matzg Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Plugin od teletextu zainstalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 jeśli to tuxtxt to mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Powinieneś mieć zainstalowane: enigma2-plugin-tuxtxt font-tuxtxt libtuxtxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lordx Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 mi na 2850st 1 wywala GS prze probie utworzenia nowe CIFs nie da się nic zrobić ani obejść problemu pilotem :P 2.Installing kernel-modules-extrafs-gos (2.6.32.61.0215.03) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb28xx/kernel-modules-extrafs-gos_2.6.32.61.0215.03_adb28xx.ipk. Collected errors: * satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kernel-modules-extrafs-gos: * kernel-core-tux-gos * * opkg_install_cmd: Cannot install package kernel-modules-extrafs-gos. co tu jest nie tak ? żebym tunera nie musiał od nowa robić :P 3. Da się zrobić DLNA browser ? niemam smarta w tv akurat pod tym tunerem :P a korzystam z Universal Media Server enigma2_crash_1420283586.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarek7714 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Po instalacji na czysto systemu i do instalowaniu sterownika NBOX:~# opkg install kernel-modules-dvbt-as102-gos - 2.6.32.59.0211.01 Installing kernel-modules-dvbt-as102-gos (2.6.32.59.0211.01) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/kernel-modules-dvbt-as102-gos_2.6.32.59.0211.01_adb5800xx.ipk. Unknown package '-'. Unknown package '2.6.32.59.0211.01'. Configuring kernel-modules-dvbt-as102-gos. Collected errors: * opkg_install_cmd: Cannot install package -. * opkg_install_cmd: Cannot install package 2.6.32.59.0211.01. , nie znajduje mi kanałów DVB-T skanując pasmo:aut, ręcznie. W czym może być problem? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 TXT zaczął działać po 2 restartach Ale mam inny problem Po ściągnięciu 2ch skórek z opkg, sam opkg przestał działać, tzn działa ale cała lista jest pusta bez względu na kategorię pomaga poprzez telnet opkg update opkg upgrade i restart Czy to normalne? Edit. Po aktualizacji do 2.1.9 nadal to samo. Pusty opkg (drzewo release) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 U mnie jest ok. Na trzech dekoderach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Od czego to może zależeć. Może jakaś wtyczka robi syf? Mam dream explorer Dm napi Shoutcast Bitrate viewer Alternative softcam Doinstalowany txt I 2 skórki blueshadow i simple hd Nic więcej nie było mieszane A opkg lista jest ale wszędzie "pusto" Na gałęzi test to samo Faktycznie pokazała mi się lista ale po odinstalowaniu 1 składnika w tym przypadku Alternative softcam i po wymaganym restarcie lista jest znowu pusta [emoji17] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 debug włącz, podaj jaki tuner, gdzie soft, bo inaczej to można sobie zgadywać do końca świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 BSLA, nand Wywaliłem shoutcast dream explorer alternative softcam blue shadow skin na razie problem zniknął, ale jak się pojawi załączę debug.log EDIT Załączam bo problem nadal się pojawia, jest lista, pusto w środku Edit2 Jest na to sposób, trzeba kilka razy wejść/wyjsc z opkg, wtedy pojawia się lista z paczkami Jeśli przy wejściu w opkg nie pojawia się spinner to znaczy, że lista będzie pusta. opli.log opli.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Możesz zrobić log w momencie jak jest źle? Oba jednoznacznie wskazują, że lista jest wypełniona. I nie naciskaj kila razy czegoś tam, restart tunera, próba i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Oczywiście, jest zrobione tak jak chciałeś gos.log opli.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Współczuje temu boxowi z zatkanym systemem chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 tv nie zakrywa systemu chlodzenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Znaczy się ta podstawa jest tak mała że nie zakrywa kratek z gory? A reszta obudowy może swobodnie promieniować ciepłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Nie zakrywa, a sam dekoder zimny jak lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 dziwne, log pokazuje że wszystko jest poprawnie. Nie korzystasz przypadkiem z jakiejś dziwnej skórki? Co do zakrywania. U mnie TV zakrywa dziurki na spark7162 na 800MHz i ten nie chce się popsuć za żadne skarby. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 korzystam ze skórki simpleHD z waszego feed Myślisz, że to problem ze skórkami? To mogło by się zgadzać, ponieważ na blueshadow też był ten problem. Teraz np zrobiłem restart GUI i opkg działa, taka trochę loteria z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Napisałbym, że jest niemożliwe, aby opkg zwróciło pusty ekran, ale u ciebie zwraca. Co najmniej jedna linia ZAWSZE powinna być napisana. albo że brak połączenia, albo instalacja lokalna, albo lista. Jak patrzę na logi co podesłałeś wyżej to widzę: [GOSopkg:refreshLists] ... ('Wszystkie pakiety', '', '', '', <enigma.gPixmapPtr; proxy of <Swig Object of type 'ePtr< gPixmap > *' at 0x170b500> >, <enigma.gPixmapPtr; proxy of <Swig Object of type 'ePtr< gPixmap > ... ('Wszystkie sk\xc5\x82adniki', '', '', 'enigma2-', <enigma.gPixmapPtr; proxy of <Swig Object of type 'ePtr< gPixmap > *' at 0x170b4a0> >, <enigma.gPixmapPtr; proxy of <Swig Object of ... ('Wtyczki', '', '', 'enigma2-plugin', <enigma.gPixmapPtr; proxy of <Swig Object of type 'ePtr< gPixmap > *' at 0x170b4e8> >, <enigma.gPixmapPtr; proxy of <Swig Object of type 'ePtr< Czyli listę wypełnia. Czemu u ciebie jej nie widać....tego nie wiem, jedyne co mi na tą chwilę przychodzi do głowy to skórka. EDIT: A nie masz problemów z pilotem? Jakies podwójne naciśnięcia lub inne dziwne zachowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dzięki za info No trudno, szkoda, bo skin SimpleHD bardzo mi się podoba, a i sam skin jest "lekki" dla dekodera. Btw, sam soft jest bombowy, lekki w porównaniu do konkurencji z PKT ;) EDIT Żadnych problemów z pilotem Edit2 2 razy mi się zdarzyło, że niby błąd połączenia i był też wybór lokalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ja również miałem kilkukrotnie puste listy wtyczek. Po restarcie dekodera pozycje wracały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jakiego skina używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Używam infinityHD-nbox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 hm... czyli coś tam musi być nie halo...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 U mnie pomaga na tą przypadłość restart GUI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spavnkkr Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 hm... czyli coś tam musi być nie halo...... U mnie na BSLA nigdy nie miałem z tym problemu (czasami błąd połączenia) ale u mojego kumpla na BSKA dość często - pusta lista w OPKG funkja "Odśwież" nic nie zmienia tylko restart pomaga. Ja używam infinityHD-tux-m a kumpel skórkę infinityHD-full-tux z userskin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Na trzech tunerach ZERO problemu. Ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zdarzyło mi się to na 3 tunerach BSLA ze skinem infinityHD-nbox. Więc jednak coś jest na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Sprawdź na inif-tux - na próbę! Jest kilka zmian dodatkowo. Może nie ma to znaczenia ale jeżeli jednak tak to łatwiej będzie to namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Wgrałem i ustawiłem tego skina ale jest to samo, czyli pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Wszystkich, którzy obserwują objaw pustej listy w opkg proszę o: 1- włączenie opcji debug w settings 2- aktualizacja GOS do najnowszej wersji 3- restart 4- próba wyświetlenia listy w opkg 5- załączenie w wątku pliku opli.log, jeśli lista się nie wyświetliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Czy kolega chce zarobić karne % za nieprzestrzeganie regulaminu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Już się poprawiam, tapatalk nie umożliwia wstawienie pliku, jedynie grafiki Odpaliłem lapka, wysyłam log Objaw taki Restart opkg działa uruchomienie wtyczki bitrate viewer opkg lista jest ale po wejściu pusto Restart nie zawsze pomaga by się lista pojawiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 To forum ma bardzo fauny interface mobilny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Chodzi o WAP2? Czy o czymś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Tak. Przy czym chyba też zależy od przeglądarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Na chrome i boat browser wyświetla się jak na PC Send from Galaxy S4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Bo te przeglądarki meldują się jako normalne a nie mobilne :) Na tablecie czy smartfonie jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Boat ma zaznaczony mobilny ale widocznie nie działa na moim S4 :/ Send from Galaxy S4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Na S4 to bym użył pełnego. I tak super skaluje i czyta się wygodnie. Ale co kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 0kti Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Pierwszy GS od czasu instalacji... enigma2_crash_1420639996.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 To nie do końca błąd, ale fajnie by było w "czystej wersji" zrobić taką zmianę. Wyrzucić dwa "zerowe pliki: /etc/enigma2/blacklist /etc/enigma2/whitelist System bez nich działa poprawnie, jak się z menu odbiornika dodaje zablokowane kanały lub listy ulubionych, to plik jest tworzony, a rozwiąże to problem z tym, że plik blacklist jest w paczce "enigma2-channels-hotbird-richter-polskie" ustawiony jako konfiguracyjny i jak istnieje ten pusty plik w "czystym systemie" to nie jest zapisywany, tylko jest tworzony nowy z dodatkiem opkg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Z nowych obrazów wylecą te pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Z nowych obrazów wylecą te pliki. I wyleciały. A mogę jeszcze jedną rzecz prosić? W czystym systemie w folderze /media jest folder dvd, można prosić o zmianę tego folderu na symlink do /autofs/sr0 tak właśnie autofs montuje napęd DVD. Wiem, że drobnostka, ale skoro ten folder już jest, to czemu nie zrobić żeby prowadził tam gdzie będzie działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomkep Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 MD5 dla wifi pack-a się nie zgadza. W pliku jest: 2da5ef1b70dcfe9059dd07c8c2fbd5ec WiFi_Pack.tar.xz a u mnie md5sum zwraca: 8609818ffd2d89ccf89ed7b0ae235253 WiFi_Pack.tar.xz Dzisiaj ściągane. tar tJvf i xz -tv nie raportują problemów. Dodatkowo data ostatniej aktualizacji na webie to '<< 22 Grudzień 2015 >>'. Chyba jednak nie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 MD5 poprawię. A data obrazu? Cóż → obrazy aktualizuję jak mi się chce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Chodzi o to, że zmiana ze stycznia '15 podpisana jako grudzień '15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Po ostatniej (wczorajszej) aktualizacji przestał działać CEC Tv nie reaguje również na komendy z konsoli echo "3004" > /proc/stb/hdmi/cec Dekoder bzzb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 A co pokazuje lsmod? Włączcie DEBUG i dajcie na forum cat opli.log | grep CEC ... ale jak nie działa echo, to raczej nie problem z wtyczką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi