Gość xMakosPLx Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Witam wszystkich, Mam problem z wyświetlaniem napisów DVB, wyświetlają się i nie mogę ich wyłączyć. Wgrany Image Core doinstalowałem tuxtxt. Po naciśnięciu APP na pilocie przechodzę w ustawienia ścieżki audio mogę wejść w wybór i ustawienia napisów ale nigdzie nie mogę ich wyłączyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BCF Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Da się jakość w standardowym odtwarzaczu zmieniać czas wyświetlania napisów ? Scalono wiadomość: [time]1467483796[/time] Da się jakość zmienić ustawienia pilota pod ESI z menu dekodera czy muszę wgrac inny plik ? Nowa wersja oprogramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 ad1: Nie ad2: Tak (Menu Główne > ustawienia > system > przyciski pilota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Witam, mam taki problem, że co jakiś czas wiesza mi się box. Biały ADB5800. Wgrałem tam GOS do NAND kilka dni temu + najnowsze aktualizacje z OPKG. Podczas oglądania nagle zaczyna brakować dźwięku, a kilka sekund później box wisi. W lewym górnym rogu pojawia się ikona chodzącego pingwina. Pomaga reset 5 naciśnięciami power z pilota. Czy mogę gdzieś zobaczyć lub zrobić logi tego co to powoduje ? Czy może usterka jest sprzętowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Witam, mam taki problem, że co jakiś czas wiesza mi się box. Biały ADB5800. Wgrałem tam GOS do NAND kilka dni temu + najnowsze aktualizacje z OPKG. Podczas oglądania nagle zaczyna brakować dźwięku, a kilka sekund później box wisi. W lewym górnym rogu pojawia się ikona chodzącego pingwina. Pomaga reset 5 naciśnięciami power z pilota. Czy mogę gdzieś zobaczyć lub zrobić logi tego co to powoduje ? Czy może usterka jest sprzętowa ? po dopisaniu paru parametrów można próbować diagnozować czy to aby nie problem z softem. ale na Twoim miejscu zacząłbym od otwarcia obudowy i dokładnej wizualnej kontroli wyglądu kondensatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Witam, Mam pytanie odnośnie opcji nagrywania Timeshift. Używam tylko systemowego i po naciśnięciu przycisku nagrywania pokazują się mi.in. opcje nagrywania Timeshift: Zapisz Timeshift Zapisz Timeshift w katalogu movie Zapisz Timeshift tylko bieżącego zdarzenia Czy ktoś może wytłumaczyć jaka jest różnica w zapisie pomiędzy poszczególnymi opcjami i czym różni się to od zwykłego nagrywania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Witam, mam taki problem, że co jakiś czas wiesza mi się box. Biały ADB5800. Wgrałem tam GOS do NAND kilka dni temu + najnowsze aktualizacje z OPKG. Podczas oglądania nagle zaczyna brakować dźwięku, a kilka sekund później box wisi. W lewym górnym rogu pojawia się ikona chodzącego pingwina. Pomaga reset 5 naciśnięciami power z pilota. Czy mogę gdzieś zobaczyć lub zrobić logi tego co to powoduje ? Czy może usterka jest sprzętowa ? po dopisaniu paru parametrów można próbować diagnozować czy to aby nie problem z softem. ale na Twoim miejscu zacząłbym od otwarcia obudowy i dokładnej wizualnej kontroli wyglądu kondensatorów. Miałem podobny problem w swoim BZZB (pisałem o tym w innym temacie ( i znalazłem przyczynę. Kondensatory wymieniłem. Image w nand i na pewnie i dalej to samo. (Zwiecha dekodera jak w twoim przypadku) Okazały się zimne luty zaraz za wtyczka od zasilacza. Obejrzyj w jakim stanie jest cyna, czy jest matowa czy się świeci. Ja w swoim poprawiłem luty bo były matowe i dekoderek śmiga aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitates Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Witam Mam problem z update nboxa po wpisaniu komend opkg update /etc/rc.d/init.d/gui stop opkg remove wget (o ile jest zainstalowany!) - UWAGA - nie wolno ponienąć tej czynności!!!! w tym miejscu się wysypuje i nie wiem co zrobić proszę o pomoc GraterliaOS:~# opkg remove wget No packages removed. Collected errors: * print_dependents_warning: Package wget is depended upon by packages: * print_dependents_warning: iptvplayer-installer * print_dependents_warning: These might cease to work if package wget is removed. * print_dependents_warning: Force removal of this package with --force-depends. * print_dependents_warning: Force removal of this package and its dependents * print_dependents_warning: with --force-removal-of-dependent-packages. GraterliaOS:~# :( pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Proponuję podać więcej szczegółów: kiedy był ostatni update; która linia softu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitates Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Proponuję podać więcej szczegółów: kiedy był ostatni update; która linia softu! Z tego co pamiętam to dawno temu a linia to relase jak dobrze pamiętam jeśli o to chodzi ewentualnie jak to mogę sprawdzić ponieważ dopiero się uczę ale próbuje :) P.S jak dobrze pamiętam to rok temu jak była ta duża aktualizacja i i nie można było jej już aktualizować bo posypał sie iptvplayer jak się na niego wchodziło to pisał coś o wget brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Proponuje postawić od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitates Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Czyli mam rozumieć że nie da się tego naprawić tylko reinstalacja wchodzi w grę szkoda bo nigdy tego nie robiłem nic zostanę przy tym co mam najwyżej nie będę aktualizował systemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Po roku to nie dość ze stary system sie zmienił mocno to jeszcze nowy. Ze starego do nowego to już wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitates Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Czyli mam rozumieć że nie da się tego naprawić tylko reinstalacja wchodzi w grę szkoda bo nigdy tego nie robiłem nic zostanę przy tym co mam najwyżej nie będę aktualizował systemu. pozdrawiam Witam A jednak nie dałem za wygraną i zainstalowałem z obrazu z forum nową poustawiałem wszystko i śmiga jak ta lala. Dzięki bardzo już się tak bardzo tego nie boje najgorszy był pierwszy raz hehe ;D Pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpunko Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Proszę o pomoc pojawiła mi się ikona aktualizacji na ekranie i chcąc zaktualizować system pojawił się komunikat że pozostało 4mb wolnej przestrzeni a potrzeba co najmniej 8mb. Nie mogę znaleść informacji jak zwolnić miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Jaki dekoder jaka linia jak dawno była ostatnia aktualizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpunko Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 NBOX BSLA ostatnia aktualizacja około miesiąc temu wrzucony mam OS Image Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 czytać historie zmian na www Co zostało zainstalowane że już brak miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mpunko Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 mam zainstalowane jedynie IPTV poza tym standardowe aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Podpowiedź na szybko to usnąć IPTVPlayer i sprawdźić czy pójdzie aktualizacja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 A na wolno to - stety niestety - przenieść się na pendrive'a-w sumie bezboleśnie i w razie problemu szybko można przywrócić system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Witam, mam taki problem, że co jakiś czas wiesza mi się box. Biały ADB5800. Wgrałem tam GOS do NAND kilka dni temu + najnowsze aktualizacje z OPKG. Podczas oglądania nagle zaczyna brakować dźwięku, a kilka sekund później box wisi. W lewym górnym rogu pojawia się ikona chodzącego pingwina. Pomaga reset 5 naciśnięciami power z pilota. Czy mogę gdzieś zobaczyć lub zrobić logi tego co to powoduje ? Czy może usterka jest sprzętowa ? po dopisaniu paru parametrów można próbować diagnozować czy to aby nie problem z softem. ale na Twoim miejscu zacząłbym od otwarcia obudowy i dokładnej wizualnej kontroli wyglądu kondensatorów. Miałem podobny problem w swoim BZZB (pisałem o tym w innym temacie ( i znalazłem przyczynę. Kondensatory wymieniłem. Image w nand i na pewnie i dalej to samo. (Zwiecha dekodera jak w twoim przypadku) Okazały się zimne luty zaraz za wtyczka od zasilacza. Obejrzyj w jakim stanie jest cyna, czy jest matowa czy się świeci. Ja w swoim poprawiłem luty bo były matowe i dekoderek śmiga aż miło. Zauważyłem także, że to się dzieje przy próbie zmiany kanały. Objawia się, to tak, że obraz się zacina, mogę sobie chodzić po menu, ustawieniach itd. ale przy zmianie kanału pojawia się pingwin i tuner wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Proszę o pomoc pojawiła mi się ikona aktualizacji na ekranie i chcąc zaktualizować system pojawił się komunikat że pozostało 4mb wolnej przestrzeni a potrzeba co najmniej 8mb. Nie mogę znaleść informacji jak zwolnić miejsce. A tak wogóle to ile powinien zajmować najnowszy czysty OS po instalacji ? Pytam bo na moim BSLA po instalacji tylko z dodatkowym skinem Infinity HD zostaje 10MB wolnego. Tak ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Sprecyzuj co wygrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Sprecyzuj co wygrałeś. Wgrałem od nowa NAND z pliku ADB5800xx_Graterlia_OS_Image_nand.tar.gz, ściągnięty w dniu 2016.05.26. W środku jest plik z datą 2016.05.20 godz. 19:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 To może być coś koło tego. IMAGE zawiera więcej pakietów niż poprzednia wersja. Wersja Core jest minimalizowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 To może być coś koło tego. IMAGE zawiera więcej pakietów niż poprzednia wersja. Wersja Core jest minimalizowana. A czy istnieje jakaś lista niezbędnych/minimalnych pakietów żeby tuner mógł spełniać swoje podstawowe zadanie tzn, oglądać TV ? Chodzi mi o wersję Core+ coś tam = oglądanie TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 To może być coś koło tego. IMAGE zawiera więcej pakietów niż poprzednia wersja. Wersja Core jest minimalizowana. A czy istnieje jakaś lista niezbędnych/minimalnych pakietów żeby tuner mógł spełniać swoje podstawowe zadanie tzn, oglądać TV ? Chodzi mi o wersję Core+ coś tam = oglądanie TV ależ proszę, "jak to zrobić", czyli jak dograć do core najbardziej podstawowe/typowe elementy. opkg update opkg upgrade opkg install enigma2 to by już wystarczyło, aczkolwiek przypuszczam, że większość osób by chciała jeszcze zrobić opkg install enigma2-plugin-cec enigma2-plugin-frontpanel enigma2-plugin-softwaremanager enigma2-plugin-openwebif jak widać, przyjąłem założenie, że ktoś ma/chce CEC, chce obsługę frontpanelu, softwaremanagera ułatwiającego zarządzanie i openwebif, w tym samym celu. Jeśli nie chce któregoś z nich, to odpowiedni element wpisu (np. dotyczący openwebif, bo go ktoś nie chce - albo frontpanelu, żeby dzieci nie przełączały kanałów) należy zmienić, usuwając to, czego ma nie być. dla "sparkow" można dodać plugin pozwalający na przełączanie się między NAND a USB opkg install enigma2-plugin-duckba jak ktoś lubi mieć wygodnie, można dodać także opkg install nano mc na koniec wybieramy oscama w takiej wersji, w jakiej chcemy opkg list | grep oscam opkg install oscam-costamtam potem tylko sync && reboot i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 taka lista jest na web w faq, zarówno dla e2 jak i neutrino ;) całkiem możliwe, sam to robię z głowy na poczekaniu, więc jak mogłem napisać, to napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (...) albo frontpanelu, żeby dzieci nie przełączały kanałów (...) Z tego co mi wiadomo, to wtyczka frontpanel nie ma nic wspólnego z obsługą guzików na panelu przednim - obsługuje tylko wyświetlacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Z tego co mi wiadomo, to wtyczka frontpanel nie ma nic wspólnego z obsługą guzików na panelu przednim - obsługuje tylko wyświetlacz. Ciekawe, zawsze mnie się wydawało, że guziki też. Widocznie byłem w błędzie. Przy okazji, zauważyłem, że na moim sparku guziki na panelu błędnie działają. VOL +/- przełącza kanały, a ch +/- już nie pamiętam co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenek30 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Witam, pytanie jak ustawić na stałe by podłączenie bylo hdmi, oraz 1080i? Gdy wybieram taka konfiguracje nagle obraz znika. Proszę o pomoc Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Brak informacji jaki dekoder Scalono wiadomość: [time]1469478872[/time] Witam, pytanie jak ustawić na stałe by podłączenie bylo hdmi, oraz 1080i? Gdy wybieram taka konfiguracje nagle obraz znika. Proszę o pomoc Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Brak informacji jaki dekoder Ariva link 200 Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 taka lista jest na web w faq, zarówno dla e2 jak i neutrino ;) Na FAQ jest tylko info jak doinstalować GUI do Core, oraz info że następnie w GUI możemy doinstalowywać co chcemy. Problem polega na tym że tacy laicy jak ja nie wiedzą co chcemy aby oglądać TV. AbrahaM wielkie dzięki za "łopatologiczną" instrukcję , właśnie o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Czy mam dać BAN za brak czytania strony WWW projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Jak wgrać GOS na Ferguson Ariva 200 Link ? Z tego co widzę, to nie ma możliwości wgrania do NAND, a żeby przygotować pendrive według FAQ, to muszę mięć tuner już z wgranym GOS> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw22 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 do flasha arivy miesci sie tylko system z neutrino. nie ma szans na e2 we flashu. na pena wgrywa sie zgodnie z ogolnie dostepna instrukcja za pomoca j00ztalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Rozumiem, że wersja 2.4 jest najnowsza ? Mam zrobić na tunerze multiboota według instrukcji z PDF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw22 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Możesz jej użyć. tak i nie tylko multiboota ale też zainstalowac soft. Ta instrukcja zawiera też tę infromację ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Witam, mam taki problem, że co jakiś czas wiesza mi się box. Biały ADB5800. Wgrałem tam GOS do NAND kilka dni temu + najnowsze aktualizacje z OPKG. Podczas oglądania nagle zaczyna brakować dźwięku, a kilka sekund później box wisi. W lewym górnym rogu pojawia się ikona chodzącego pingwina. Pomaga reset 5 naciśnięciami power z pilota. Czy mogę gdzieś zobaczyć lub zrobić logi tego co to powoduje ? Czy może usterka jest sprzętowa ? po dopisaniu paru parametrów można próbować diagnozować czy to aby nie problem z softem. ale na Twoim miejscu zacząłbym od otwarcia obudowy i dokładnej wizualnej kontroli wyglądu kondensatorów. Miałem podobny problem w swoim BZZB (pisałem o tym w innym temacie ( i znalazłem przyczynę. Kondensatory wymieniłem. Image w nand i na pewnie i dalej to samo. (Zwiecha dekodera jak w twoim przypadku) Okazały się zimne luty zaraz za wtyczka od zasilacza. Obejrzyj w jakim stanie jest cyna, czy jest matowa czy się świeci. Ja w swoim poprawiłem luty bo były matowe i dekoderek śmiga aż miło. Zauważyłem także, że to się dzieje przy próbie zmiany kanały. Objawia się, to tak, że obraz się zacina, mogę sobie chodzić po menu, ustawieniach itd. ale przy zmianie kanału pojawia się pingwin i tuner wisi. Jeszcze jedna sprawa jest. Z drugim dekoder em działo się to samo i nic nie pomogło co pisałem wcześniej ale .... jest sposób. Pod głowica jest miejsce na kondensator [glow=red,2,300]C449[/glow]. Wlutowalem tam 1500uF v16 i wszystko śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mars28 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Witam, pytanie jak ustawić na stałe by podłączenie bylo hdmi, oraz 1080i? Gdy wybieram taka konfiguracje nagle obraz znika. Proszę o pomoc Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Brak informacji jaki dekoder Scalono wiadomość: [time]1469478872[/time] Witam, pytanie jak ustawić na stałe by podłączenie bylo hdmi, oraz 1080i? Gdy wybieram taka konfiguracje nagle obraz znika. Proszę o pomoc Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Brak informacji jaki dekoder Ariva link 200 Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka A już myślałem, że coś robię nie tak. 3 razy przygotowywałem od nowa pena, bo myślałem, że coś się źle rozpakowało. Mam taki sam objaw - nie mogę ustawić 1080 bo obraz znika. Pierwszy raz natrafiłem na taki problem przy instalacji GOS. Nawet jak w trakcie pierwszej konfiguracji wybiorę 720, to i tak później przy zmianie w ustawieniach na 1080 widzę ciemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenek30 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Witaj, aby rozwiązać ten problem musisz ustawić obraz 1080i oraz 50hz.a na dole przy polu baypas zaznacz tak. Zapisać ustawienia i restart. Daj znac czy problem znikł[emoji1] Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 po rozpakowaniu na pena ,edytowac biblioteke: /etc/videomode zmienić wpis na: 720p50 Po odpaleniu i wejściu manu -system -audio/wideo , ustawić: Bypass HDMI EDID checking na TAK - restart GUI i już mozna zmienic na 1080i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Podpowiedzcie proszę bo 29.07 tego roku gdy robiłem aktualizację wyskoczył mi błąd jak na zdjęciu. Czy przed kolejnymi aktualizacjami robić jakieś dodatkowe zabiegi? Czy to naprawić jakoś czy tak zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Nic nie musisz, jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Po dzisiejszej aktualizacji tez jest dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 @pietrek Wystarczy ze zrozumieniem przeczytać to co jest na ekranie. I nagle zdarzy się cud :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 A czy w tej nowej wersji GOS która sie pojawi 1 września będą jakieś wizualne zmiany ? Jeżeli chodzi o Graterlia OS Image, a Graterlia OS SAT to jest to samo ? Nie zrezygnujecie z rozwijania GOS Image ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 O jakie wizualne zmiany ci chodzi? Skórka default zostaje tak sama jak jest teraz. Graterlia OS Image jest zamrożone i nie będzie aktualizacji ani przesiadki na Graterlia SAT. Przesiadka będzie tylko z Core na Core Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 To znaczy, że aby dostać aktualizację będę musieć wgrać SAT lub Core ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Albo ręcznie przejść na nowe. Ręcznie oznacza terminal. Nie przewiduje magicznych czarów przy pomocy pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi