TomTelos Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zmieniasz to w /etc/enigma2/skin_user_infinityHD-GOS.xml. Tylko pamiętaj jak coś zmieniasz w userskin to twoja zmiana się nadpiszę. Chyba że zmienisz tą wartość w katalogu skórki allcolors. Wybierasz kolor, edytujesz linijkę stripe, ustawiasz wszystko w user skin i restart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Dziękuję już wszystko gra, pamiętasz może jeszcze które linie odpowiadają za pasek postępu który jest żółty z lewej strony oraz za progres po prawej stronie który jest również żółty? Podkreśliłem na czerwono :) Chciałbym je zrobić tak jak w default tylko tam mi nie leży szara czcionka i zielone podświetlanie :) P.S - poradziłem już sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Wkrótce zrobię aktualizacje skórki to na wszystkie kolory zrobię pasek postępu biały, bo troszkę za kolorowo i się zlewa z opisem. Poza tym dodam pogodę msn weather do infobara bo niestety yweather w tym momencie nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Świetnie, dzięki za włożony czas i chęci w rozwój skina pod GOS :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Aktualizacja 2016-05-08 wide domyślnym infobarem, dotychczasowy przesunięty do userskin (infobar classic) poprawiona pogoda w infobar poprawa kolorystyki paska postępu na białe dodanie 3 eventów do 15 rows i 20 rows Od teraz Pogodę w pasku informacyjnym ustawia się za pomocą userskin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Skąd możemy pobrać tą wersję jadąc na obrazie [release] zamrożonym? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Nie możemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Pobrałem skórkę, wtyczkę Yweather, w userskinie ustawiłem lokalizację, co muszę jeszcze wybrać aby mieć pogodę w infobarze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Jest teraz inaczej nie musisz instalować yweather, wystarczy ustawić w user skin i wybrać infobar z pogodą yweather. Dotyczy oczywiście tylko nowego repo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 suer, dzięki!! a dlaczego nie wszędzie widać miniaturkę? Nie za bardzo wiadomo który ma wbudowana obsługę pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Na razie tylko jedna jest wersja pogody na infobarze, wkrótce dodam następne. A co do miniaturek to musiałbym każdą modyfikację włączać i robić zrzut ekranu, także trochu roboty by było.... może kiedyś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Zauwazylem, ze gdy nie pobiore dodatkowo wtyczki yweather, to na pasku zdarzen pogoda jest, ale bez picon. W userskinie nie moge nigdzie znalesc picon do yweather, w OPKG tez :/ (przepraszam za brak polskiej czcionki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Logiczne że jak chcesz mieć ikonki pogody to musisz najpierw zainstalować paczke picon weather. Zacytuje dziś to samo co kolega zdzislaw22 :) ja widzę, że jest dostępne GraterliaOS:~# opkg list |grep weather enigma2-picon-weather-style-01 - 1.0.0 - Weather icons for OpenPLi enigma2-picon-weather-style-02 - 1.0.0 - Weather icons for OpenPLi enigma2-picon-weather-style-03 - 1.0.0 - Weather icons for OpenPLi enigma2-picon-weather-style-04 - 1.0.0 - Weather icons for OpenPLi enigma2-picon-weather-style-05 - 1.0.0 - Weather icons for OpenPLi enigma2-picon-weather-style-06 - 1.0.0 - Weather icons for OpenPLi enigma2-picon-weather-style-07 - 1.0.0 - Weather icons for OpenPLi enigma2-picon-weather-style-08 - 1.0.0 - Weather icons for OpenPLi enigma2-picon-weather-style-09 - 1.0.0 - Weather icons for OpenPLi Odsyłam do opisu: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,2426.msg32450.html#msg32450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Chciałbym zmienić Channels selection (big picon 15 rows 3 events) dodając do niego "scroll" w miejscu gdzie wyświetlany jest opis gdyż zwyczajnie często się nie mieści i bywa ucięty. Podobny efekt chciałbym dodać do second info bar. Sprawdzałem wtyczkę do modyfikacji skórki ale nie widzę tam takiej opcji. Czy jest to możliwe poprzez wtyczkę czy może trzeba edytować plik zewnętrznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Trzeba edytować ręcznie. Jak ci się nie mieści zawsze możesz zmniejszyć czcionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Czcionkę mam już na 80%, mniejszej nie mogę za bardzo, bo z kilku metrów od tv będą problemy z czytaniem. Na standardowym epg problemów nie ma i wszystko się mieści aczkolwiek ostatnio używam epg "z importu" i jest ono nieco rozszerzone w stosunku do tego z satelity . Pobawię się z ręczną edycją a nóż się uda. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Ja mam na 85% i też mi się nie mieści ale nigdy nie czytam do końca bo nie lubię sobie spoilerować :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Metodą prób i błędów (patrząc nieco w źródło oryginalnego pliku, nieco mniej kierując się nabytą wiedzą) udało mi się zmodernizować skina do swoich potrzeb (patrz załącznik - gdyby ktoś chciał pobrać). Ekran z wyborem kanałów ma teraz 17 linii (wcześniej 15 lub 20) oraz automatycznie przesuwany opis (EPG). Edit: Do kompletu (jeśli komuś się przyda) przewijanie dłuższego opisu w innych ekranach: EPG-Search EPG-Secection GraphMultiEPG skin_ChannelSelection_bigpicon_17_rows_3_events_scroll.xml skin_EPGSearch_scroll.xml skin_EPGSelection_scroll.xml skin_GraphMultiEPG_scroll.xml info_pl_skin_ChannelSelection_bigpicon_17_rows_3_events_scroll.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Aktualizacja 2016-07-13 dodałem krótki opis audycji do pasków informacyjnych (wymaga to wtyczki epgimport w przeciwnym razie może być pusty opis, modyfikacje dostępne w userskin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack_zab Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Hej jak korzystać z tego dodatku user skin jak zrobie jakąś modyfikacje i zatwierdze to po załadpowaniiu mam error :) jest gdzies dokładny opis jak się za to zabrać ?? Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Gotowe modyfikacje bez problemu użyjesz w userskin. Jeśli sam coś tam zmieniasz to owej instrukcji nie ma. Musisz sam pokombinować, trudne nie jest trzeba tylko chwili i chęci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Ze skórki został usunięty UserSkin nie będę go już więcej wspierał. Skórka wraca do korzeni i będzie bazowała na własnej wtyczce konfiguracyjnej InfinityHD Controller. W związku z duża zmianą jak i w skórce i w systemie zalecam odinstalowanie starej i zainstalowanie świeżej z 2016-09-01 UserSkin również znika ze skórek MetrixHD jak i pli-HD i obie skórki też będą mieć własne wtyczki konfiguracyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 TomTelos[/member] - który plik muszę teraz zmodernizować (czy jest to , aby dostosować wygląd skórki do swoich potrzeb ? Chodzi mi o zmiany o jakich pisałem w poście #117 czyli min. w elementach EPG-Search, EPG-Secection, GraphMultiEPG etc - krótko mówiąc chciałbym dodać automatycznie przesuwany opis EPG we wszystkich miejscach gdzie to występuje a standardowo się nie mieści przy dłuższym opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Konfigurator zapisuje zmiany do /etc/enigma2/skin_user_InfinityHD.xml i tam wklejasz swoje modyfikacje bo w pierwszej kolejności enigma czyta ten plik a potem ten z głównego katalogu skórki. Pamiętaj że użycie w kontrolerze budowania skórki nadpisze twoje zmiany w /etc/enigma2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 dzięki wielkie. Myślę, że jak już raz dostosuję skórkę do swoich potrzeb to nie będę już musiał jej potem modyfikować. Czy ew. update skórki spowoduje także nadpisanie pliku etc/enigma2/skin_user_InfinityHD.xml ? (oczywiście mogę zrobić sobie kopie, ale pytam tak by wiedzieć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Nie! żadne update ci tego nie zmieni, chyba że użyjesz kontrolera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack_zab Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Nie wszytkie opcje w controlerze dziłają u mnie nie moge zwiekszyć liczby linini na liscie do 20 wystkakuje komunikat że bład w skórce i zostaje stara wartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Tak wiem, wychwyciłem parę błędów po weekendzie zostaną poprawione. Poszła aktualizacja, znalezione błędy zostały naprawione. Przywróciłem również starsze wersje paska informacyjnego z małymi pikonami i bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lary504 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 U mnie nie wchodzi do edycji. Kręci się spinner i pomaga tylko 5xpower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 czy mogę prosić o opcję która pozwoli wyłączyć picony na dodatkowym pasku info (klasyczny) i w bibliotece nagrań? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 czy mogę prosić o opcję która pozwoli wyłączyć picony na dodatkowym pasku info (klasyczny) i w bibliotece nagrań? :) Przyjąłem, zapisane do notatnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack_zab Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Hej wszytko super wreszcie jest tak jak chciałem wszytko łatwo i wygodnie Brawo!!!!! Jeśli mogę się podpiąć pod prośby to chciał bym małą modyfikację w paskach (ECM/CAID/SIGNAL ) dało by rade jeśli nie to spoko i tak jest świetnie :) ps. nawet jeśli ecm cały się nie zmieści to i tak było by spoko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Mała uwaga do nowego konfiguratora: Zbyt często występuje tam niewiele znaczące sformułowanie "Domyślne". Może zrobić coś w stylu "BigPicon (domyślne)", bo nie wszyscy wiedzą co dokładnie jest ustawieniem "domyślnym". Sorry za brak szczegółów, ale wczoraj tylko na chwilę odpaliłem konfiguratora podczas testów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 :) Tak wiem, jest jeszcze kilka poprawek lub funkcji do aktywowania, typu jak było dawniej wybór następnych wydarzeń jak liczba wyświetlanych pozycji kanałów w wyborze kanałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Oj tam, takimi szczegółami to się nie przejąłem ;) Chodziło mi tylko o to, żeby nazwy możliwie wszystkich opcji mówiły coś więcej niż tajemnicze słowo "domyślne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macoss Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Nie mogę dojść co trzeba dopisać do skin_user_InfinityHD.xml żeby otrzymać 15-rows-2+2-events, mam tylko: ChannelSelection=picon-20-rows-2+2-events i mnie oczy bolą:( znalazłem: serviceItemHeight="" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Nie mogę dojść co trzeba dopisać do skin_user_InfinityHD.xml żeby otrzymać 15-rows-2+2-events, mam tylko: ChannelSelection=picon-20-rows-2+2-events i mnie oczy bolą:( znalazłem: serviceItemHeight="" "Wkrótce/w wolnej chwili" dodam większą konfiguracje list kanałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lary504 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Dodatkowy pasek info wyświetla mi tylko więcej EPG Nie mam w ogóle stopki z ECM/CAID itp?? Coś trzeba jeszcze doinstalować?? Tuner GM Triplex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Nie trzeba doinstalować nic, powinienes miec wybor stopki. Przeinstaluj Infinity i zobacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lary504 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Przeinstalowałem i nic na domyślnej skórce też nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Używasz wtyczki do konfiguracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lary504 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Tak. Spróbuję przeinstalować graterlie zainstaluje tylko graterlia sat i potem od razu skin i zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Aktualizacja 2016-10-31 Większa możliwość konfiguracji wyboru kanałów Dodanie dodatkowo 17 Liczby wierszy na liście kanałów Dodanie ekranów bez pikon do dodatkowego paska i wyboru nagrań Poprawa nazw domyślnych na szczegółowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Aktualizacja 2016-11-03 Nowy rozszerzony pasek informacyjny odtwarzacza Możliwość wyświetlania okładki w odtwarzaczu na dowolnym wybranym pasku Dwa nowe dodatkowe minimalistyczne dodatkowe paski informacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 W załączniku nieco zmodyfikowana skórka, zmieniałem pod siebie aczkolwiek może komuś się spodoba. TomTelos[/member] jeżeli uznasz że warto, to może przy jakiejś kolejnej modernizacji skórki uwzględnisz (tzn. dodasz) moje zmiany w konfiguratorze skina ? Przy okazji chciałbym prosić o dodanie opcji do konfiguratora aby była możliwość ustawienia przewijanego opisu EPG ? - w załączonym pliku ze skinem zmieniłem je na wszelkich możliwych ekranach tam gdzie są opisy (EPG search, na liście wyboru i bodajże w MultiGraph EPG o ile dobrze pamiętam). Poglądowo wrzucam też wygląd listy wyboru kanałów, infobar i drugi infobar zawierający wszystkie szczegółowe informacje o oglądanym kanale. Przy okazji chciałbym prosić TomTelos[/member] lub kogoś innego kto zna się na tym lepiej ode mnie o kilka wskazówek odnośnie rzeczy w z którymi nie potrafię sobie poradzić związanych z listą wyboru kanałów: 1) czy da się (z tego co się zorientowałem to xml nie obsługuje tego) zrobić wyrównanie tekstu do lewej i prawej jednocześnie w opisach EPG ? 2) Nazwę kanału (ta obok pikony po lewej stronie załączonego screena) wyśrodkowałem i z tym nie mam problemów. Gdy owa nazwa jest za długa, to automatycznie jest ona wyświetlana w dwóch liniach - tutaj np. POLSAT VIASAT i pod spodem EXPLORE HD i wygląda to ładnie i czytelnie niezależnie czy nazwa jest długa czy krótka. Chciałbym podobny efekt osiągnąć z nazwą programu, która jest wyświetlana poniżej pikony. Niestety mino wielu prób nie udało mi się tego osiągnąć. Oczywiście wiem, że wtedy cały opis z EPG będę musiał trochę zmniejszyć i przesunąć w dół ale z tym sobie też poradzę. _skin_user_InfinityHD.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawusek Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Witam Skąd mogę pobrać wersję skórki z postu 143? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ddlugii Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 W załączniku nieco zmodyfikowana skórka, zmieniałem pod siebie aczkolwiek może komuś się spodoba. TomTelos[/member] jeżeli uznasz że warto, to może przy jakiejś kolejnej modernizacji skórki uwzględnisz (tzn. dodasz) moje zmiany w konfiguratorze skina ? Przy okazji chciałbym prosić o dodanie opcji do konfiguratora aby była możliwość ustawienia przewijanego opisu EPG ? - w załączonym pliku ze skinem zmieniłem je na wszelkich możliwych ekranach tam gdzie są opisy (EPG search, na liście wyboru i bodajże w MultiGraph EPG o ile dobrze pamiętam). Poglądowo wrzucam też wygląd listy wyboru kanałów, infobar i drugi infobar zawierający wszystkie szczegółowe informacje o oglądanym kanale. Przy okazji chciałbym prosić TomTelos[/member] lub kogoś innego kto zna się na tym lepiej ode mnie o kilka wskazówek odnośnie rzeczy w z którymi nie potrafię sobie poradzić związanych z listą wyboru kanałów: 1) czy da się (z tego co się zorientowałem to xml nie obsługuje tego) zrobić wyrównanie tekstu do lewej i prawej jednocześnie w opisach EPG ? 2) Nazwę kanału (ta obok pikony po lewej stronie załączonego screena) wyśrodkowałem i z tym nie mam problemów. Gdy owa nazwa jest za długa, to automatycznie jest ona wyświetlana w dwóch liniach - tutaj np. POLSAT VIASAT i pod spodem EXPLORE HD i wygląda to ładnie i czytelnie niezależnie czy nazwa jest długa czy krótka. Chciałbym podobny efekt osiągnąć z nazwą programu, która jest wyświetlana poniżej pikony. Niestety mino wielu prób nie udało mi się tego osiągnąć. Oczywiście wiem, że wtedy cały opis z EPG będę musiał trochę zmniejszyć i przesunąć w dół ale z tym sobie też poradzę. Witam. Nadpisuje Twój plik w etc/enigma2 i skin bez zmian po restarcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Jak zrobić w tej skórce by w widoku EPG pod info x 2 przewijały się zbyt długie opisy, które są ucięte ? Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordi Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Jak zrobić w tej skórce by w widoku EPG pod info x 2 przewijały się zbyt długie opisy, które są ucięte ? Pozdr, Nie zrobisz tego raczej przez plugin. Musisz ręcznie wyedytować swój plik ze skórką (nie oryginalny a skin_user_InfinityHD.xml będący w /etc/enigma2). W odpowiedniej sekcji (tej, w której chcesz zrobić zmianę) musisz zamienić przy linii "FullDescription" render="Label" na render="InfinityHDScrollLabel" Musisz mieć jednak na uwadze, że w ten sposób ingerujesz zewnętrznie w kod skórki i nie wiem dokładnie jak to się ma do licencji i ew. pomocy technicznej (ja to zmieniałem u siebie tylko dla swoich potrzeb). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Zawsze można zmniejszczyć czcionkę w contolerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi