TomTelos Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 [attach]@TomTelos[/attach] Potwierdzam działanie FastSearch na UHD88, oczywiście z głowicy A. Po dorobieniu automatycznej detekcji głowic lub ręcznego wyboru głowicy wtyczka będzie "prawie" całkiem OK. Prawie, bo część komunikatów jest "na twardo" napisana po polsku. Przełącz się na język angielski i zobaczysz niespodziankę... Hehe wiem domyślam się, niestety jest tak jak mówisz zabite tam jest twardo głowica A. Musiał by się temu przyjrzeć tequila[/member] ja za bardzo nie chce mu mieszać bo on jest opiekunem wtyczki. Co do języka to fakt trzeba było by poprawić zrobić english a potem polish. A co się dzieje konkretnie? Może brak dopisku utf8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Hehe wiem domyślam się, niestety jest tak jak mówisz zabite tam jest twardo głowica A. Musiał by się temu przyjrzeć tequila[/member] ja za bardzo nie chce mu mieszać bo on jest opiekunem wtyczki. Co do języka to fakt trzeba było by poprawić zrobić english a potem polish. A co się dzieje konkretnie? Może brak dopisku utf8. Taa. I problem z tym wbiciem na sztywno A jest, bo taki spark na A ma głowicę DVB-T/DVB-C. Co do komunikatów, zaraz zrobię Ci zrzuty z ekranu i podczepię do tego wpisu. Podpięte. Komunikat z wyniku skanowania też jest po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 To ty w sparku głowice C masz dvb-s ? A dvb-t na którym? Jeśli na A to co fastserch pokazuje ci na nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 To ty w sparku głowice C masz dvb-s ? A dvb-t na którym? Jeśli na A to co fastserch pokazuje ci na nim? tak, już o tym pisałem, spark (albo przynajmniej ten spark mój) ma konfiguracje głowic następującą: głowica A: DVB-T/DVB-C głowica B: DVB-S2 głowica C: DVB-S2 FastSearch 1.5 zobaczył głowicę B i chyba żadnej pozostałej, tj. nie mogłem przełączyć na inną, chyba że źle to robiłem, co też jest możliwe. BTW: nowe VU+ mają na tyle dużo mocy obliczeniowej, że mogą radzić sobie z wieloma strumieniami, a co istotne można do nich dołączyć głowice DVB na USB, więc zmuszenie FS do obsługi dowolnej głowicy z dowolnej ilości byłoby mocno przydatne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Z tego co pisał wcześniej tequila[/member] a nie wiem jak obecnie to nie posiada tunera z dwoma głowicami i trudno mu przetestować. Dlatego jutro jak się dorwe do lapka to rzuce okiem na to czemu nie wykrywa i spróbuje poprawić/pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Mógłby ktoś wrzucić działającą wersję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nboxowner Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 również prosił bym o nową wersje gdyż nc+ zmienił transponder wyszukiwania i jest transponder niepoprawny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Tu jest ponoć połatana wtyczka FastSearch: http://sat-mar.com.pl/wp-content/uploads/2009/06/FastSearch-poprawione-06.04.17.rar Może warto połatać nasze z repozytorium w oparciu o w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 chmmm.......... :-X http://graterlia.xunil.pl/index.php/Historia_aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Sorki - odpisywałem na wątek, a potem sprawdziłem listę zmian... BTW - a mógłbyś skompilować tę wtyczkę także dla MIPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 BTW - a mógłbyś skompilować tę wtyczkę także dla MIPS? Dołączam się do prośby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Wtyczkę trzeba poprawić pod MIPS. Póki co są ważniejsze sprawy. Prawdopodobnie później ktoś zerknie na tą wtyczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppowski Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Chyba C+ co pokombinowała bo na NBOX FastSearch 1.5 przestał działać, na Polsacie działa OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cjotek1992 Opublikowano 3 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 Witam, Wrzucam dla laików (takich jak Ja, kombinowałem i opanowałem) NAJNOWSZY (stary) plik do FastSearch, po jego wgraniu szybkie wyszukiwanie dla platformy canal+ działa poprawnie - korzystam z NBOX. https://wplik.com/8omh0y90ze6k/FastSearch.py.html Instrukcja jak zainstalować w NBOX (Soft OpenPLi)-> plik ten ma się znaleźć w katalogu /usr/lib/egnima2/python/Plugins/SystemPlugins/FastSearch, w katalogu tym będzię się znjadował plik o nazwie FastSearch.pyo <- należy go usunąć i "w jego miejsce" wrzucamy plik pobrany z linku powyżej. Jak do takich celów korzystam z programu "dreambox control center bernyr". Po "podmianie" plików uruchamiamy "Szybkie wyszukiwanie" ? Pozdrawiam EDIT tux Pliki należy zalączać tu na forum. FastSearch.py Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi