cronos20 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Żeby ESI-88 podłączyć do starego TV po scart to muszę najpierw przełączyć dekoder na scard zapisać zmiany i podłączyć pod stary TV? czy jeszcze coś muszę zrobić, bo nie mogę sobie poradzić. A dziadki przebierają nogami :-( ratunku! Właśnie zauważyłem że w esi nie da się przełączyć scart na 25 Hz :_( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 a czemu miałoboby się dać? scart dziłaa na 50 z przeplotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Próbuję reanimować starego nboxa BSKA, wgrałem gratelię ADB5800xx_Graterlia_nand.tar.gz Programowanie zakończyło się OK, wyciągnąłem pena i włączyłem zasilanie. Nbox zaczął wstawać ale chyba utknął na "trwa generowanie kluczy SSH" trwa to już chyba z 30 min! Czy coś jest nie tak ? Co powinienem zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Zależy co masz na myśli z tą reanimacją, co mu się przytrafiło czy odpoczywał? :) -Sprawdź kondenstory -Spróbuj jeszcze raz wgrać system -Można ostatecznie jescze raz wgrać ubota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frankk Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Parę razy zauważyłem , jak wypięty był LAN , to GOS nie wymieniła kluczy ssh. Może być coś nie tak z LAN lub konfiguracją routera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Zależy co masz na myśli z tą reanimacją, co mu się przytrafiło czy odpoczywał? :) -Sprawdź kondenstory -Spróbuj jeszcze raz wgrać system -Można ostatecznie jescze raz wgrać ubota pomogła wymiana głowicy na inną, na razie jest OK rozprułem też zasilacz - wszystkie kondensatory nie są spuchnięte. Ciekawe czemu tamta głowica powodowała to co pisałem?, kondensatory ma wymienione i wyglądają dobrze. Lan był podpiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 przepraszam że piszę w nowym poście, czy można zrobić taką mapę klawiszy dla "starszych ludzi" żeby działały tylko klawisze Power, vol +/-, zmiana kanału+/-, lista kanałów. może ktoś ma coś takiego zrobione, i może się podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 można, skopiuj sobie plik /etc/lircd_multi-RC.conf pdo nazwę np. /etc/lircd_rodzice.conf W nim skasuje te klawisze, których nie chcesz A potem w GOS managerze ustaw ten swój plik jako aktywny, restart tunera i już działa. A jak będzie potrzebował coś zmienić to na chwilę zawsze będziesz mógł sobie włączyć standardową konfigurację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 wielkie dzięki @j00zek zaoszczędzi to dużo zdrowia im i mi ;D Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 w zasadzie to możliwe, kiedy użytkownik nigdy nie wszedł w tę opcję i generalnie oznacza wyłączone debugowanie. Pytania dodatkowe: gdzie zainstalowany system? czy masz jakieś zaplanowane nagrania (właczajac pobieranie w iptv)? czy masz włączonego swap-a na dysku? czy masz właczony permanenttimeshift? System zainstalowany w nand. Czysta instalacja żadnych dodatkowych wtyczek. Czy swap jest uruchomiony- nie wiem- ale wiem że mam w GOS- dodatkowe informacje o pamięci- Użycie pamięci- SWAP 0 0 0 0 zaplanowanych nagrań nie mam ustawionych Permanenttimeshift nie mam zainstalowanego lub włączonego(nigdy tej funkcji nie używałem. Jak przesuwam strzałkami przód tył to zmieniają się kanały. Jedyne z dodatków co mam wgrane to dreamexplorer oraz mediaplayer2. Dysk cały czas się kręci nawet na chwilę nie usypia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Witam, dwie sprawy i prośba o poradę: 1. Jak uruchomić blokadę rodzicielską 2. Czy na ESI88 był problem w wyjściem audio po chinch na jakieś z wersji softu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lary504 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Jak w triplex przypisać do przycisku fav otwieranie listy ulubionych. Próbowałem przez opcję w menu ale nie działa. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jomamoto Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Jak w GOS zmierzyć siłę i jakość sygnału. Nigdzie nie mogę w menu tego namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Wtyczka SatFinder. Było już wiele razy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Przydał by się opis wtyczek i wszystkiego co w opkg. Kiedyś pamiętam nawet ktoś się za to zabierał, ale nic z tego nie wyszło. Gdybym się znał to mógłbym powiedzmy na wiki taką listę zrobić - ale sam nie wiem od czego tam jest większość rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Wiki juz nie ma. Nie było chętnych do prowadzenia. Nie ma też chętnych do wykonania FAQ a na forum jest dział od tego. My z projektu nie mamy już na te sprawy czasu. GOS zabiera już go wystarczająco i pisałem o tym wiele razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Ja się nie podejmę, bo nie chcę bzdur nawypisywać, a sam nie mam pojęcia do czego wtyczki służą dlatego ich nie używam.. chyba, że przychodzi moment w którym wiem co chcę osiągnąć to wtedy szperam za potrzebnymi rzeczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 GraterliaOS:~# opkg update Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. wget: bad address 'graterlia.xunil.pl' Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz. wget: bad address 'graterlia.xunil.pl' Collected errors: * opkg_download: Failed to download http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz, wget returned 1. * opkg_download: Failed to download http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz, wget returned 1. Dlaczego tak mi się dzieje na jednym z tunerów? Wgrana najnowsza graterlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 wget: bad address 'graterlia.xunil.pl' DNSy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Podłączony po vpn, wszędzie push dns i nic :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 A trasę do hosta masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Fakt dodałem dns googla do resolv.conf i poszło od strzała. Jak ustawić na sztywno DNS z konsoli/ftp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Przy DHCP raczej będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Może być bez DHCP ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Ustaw co trzeba w /etc/network/interfaces. Portem plik /etc/resolv.conf (DNSy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Dzięki tux. Poszło. Nie bardzo rozumiem tylko czemu akurat u tego providera nie chciało na jego DNS... pierwszy raz mam taki klops. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Pytanko z gatunku - nie wyświetla się pikona BSKA, system w wersji zamrożonej z 07.06.2015 Na liście kanałów w bukiecie jest kanał który nazywa się TVN FABULA HD, pikona jest i nazywa się tvnfabuahd.png. Pikona nie wyświetla się ani na liście kanałów ani w infobar. Identyko sytuacja jest np. z TV PULS - tvpuls.png Lista FastSearch z usuniętymi niepotrzebnymi kanałami. Co może być nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 A jaka skórka? I czy tylko te dwie pikony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Sorki, zapomniałem dopisać :) Skórka: enigma2-skin-infinityhd-nbox-tux-full - 0.2.23 Inne kanały: Puls2, TVN24 Biznes i Swiat, Universal Channel HD, Sundance HD, D. SCIENCE, Nat Geo People HD, Nat Geo Wild HD, FOKUS TV, Da Vinci, Euro Sport HD Z postu #2178, przez co może być nie tak, miałem na myśli dlaczego pikona nie jest pokazywana skoro powinno działać i być wystarczające maczowanie po nazwie: kanał w bukiecie - plik.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hawkeye11647 Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Musisz poprawić na nazwy takie jak masz na liście, np. zamiast fokussat.png powinno być fokustv.png. W przypadku TVN Fabuła HD to w paczce od artura-n jest literówka, brakuje "ł" w nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 @hawkeye11647 No właśnie gdyby to było takie proste. Na innej sztuce BSKA jest soft ready, skórka ta sama i tvnfabuahd.png wyswietla sie bez problemu (literówka najwyraźniej nie jest problemem). TV Puls i TV Puls2 również. Więc mogę powiedzieć tyle że z grubsza porównałem te dwa BSKA - zawartość katalogu picon. Są identyczne. Na jednym mam te wspomniane braki na drugim nie. Jedyne co je różni (oprócz gałęzi softu) to fakt że na jednym (na którym jest OK) siedzi zmodyfikowana pod mnie lista richter'a a na drugim zassana z FastSearch'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hawkeye11647 Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 @hawkeye11647 No właśnie gdyby to było takie proste. Na innej sztuce BSKA jest soft ready, skórka ta sama i tvnfabuahd.png wyswietla sie bez problemu (literówka najwyraźniej nie jest problemem). TV Puls i TV Puls2 również. Więc mogę powiedzieć tyle że z grubsza porównałem te dwa BSKA, zawartość katalogu picon. Na jednym mam te wspomniane braki na drugim nie. jedyne co je różni to fakt że na jednym (na którym jest OK) siedzi zmodyfikowana pod mnie lista richter'a a na drugim zassana z FastSearch'a Na liście Richtera są inne nazwy, zapewne tam literówka występuje w nazwie kanału, dlatego pikona się wyświetla. A jak wyszukujesz z Fastsearch, to pikona się nie pojawia, gdyż nazwy są jeszcze inne. Więc albo zmień nazwy kanałów (na takie jakie są nazwy pikon) albo pikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ok, faktycznie, są rozbieżności w nazwach na liście Richter'a vs FastSearch :) Dzięki, i sorki za zamieszanie, przeoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Musisz poprawić na nazwy takie jak masz na liście, np. zamiast fokussat.png powinno być fokustv.png. W przypadku TVN Fabuła HD to w paczce od artura-n jest literówka, brakuje "ł" w nazwie. Nie ma literówki, tak ma być jak jest. Polskie znaki nie są poprawnie rozpoznawane więc je omijam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ja "ł" zmienam na "l". Taką zasadę stosuje do wszystkich polskich znaków: ą=a, ć=c itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Czy jest jakiś sposób aby tuner pobrał sobie nazwy kanałów z satelity dla bukietów? Po ostatnich przeprowadzkach polsatu sporo kanałów zamieniło się miejscami i np. c+sport2 na mojej liście nazywa się nsport. Wiem, że mogę zmienić ręcznie nazwę dla konkretnego kanału jednak wolałbym zrobić to "z automatu" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 tak, nazywa się GOS manager :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Tak się dzieje jeśli przy aktualizacji jest uruchomione gui. Po zastopowaniu gui i reinstalacji listy oraz wystartowaniu gui problem już nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Tak się dzieje jeśli przy aktualizacji jest uruchomione gui. Po zastopowaniu gui i reinstalacji listy oraz wystartowaniu gui problem już nie występuje. Jak zastopować gui? :) /etc/init.d/gui stop ? Dzięki, w tym samym czasie napisałeś co ja edytowałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Jak zastopować gui? :) /etc/init.d/gui stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Tak się dzieje jeśli przy aktualizacji jest uruchomione gui. Po zastopowaniu gui i reinstalacji listy oraz wystartowaniu gui problem już nie występuje. No więc ściągnąłem listę z tunera, zastopowałem gui, wysłałem jeszcze raz, zrestartowałem tuner. Efektu brak. TVP Info dalej jest nazwane RodinTV :D Używam swojej listy kanałów, którą aktualizuję ręcznie na tunerze, tzn. ręcznie wyszukuję kanały. Wracając jeszcze do GOSmenadżer. Rozumiem, że z jego poziomu mogę pobrać tylko gotowe listy kanałów z nieba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Przeprowadzam dziś aktualizację na ESI-88 i dochodzę do ostatniego punktu: GraterliaOS:~# opkg remove --autoremove libp11-kit No packages removed. Collected errors: * print_dependents_warning: Package libp11-kit is depended upon by packages: * print_dependents_warning: libgnutls * print_dependents_warning: These might cease to work if package libp11-kit is removed. * print_dependents_warning: Force removal of this package with --force-depends. * print_dependents_warning: Force removal of this package and its dependents * print_dependents_warning: with --force-removal-of-dependent-packages. Co w tym przypadku? Mógłbym wrzucić tutaj listę zainstalowanych rzeczy i ktoś by skontrolował co jest do wyrzucenia/poprawki? GraterliaOS:~# opkg list-installed alsa-libs - 1.0.29-1 autofs - 4.1.4.6 busybox - 1.23.2-1 crc32 - 0.2.0 cron - 4.1-3 dev-gos - 1.0.16 e2fslibs - 1.42.11 e2fsprogs - 1.42.11 enigma2 - 2015-08-10-git-1 enigma2-channels-hotbird-richter-polskie - 2015-10-05 enigma2-data - 2015-08-10-git-2 enigma2-default-fonts - 0.2.0 enigma2-i18n-default - 2015-08-18-1 enigma2-keymaps - 2015-05-13-git-2 enigma2-libs-metapack - 1.0.9 enigma2-multiframework - 2015-08-10-git-1 enigma2-picon-hotbird-richter-polskie-220x132-artur-n - 2015-10-07 enigma2-picon-weather-style-default - 1.0.1 enigma2-plugin-ava - 1.3-2 enigma2-plugin-dmnapi - 15.03.28-1 enigma2-plugin-dreamexplorer - 0.2.2 enigma2-plugin-freeplayer - 1.63.8 enigma2-plugin-frontpanel - 2.0.8 enigma2-plugin-graphmultiepg - 0.2.5 enigma2-plugin-networkbrowser - 0.2.7 enigma2-plugin-numberzapext - 1.0-rc4a-2 enigma2-plugin-openwebif - 0.4.6-2 enigma2-plugin-skinselector - 0.2.1 enigma2-plugin-videomode - 0.2.1 enigma2-plugin-weathercomponenthandler - 0.2.1 enigma2-plugin-weatherplugin - 0.2.7 enigma2-plugins-default - 2015-05-13-git-1 enigma2-skin-default - 2015-08-31-tux-1 enigma2-skin-infinityhd-nbox - 0.2.15 eplayer3 - 0.0.1 eplayer3ext - 0.0.4 ethtool - 6.0.0 expat-libs - 2.1.0-1 exteplayer3 - 2.0.1 f4dump - 2.0.7 ffmpeg - 2.7.1-1 ffmpeg-libs-core - 2.7.1-1 ffmpeg-libs-ext - 2.7.1-1 flac-libs-gos - 1.3.0 font-ae-almateen - 0.2.0 font-aller - 1.00.0 font-andale - 0.2.0 font-cool - 0.2.0 font-droidsansmono - 0.2.0 font-lcd - 0.2.0 font-nmsbd - 0.2.0 font-roboto - 1.100141.1 font-tuxtxt - 0.2.2 font-ubuntu - 0.80.0 font-valis-enigma - 0.2.0 freetype - 2.5.3.1 giflib - 6.5.0.6 glib2-gos - 2.28.3-1 glibc-gos - 2.14.1-54 glibc-libcrypt-gos - 2.14.1-53 graterlia - 2.1.17 graterlia-core - 2.0 graterlia-locale-pl - 2.1.2 graterlia-logo - 1.0.8 graterlia-manager - 0.1.154 graterlia-manager-i18n-default - 0.1.106 graterlia-scripts - 0.1.247 graterlia-system-core-metapack - 2.1.3 graterlia-systembackup-tool - 0.2.8 gst-plugins-bad-free-gos - 0.10.23-18 gst-plugins-base-gos - 0.10.36-35 gst-plugins-good-gos - 0.10.31-8 gstplayer - 2.0.14 gstreamer-gos - 0.10.36-9 hdparm - 9.45 kernel-core-default-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-cpufreq-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-default-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-nfs-gos - 2.6.32.61.0217.01 libass - 5.0.11.1 libavresample - 1.1.0 libblkid1 - 2.25 libbz2 - 1.0.6-1 libcap - 2.16.0 libcomerr2 - 1.42.11-1 libdca - 0.0.5 libdreamdvd - 0.0.4 libdvbsi++ - 0.3.7-1 libdvdnav - 4.2.1 libdvdread - 4.9.9 libexif - 0.6.20 libexslt - 0.8.17 libffi - 6.0.2 libgcc-gos - 4.8.3-135 libgcrypt - 1.4.4 libgmp - 5.1.0-8 libgnutls - 2.12.23 libgpg-error - 1.10.6 libid3tag - 0.15.1b-1 libjpeg-turbo - 1.2.1-5 liblzo2 - 2.06 libmad - 0.15.1b-1 libmme-libs - 1.0.3 libmodplug - 0.8.8.4-1 libmount1 - 2.25 libmpc - 1.0.2-1 libogg - 1.3.2 libopen - 1.0.0-1 liborc - 0.4 libp11-kit - 0.12.1 libpng - 1.6.14-1 libproc - 3.2.8 librtmp - 2.4.3 libsigc++ - 1.2.7 libsmartcols - 2.25 libsoup - 2.33.90-1 libsqlite3 - 3.8.6 libss - 2.0.1 libstdc++ - 4.8.3-145 libtermcap - 2.8.0 libtuxtxt - 1.99.1-2 libuuid1 - 2.25 libwrap-libs - 7.6.0 libxml2 - 2.9.0-1 lirc-libs - 0.9.0-1 mpfr - 3.1.2-9 mtd-utils - 1.5.1-1 ncurses-libs-gos - 5.9-1 nfs-utils - 1.2.3-1 ntpdate - 1.0.3-11 openssh - 6.9.p1-1 openssl - 0.9.8-4 opkg - 0.2.4-11 oscam - 1.20-r10980-6 portmap - 6.0.1 procps - 3.2.8 python-base-gos - 2.7.3-3 python-cheetah-gos - 2.4.4-1 python-crypto-gos - 2.5-2 python-elementtree-gos - 1.2.6-20050316 python-openssl-gos - 0.13 python-twisted-base-gos - 13.2.0 python-usb-gos - 1.0.0a3 python-wifi-gos - 0.5.0 python-zope-interface-gos - 4.1.1 readline - 6.2-1 remote-gos - 1.0.22 rtmpdump - 2.4.5 sdparm - 1.09-1 smartmontools - 6.3.0 sti-firmware-audio - 1.0.1 sti-firmware-video - 1.0.1 stm-utils - 1.0.9 system-core - 2.1.16 sysvinit - 2.88.0dsf-25 u-boot-tools - 2014.01-1 util-linux-gos - 2.25-6 vsftpd - 3.0.2.3 zlib - 1.2.8-1 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Chciałem też przeprowadzić aktualizację dla BSKA: GraterliaOS:~# opkg remove --autoremove libp11-kit No packages removed. Collected errors: * print_dependents_warning: Package libp11-kit is depended upon by packages: * print_dependents_warning: libgnutls * print_dependents_warning: wpa-supplicant * print_dependents_warning: These might cease to work if package libp11-kit is removed. * print_dependents_warning: Force removal of this package with --force-depends. * print_dependents_warning: Force removal of this package and its dependents * print_dependents_warning: with --force-removal-of-dependent-packages. Lista zainstalowanych składników: GraterliaOS:~# opkg list-installed alsa-libs - 1.0.29-1 autofs - 4.1.4.6 busybox - 1.23.2-1 cron - 4.1-3 dev-gos - 1.0.16 e2fslibs - 1.42.11 e2fsprogs - 1.42.11 enigma2 - 2015-08-10-git-1 enigma2-channels-hotbird-richter-polskie - 2015-10-05 enigma2-data - 2015-08-10-git-2 enigma2-default-fonts - 0.2.0 enigma2-i18n-default - 2015-08-18-1 enigma2-keymaps - 2015-05-13-git-2 enigma2-libs-metapack - 1.0.9 enigma2-picon-hotbird-richter-polskie-220x132-artur-n - 2015-10-07 enigma2-plugin-fancontrol - 1.14.3 enigma2-plugin-frontpanel - 2.0.8 enigma2-plugin-graphmultiepg - 0.2.5 enigma2-plugin-openwebif - 0.4.6-2 enigma2-plugin-skinselector - 0.2.1 enigma2-plugin-sva - 1.0.4 enigma2-plugin-videomode - 0.2.1 enigma2-plugin-wirelesslan - 0.2.0 enigma2-plugins-default - 2015-05-13-git-1 enigma2-skin-default - 2015-08-31-tux-1 enigma2-skin-infinityhd-nbox - 0.2.15 ethtool - 6.0.0 expat-libs - 2.1.0-1 flac-libs-gos - 1.3.0 font-ae-almateen - 0.2.0 font-aller - 1.00.0 font-andale - 0.2.0 font-cool - 0.2.0 font-droidsansmono - 0.2.0 font-lcd - 0.2.0 font-nmsbd - 0.2.0 font-roboto - 1.100141.1 font-tuxtxt - 0.2.2 font-ubuntu - 0.80.0 font-valis-enigma - 0.2.0 freetype - 2.5.3.1 giflib - 6.5.0.6 glib2-gos - 2.28.3-1 glibc-gos - 2.14.1-54 glibc-libcrypt-gos - 2.14.1-53 graterlia - 2.1.17 graterlia-core - 2.0 graterlia-locale-pl - 2.1.2 graterlia-logo - 1.0.8 graterlia-manager - 0.1.154 graterlia-manager-i18n-default - 0.1.106 graterlia-scripts - 0.1.247 graterlia-system-core-metapack - 2.1.3 gst-plugins-bad-free-gos - 0.10.23-18 gst-plugins-base-gos - 0.10.36-35 gst-plugins-good-gos - 0.10.31-8 gstreamer-gos - 0.10.36-9 hdparm - 9.45 kernel-core-default-gos - 2.6.32.59.0211.01 kernel-modules-default-gos - 2.6.32.59.0211.13 kernel-modules-fan-gos - 2.6.32.59.0211.01 kernel-modules-tun-gos - 2.6.32.59.0211.01 kernel-modules-wifi-rt5370-gos - 2.6.32.59.0211.01 libass - 5.0.11.1 libavresample - 1.1.0 libblkid1 - 2.25 libbz2 - 1.0.6-1 libcap - 2.16.0 libcomerr2 - 1.42.11-1 libdca - 0.0.5 libdreamdvd - 0.0.4 libdvbsi++ - 0.3.7-1 libdvdnav - 4.2.1 libdvdread - 4.9.9 libexif - 0.6.20 libexslt - 0.8.17 libffi - 6.0.2 libgcc-gos - 4.8.3-135 libgcrypt - 1.4.4 libgmp - 5.1.0-8 libgnutls - 2.12.23 libgpg-error - 1.10.6 libid3tag - 0.15.1b-1 libjpeg-turbo - 1.2.1-5 liblzo2 - 2.06 libmad - 0.15.1b-1 libmme-libs - 1.0.3 libmodplug - 0.8.8.4-1 libmount1 - 2.25 libmpc - 1.0.2-1 libogg - 1.3.2 libopen - 1.0.0-1 liborc - 0.4 libp11-kit - 0.12.1 libpng - 1.6.14-1 libproc - 3.2.8 librtmp - 2.4.3 libsigc++ - 1.2.7 libsmartcols - 2.25 libsoup - 2.33.90-1 libsqlite3 - 3.8.6 libss - 2.0.1 libstdc++ - 4.8.3-145 libtermcap - 2.8.0 libtuxtxt - 1.99.1-2 libuuid1 - 2.25 libwrap-libs - 7.6.0 libxml2 - 2.9.0-1 lirc-libs - 0.9.0-1 mpfr - 3.1.2-9 ncurses-libs-gos - 5.9-1 ntpdate - 1.0.3-11 openssh - 6.9.p1-1 openssl - 0.9.8-4 openvpn - 2.3.2.0 opkg - 0.2.4-11 oscam - 1.20-r10980-6 procps - 3.2.8 python-base-gos - 2.7.3-3 python-cheetah-gos - 2.4.4-1 python-crypto-gos - 2.5-2 python-elementtree-gos - 1.2.6-20050316 python-openssl-gos - 0.13 python-twisted-base-gos - 13.2.0 python-usb-gos - 1.0.0a3 python-wifi-gos - 0.5.0 python-zope-interface-gos - 4.1.1 readline - 6.2-1 remote-gos - 1.0.22 sdparm - 1.09-1 smartmontools - 6.3.0 sti-firmware-audio - 1.0.1 sti-firmware-video - 1.0.1 stm-utils - 1.0.9 system-core - 2.1.16 sysvinit - 2.88.0dsf-25 util-linux-gos - 2.25-6 vsftpd - 3.0.2.3 wireless-tools - 29.6 wpa-supplicant - 2.0.7.3 zlib - 1.2.8-1 Poproszę o pomoc jakie komendy powinienem wykonać zanim zrobię restart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Masz WiFi. Pakiety od WiFi wymagają tej paczki. Wszystko masz napisane w komunikacie na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Kiedyś testowałem wifi w moim ESI-88, ale już w sumie nie używam. Może ktoś skontrolować tam listę zainstalowanych elementów czy wszystko jest ok ( co pasuje wyrzucić ? ) W BSKA korzystam z WiFi więc rozumiem, że mogę pominąć opkg remove --autoremove libp11-kit i wszystko będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Można pominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Update bez problemów przeszedł na 2xBSKA z pominięciem tej ostatniej komendy. Na ESI-88 mam problem - oscam nie dekoduje kanałów (nic nie zmienialem w konfiguracji oscam) działa jako server, ale sam nie wyświetla mi kanałów. Przez openwebif wybieram kanał, po refreshu jest nadal jakby żaden nie został wybrany. A w oscamie po załadowaniu cisza... (dvbapi) ERROR: Could not detect DVBAPI version. Przy restarcie softcam na koniec. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Na ESI-88 mam problem - oscam nie dekoduje kanałów (nic nie zmienialem w konfiguracji oscam) działa jako server, ale sam nie wyświetla mi kanałów. [cięcie] (dvbapi) ERROR: Could not detect DVBAPI version. Przy restarcie softcam na koniec. 1. a wersja oscama to..? 2. to, co cytujesz nie powinno się zdarzyć, to jest bardzo gruby błąd i niestety mam obawy, że aktualizacja ESI nie przeszła pomyślnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Wersja oscama najnowsza... version 1.20-unstable_svn, build r10980 Błędów nie było jedynie to co wcześniej podawałem. W drugim ESI-88, którego jeszcze nie aktualizowałem ( jest w takim samym stanie jak poprzedni przed aktualizacją ) wszystko działa - tam na miejsce tej linijki wyświetla: (dvbapi) Detected /dev/dvb/adapter0/demux0 Api: 0, userconfig boxtype: EDIT: Oba esi mam w jednej sieci i zdalny dostęp do nich. Systemy postawione na pendrive. Da się to chociaż jakoś odkręcić co by kanały wróciły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 A FTA działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Nie mam dostępu fizycznego do tunera. Kanały odpalam poprzez open webif. Sęk w tym, że jak ustawię jakiś kanał tam to po F5 jest jakbym nie wykonał żadnej akcji... a w logach cisza. Czyli tak jakbym właściwie nawet nie próbował włączyć tego kanału.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi