tomiss Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 zrob update z ppanel. Byl pare dni temu. na ta chwile na pewno tego problemu nie ma. Czy w ogole byl - nie wiem Był napewno. Plik timezone.xml był pusty, ja poradziłem sobie kopiując ze starszej wersji ale jak update to naprawiał także to chwał twórcom ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 A Mógłbyś poda jakie to kanały nie działają na Graterli ? Nie używam twojej listy tylko swoją własną, a nie działające to np z paczki SCT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 @tux czy informacja na wyświetlaczu FS20 oznacza sprawdzanie HDD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Oznacz rozpoczęcie sprawdzania partycji "records". Jak test będzie OK to FS21 jak nie to FS22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 A Mógłbyś poda jakie to kanały nie działają na Graterli ? Nie używam twojej listy tylko swoją własną, a nie działające to np z paczki SCT Nikt Ci nie karze używać innych oprócz własnych ,ale ja przynajmniej z ciekawości wgrał bym jakąś inna i sprawdził ,czy na tej innej odpalają kanały które nie świecą na własnej , lub sprawdził bym, czy międzyczasie nie zmieniło sie coś w parametrach transpondera z danej paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 A Mógłbyś poda jakie to kanały nie działają na Graterli ? Nie używam twojej listy tylko swoją własną, a nie działające to np z paczki SCT Nikt Ci nie karze używać innych oprócz własnych ,ale ja przynajmniej z ciekawości wgrał bym jakąś inna i sprawdził ,czy na tej innej odpalają kanały które nie świecą na własnej , lub sprawdził bym, czy międzyczasie nie zmieniło sie coś w parametrach transpondera z danej paczki. I tak właśnie zrobiłem. Oczywiste że wgrałem Twoją jak najbardziej sprawdzoną i niestety dalej ciemność. Jak odpalę poprzednią wersję systemu to jest jasność i właśnie dlatego było moje pytanie co takiego zmieniło się w graterli że wcześniej świeciły a teraz nie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Oznacz rozpoczęcie sprawdzania partycji "records". Jak test będzie OK to FS21 jak nie to FS22. Całkiem fajnie że ta opcja już jest , ale mój HDD 500GB sprawdzał ok. 20 min, czy można to jakoś przyspieszyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Jeżeli partycja została odmontowana bez błędów to pójdzie szybko. Jak są błędy to zależy od systemu plików. Jeżeli jest "dziennik" (np. ext4) pójdzie szybko, jeżeli nie ma (ext2) to niestety będzie trwało dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Jeżeli masz ext2 to nie bardzo. Trzeba pilnować poprawnego wyłączania tunera i problemu nie będzie. Jeżeli to ext3/4 to musiało być dużo błędów :) Inaczej test trwa około 20-40sec max pod warunkiem, że były błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Jeżeli masz ext2 to nie bardzo. Trzeba pilnować poprawnego wyłączania tunera i problemu nie będzie. Jeżeli to ext3/4 to musiało być dużo błędów :) Inaczej test trwa około 20-40sec max pod warunkiem, że były błędy. Obecnie po ostatnich testach z PTS mam ext2. A jak działa to sprawdzanie, czy włacza się z automatu po nie normalnym wyłaczeniu ? Bo ja wywołałem je zmieniając opcję w configu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Jeżeli włączyłeś je w PPanel to podczas startu systemu sprawdzana jest flaga czy partycja poprawnie była odmontowana. Jak tak to idź dalej a jak nie to sprawdź. Prawdopodobnie wcześniej już było kilka niewłaściwych odpontowań. Podejrzewam, że teraz nie jedna osoba zorientuje się, że wyjęcie wtyczki z gniazda energetycznego podczas pracy dekodera to niezbyt dobry pomysł :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Jeżeli włączyłeś je w PPanel to podczas startu systemu sprawdzana jest flaga czy partycja poprawnie była odmontowana. Jak tak to idź dalej a jak nie to sprawdź. Prawdopodobnie wcześniej już było kilka niewłaściwych odpontowań. Podejrzewam, że teraz nie jedna osoba zorientuje się, że wyjęcie wtyczki z gniazda energetycznego podczas pracy dekodera to niezbyt dobry pomysł :D Całkiem fajnie ale przetestowałem to kilka razy i za każdym razem sprawdzanie trwało ok. 20 min , czyli wynika z tego że czy mam błędy czy nie to i tak muszę czekać, no chyba że system nie potrafił naprawić dysku za pierwszy razem ale w to nie bardzo wierzę. A tak na marginesie, zdarza się że musimy wyłaczyć tuner z prądu (wakacje itd) jaka jest właściwa procedura w takim wypadku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Błędów może być tak dużo, że brakuje RAMu aby je naprawić. Polecam zalogować się zaraz po starcie tunera do terminala i po uprzednim odmontowaniu sprawdzenie partycji poleceniem fsck. To powinno rozwiać wątpliwości. Przy sprawnym systemie plików po gwałtownym zaniku napięcia problemu nie będzie. Gorzej jak taki nie naprawiony system plików był kilka razy montowany i używany :) Co do wyłączenia → dodamy opcję w PPanel do tego a póki co proponuję "halt" z terminala :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Błędów może być tak dużo, że brakuje RAMu aby je naprawić. Polecam zalogować się zaraz po starcie tunera do terminala i po uprzednim odmontowaniu sprawdzenie partycji poleceniem fsck. I właśnie tu mam problem za każdym razem kiedy to robie pokazuj się błąd na zbyt małą ilośc ram-u i nie moge tego obejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Pozostają dwa wyjścia: format partycji sprawdzenie jej na komputerze Stawiam na wiele błędów spowodowanych wieloma nieprawidłowymi zamknięciami... Między innymi z tego powodu powstał system sprawdzania FS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Podejrzewam, że teraz nie jedna osoba zorientuje się, że wyjęcie wtyczki z gniazda energetycznego podczas pracy dekodera to niezbyt dobry pomysł :D Jedną z tych osób jestem ja, codziennie wieczorem wprowadzam dekoder w stan czuwania , a potem wyłączam listwę zasilającą. Jak odłączać bezpiecznie dekoder od sieci? Jak i co sprawdzić,czy nie zaszkodziłem dyskowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tetley Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 zmiana dotycząca list kanałów r-r --> pozostają tylko listy 1x1; witam dlaczego tylko 1x1??? bsla i esi mają podwójne głowice.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 @Romulus → polecenie halt z terminala. @Tetley → ponieważ użytkownicy nie uszanowali pracy @richter mimo próśb i danych szans. W dziale od list kanałów jest wyjaśnione dokładnie. Podobnie na stronie http://openpli.xunil.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 A co ma lista do liczby głowic ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tetley Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 @PPPP Hm..... taki skrót myślowy Jak się ma dwie głowice i stosowną instalację sat z kilkoma konwerterami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 nadal nie ma związku lista - liczba głowic Co nie zmienia faktu ze Richter nie daje list z powodów wcześniej wskazanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość geryO Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Witam, Panowie mam prośbę czy moglibyście wrócić do mozliwości wyboru biblioteki pomiedzy libplayer3 a Gstreamer. Ostatnio kozystałem Z OpenPLI 8.3, dziś wgrałem Graterlia i mam problem z odtwarzaniem plików video. Na OpenPLI po wybraniu libplayer3 działał mi kożdy plik avi mkv, który nie był wiekszy nz 7 GB. Po wgraniu Graterlia mam problemy z odtwarzaniem tych plików. Wiem o załozeniach softu i o IPTVPleyerze, że nie chce działać na libplayer3 ale zawsze mozna sobie było przełaczyć i działało. Teraz taka mozliwość nam odebrano. Ponadto jeśli tuner moze działać jako odtwarzacz to nie rozumiem czemu tego nie wykozystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Niedługo będzie Update z PPanel. Będzie wybór GStreamer/Libplayer2 oraz poprawione sprawdzanie dysków gdzie jest partycja większa niż 320GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość geryO Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 OK, dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość egreg Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Po zaktualizowaniu do wersji 1.0.2 zauważyłem że nie można normalnie sprawdzić IP w ustawieniach adaptera (zawsze tam było info o aktualnym ip). Teraz żeby sprawdzić IP trzeba ustawić na chwile "użyj DHCP" na "nie" . Nie wiem czy tylko u mnie tak jest , czy tak ma teraz być. Może to ktoś potwierdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Jest ok, sprawdzilem. Wystarczy wejść w ustawienia adaptera. Podejrzewam ,że to kwestia skórki - ja ma PLi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Tak to kwestia skórki. Na domyślnej jest OK a na infinityHD nie ma info o IP. Na innych ... nie sprawdzałem wszystkich ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jessi23 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Skórka infinity bedzie dopracowywana w wolnej chwili. Także dobrze by było jak by wiadomo było co jeszcze poprawić. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominika Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Szanuje [race kolegi rr ale nie bardzo mogę zrozumieć rezygnacje z najbardziej popularnej listy kanałów 2x1 co to za różnica czy 1x1 czy 2x1 było zostawić hb i astre chyba większość ludzi ma 2 satelity dziwię się , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość geryO Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Niedługo będzie Update z PPanel. Będzie wybór GStreamer/Libplayer2 oraz poprawione sprawdzanie dysków gdzie jest partycja większa niż 320GB. Witam, zrobiłem dziś aktualizację i nie ma mozliwości zmiany GStreamer/Libplayer2. Mozna zapytac o powód i czy bedzie? Bo nie wiem czy mam wrócic do OpenPLI 8.3 czy czekać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 poczekać spokojnie - lada dzień będzie upd do 1.x i nie tylko. EDIT: Upd już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 UPD działa jak najbardziej OK. Sprawdź raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Tak ma być. Poprawki to: <-- 23.07.2013 --> * dodanie inithdd dla ext2, ext3, ext4; * poprawki językowe; * poprawki system.sh; * poprawka fsck dla dysków o pojemności większej niż 320GB; * dodany wybór Framework GStreamer/Libplayer3; <-- 21.07.2013 --> * usunięcie zbędnego <category> w PPanel w restarcie systemu * naprawa ścieżki w system.sh backupu nand do media/data/backup * optymalizacja czytelności komunikatów dla wyświetlacza LED <-- 20.07.2013 --> * poprawki językowe; * optymalizacje w PPanel * optymalizacje komunikatów w rcS przy restartach i przywracaniu danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 @tux coś chyba nie do końca prawidłowo działa funkcja sprawdzania dysku. Miałem sofcik z 23.07 i na nim sprawdzałem HDD przynajmniej 2x lub 3x i na 1000% nie miał błędów. Potem zrobiłem update do v 2.x kopiując wszystko co trzeba do nand i po restarcie (reboot -f) tuner przez około 20 min. pokazał FS20 , czyli mniemam że sprawdzał HDD . Czy tak powinna działać ta funkcja po update ? Dodam że dla records mam ext2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Tak → to powinno tak działać. Jak dysk nie był poprawnie odmontowany, należy to sprawdzić! Czas skanowania, jak pisałem wyżej, zależny jest od wielkości partycji. Poprawione błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Kolejna sprawa na nowej v 2.x mam ciemność na wszystkich kanałach , oscam pokazuje coś takiego: "impossible to descramble.." A i w open webif ponownie pokazał sie pilot se starego dreaboxa , czy my aby nie cofamy się z niektórymi rzeczami wprowadzając nowe wersje softu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Ile razy ktoś zada jeszcze pytanie jak @tomiss? Napisane już na forum dlaczego tak jest i co zrobić. http://forum.xunil.pl/index.php?topic=82.msg7046#msg7046 Co do Pilota → czy sam obrazek pilota to najważniejsza sprawa? Dla nas ważniejsza była nowsza wersja póki co :) Wszystko się dopracuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 brak komentarza z tym obrazkiem pilota.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 brak komentarza z tym obrazkiem pilota.... Panowie nie ma się o co obrażać ale chodzi mi oto że na pierwszy rzut mojego nie bardzo fachowego oka po aktualizacji soft przestał działać tak idealnie jak działał przed. Zgadzam sie że obrazek pilota to najmniej ważna rzecz ale... P.S. @tux - ok. niedoczytałem o problemie z odbiorem po aktualizacji ale, zaktualizowałem liste na richter i dalej mam ciemność na wszystkich kodowanych, przekopiowałem sam plik lamedb z oryginalanej wersji softu i dalej to samo. Ale po update do v 2.x zrobiłem przywrócenie ustawień systemowych zrobionych na v 1.x czy to może być powodem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Sprawy kosmetyczne są na drugim miejscu ZAWSZE! Co do przywrócenia ustawień → przywróciło Ci przy okazji stary plik lame.db Jak teraz wgrasz listę r-r to trzeba zrobić restart z konsoli a nie z poziomu tunera. W terminalu: sync reboot (nie reboot -f) Jeżeli zrobisz restart z Menu tunera to i tak nadpiszesz lame.db tym co tuner ma w pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Sprawy kosmetyczne są na drugim miejscu ZAWSZE! Co do przywrócenia ustawień → przywróciło Ci przy okazji stary plik lame.db Jak teraz wgrasz listę r-r to trzeba zrobić restart z konsoli a nie z poziomu tunera. W terminalu: sync reboot (nie reboot -f) Jeżeli zrobisz restart z Menu tunera to i tak nadpiszesz lame.db tym co tuner ma w pamięci. Ok teraz zadziałało, szkoda że nie wiedziałem o tym wcześniej to nie zawracałbym "gitary" no ale cóż człowiek uczy się całe zycie ;) I jeszcze jedna rzecz, miałem to samo już także po update w 23.07 jak nagrywam dowolny kanał to po przełączeniu na inny mam ciemność, wystarczy że nagrywanie wyłącze kanały wracają. Konfigurację mam raczej ok bo sprawdzałem , dwa tunery oba na HB, no chyba że znowu kliknąłem coś nie tak ? Czy ktoś ma podobny problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyz Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Witam. Mam pytanie czy testuje już ktoś ten soft z donglem DVB-T USB na penie. Mi po prostu nie działa. Dongl jest wykrywany, ale jest komunikat dostrajani nie powiodło się,proszę sprawdź konfigurację tunera.Na wcześniejszych wersjach nigdy z tym nie było problemu,wszystko działało bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Nie mamy nawet sztuki Dongla. Zapewne jakieś ustawienie ale bez sprzętu to raczej trudno to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alanokolo Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ja mam prośbę o plugin front panel systemowy, bo w 2 jest wersja 1.1, a we wcześniejszych softach był 1.2, który lepiej mi pasował, bo była opcja - pokazywał czas trwania minuty do końca wyświetlanej audycji, a w tej tylko %, trochę lipa, podmieniłbym, ale nie mogę w sieci odnaleźć, a z tunera nie da rady aktulizacji zrobić, chociaż pisze o nowej wersji. Soft 2 w sumie stabilny tylko nie mogę używać napisów w filmach, gdy przechodzę do wyboru napisów od razu gs.? Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Poprawiono błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 @alanokolo → http://forum.xunil.pl/index.php?topic=82.msg7059#msg7059 O jakie napisy chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość geryO Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Witam, zainstalowałem dzisiaj Graterlia 2 na pena i troszke sie pobawiłem, aby sprawdzić nowy system przed wgraniem. Znalazłem maly problem lub ja sobie nie mogę z tym porafdzić. Podczas montowania dydków sieciowych NAS310 (nfs) i WD podpiety do NETGEAR 3500 v2 (cfis) wszystko przebiega ok. "ptaszki" świecą na zielono, w ustawieniach jako dysk HDD na tak, a w odtwarzaczu systemowym jaki i innym wgranym brak tych dysków. Odtwarzacze nie widzą dysków. Prosze o pomoc, chciałnbym sprawdzić odtwarzanie plików video na tym sofcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Wszystko wskazuje na to, iż w źródłach, z których kompilowałem system był niedziałający poprawnie plugin do Sieci. Poniżej poprawna wersja tej wtyczki. Należy usunąć po FTP poprzednią i wgrać tą z załącznika. Oczywiście postaramy się w nocy podmienić obrazy na serwerze tak by miały już tą poprawkę w sobie. NetworkBrowser.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość geryO Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ok, teraz widzi. Mam jeszcze jedno pytanie bo są problemy z odtwarzaniem, gdzie zapisywane są crashlogi, aby wam wrzucić. Z tego co zuwarzyłem pliki mkv z jedną ścieżką dźwiekową w AC3 i bez napisów działają, z wiecej i napisami wywala GS. Przykłady: Działający: Ogólne UniqueID/String : 168348648403719580577546155723716462494 (0x7EA6C532C2870C1E037BA147C20E879E) Pełna ścieżka : W:\HDD\video\LEKTOR\Company of Heroes Oddział bohaterów (2013).mkv Format : Matroska Wersja formatu : Version 2 Rozmiar pliku : 6,41 GB Czas trwania : 1h 40 min. Rodzaj całkowitej przepływności bitów : Zmienna Całkowita przepływność bitów : 9.127 Kb/s Aplikacja zapisująca : Lavf51.12.1 Biblioteka zapisująca : Lavf51.12.1 Wideo ID : 1 Format : AVC Format/Informacja : Advanced Video Codec Profil formatu : Baseline@L4.0 Ustawienia formatu, CABAC : Nie Ustawienia formatu, poklatkowy : 1 klatka Format_Settings_GOP : M=1, N=12 ID kodeka : V_MPEG4/ISO/AVC Czas trwania : 1h 40 min. Rodzaj przepływności : Zmienna Przepływność bitów : 8.817 Kb/s Przwpływność maksymalna : 13,5 Mb/s Szerokość : 1.920 pikseli Wysokość : 1.080 pikseli Proporcje obrazu : 16:9 Tryb wyświetlania klatek : Stały Szybkość wyświetlania klatek : 23,976 kl/s Oryginalna szybkość wyświetlania klatek : 24,000 kl/s ColorSpace : YUV ChromaSubsampling : 4:2:0 BitDepth/String : 8 bitów Rodzaj skanu : Progresywny bity/(piksele*ramki) : 0.177 Rozmiar strumienia : 6,19 GB (97%) Język : Angielski Default : Tak Forced : Nie Audio ID : 2 Format : AC-3 Format/Informacja : Audio Coding 3 Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main) Ustawienia formatu, bez endiana : Big ID kodeka : A_AC3 Czas trwania : 1h 40 min. Rodzaj przepływności : Stała Przepływność bitów : 128 Kb/s Kanały : 2 kanały Rozmieszczenie kanałów : Front: L R Częstotliwość próbkowania : 44,1 KHz BitDepth/String : 16 bitów Rozmiar strumienia : 92,0 MB (1%) Język : Polski Default : Tak Forced : Nie Po którym wywala GS: Ogólne UniqueID/String : 181178996629410033813804981373472257248 (0x884DCE349C1A54059B252E367DD2B4E0) Pełna ścieżka : W:\HDD\video\LEKTOR\Czas zemsty (2013).mkv Format : Matroska Wersja formatu : Version 2 Rozmiar pliku : 5,99 GB Czas trwania : 1h 57 min. Całkowita przepływność bitów : 7.276 Kb/s Tytuł filmu : Dead Man Down FilmyHD.net Zdekodowana data : UTC 2013-07-23 23:29:17 Aplikacja zapisująca : mkvmerge v3.0.0 ('Hang up your Hang-Ups') built on Dec 12 2009 15:20:35 Biblioteka zapisująca : libebml v0.7.9 + libmatroska v0.8.1 Wideo ID : 1 Format : AVC Format/Informacja : Advanced Video Codec Profil formatu : High@L4.1 Ustawienia formatu, CABAC : Tak Ustawienia formatu, poklatkowy : 5 klatek ID kodeka : V_MPEG4/ISO/AVC Czas trwania : 1h 57 min. Przepływność bitów : 5.128 Kb/s Szerokość : 1.280 pikseli Wysokość : 536 pikseli Proporcje obrazu : 2,40:1 Tryb wyświetlania klatek : Stały Szybkość wyświetlania klatek : 23,976 kl/s ColorSpace : YUV ChromaSubsampling : 4:2:0 BitDepth/String : 8 bitów Rodzaj skanu : Progresywny bity/(piksele*ramki) : 0.312 Rozmiar strumienia : 4,10 GB (68%) Tytuł : Dead Man Down FilmyHD.net Biblioteka zapisująca : x264 core 133 r2334 a3ac64b Ustawienia kodowania : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / lookahead_threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=5128 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00 Język : Angielski Default : Tak Forced : Nie Audio #1 ID : 2 Format : AC-3 Format/Informacja : Audio Coding 3 Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main) Ustawienia formatu, bez endiana : Big ID kodeka : A_AC3 Czas trwania : 1h 57 min. Rodzaj przepływności : Stała Przepływność bitów : 640 Kb/s Kanały : 6 kanałów Rozmieszczenie kanałów : Front: L C R, Side: L R, LFE Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz BitDepth/String : 16 bitów Rozmiar strumienia : 539 MB (9%) Tytuł : Polish AC3 FilmyHD.net Język : Polski Default : Tak Forced : Nie Audio #2 ID : 3 Format : DTS Format/Informacja : Digital Theater Systems Format_Settings_Mode : 16 Ustawienia formatu, bez endiana : Big ID kodeka : A_DTS Czas trwania : 1h 57 min. Rodzaj przepływności : Stała Przepływność bitów : 1.509 Kb/s Kanały : 6 kanałów Rozmieszczenie kanałów : Front: L C R, Side: L R, LFE Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz BitDepth/String : 24 bity Opóźnienie wideo : 11ms Rozmiar strumienia : 1,24 GB (21%) Tytuł : English DTS FilmyHD.net Język : Angielski Default : Nie Forced : Nie Tekst #1 ID : 4 Format : UTF-8 ID kodeka : S_TEXT/UTF8 ID kodeka/Informacja : UTF-8 Plain Text Tytuł : Polish subs FilmyHD.net Język : Polski Default : Nie Forced : Nie Tekst #2 ID : 5 Format : UTF-8 ID kodeka : S_TEXT/UTF8 ID kodeka/Informacja : UTF-8 Plain Text Tytuł : English subs FilmyHD.net Język : Angielski Default : Nie Forced : Nie Menu 00:00:00.000 : en:00:00:00.000 00:11:40.950 : en:00:11:40.950 00:16:48.591 : en:00:16:48.591 00:25:18.642 : en:00:25:18.642 00:30:38.628 : en:00:30:38.628 00:36:37.779 : en:00:36:37.779 00:41:19.811 : en:00:41:19.811 00:46:36.669 : en:00:46:36.669 00:55:52.516 : en:00:55:52.516 01:03:13.206 : en:01:03:13.206 01:12:09.033 : en:01:12:09.033 01:18:25.034 : en:01:18:25.034 01:24:07.042 : en:01:24:07.042 01:31:35.865 : en:01:31:35.865 01:36:36.165 : en:01:36:36.165 01:42:52.416 : en:01:42:52.416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kollorowy Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Panowie a jak przełączyć na wejście SCART? W poprzednich wersjach działała @ a w najnowszej niestety nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyz Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Nie mamy nawet sztuki Dongla. Zapewne jakieś ustawienie ale bez sprzętu to raczej trudno to sprawdzić. Powiem szczerze że nie wiem gdzie szukać tych ustawień.Patrzyłem uimage jak i as_102 są identyczne jak w poprzednich wersjach i w sumie powinno to działać.Niestety mam tylko jedną sztukę dongla i tuner pracuje na niej,oczywiście po powrocie do Graterlia w wersji 1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi