Marcin Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 http://openpli.xunil.pl/index.php/Graterlia_OS_%E2%86%92_Historia_aktualizacji Sekcja << 29 Maj 2015 >> pierwsza linijka. no i kopa :) Nie działa enigma2_crash_1433075314.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iRudy Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 FastSearch jest o tyle fajny, że zapuszczam go, z listy wybieram nowe dodane przez operatora kanały do swojego bukietu i jestem szczęśliwy. Tak wiem zjecie mnie że propaguje takie prostackie rozwiązania, ale jeśli tak kiedyś można było... Po prostu nie czytam co dodano, nie wpisuje parametrów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 FastSearch jest o tyle fajny, że zapuszczam go, z listy wybieram nowe dodane przez operatora kanały do swojego bukietu i jestem szczęśliwy. Tak wiem zjecie mnie że propaguje takie prostackie rozwiązania, ale jeśli tak kiedyś można było... Po prostu nie czytam co dodano, nie wpisuje parametrów itd. A czym to się różni od AutoBouquetMakera? Niczym, dokładnie tak samo możesz zrobić i w nim. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 FastSearch jest o tyle fajny, że zapuszczam go, z listy wybieram nowe dodane przez operatora kanały do swojego bukietu i jestem szczęśliwy. Tak wiem zjecie mnie że propaguje takie prostackie rozwiązania, ale jeśli tak kiedyś można było... Ludzie nie bójmy się zmian. Znajdź sobie chwile wolną. Zainstaluj paczkę poustawiaj, po testuj. Skomplikowane to nie jest. Różnica polega na tym że ta wtyczka ma support a fastsearch nie ma i umiera śmiercią naturalną. Off topic: Alę będzie narzekań na IPTVBrowser. Też ludziom nie będzie pasować bo są przyzwyczajeni do oryginału... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafcio166ns Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witam! 3 dni temu aktualizowałem system i po tej aktualizacji przestalo mi działac połączenie WIFI, odbiornik wykrywa, siec też ale nie chce się połączyć z nią, wiecie może jak można to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 pracujemy nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość superprzemo Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Witam, Czy po podkręceniu procka na waszych Arivach czas także przyspiesza (jest na to jakaś rada)? Zauważyłem jeszcze jedno po podkręceniu procka, mianowicie przy odtwarzaniu filmu np. w mp4 na początku są przeskoki odtwarzanego materiału, później odtwarzanie wraca do normy. Wreszcie działa zegarek w stand-by ;D dzięki za to twórcom softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 tak, synchronizować czas przez internet co minutę. Ta konstrukcja tak ma, tak samo jak adb5800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość superprzemo Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ok, do jakiej prędkości można bezpiecznie podkręcić, nie tracąc na stabilności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafcio166ns Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Witam czy koledzy próbują coś naprawić z połączeniem z siecią przez wifi , bo mi dalej nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Jaki chipset karty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Dla miłośników list w układzie dostawcy: Ponieważ FastSearch działa, jak działa, (mi nie działa) ;), w "GOS menadżerze/synchronizacja list" pojawiła się opcja utworzenia sobie bukietu dla nc+ według numeracji dostawcy. Jest na razie w fazie testów, więc należy sobie zrobić kopię aktualnej. ;) Najszybsza (czas synchronizacji ok. 2 minuty) i według mnie najlepsza opcja przy jej wykorzystaniu to "NC+ Hotbird-PL", która synchronizuje tylko programy znajdujące się na transponderach wykorzystywanych przez nadawcę. Innymi słowy cały arabski śmieć jest omijany. Miłego testowania życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Czy będzie to na wszystkie dekodery? W esi relase nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Jak uzywasz zamrozonejngalezi release to raczej się nie doczekasz nigdy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 W test sypie się druga głowica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Ale czy ją pisalem o release czy o zamrozonym release? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 A ja wiem...? Ściągnąłem 3 dni temu paczkę i nic nie zmieniałem z gałęziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Wgrałeś cały nowy obraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Tak, przekonwertowany skryptem do rootfs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Podaje wersje GOS Mgr oraz zawartość opkg.conf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Wyświetla system is misconfigured. nie pobiera list Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 No właśnie, nie da się używać rozwiązań nowych w starym systemie. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lpm11 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam wszystkich, Mam pewien problem z tym dekoderem, a mianowicie nie działa mi sieć. Chip: STE101P-1A V674**** 220KF MLT22*** Starszy kernel stąd: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=2202.msg29296#msg29296 Po poleceniu dmesg | egrep '(PHY|eth)' Kernel command line: console=ttyAS0,115200 root=/dev/sda1 rw mem=128m coprocessor_mem=4m@0x10000000,4m@0x10400000 rootdelay=9 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:FA:E0:8C:33:8E:70 init=/bin/devinit MiPHY driver style MiPHY-DUMMY probed successfully MiPHY-DUMMY, c0.0 Claimed by sata-stm eth0: PHY ID 00061c52 at 2 IRQ 0 (0:02) active nwhw_config: (eth0) setting mac address: fa:e0:8c:33:8e:70 eth0: device MAC address fa:e0:8c:33:8e:70 PHY: 0:02 - Link is Up - 100/Full Nowszy (po wgraniu najnowszego image) - nie jestem w stanie nic wyświetlić, dmesg nie wypluwa nic. Przez RS232 w zasadzie nie wyświetla się nic odkrywczego, poza tym: Start network Setting up IP spoofing protection: rp_filter. Configuring network interfaces... ip: SIOCSIFFLAGS: No such device done. Wygląda na to, że nie ma w ogóle eth0 i problem jest z kernelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enkel Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 czy wyświetlacz w stanby działa? Bo mi coś nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 A konkretnie, o jakie działanie się rozchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enkel Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 no to konkretnie. Wyłączam tuner pilotem. Jest to tzw. tryb stanby (czuwania). Na pilocie konkretnie włączam taki czerwony przycisk. Na przycisku mamy literkę I wychodzącą z góry O. Mogę podać linka do grafiki z rysunkiem tego symbolu: https://www.google.pl/search?q=standby&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI4OP-ipbdxgIVCW4UCh0jJwdn&biw=1252&bih=559 No i kiedy to robię, na wyświetlaczu dekodera nie mam zupełnie nic. Widać tylko, że wyświetlacz jest podświetlony. Fajnie by było, gdyby był zegar, albo zegar z datą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Złośliwości są tutaj nie na miejscu. Tym bardziej, że, nawet w tym wątku, jest napisane co trzeba zrobić. W skrócie, za historią zmian... ;) 20 Maj 2015 [test] dodanie pakietu enigma2-plugin-autobouquetsmarker; Przeniesienie paczek z TEST do release. Poniżej skrócona lista zmian: [release] aktualizacja pakietów kernel-* dla SagemCom ESI-88/UHD-88 do wersji 217; [release] aktualizacja pakietów kernel-* dla Ariva@Link 200 do wersji 217; [release] dodanie pakietu dynamic-boost dla Ariva@Link 200 działanie, przy aktywności użytkownika tuner jest przyśpieszany o jakieś 30%, innymi słowy lista kanałów/menu wyświetla się szybciej. Po ok. 12-15 sekundach prędkość wraca do standardowej; [release] aktualizacja pakietu graterlia-scripts; [release] aktualizacj polskiego tłumaczenia GOS Mgr; [release] poprawka dla paczek z listami kanałów - nie powodują błędu podczas instalacji bez procesu OpenPLi; [release] poprawka MENU OpenPLi - opcja do zmiany ścieżek nagrań jest teraz aktywna bez obecności dysku twardego w systemie; [release] aktualizacja pakietu enigma2-plugin-coverfind; [release] aktualizacja pakietu enigma2-data (poprawka MovieSelection.py); [release] dodanie pakietu standbyclock dla Ariva@Link 200; [release] aktualizacja OpenPLi do wersji 2015-05-13: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biubni Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Czy mógłby ktoś potwierdzić działanie pluginu CEC? Instalacja przebiega pomyślnie po ostatnich poprawkach, lecz wg mnie nie działa on z tym tunerem. Mój TV to Samsung z serii F6400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Mnie cec nie działa. Tv samsung 50c6500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiech54 Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 CEC działa. Przynajmniej u mnie. Stary LG 26LC46, działa załączanie ale wyłączanie nie (wyłącza go wyłącznik czasowy przy braku sygnału z tunera. Tym brakiem wyłączania TV nie należy się przejmować bo to występuje w wielu odbiornikach (mój Samsung zachowuje się tak samo jak LG) więc nie biorę tego do głowy. Ten sam efekt mam na innych tunerach. (Nbox, ESI, UHD) niezależnie od oprogramowania (Graterlia, Freebox 8v6,czy softy PKT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 nie wiem czy to dobra informacja dla użytkowników ariv, ale po jutrzejszej synchronizacji opkg będzie działać dongle dvb-t usb. Miłego używania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pytajacy2 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Na pewno bardzo dobra informacja bo sam przetestuję usb-dvb-t:) Tylko jeszcze to CI i będzie pięknie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kumba Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Witam czy można zmienić jasność wyświetlacza gdyż strasznie słabo świeci Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 to chyba kwestia gustu. Dla mnie świeci za jasno. :) Ale z chęcią zobaczę zdjęcie tego wyświetlacza zrobione pod kątem. Regulacji świecenia nie ma w obecnym sterowniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaasz Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam. Czy jest możliwość regulacji jasności wyświetlacza w trybie standby? Chodzi mi o to że dla mnie świeci za jasno. Gdzie to można zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 nie ma takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekz Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Witam. Ja mam inny problem. Ariva Link TT. Wgrałem uboot B4T (nie wiedziałem że jest super narzędzie od joozka). Na pendriva wrzuciłem GOS. Wszystko się odpala ale nie widać głowic tunera. Na drugiej partycji wrzuciłem Hyperiona i on widzi głowicę. Przyzwyczajony jestem do GOS i chciałbym go używać. Co trzeba doinstalować żeby odpalić głowicę. Jaki driver za to odpowiada ? Inna sprawa, że chciałbym wrócić do oryginalnego uboota i kożystać z jooztalatora. Czy jest jakiś sposób na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Odpowiadając od końca: - nie widziałem, żeby ktokolwiek umieścił jakąkolwiek konkretną informację jak powrócić do oryginalnego uboot-a. Może autorzy coś wiedzą, ale chyba obrazili się na użytkowników. A czemu chcesz wrócić, jeśli można spytać? - Głowica powinna działać. Zrestartuj tuner, wejdź do telnetu, wydaj polecenie "dmesg >/tmp/start.log" i załącz log. Zobaczę co mu przeszkadza. - driver głowicy to /lib/modules/cx24116.ko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekz Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Głowica już działa. Rozpakowałem jeszcze raz img na pendriva. Widocznie poprzednio coś poszło źle. Co do uobota B4T to fakt że pomo jest żadna. Trudno. Chciałem wrócić do oryginalnego ponieważ pozwala ona na odpalenie oryginalnego fw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pytajacy2 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Na pewnym uploadzie jest podany orginalny loader Możesz próbować to wgrać. Nie umieszczamy linków do plików ARIVA_@LINK_200_loader_oryginal.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekz Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Dzięki za pliki. Spróbować mogę tylko nie chcę uceglić tunerka. Nie ma tam skąd sćiagnąłeś jeszcze opisu wgrywania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof57 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam Uzywałem Graterlii od około pól roku i wszystko było ok, teraz zatrzymuje się na ''root error'' i mam pytanie - postawić system od początku czy jeszcze można go uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 ten błąd znaczy, że uboot nie znalazł kernela na penie, lub ten nie zamontował partycji root. Najprościej postawić od nowa Ewentualnie podłączyć pena pod jakiegoś linuxa i spróbować naprawić. jak będziesz stawiał, to sformatuj partycję jako ext3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof57 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Dziękuje za pomoc i wyjasnienie - postawie system od nowa bo tak będzie chyba najprościej Pozdrawiam] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebol.ski Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 witam, pobrałem dodatkową skórkę BlackHarmony na Arivę (przy pomocy menu tunera) i po zrestartowaniu mam komunikat na wyświetlaczu "E2 Halt" Na ekranie mam tylko życzenia noworoczne...zero reakcji na pilota....Dostęp do katalogów jest ( poprzez FTP,wszystko ładnie widać) i tutaj mam pytanie...czy jest możliwość "ręcznego" przełączenia skórki na inną (np działającą poprzednio w tunerze ).Wiem,że można wgrać system na nowo...ale znowu wszystko dopieszczać na nowo... pozdr sebol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 poprzez telnet odinstaluj skórkę komendą "opkg remove <nazwa paczki ze skórką> i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebol.ski Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zadziałało...dzięki za szybką pomoc. Pozdrawiam sebol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 a czy po wybraniu skórki zrestartowałeś cały tuner, czy tylko GUI? Pytam, bo ona powinna działać poprawnie na arivie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebol.ski Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Pełny restart tunera po instalacji BlackHarmony...jeszcze raz zainstaluję tego skina z menu tunera i zobaczymy czy będzie to samo. Instalowałem na pewniaka tego skina...i nie spodziewałem się się takiego obrotu sprawy...ale wiem teraz co zrobić i będę testować ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 poczekaj, bo nowa wersja się pojawi dzis lub jutro. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi