co nawet dopytać. No bo przecież po co napisać - "problem dotyczy tunera XXXXXXXX". Sprawa wałkowana od 2013 roku. Piszemy, naprowadzamy a tu przychodzi kolejna osoba i znowu nie ma ochoty szanować nasz czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Już sobie poradziłem. Tuner to NBOX BSKA. Pomoglo dogranie biblioteki python usb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi