Gość marani_26 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam mam pytanie odnośnie wejścia przez www w OSCAMA bo wpisuje tak 192.168.1.45:11000 I nie wchodzi.Proszę o podpowieć czy soś zle robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zajrzyj do oscam.conf do sekcji [webif]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marani_26 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Sprawdziłem i jest 8888 ale jak wklepuje tak 192.168.1.45:8888 i dalej nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Sprawdziłem i jest 8888 ale jak wklepuje tak 192.168.1.45:8888 i dalej nic Spróbuj uaktywnić oscama klawiszem na pilocie ( * ) , potem przeglądarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kprzeb Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 a w pozycji httpallowed masz wpisany zakres ip z którego się łączysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Domyślnie oscam w Gratelii ma wyłączone http. Zgodnie z założeniami ma służyć WYŁĄCZNIE do legalnego oglądania kart przedpłaconych a nie do majstrowania. I uprzedzając następne pytania o oscam. Wiecej na tym forum o nim się nie dowiesz. Konfigi w systemie są wystarczające do legalego oglądania kart przedpłaconych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EcstasyxXx Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Sprawdziłem i jest 8888 ale jak wklepuje tak 192.168.1.45:8888 i dalej nic Spróbuj skasować znaki # z pliku oscam.conf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 To wszystko znaczy, że na forum poruszamy jedynie legalne kwestie. Samo uruchomienie webif to już konfiguracja oscam i pytania na jego temat należy zadawać w odpowiednim dziale, czyli zgodnie z regulaminem! Poprawione błędy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Z racji, że mój temat http://forum.xunil.pl/index.php?topic=487.msg5830#msg5830 w którym zadałem pytanie odnośnie crontab został zamknięty, a kolega @pppp na moje pytanie odnośnie jego braku napisał: Jest tak jak był. Cos chyba za mocno przyciąłeś system. Stwórz ręcznie plik i zobacz czy działa To ja wyjaśniam, że na świeżo zainstalowanym image także jego nie ma. Czy możecie udostępnić plik crontab wraz z ewentualnymi wymaganymi (standardowymi) wpisami? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 W każdym sofcie ode mnie od dawna jest plik crontab. Bardzo mnie dziwi, że akurat u Ciebie go nie ma. W załaczniku ten o jest standardowo w IMAGE. crontab.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Kurde uwierz mi nie było od samego początku, a wgrywałem graterlie na 8.3.0 ??? Dzięki za plik. Edit: A teraz rebus dlaczego przez ftp nie widzę tego katalogu? Z konsoli jest ok # ls -l drwxr-xr-x 3 root root 0 Jan 1 2000 lib drwxr-xr-x 3 root root 0 Jan 1 2000 lock drwxr-xr-x 2 root root 40 Jan 1 2000 log drwxr-xr-x 3 root root 160 Jan 1 2000 run drwxr-xr-x 3 root root 0 Jun 30 19:29 spool lrwxrwxrwx 1 root root 4 Jan 1 2000 tmp -> /tmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość algernon Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Domyślnie oscam w Gratelii ma wyłączone http. Zgodnie z założeniami ma służyć WYŁĄCZNIE do legalnego oglądania kart przedpłaconych a nie do majstrowania. WitamPodepnę się z zapytaniem. Mam legalnie opłaconą kartę tnk. Nie chcę nic majstrować, więc nie będę szukał jak włączyć http. Możesz napisać jak w prosty sposób sprawdzić na niej uprawnienia, oczywiście bez odblokowywania webif? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 nie sprawdzisz . Tabelka przez web to jedyne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 A teraz rebus dlaczego przez ftp nie widzę tego katalogu? Z konsoli jest ok Ponieważ jest to symlink i nie każdy klient FTP to obsługuje. Wgrałeś jeden system na drugi? @algernon → pracujemy nad nowym domyślnym konfigiem OScama. Cierpliwości :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Domyślnie oscam w Gratelii ma wyłączone http. Zgodnie z założeniami ma służyć WYŁĄCZNIE do legalnego oglądania kart przedpłaconych a nie do majstrowania. WitamPodepnę się z zapytaniem. Mam legalnie opłaconą kartę tnk. Nie chcę nic majstrować, więc nie będę szukał jak włączyć http. Możesz napisać jak w prosty sposób sprawdzić na niej uprawnienia, oczywiście bez odblokowywania webif? Dzięki. Jak Masz działający plik lub pliki z poprzedniego image ,to po prostu po ftp przeżuć configi do etc/oscam , restart GUI ,a potem gwiazdka dla pewności i powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Niech użyje WinSCP w trybie SCP. A nie uwazacie ze to juz przegiecie pały jest? Skoro potrafi wyjąc ze starego image plik i przerzucuc go ftpem do tunera to nie prościej wyedytowac istniejący według opisu powyżej? Mi powoli ręce zaczynają opadać. NA marginesie GUI nie trzeba restartowac w przypadku oscama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 A nie uwazacie ze to juz przegiecie pały jest? Skoro potrafi wyjąc ze starego image plik i przerzucuc go ftpem do tunera to nie prościej wyedytowac istniejący według opisu powyżej? Mi powoli ręce zaczynają opadać. NA marginesie GUI nie trzeba restartowac w przypadku oscama No ale zawsze ma kilka alternatów ;D , i jak poczyta do dojrzeje :P Ale GUI nie zaszkodzi ,i Masz racje nie potrzeba ,wystarczy w PPanel zrobić restart oscama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 tyle ze takie rzeczy to w podstawówce na pseudo informatyce. Coś czuje, że zaraz padnie pytanie jak edytować w notepadzie. I uprzedze to pytanie. Gdy skorzystasz z rady i użyjesz WinSCP w trybie SCP to po połączeniu bedziesz mógł sobie w preferencjach wybrać edytor oraz tryb. Wybierz UTF-8 WinSCP doskonale działa w WINE - dla linuxiarzy informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 tyle ze takie rzeczy to w podstawówce na pseudo informatyce. Coś czuje, że zaraz padnie pytanie jak edytować w notepadzie. Jezu Aleś Jest dzisiaj nastawiony Bojowo , nie wszyscy mieli w szkole informatykę , a może byli akurat na zwolnieniu? ;) , ja zamiast niej miałem jezyk Rosyjski ;D :D :'( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 A teraz rebus dlaczego przez ftp nie widzę tego katalogu? Z konsoli jest ok Ponieważ jest to symlink i nie każdy klient FTP to obsługuje. Wgrałeś jeden system na drugi? Tzn miałem Twoją modyfikacje 8.3.0 i wgrałem image Graterlia o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 W takim razie wszystko powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Być może ale ja nie miałem po wgraniu Granterli crontab na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Napisz jaki dekoder. Niech ktoś potwierdzi brak pliku jak może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jeżeli chodzi o mnie to jest to BSLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markj1 Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Domyślnie oscam w Gratelii ma wyłączone http. Zgodnie z założeniami ma służyć WYŁĄCZNIE do legalnego oglądania kart przedpłaconych a nie do majstrowania. I uprzedzając następne pytania o oscam. Wiecej na tym forum o nim się nie dowiesz. Konfigi w systemie są wystarczające do legalego oglądania kart przedpłaconych Ale po co blokować jak zawsze był do tego dostęp. A kto do czego używa to chyba jego sprawa. Czemu w tym "kraju" wszyscy wszystkim chcą coś narzucać ?.Oczywiście jest prosta alternatywa nie używać tego image. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ale po co blokować jak zawsze był do tego dostęp. Przede wszystkim, to nic nie jest blokowane tylko domyślnie wyłączone. A po co? A żeby zaoszczędzić kilka kB pamięci i odrobinę zasobów sprzętowych na funkcję, która nie jest niezbędna do działania tunera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ale po co blokować jak zawsze był do tego dostęp. A kto do czego używa to chyba jego sprawa. Czemu w tym "kraju" wszyscy wszystkim chcą coś narzucać ?.Oczywiście jest prosta alternatywa nie używać tego image. @markj1 Nikt ci nic nie narzuca. Wręcz ty próbujesz coś narzucić. I jak zauważyłeś , oczywiście nie musisz używać tego image. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Panowie da się w jakiś sposób zrobić screenshot z osd? Aktualny skrypt z granteli robi screeny ale bez obrazu video # grab -d /tmp/screenshot.jpg AiO Dreambox Screengrabber v0.82 Detected STB: STb7109 Grabbing 32bit Framebuffer ... ... Framebuffer-Size: 1920 x 1080 Grabbing Video ... ... converting Video from YUV to RGB color space ... Video-Size: 0 x 0 Resizing Video to 1920 x 1080 ... Merge Video with Framebuffer ... Saving 24 bit /tmp/screenshot.jpg ... ... Done ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Póki co na architektrze SH4 działa tylko screenshot z GUI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Masz na myśli screen przez OpenWebif? Jeżeli tak to tam także obrazu nie zrzuca jest czarne tło ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Wszystko jedno, czy przez OpenWebif, czy z plugina, czy z linii poleceń - screenshot zawsze jest robiony przez program grab (AiO Dreambox Screengrabber). Program ten nie ma pojęcia gdzie w pamięci szukać obrazu ekranu w przypadku nboksa i jedyne co potrafi pokazać to rysunek grafiki ekranowej (GUI/OSD) na czarnym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 W każdym przypadku jeżeli wykonany jest w ogóle screenshot to na platformie z SH4 to tylko z GUI. Nic wiecej nie moze byc wykomane bo naposano do tej popry tylko taka funkcjonalnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abi104 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Jaki jest rozmiar tmp w tej wersji? I jak jest z DVB-T , tak samo jak w poprzednich wersjach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Co do tmp to domyślnie cały niewykorzystany RAM jest jako /tmp. Możesz to zmienić w system.conf Co do DVB-T to nie mam nawet jednego tunera i nie mam jak testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abi104 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, pewnie się skuszę jak przetestuję, to dam znać jak DVB-T smiga. Wczoraj wgrałem najnowszą wersję, wszystko śmiga bardzo ładnie, DVB-T bez żadnych problemów, śmiga aż miło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 pytanko takie - czy ten soft obsługuje dwa czytniki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Owszem tak 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tv sat Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 PO instalacji nie widzi mi drugiej głowicy tunera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 PO instalacji nie widzi mi drugiej głowicy tunera? Skoro pytasz... to odp. brzmi nie mam pojęcia czy ci widzi czy nie... Podaj konfigurację sprzętu oraz opisz jaką masz instalację sat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 A tak z ciekawości - "dawno" już nie było żadnej poprawki live do Graterlia :) to chyba dobry znak ;) ? aha @tux - przypominam o FAQ dot. zmiany MAC w ESI ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 witam, zauważyłem dwie rzeczy: 1) korzystając z pluginu IPTV Player na OPENPLI 8.3 mod by tux i teraz Graterlii nie działają mi linki *.m3u8 (URllists player) natomiast na oryginalnym FREEBOX OPENPLI 8.3 uruchamiają się. 2) GS w mierniku sygnałów przy ustawieniach: tuner A- nieskonfigurowany, tuner B - prosty, jeden, Hotbird, nie, ale to pewnie wina pluginu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 GS z miernika pojawia się w skórce default. Niedługo zmiana tej skórki na poprawną wersję. Co do sprawy z linkami → podaj co dokładnie się dzieje. Na podstawie opisu "nie działa" nic nie można wywnioskować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Sprawdziłem, że streamy*.m3u8 działają z biblioteką libplayer3 natomiast z Gstreamer nie działają ( po przestawieniu w OPENPLI8.3 mod by tux zaczęło wszystko działać, natomiast w Graterlii nie ma już tej biblioteki). Odnośnie miernika na każdej skórce mam GS przy podanych wcześniej ustawieniach, ale dopiero po wejściu w tryb skanowania. (natomiast jak mam skonfigurowany tuner A GS nie występuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Co do miernika → dokładnie sprawdzimy w wolnej chwili. Co do libplayer3 → stara technologia i póki co już nie wspierana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 @tux mam pytanko co mogło się zmienić w graterli w stosunku do ostatniej wersji mod.8.3.0 ponieważ zauważyłem że niektóre kanały które na 100% chodzą na 8.3.0 na geraterli nie działają. Nie są to jakieś szczególnie ważne i często oglądane kanały ale, dzisiaj nawet specjalnie to sprawdziłem bo mam na HDD mod 8.3.0 a w NAND graterlie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 A Mógłbyś poda jakie to kanały nie działają na Graterli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość egreg Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 ... Co do libplayer3 → stara technologia i póki co już nie wspierana. Echh ! Czasami lepiej pozostać przy starym, jeśli lepiej działa jak nowe... Sugeruję żeby przywrócić starą , skoro nowa nie zawsze działa. a w założeniach wyraźnei napisane: nikt nie będzie pielęgnował starych bibliotek, jeżeli to niekonieczne, i nikt nie będzie trzymał starszych kodeków, jeśli nie będzie to niezbędne wygląda na to że czasami jest konieczne , a Ipla i tak długo nie będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Kolega wyżej nie czytał założeń softu, dlatego dostaje nagrodę w postaci 35% ostrzeżenia. Jako "wisienka na torcie" :) Co do tego, że starsze czy nowsze jest lepsze? Co kolega napisze na to, że na starej bibliotece libplayer3 nie działa Ipla Player / IPTV Player? I jestem z tych, co cenią sobie starą, dobrą technologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 @tux chyba wczoraj za szybko pochwaliłem nowy system. Dzisiaj zauważyłem że nie można zmienić strefy czasowej, jest tylko UTC. Pamiętam że już kiedyś w jednej z duuużo wcześniejszych wersjach był podobny problem i chyba właśnie wrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 zrob update z ppanel. Byl pare dni temu. na ta chwile na pewno tego problemu nie ma. Czy w ogole byl - nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi