Payti Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 musisz zamienić przy linii "FullDescription" render="Label" na render="InfinityHDScrollLabel" Ok, a jaki label ustawić by tekst się odbijał góra-dół jak pokaże to co nie było widać? Np. skroluje w górę 3 linijki i jak koniec skroluje spowrotem w dół? Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 musisz zamienić przy linii "FullDescription" render="Label" na render="InfinityHDScrollLabel" Ok, a jaki label ustawić by tekst się odbijał góra-dół jak pokaże to co nie było widać? Np. skroluje w górę 3 linijki i jak koniec skroluje spowrotem w dół? Pozdr, Ja niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, bo nie jestem twórcą skórki. Podejrzewam, że nie ma takowego, ale może się mylę. Ja u siebie dodawałem to metodą "prób i błędów" tzn. wszedłem w źródło i podpatrywałem jak to jest rozwiązane w innym miejscu. Być może są inne, łatwiejsze metody ale o nich zwyczajnie nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Używam infinityhd-gos - 2017.02.02, system najnowszy. Dwa błędy, może tylko u mnie ale zapytam. Nie działa tryb przenoszenia. Nie działa ustawianie kanału startowego. Ktoś może potwierdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Używam infinityhd-gos - 2017.02.02, system najnowszy. Dwa błędy, może tylko u mnie ale zapytam. Nie działa tryb przenoszenia. Nie działa ustawianie kanału startowego. Ktoś może potwierdzić ? U mnie obie wymienione funkcje działają bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 @jordi Bywa też tak, że następuje jakiś błąd przy przełączaniu kanałów w skórce Infinity - gdy się szybciej pilotem przeskakuje po liście wyboru potrafi raz na jakiś czas (sporadycznie, ale jednak) wywalić zielony ekran "fatal signal" etc. i robi się samoistny restart (pisałem Ci kiedyś na priv o tym błędzie by zerknąć w loga - zresztą na forum też zamieściłem). Przypomnij proszę czy to się dzieje tak tylko na liście kanałów czy jeszcze w innym miejscu potrafi być GS. 1. Z jakiej dokładniej modyfikacji listy kanałów korzystasz? 2. Czy używasz epg import? 3. Czy jesteś na bieżąco z aktualizacjami systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 jordi[/member] Bywa też tak, że następuje jakiś błąd przy przełączaniu kanałów w skórce Infinity - gdy się szybciej pilotem przeskakuje po liście wyboru potrafi raz na jakiś czas (sporadycznie, ale jednak) wywalić zielony ekran "fatal signal" etc. i robi się samoistny restart (pisałem Ci kiedyś na priv o tym błędzie by zerknąć w loga - zresztą na forum też zamieściłem). Przypomnij proszę czy to się dzieje tak tylko na liście kanałów czy jeszcze w innym miejscu potrafi być GS. 1. Z jakiej dokładniej modyfikacji listy kanałów korzystasz? 2. Czy używasz epg import? 3. Czy jesteś na bieżąco z aktualizacjami systemu? ad. 1 - dodałem automatyczne przewijanie opisu epg, wyśrodkowałem też nieco nazwę kanału i czas rozpoczęcia/zakończenia bieżącego programu (ten obok dużej pikony na ekranie z 17ma kanałami - zerknij na post #144 w tym wątku) + zmiana czcionki i kolorów. ad. 2 - tak, używam - obecnie ustawione na 2 dni do przodu, aktualizuje się co 2gi dzień (kiedyś było 5 dni). ad. 3 - tak jest, aktualizacje robię od razu jak się tylko pojawiają. Generalnie w nawiązaniu do tematu - od jakiegoś czasu (odpukać) jest spokój z tym problemem, ale system też jest dosyć świeży. Chyba raz zdarzyło się, że podobny problem (tzn. fatal signal) pojawił się w innym momencie, ale więcej nie zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek6 Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Witajcie jak zrobić żeby w liście kanałów odwrócić kolejność tzn żeby po prawej stronie był opis danego programu a po lewej lista kanałów. [warning]Jak dodajemy obrazki?[/warning] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Dawno był wybór w konfiguratorze, może tam warto poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek6 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 tam nie ma, w skórce infinityHD-nbox była taka opcja ale w tej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyBB Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 U mnie obie wymienione funkcje działają bez problemu. Używam infinityhd-gos - 2017.02.02, system najnowszy. Dwa błędy, może tylko u mnie ale zapytam. Nie działa tryb przenoszenia. Nie działa ustawianie kanału startowego. Ktoś może potwierdzić ? U mnie obie wymienione funkcje działają bez problemu. Przypadkiem odkryłem o co chodzi. Otóż jeśli ustawimy "Wiele bukietów" = NIE, to wtedy obie opcje które wymieniłem nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 to ja też dorzucę jeszcze błąd, który pojawia się na moim dekoderze za każdym razem gdy robię tą operację. Po wgraniu (lub aktualizacji) listy od myszka20[/member] gdy z pilota kasuję więcej niż 1 bukiet pod rząd robi się zwis, zielony ekran i fatal signal Gdy kasuję tylko jeden, wychodzę z listy, ponownie wchodzę aby wykasować inny bukiet wtedy jest ok. W razie czego mogę włączyć debug i zrzucić loga, aczkolwiek nauczyłem się z tym żyć i nie jest to problem z natury tych ważnych jeśli chodzi o funkcjonalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komati2 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Dla informacji: Pyknąłem dzisiaj InfinityFHD. Odinstalowałem wersję oficjalną, zassałem testową, ale nie bangla. Za każdym razem uruchamia się defaultowa skórka: właśnie przetestowałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Wszelkie instalacje z OPKG. Ponadto FHD działa tylko dla MIPS/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komati2 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 ahaaa! odhaszowałem repo "testing-all" i dlatego;) Pojawi się full HD na nboxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 ahaaa! odhaszowałem repo "testing-all" i dlatego;) Pojawi się full HD na nboxa? Niestety nie pojawi się, dlatego że nie wyrabia nbox przy skinach fhd. Nawet na esi czy uhd skórki full hd chodzą ciężej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komati2 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Dzięki za info. Pozdrawiam. Scalono wiadomość: [time]1490643941[/time] Apropo: gdzie wydłubać trzeba wpisy wersji full HD we wtyczkach? został mi "InfinityFHD configurator". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Witam, mam problem ze skórką tj. po wejściu w ustawienia>sieć>test zaczyna chodzić w kółko pingwin, na skórce default problem nie występuje. Przełączyłem debugowanie enigmy na poziom 4 i po wejściu w test sieci nastąpił GS. (crash w załączeniu). EDIT: Dzięki za rozwiązanie problemu. Teraz już wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Dzięki za log, jutro będzie poprawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Co muszę ustawić w pluinie konfiguracyjnym aby w pasku wyświetlała się pogoda ? Ustawiłem dane swojego miasta, mam nawet zainstalowane picony ale nie mam pogody w infobarze :-[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 4 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Co muszę ustawić w pluinie konfiguracyjnym aby w pasku wyświetlała się pogoda ? Ustawiłem dane swojego miasta, mam nawet zainstalowane picony ale nie mam pogody w infobarze :-[ Ustawiłeś infobar z pogodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 ..ale jak? w pluginie konfiguracyjnym są sekcje "pasek info" oraz "dodatkowy pasek info" ale nie moge znalesc ani słowa o pogodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 5 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Przełączaj pasek info bo nie na każdym się da pogodę ustawić. Musi sie pojawić opcja górny pasek i wybór z pogodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 faktycznie, działa, dziękuję. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prwerti Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Witam. Czy jest możliwość wyłączenia stopki paska info? Ponieważ UHD88 cierpi na szatkowanie głowicy A, jeśli są włączone informacje o tunerze. Na OpenPLi można było taką stopkę wyłączyć w pluginie InfinityHD Controller, a czy jest to możliwe w GOS? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Jak najbardziej, ustawiasz pasek na lite w controlerze i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prwerti Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Wielkie dzięki kolego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamosky Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Witam, czy to poważny błąd wyskoczył? GraterliaOS:~# opkg install enigma2-skin-infinityhd-gos Installing enigma2-skin-infinityhd-gos (2018.05.04) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repository_sh4/release/all/enigma2-skin-infinityhd-gos_2018.05.04_all.ipk. Installing fonts-roboto (1.10041.1) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repository_sh4/release/all/fonts-roboto_1.10041.1_all.ipk. Installing fonts-ubuntu (0.80.0) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repository_sh4/release/all/fonts-ubuntu_0.80.0_all.ipk. Installing fonts-aller (1.00.0) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repository_sh4/release/all/fonts-aller_1.00.0_all.ipk. Installing fonts-droid (1.00.107) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repository_sh4/release/all/fonts-droid_1.00.107_all.ipk. Configuring fonts-droid. Configuring fonts-roboto. Configuring fonts-ubuntu. Configuring fonts-aller. Configuring enigma2-skin-infinityhd-gos. Collected errors: * parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Jaka może być przyczyna, że od jakiegoś czasu w infobarze, nie wyświetla się pogoda, tylko same zera - obok ikonek pogodowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspar Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Odpowiedź jest bardzo prosta. Skórka korzysta z Yahoo jako dostawcy danych pogodowych wyświetlanych w pasku. Na początku tego roku Yahoo zmienił swoje API, a skórka nie jest do tego przystosowana. Zmiany w Yahoo są na tyle "dziwne", że z wielkim prawdopodobieństwem wsparcie pogody zostanie ze skórki w ogóle usunięte. To samo dotyczy wtyczki enigma2-plugin-yweather - tutaj również dane nie są już aktualizowane i zalecamy jej odinstalowanie. Proponuję Tobie wyłączyć w opcjach InfinityFHD wyświetlanie danych pogodowych. Możesz natomiast zainstalować sobie wtyczkę enigma2-plugin-weathermsn. Po restarcie GUI pod niebieskim będziesz miał dostęp do danych pogodowych z MSN (lokalizacje dodajesz/usuwasz przyciskiem "Menu" w pluginie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Dzięki za odp. Szkoda, bo takie szybkie informacje na pasku info były fajne. Mam alternatywnie zainstalowany enigma2-plugin-weatherplugin - 0.2.9 - działa fajnie... mam go pod helpem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Nie mam natchnienia do grzebania w YWeather, ale tak na szybko poczytałem i teraz trzeba własną aplikację zarejestrować, podać ile będzie zapytań na dobę i ... w domyśle oni zdecydują, czy to za free będzie, czy nie. Czyli: należałoby tak aplikację zarejestrować, poprawić wtyczkę podając odpowiednie dane zarejestrowanego użytkownika a następnie ... wyciąć te dane, opublikować aplikację i podać ludziom, gdzie mają się rejestrować, żeby swoje dane dostać. Wtedy aplikacja będzie miała mało zapytań i powinna działać za free... Jakbym pisał bzdury, to mnie poprawcie :/ https://developer.yahoo.com/weather/?guccounter=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Sorry, nie ten wątek :/ Miało chyba iść tutaj: https://forum.xunil.pl/index.php/topic,3484.0.html A jak już wszedłem do tematu, to zapytam o co innego. Chodzi o screen, który podaje info pojedynczego kanału, takie które przewija się na kilka ekranów. U mnie na Zgemma naciskam INFO i pojawia się to co na przykładowym załączonym obrazku. Dobra, a teraz w czym jest problem: Kiedy to info jest dłuższe niż na 1 ekran, to po naciśnięciu strzałki w dół się przewija. Przewija się bardzo ładnie, bo zawsze wypełnia cały ekran. Ale takie zachowanie jest bardzo uciążliwe w użytkowaniu. Lepiej by było, żeby na drugim ekranie pojawiała się tylko reszta opisu, zaczynając od góry. Tak działało za czasów ESI. Gdzie to zmienić? Nawet nie wiem jakiego "screena" szukać w skin.xml :( Spróbuję wyjaśnić o co chodzi: Powiedzmy, że opis ma 25 linijek. Na pierwszym ekran mieści się 18 (linie 1-18), co wypełnia cały ekran. Czytamy do końca i przewijamy i pojawia się ekran drugi. Na nim też 18 linii, od 8 do 25. Ekran cały wypełniony i ładnie wygląda, ale kilka sekund zajmuje zanim znajdę linię 19 od której mam kontynuować czytanie. Gdyby na drugim ekranie były linie 19-25, to może wyglądałoby tak sobie, ale czytałbym od razu od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi