Gość tom8181 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Być może ale jak to naprawić . Po karzdorazowym restarcie tunera mam komunikat. Błąd Plik planowanych zadań [timers.xlm] jest uszkodzony i nie może być załadowany . I kasuje zawartość zaplanowanych zadań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Pokaż zawartość timers.xml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Wiec tak nie mam tego pliku jest zamiast tego timers.xml_old . Po próbie zmianie nazwy na timers.xml nic się nie zmienia . Dalej po restarcie ten sam komunikat i kasuje zaplanowane zadania . Po restarcie nazwa zmienionego pliku timers.xml zmienia się na timers.xml_old . I komunikat o błędzie . timers.xml timers.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Wrzuć z powrotem załącznik do etc/enigma2 jak podmienisz to ubij enigmę2 np w konsoli: killall -9 enigma2 i powiedz mi czy działa. timers.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Nie udało mi się ubić enigmy takie coś wyskakuje po wpisaniu w konsoli killall: enigma2: no process killed nie może włączyć . Po wpisania killall enigma2 to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Pewnie framework w sytsemie masz, to podmień i 5 razy* power na pilocie . *szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Już wszystko dobrze nagrywa wielkie dzięki za pomoc i takie szybkie podpowiedzi , sam bym nie wiedział co jak zrobić . pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Wrzuć z powrotem załącznik do etc/enigma2 jak podmienisz to ubij enigmę2 np w konsoli: killall -9 enigma2 i powiedz mi czy działa. Jaj jakoś nie lubię "kill" i "killall" - może jestem wychowany tak, że używa się tego w ostateczności i tylko jak faktycznie proces się uwiesił i nie da się go normalnie zatrzymać. Zamiast kill/killall można zawsze: /etc/init.d/gui stop zrobić co się chce - np akualizację, podmianę plików, configów itp itd a następnie odpalić enigmę /etc/init.d/gui start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 /etc/init.d/gui stop Jaj jakoś nie lubię "kill" i "killall" - może jestem wychowany tak, że używa się tego w ostateczności i tylko jak faktycznie proces się uwiesił i nie da się go normalnie zatrzymać. Oczywiście w pełni się zgadzam z tobą że powyższe komendy są książkowe :) Ale zarówno obie w pełni dają ten sam oczekiwany efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Owszem w tym wypadku zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Wiec widzę że problem się powtarza z timers.xlm . Mam nadal komunikat po restarcie tunera Plik planowanych zadań [timers.xlm] jest uszkodzony i nie może być załadowany Mam zainstalowaną listę z opkg enigma2-channels-hotbird-polskie-myszka20 i po aktualizacji opkg występował ten komunikat nie chcę restartować tunera bo stracę co mam ustawione do nagrania . timers.xlm co go edytował kolega TomTelos działało co może być nie tak i jak go wyedytować poprawnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Zainteresuj się wtyczką EPGImport powinna rozwiązać twoje problemy. 1. Zrób to samo co ci wcześniej zaproponowałem. 2. Usuń i zapamiętaj to co jest w Zdaniach planowanych. 3. Pobierz wtyczkę EPGImport. 4. Pobierz dane epg. 5. Dodaj wydarzenia do zadań planowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Witam wiec po instalacji tej wtyczki EPGImport wszystkie problemy ustąpiły jak ręką odjął . Ale po pewnym czasie nie mogłem zaktualizować softu z pilota .Było napisane że mało miejsca chociaż mam zainstalowany system na penie 4 gb tylko pikony. Ale aktualizacja z konsoli przechodziła bez problemu. Wiec odinstalowałem wtyczkę EPGImport i aktualizacja poszła z pilota dzisiaj ją robiłem . Ale za to znowu się skasował plik timer.xml . Jak to naprawić zainstalować na hhd nie chcę bo nie chcę słuchać dysku. Scalono wiadomość: [time]1490956621[/time] Po pewny czasie zainstalowałem system od nowa na UHD-88 i problem z timer.xlm powrócił nic nie grzebałem tylko zainstalowałem swoją listę kanałów. może problem z tym plikiem jest przez tą listę . Czy mozna się dowiedzieć jak kolega naprawił jakiś czas tem mój plik timer.xlm iż działał dodam że próbowałem ten plik wgrać na nowo ale dalej ten sam komunikat o błędzie . timers.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Mówiłem ci epg import i znikną problemy. Moda na sukces ewidentnie ci krzaczy , na dole masz poprawiony. Jak nie chcesz tego błędu mieć to przy dodawaniu audycji usuwaj opis zdarzenia i wtedy ok. Jak coś to dodałem do TODO ten błąd, jak skończę parę rzeczy to zerknę dlaczego się tak dzieje. timers.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 U mnie na UHD również pojawia się ten upierdliwy błąd, po restarcie tunera znikają wszystkie timery. Tak się dzieje już od dłuższego czasu (4 miesiące?) ale nie nagrywam zbyt często więc już z tym żyję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 A w jaki sposób jest wykonywany restart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 W moim przypadku jest to nie ma to znaczenia (init 6, reboot, pilot, wtyczka z prądu itd.). Plik zawsze leci, od dłuższego czasu nie mam już komunikatu na telewizorze ale lista planowanych nagrań jest zawsze pusta. Próbowałem usuwać plik, podmieniać ale bez większych rezultatów a, że nagrywam rzeczy raczej przez czerwony guzik na pilocie to nie przeszkadza mi to na tyle, żeby z tym walczyć dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dość ciekawe to jest. Czy jak zainstalujesz wtyczkę EPGImport też tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Musiałbym przetestować bo zawsze używałem cross epg ale od dłuższego czasu wykrzaczała mi się regularnie podczas pobierania więc ją odinstalowałem i korzystam z satelity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 To sprawdź. Informacja będzie cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dam znać jutro, dzisiaj walczę z drugim tunerem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Niestety ale udało mi się na świeżo postawionym systemie złapać ten problem. Tuner 2850, epg import zainstalowane. Po restarcie tunera z jakimiś zaplanowanymi nagraniami za każdym razem komunikat o uszkodzonym timer.xml. Jakieś pomysły? Nie wiem czy ma to znaczenie ale pozostawiłem plugin nieskonfigurowany (domyślnie chyba wyłączony). Ps. Nie mogłem już edytować poprzedniego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 To raczej skonfiguruj wtyczkę i jej zacznij używać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Dalsza dyskusja została rozdzielona więc tutaj tylko dodam, że w moim przypadku winnym była wtyczka CrossEPG, która generując opis audycji (prawdopodobnie) mieszała coś z kodowaniem. Po zmianie wtyczki na inną wersję (nie z repo Graterlia) problem ustał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Witam, od jakiegoś czasu u mnie ten problem też się pojawił, z tym, że ja nie mam żadnej wtyczki pod EPG, tylko satelita. Gdy wywalę z timers.xml Description, wszystko jest ok. Czy coś wiadomo co jest przyczyną błędów w kodowaniu pliku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi