Gość artur_n Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Panowie stwierdzam, że padł idealny i adekwatny przykład. Wprost nic dodać nic ująć, mianowicie jednemu wystarczy do sprawnego i bezproblemowego poruszania się "Maluch" a drugiemu Porsche czy inne auto. Nikt nie wytyka mu że ma szybki wóz i wydał na niego xxx kasy a wystarczy my 650ccm3 za xx kasy. Podobnie jest z dekoderami jednym wystarcza nbox a inni wolą Vu+. Cóż jak mam być szczery to dla mnie punktami odniesienia są: -szybkość i niezawodność Vu+ (to jest podstawowy i niezaprzeczalny argument) -szybka sieciówka (brakowało mi tego przy bnoxach i ESI-88) -duża ilość pamięci flash i RAM (przy nboxach i ESI-88 wszechobecne pendrive gdyż inaczej nic się nie mieściło) Nie wpadajmy w paranoje wszystkie wodotryski są drugorzędne ale dla jednych podstawą jest odbiór sat bez potrzeby innych tematów i jest im obojętne czy EPG czy inne tematy ładują się 7sek czy 1sek a inni chwalą sobie szybkość i przyjemność z obsługi. Tyle odemnie Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Ok, może to kwestia przyzwyczajenia do GOS ale... Podajcie mi nazwę imagę do jakiego kolwiek tunka, czy to sh4 czy inna platforma co ma polskie wsparcie (po za Neutrino od j00zka). Proszę bardzo, Hyperion produkcji zespołu PKT. ;) Dzisiaj to zainstalowałem tzn chciałem zainstalować ale się nie dało. Jak się okazało, image dla solo2 nie jest testowane i może nie działać - no i nie działa. Poczytałem i doszedłem, że należy podmienić kernel_cfe_auto.bin ze starej wersji image. Poszło. Skin odrazu do zmiany, znalazłem w repo metrix, zainstalowałem i lipa. Nie ma możliwości wyboru bo nie jest wspierany. Tak jak tux napisał, co z tego, że repo jest "bogate" jak coś w nim nie działa albo nie jest wspierane. Więc powróciłem ponownie na OpenATV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zukon Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Z miłą chęcią zobaczę i przetestuję Wasz soft na MIPSy i pokomentuję :D Poproszę na LX3 albo Folmuler F3 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Z miłą chęcią zobaczę i przetestuję Wasz soft na MIPSy i pokomentuję :D Poproszę na LX3 albo Folmuler F3 :D O proszę. Pan z pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdanm Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 bo widzisz . Panowie wiec zróbcie ten image na tego VU+ i ob lukamy co to jest fajnego. Ja mam solo4k/zero/solo se wiec mogę coś tam pomoc jak będzie już public. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Szkoda, że nie ma wyświetlacza. Jakoś dysk bym jeszcze zniósł, że nie był by w środku tylko pod USB ale beż wyświetlacza już nie wytrzymam. Ale jeśli chce ktoś mieć dobry sprzęt za delikatnie ponad 1k PLN to warto to rozważyć http://vuplus.com/sub/sub0115.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Będzie Graterlia na solo4k? Planuje zakup takiego tunera (już od roku, ale zawsze jest coś), a wyjście Graterlii na ten tuner, przyśpieszy mój zakup :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Będzie Graterlia na solo4k? Planuje zakup takiego tunera (już od roku, ale zawsze jest coś), a wyjście Graterlii na ten tuner, przyśpieszy mój zakup :) Zacznę od wyjaśnienia niezbędnego detalu: VU+ które zaczęliśmy próbować wspierać jest na procesorach z rodziny mips32el, VU+ solo4k jest na procesorach z rodziny ARM, W przewidywalnej w miarę bliskiej przyszłości szanse na wsparcie dla kolejnej architektury, gdzie wszystko trzeba robić od nowa podstaw są mocno marne. W dalszej niewiele lepsze, o czym więcej być może będzie mógł napisać tux[/member] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Pisałem już wielokrotnie i wystarczy poszukać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi