Gość voyteckst Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Zaglądnij tutaj: http://graterlia.xunil.pl/index.php/Graterlia_OS_%E2%86%92_Historia_aktualizacji_%28archiwum%29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Ja dlatego nie ruszam boxów, aż nie wyjdzie nowy obraz juz z nowym działającym repo. Na teraz prędzej coś skopie, a pewnie i tak trzeba bedzie zrobic ten reinstall prędzej czy później.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Przecież zawsze postawić system na pendrive i zrobić kopię zapasową. Wtedy odtworzenie działającego systemu to tylko rozpakowanie paczki z kopią i uruchomienie systemu - w sumie 5-10 minut? A tak na marginesie, to podczas korzystania z repozytorium release nie powinno się nic stać po aktualizacji - no chyba że ktoś nie przeczyta changelog'a na stronie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Czy skrypt system.sh zniknął z aktualnej wersji systemu - aktualizacja na dzień 27 Kwiecień 2016 - loguje się przez putty,root i po wpisaniu system.sh mam not found - czy coś źle robię? EDIT:Już widzę ze plik zniknął z systemu. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lary504 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Mam ciągły problem z nagrywaniem na Triplex. Nagrania bardzo często mają wielkość 0 MB. Czy można temu zaradzić? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Mam ciągły problem z nagrywaniem na Triplex. Nagrania bardzo często mają wielkość 0 MB. Czy można temu zaradzić? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka używać aktualnego systemu. po poprawkach w OSCAMie oraz w systemie nagrań o zerowej długości nie powinno być od około listopada zeszłego roku. restartować system po aktualizacjach, oczywiście dopiero po upewnieniu się o ich poprawności. zakładając nagrywanie "na sieć", mieć prawidłowo ustawione wpisy w pliku auto.network. możesz mieć (przykład z powietrza, z danymi służącymi tylko ilustracji, dla samby/cifs): # automatically generated by enigma 2 ADB5800SX -fstype=cifs,rw,user=root,pass=XXX ://192.168.100.106/movies a powinieneś mieć # automatically generated by enigma 2 ADB5800SX -fstype=cifs,rw,noatime,noserverino,iocharset=utf8,username=root,password=XXX ://192.168.100.106/movies dodatkowa edycja: by była jasność, chodzi o to, by w linii z definicją udziału sieciowego koniecznie było: noatime,noserverino,iocharset=utf8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Nie wiem czy to dobry temat. Ale czy mógłby ktoś sprawdzić połączenie FTP na wifi na nowym repo? Nie wiem czy u mnie nie działa bo coś się źle wgrało czy błąd w systemie. Po kablu działa, dekoder uhd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lary504 Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 System aktualny wczoraj postawiony na nowo wgrane wszystkie poprawki i problem jest dalej. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Czy istnieje jakaś inna opcja na przejście do nowego repozytorium bez stawiania na nowo całego tunera ? Ze starego obrazu sprzed nowego repo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Nawet jeżeli się to uda to raczej potrwa to kilka godzin. W skrócie...Odinstalować co się tylko da...Najlepiej do poziomu ilości pakietów jak w Graterlia OS Core. Potem czyszczenie pliku status z /var/opkg (pozostawienie tylko wpisów od zainstalowanych pakietów) a następnie po restarcie (jeżeli wszystko będzie OK i system się uruchomi) ręczna instalacja potrzebnych pakietów. Zdecydowanie bardziej polecam kopię ustawień (zazwyczaj w /etc), instalacje od zera i wgranie ustawień (pojedyncze pliki z danymi konfiguracjami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Chyba faktycznie lepiej będzie postawić system na nowo. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące nazwy tunera. Gdzie mogę ją zmienić ? W routerze w zakładce DHCP Clients List tuner jest rozpoznawany jako Unknown. Czy mogę gdzieś nadać mu nazwę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lary504 Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Teraz próbowałem i znowu plik o wielkości 0 MB. Zrobiłem restart i nagrywa. Na image PKTeam problemu nie mam. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Chyba faktycznie lepiej będzie postawić system na nowo. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące nazwy tunera. Gdzie mogę ją zmienić ? W routerze w zakładce DHCP Clients List tuner jest rozpoznawany jako Unknown. Czy mogę gdzieś nadać mu nazwę ? Było w historii zmian (teraz na archiwalnej stronie). Zainteresuj się plikiem hostname w /etc/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenith839 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witajcie. Dzisiaj postanowiłem wgrać nową wersję Graterli. Niestety ku mojemu zdziwieniu postawiony z nowego obrazu system nie dekoduje sygnału z głowicy. Siła jest super, OSCam dekoduje jak należy ale nie ma obrazu i dźwięku. Jakieś pomysły?? Dekoder to ADB5800xx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 A FTA masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenith839 Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Nie. Sygnał jest ok, na sąsiednim nBoxie podłączonym w ten sam sposób tylko że na starszej Graterli wszystko działa prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Czy nie jest planowana publikacja nowego image dla DSI-87? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Dsi87 nie jest już wspierany. Mimo wielokrotnych informacji ze potrzeba 5 tunerów na debel w 100% sprawnych z możliwością zrobienia z nimi czegokolwiek nikt na apele przez ponad rok nie odpowiedział. Ja posiadam tylko jedna puszkę i to jeszcze z całkowicie uszkodzona głowica. Zakup dsi87 + przerobienie to średnio 400zł. Kompletnie nie opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość angy22 Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Witam...Mam to samo co zenith839 po ostatniej aktualizacji dzisiaj rano odnośnie kernela.. brak obrazu nawet FTA nie ma ..siła sygnału ok, oscam pracuje ..Nbox 5800... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Na początek - ktora wersja softu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość angy22 Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Enigma: GOS_2016-04-20-debug-Branch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Chodzi o nową czy starą linie softu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość angy22 Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Nową..dokładnie ADB5800xx_GOS_Image_05GB_140516.arc od Richtera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Oficjalne obrazy są tylko na WWW GOS. Spróbuj przeinstalować paczkę z modułami kernela. Jeżeli nie pomoże - zadaj pytanie w wątku o wersjach R-Drive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenith839 Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 U mnie dzisiejsza aktualizacja rozwiązała problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość angy22 Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 U mnie restart, ponowna aktualizacja i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Czy to jak sformatuje pendrive z systemem, na ext2/ext3 ma jakieś znaczenie lub wpływ na działanie systemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 @up: ma. Używaj ext3 - jest większa szansa jak się system plików wysypie (nie bardzo oczywiście), ze się "sam" naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 To jest bez sensu. Od 3h próbuję wypakować system na pendrive. Nieważne czy ext2 czy ext3. Wszystko niby ładnie się wypakuje, odłączę i podłącze pendrive do kompa i nagle nie ma plików, pomimo, że kilka sekund temu wypakowałem archiwum. Pracuję na Linux parted magic. Tak samo mam ze sterownikami do wifi kopiuje je na dysk do nboxa i chcąc jest instalować mam błędy, wchodzę na dysk przez FTP, a tu pliki mają rozmiar 0. Albo brakowało plików. Nie wiem co z tym robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 @locarno: po co kombinujesz z parted magic, jak jest wszystko opisane krok po kroku tutaj http://graterlia.xunil.pl/index.php/FAQ ? PS. Pliki same nie znikają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 @locarno: po co kombinujesz z parted magic, jak jest wszystko opisane krok po kroku w faq na stronie głównej? PS. Pliki same nie znikają... Robię według FAQ, tylko z poziomu komputera, a nie z poziomu boxa. ext3 jest popsute bo przy formatowaniu zatrzymuje się na "Writing superblocks and filesystems.........." Jakoś przeżyję resztę życia na starym sofcie, bo to co się z tym dzieje to nie na moje nerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 ext3 jest popsute bo przy formatowaniu zatrzymuje się na "Writing superblocks and filesystems.........." A stawiam na to, że szybkość tego pendrive jest "porywająca" i zanim zapisze co trzeba to mija dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Albo po prostu jest pendrajw uszkodzony i nie pozwala na zapis lub zbyt długo to trwa. A generowanie opinii typu ext3 jest popsute bo przy formatowaniu zatrzymuje się na "Writing superblocks and filesystems.........." zanim skończy się formatowanie, nieważne czy z błędem czy poprawnie, jest nieuprawnione (żeby nie używać innych słów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fruit1fruit Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Proszę o pomoc,ja już wymiękam. Jakiś czas.temu wykonałem kopię systemu skryptem sysbckp które wygenerowało pięknie zestaw 4 plików. System w nand, dekoder bsla. Jak przywrócić zawartość tej kopii do nand? Kopia była dla rootfs na pendrive i stąd problem, przekonwertowane weszło jak nóż w masło. Problem nieaktualny, proszę o kosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Outsider30 Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 wypakowujesz pliki z archiwum które ma w nazwie nand i nagrywasz je na pen a potem włączasz instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Jak wgrać GOS na pendrive znajdziesz tutaj: http://openpli.xunil.pl/index.php/FAQ, nie każdego pendrive nbox potrafi zainicjować/uruchomić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jomamoto Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Mam problem po aktualizacji Debiana na terminalu wrócił problem z tylko dwoma portami USB widocznymi przez system. Mam trzy czytniki Phoenix i do tego czasami podpinam pendrive do terminala. Po ostatniej aktualizacji po restarcie widzę tylko dev/ttyUSB0 i USB1 jeśli odepnę i podepnę czytnik do innych portów to widzę np. tylko USB2 i USB3 a znikają USB0 i USB1 Ktoś ma pomysł co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dzanar Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Witam. Mam następujący problem zainstalowałem sobie System core oraz później doinstalowałem wszystko co potrzebuje ale podczas przełączania programów i obsługi tunera mam cały czas na wyświetlaczu napis StAr. Czegoś jeszcze brakuje mi ? Jak tak to czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Doinstaluj paczkę: opkg install enigma2-plugin-frontpanel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dzanar Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Doinstaluj paczkę: opkg install enigma2-plugin-frontpanel Dzięki za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Witam, mogę liczyć by ktoś mi podpowiedział (oraz czy jest możliwość) wyciągnąć z mojego Pendrive jedną partycję z GOS? Wygląda to tak: Device Boot Start End Sectors Size Id Type /dev/sda1 2048 718847 716800 350M 83 Linux /dev/sda2 718848 7744511 7025664 3.4G 83 Linux sda1 to GOS i tą partycję bym chciał wyjąć by skopiować na innego pendrive. Chyba mam sposób, tylko nie bardzo wiem jak to ugryź.. http://forum.xunil.pl/index.php/topic,2569.0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Nie ma co gryzc.... Zainstaluj plugin i zrob kopie do wybranego formatu Pisane z tel. Bez polskich znakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Jeszcze jedno pytanie, wgrywając Graterlia do NAND mając uboota Nbox5800 Duo_Multiboot_v2 Multi MAC 09_2013 Jest on chyba o ile się nie mylę od JacekToruń opis: 1. Duo-multiboot to połaczenie dwóch wersji uboot, B4team i Freebox. W skład wersji V2 Multi-mac wchodzi: - Uboot Freebox FST 384mhz z 07.10.2011r - Multiboot B4Team-PKT z 03.2012r - Programik startujący dopisałem sam, i w ubotach są drobne zmiany niezbędne do dobrego działania. (nic ważnego nie zmieniałem) - Komendy ENV (środowiska) zmodyfikowałem tak, żeby oba ubooty działały. - Komendy ENV dla obu ubootów są w 3 wersjach i każda ma inny adres MAC. Dzięki tej zmianie mamy aż 6 adresów mac do wyboru bez konieczności dogrywania przez USB, czy kablem. - Komendy ENV są w wersji uniwersalnej dla dekodera BSKA, i dla BSLA. ! - Powstał głównie dla osób które kupiją kolejne dekodery do własnej sieci domowej, po to żeby łatwo rozwiązać konflikt adresów MAC. Dlaczego dwa: 1. Starsze kompilacje stm23 działają w pełni tylko uruchomione przez uboot Freebox, z uboot b4team, ruszą, ale Lan nie będzie działał. 2. Łatwiej zaprogramować E2 ubootem od kompletu (plikiem update, lub update.img od kompletu z oprogramowaniem). 3. E2 PKT z nand może być startowana tylko przez uboot B4Team. 4. W uboot B4team zmiana strzałkami również z pilota, nie tylko na panelu dekodera. 5. Połaczenie obu ubootów + ENV w jeden plik, bardzo upraszcza programowanie dekoderów, a teraz zmiana MAC na kolejny jeszcze bardziej. ================================= 2.Działanie. 1. Duo-multiboot ma w komplecie dwa pliki update, i update.img. Można go zaprogramować zarówno mając wgrany uboot freebox, jak i uboot B4team. 2. Po zaprogramowaniu uboota trzeba wybrać źródło z czego ma się uruchomić system. Komendy ENV są w wersji uniwersalnej dla dekodera BSKA, i dla BSLA. Nazwy na wyświetlaczu są krótkie. Po napisie boot pokazuje sie kolejny napis, np USbA , wtedy są 2 sekundy na wciśnięcie strzałki po to żeby zmienić nasz wybrany adres startowy. Dekoder ma dwie pamięci Flash w którym jest uboot i Nand, w którym najczęściej programujemy Enigmę. 3. Co oznaczają kolejne skróty wyświetlające się na wyświetlaczu. ENV Freebox: USbA < start E2/Neutrino, itp (oprogramowania) z dysku podłaczonego do usb(pendriva) w dekoderach bez zamontowanego dysku SATA ! USHb < Start oprogramowania z USB kiedy do złacza sata jest podłaczone HDD. (dlatego ush) HDD1 < start oprogramowania z pierwszej partycji HDD podłaczonego do SATA. HDD2 < start oprogramowania z drugiej partycji HDD podłaczonego do SATA. HDD3 < start oprogramowania z trzeciej partycji HDD podłaczonego do SATA. Nand < NAJCZĘŚCIEJ UŻYWANY start oprogramowania Freebox z pamieci NAND. NFS < start oprogramowania z dysku sieciowego konieczne podpięcie LAN, i postawienie serwera NFS na komputerze. MAC2 /MAC3/MAC1 << to zmiana Adresu MAC na kolejny. u-B4 <<< Przejście do uboota B4team !!! po wybraniu tego polecenia uruchomi się uboot b4Team, i po restarcie będzie działał aż się nie wybierze powrotu do uboot freebox. Po sciągnięciu obrazu: - ADB5800xx_Graterlia_OS_Image_nand.tar.gz i wypakowaniu mam: kernel.img rootfs.img update.img Czy plik update.img będzie ok do tego uboota? Bo wiem że jak miałem b4team kiedyś to musiałem zmieniać. Wystarczy że te pliki zrzucam na pena, wyłączam system, odpinam zasilanie, wciskam power i puszczam gdy dostanę napis PROG zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 A gdzie własna inicjatywa? Sprawdź i napisz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 A gdzie własna inicjatywa? Sprawdź i napisz ... Nie chce uwalić, gdybym był pewien że nic się nie stanie już dawno bym sprawdził.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Czy istnieje możliwość skonfigurowania systemu tak, aby pomimo otwartych okienek (menu, lista kanałów itp.) przycisk standby usypiał dekoder? W tej chwili działa to tak, że trzeba pozamykać wszystko, dopiero wtedy przechodzi do standby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Podpowiedzcie mi bo mam 2x nbox 5800 jeden biały i drugi czarny. Ten czarny był długo nie aktualizowany i ostatnio po aktualizacji do tej stabilnej zamrożone wersji pilot nie działa jak powinien (ciężko reaguje na komendy). Na białym jest wszystko ok. Wiem ze było pisane w podobnych kwestiach ale ja trochę inaczej. Co i jak zrobić by z białego system w nand zgrać OS na czarnego z dyskiem. Wtedy i czarny powinien działać prawidłowo. Proszę o informację w miarę łopatologicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Bylo wiele razy. Naprawić boxa a nie próbować obchodzić problem. Prędzej czy później powróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jak mam to rozumieć: naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Było już tyle tematów o tym, że.... Zalecam poszukać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi