TomTelos Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 InfinityFHD Autorzy: TomTelos[/member] , myszka20[/member] Konfiguracja skórki: Menu >>> Wtyczki >>> InfinityFHD Controller Obsługiwane Pikony: 400x170x8 transparent myszka20[/member] lub graficzne 400x170 @hos777 Pogoda w infobarach skórki wymaga doinstalowania dodatkowej paczki np: enigma2-picons-weather-style-07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Aktualizacja na dzień 06.05.2017 Dopasowanie większości ekranów do FullHD Dodanie konfiguracji paska info dodanie paska pogody Nowa dodatkowa czcionka Wkrótce więcej... Zrzuty w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Nbox pociągnie to bez problemu? :) Świetna praca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Nbox nie obsłuży fullHD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lary504 Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Ta skórka to jedyne czego mi brakuje po zmianie tunera na Ultimo 4K :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Bo jakbyś przeczytał pierwszy post to byś wiedział że ta skórka obsługuje zpicon 400x170 transparent od myszki lub graficzne od hoss777. Wtedy będzie OK :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Mój błąd,nie doczytałem. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Aktualizacja na dzień 2017-06-09 Dodano konfiguracje paska dolnego do infobara takie jak Transponder, usługa, kodowanie +ECM i pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Aktualizacja na dzień 2017.07.11 Optymalizacja: Zmniejszono rozmiar skórki. Przyśpieszono działanie skórki. Nowe funkcje: Wybór wyglądu paska info odtwarzacza. Okładka na pasku odtwarzacza. Ikonka informująca o tym że oglądamy strumień IPTV. Nowe kolory paska okrągłego głośności (Okrąglak działa poprawnie tylko z wielkością kroku głośności: 5). Wybór pozycji wybierania kanału numerem z pikoną lub bez w dowolnej pozycji ekranu. Poprawka niektórych ekranów, w szczególności do pewnych wtyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkarol93 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 jak to pobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Oczywiście że z repo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspar Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Witam, Dzięki uprzejmości kolegi tux[/member] dostałem w ręce GOS dla tunera VU+ Ultimo (wersja nie 4K). Pierwsze testy wyglądają bardzo bardzo obiecująco, nie mniej znalazłem błąd w skórce Infinityhd. Otóż na na pasku info brakuje wyświetlania rozdzielczości oraz błędnie interpretowany jest rodzaj kanału. Przykład z wczoraj dla kanału Nat Geo HD. I jeszcze jedna prośba, czy jest możliwość, aby np. obok informacji o kodowaniu/ECM zamieścić skąd (np. czytnik oscam, czas w ms) owe ECMy są pobierane? Jeśli będą potrzebne jakieś dodatkowe informacje, chętnie służę pomocą. W dalszej perspektywie można by pomyśleć o wyborze skórek pod wyświetlacz VFD, ale to nie sprawa na teraz :) Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 U mnie często mam SD zamiast HD lub odwrotnie. Czasem jak jestem na HD i przełączę się na SD i powrócę - magicznie jest już OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 1 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Dzięki uprzejmości kolegi tux[/member] dostałem w ręce GOS dla tunera VU+ Ultimo (wersja nie 4K). Pierwsze testy wyglądają bardzo bardzo obiecująco, nie mniej znalazłem błąd w skórce Infinityhd. To nie jest InfinityHD tylko InfinityFHD. Otóż na na pasku info brakuje wyświetlania rozdzielczości oraz błędnie interpretowany jest rodzaj kanału. Przykład z wczoraj dla kanału Nat Geo HD. Musisz włączyć debug enigmy2. Jak już to zrobisz wejdź na pasek informacyjny i wejdź do loga i podeślij mi. I jeszcze jedna prośba, czy jest możliwość, aby np. obok informacji o kodowaniu/ECM zamieścić skąd (np. czytnik oscam, czas w ms) owe ECMy są pobierane? Zrobi się. Jeśli będą potrzebne jakieś dodatkowe informacje, chętnie służę pomocą. Nie ma problemu. U mnie często mam SD zamiast HD lub odwrotnie. Czasem jak jestem na HD i przełączę się na SD i powrócę - magicznie jest już OK. Zrobi się to, też mnie to lekko irytuje, to samo zrobię z DD bo teraz nie wiadomo czy to 2.1 czy 5.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspar Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Przepraszam, faktycznie jest to InfinityFHD, moja pomyłka. Otóż chyba wiem w jakich okolicznościach się to dzieje (brak rozdzielczości, błędna pikona typu kanału SD/HD)... Po restarcie dekodera, albo samego GUI, jeśli ostatnio oglądanym kanałem było coś w HD, wówczas jest kłopot. Wystarczy przełączyć na jakiś kanał SD i powrócić na HD, wtedy wyświetlane są poprawne dane. Za resztę usprawnień z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Wolałbym wycinek z loga, bo jak sam widzisz na załączniku u mnie wszystko wyświetla się prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspar Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Oczywiście, przy najbliżej okazji podrzucę loga. EDIT Poniżej log (debug 5), który obejmuje: 1. informacje od pełnego restartu Po pełnym restarcie pokazały się informacje o rozdzielczości wraz z ikoną "HD" 2. Restart GUI Po restarcie GUI już nie pokazała się rozdzielczość 3. Ponowny restart GUI Po kolejnym restarcie jak wyżej, brak info. enigma2.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Skórka InfinityFHD - nie widać jak się zmienia głośność - nic się nie wyświetl, na liście kanałów jak robi się głośniej to wyświetla się puste miejsce. Wycinek z loga [eDVBVolumecontrol] SetVolume failed to open mixer: Device or resource busy setValue 67 [ePNG] couldn't open /usr/share/enigma2/InfinityFHD/volume/cycle/blue/67.png [ePixmap] setPixmapFromFile: loadPNG failed [ePNG] couldn't open /usr/share/enigma2/InfinityFHD/volume/cycle/blue/67.png [ePixmap] setPixmapFromFile: loadPNG failed [ePNG] couldn't open /usr/share/enigma2/InfinityFHD/volume/cycle/blue/67.png [ePixmap] setPixmapFromFile: loadPNG failed [ePNG] couldn't open /usr/share/enigma2/InfinityFHD/volume/cycle/blue/67.png Skórkę reinstalowałem i wciąż to samo - plik się magicznie nie pojawił:) Krok regulacji głośności mam na 5, przy ustawieniu na 1,10 jest ok.Przestawiłem na 9 i jest źle. Coś gdzieś będzie nie tak, bo szuka skoku do "x7" po doddaniu pliku 67.png szuka 57.png. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Okrąglak jest tylko do skoku 5, jak zmieniłeś i chcesz naprawić to trza zjechać głośnością do 0 i już bedzie skakał co 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 No to się wyjaśniło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Aktualizacja 2017.11.07 Nowe logo Graterlia w tuner i menadżerze Zmiana kolorów: tytułów, paska górnego, kalendarza i zegara 9 nowych kolorów Próbnik koloru Poprawka dużej okładki w liście nagrań Podwyższenie klawiatury Zmiany kolorów na przykładzie drugiego zrzutu poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Klawiatura na odpowiedniej wysokości - dziękuje za poświęcony czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Świetnie na SH4 aktualizacji raczej nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałTJE Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 ... wygląda "bogato" :) szacunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Witam, u mnie ta skórka wystaje poza obraz. inne np. PLI-FullHD, PLI-FullNightHD, czy AeonFHD_MOD są ok załączam zdjęcia z ręki, bo screen z openWebif tego nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Funkcja "overscan" w telewizorze. Prawdopodobnie jak wejdziesz w Menu → Ustawienia → System → Audio/Video → Test overscan okaże się, że strzałki też są poza ekranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Sprawdzałem to, jest dobrze, tzn. inne ustawienia jeszcze bardziej rozciągają. Strzałki widać nie całe, 1/3 grota jest ucięta. Ale powtarzam tylko na tej skórce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Czyli masz źle ustawiony telewizor :) Zobacz do załączników. To akurat telewizor Samsung. Podobne opcje są na pewno w LG, SONY, THOSHIBA, PHILIPS. Myślę, że się nie pomylę jak napiszę, iż zdecydowana większość TV ma podobne opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 A jaką masz opcje ustawioną jeśli dobrze patrzę na tym sony. Strzałki w overscan nie mogą być ucięte. W telewizorze musi być opcja np nieskalowany. Skórkę dostosowałem na pełny obraz bo ja nie lubie jak coś mam powiększone przez tv skórka po bokach ma jeszcze 15px a góra i dół 10 px zapasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 mam 4 opcje Rozszerzony Normalny Pełny - tego używam Zoom tymi obrazkami po prawej stronie nie można się sugerować, ponieważ jest to animacja, mogła przeskoczyć. Scalono wiadomość: [time]1510177369[/time] a tak wygląda Test overscan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Pokaż jeszcze zrzut z audio/wideo co tam masz ustawione w tunerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 tak mam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 No nic w overscan daj na nie i nie ustaw strzałki tak zeby czubki dotykały krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Pomogło, jest ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki7777 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Klawiatura znowu uciekła na dół, zasłania niebieski przycisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 czy udało się komuś wyłączyć całkowicie pikony przy pomocy generatora? u mnie po wybraniu wszędzie gdzie się da bez pikon dalej je widzę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Tak. Piszesz o FHD czy HD. Pokaz zrzuty co ustawiłeś w controlerze lub wyciąg wpisów infinity z settings. A poza tym konkrety, jakie ekrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 przepraszam mój błąd, generator działa poprawnie tylko nie widzę możliwości aby pozbyć się picon z paska info. pisze o FHD. edit: chociaż w ustawieniach mam wyłączone pikony przy epg a dalej je widać (zrzuty w załączniku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Musze to poprawić bo opcja działa ale to się odnosi do "EPG bieżacego wydarzenia" (klawisz info). A to co ty pokazujesz to jest okno "EPG bieżącego kanału" (przytrzymanie klawisza EPG). Czyli trzeba dodać opcje do tego okna żeby była bez pikony i przetłumaczyć zrozumiale. Przy najbliższej aktualizacji się zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 dziękuję :) byłbym wdzięczny również za możliwość wyboru braku pikon w paskach info :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam kiso[/member] Jak nie chcesz picon to je usuń z tunera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam kiso[/member] Jak nie chcesz picon to je usuń z tunera. wtedy jest wszędzie ikona infinity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 To co ty chcesz osiągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 chce się pozbyć picon (grafik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 To usuń picony z dekodera i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 musiałbym szukać tej pikony infinityhd a po usunięciu nie wiadomo jak by to wyglądało,czy by coś się nie rozjechało. TomTelos[/member] obiecał dodać takie opcje do generatora więc temat uważam za zamknięty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Powiedzcie co jest nie tak. Na ekranie skórka wyświetla mi się jak na zdjęciu nr 1. A gdy robię zrzut ekranu to na screenie jest prawidłowo - zdjęcie nr 2. Co może być nie tak, że to co ja widzę jest jakieś błędne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Jak dla mnie to Twój TV ma włączony overscan wykonaj test i będzie wiadomo: Menu->Ustawienia->System->Adio/Video->Test overscan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Faktycznie. Dziękuję za pomoc. Tylko dziwne bo nic nie zmieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi