Gość wwns Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Jak w temacie nie mogłem się doczekać dla Vu+ ! Po pierwsze zawsze wszystko schludnie poukładane bez zbędnych fajerwerków (minimalistycznie ) :) Po drugie łatwość obsługi dla laików! Po trzecie Polskie image. Dodaj działy w kategorii vu+ -VU duo2 -vu solo -vu solo2 itd -Gos Skin bootlogo -Gos Plugins -Gos Tłumaczenia -Gos Narzędzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Czekam na obsługę wyświetlacza do solo2. Tux na które VU+ padło w Twoim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Posiadam Duo2 i Zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Noi masz mój solo2 do testowania :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Mam pytanie do posiadaczy Duo2 lub Solo2. Czy szybkość działania GOS jest zdecydowanie inna niż ESI-88 na 650MHz? Domyślam się, że działa dużo szybciej, ale jeżeli nie jest to jakaś piorunująca różnica to chyba nie będę dokładał prawie 2000zł. Dodam, że nie jestem zupełnie zainteresowany dodatkowymi funkcjonalnościami typu nagrywanie XX kanałów na raz, transcodowanie czy rozbudowane skórki FullHD. Chodzi mi o różnice w szybkość działania prostego interfejsu (np. default skin) oraz przełączaniu kanałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zakładając warunki, o których piszesz to ESI-88 na standardowym u-boot jest jakieś 5-6x wolniejszy. Przy szybszym u-boot jest jakieś 3x wolniejszy. Mniejsze różnice są kiedy nie nagrywa i większe kiedy nagrywa. Przy okazji trzeba również napisać że poprawnie działa kilka głowic na raz. Promieniowanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darog69 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam,fajnie śmiga Graterlia na solo2 tylko szkoda że wyświetlacz nie działa,co jest powodem,jakieś komplikacje są w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Binarka samej E2. Nie chce klonować binarek do poszczególnych odbiorników. Jak skończę inne rzeczy dla VU+ to zrobię wykrywanie odbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darog69 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 super czekam z nie cierpliwością ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gutosie Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 czy jest szansa by pojawiła się GOS na model vuultimo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Szansa jest. Jak się pojawi to w sekcji Pobierz na WWW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gery3 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 jak coś to masz i moj Solo2 do testowania:) jutro wgrywam i testuję poniweważ dawno mnie nie było a wierny jestem z czasów ESI88 do waszego projektu wiec miłe dla mnie zaskoczenie ze VU+ tez jest wspierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 jak coś to masz i moj Solo2 do testowania:) jutro wgrywam i testuję poniweważ dawno mnie nie było a wierny jestem z czasów ESI88 do waszego projektu wiec miłe dla mnie zaskoczenie ze VU+ tez jest wspierane. I jak tam testy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 jak coś to masz i moj Solo2 do testowania:) jutro wgrywam i testuję poniweważ dawno mnie nie było a wierny jestem z czasów ESI88 do waszego projektu wiec miłe dla mnie zaskoczenie ze VU+ tez jest wspierane. I jak tam testy? U mnie bardzo pozytywnie. Stabilnie bez żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 jak coś to masz i moj Solo2 do testowania:) jutro wgrywam i testuję poniweważ dawno mnie nie było a wierny jestem z czasów ESI88 do waszego projektu wiec miłe dla mnie zaskoczenie ze VU+ tez jest wspierane. I jak tam testy? U mnie bardzo pozytywnie. Stabilnie bez żadnych problemów. A ty masz SOLO2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Tak solo2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Wyświetlacz działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Tak - wyświetlacz działa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Tak - wyświetlacz działa :) Potwierdzam działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcell Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Na vu solose nie uruchamia się system, stoi cały czas na bootlogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgaduję...zaraz po wgraniu do FLASH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcell Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Tak, nie wiem jak połaczyć się telnetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 W takim razie trochę inicjatywy własnej. Było już wiele razy opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcell Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 mam osx system i nie działa tu putty, a w terminalu nie łączy mnie z tunerem "conection refused" Jak się domyślam, telnetd nie jeste uruchomiony tylko ssh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Oczuwiscie, ze SSH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 mam osx system i nie działa tu putty, a w terminalu nie łączy mnie z tunerem "conection refused" Jak się domyślam, telnetd nie jeste uruchomiony tylko ssh? Nie potrzebujesz putty. Otwórz terminal, a w nim wklep: ssh root@adres_ip_dekodera i postępuj wg wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Witam 1 tux kiedy skin podstawowy fullhd? 2 kiedy dodasz do repozytorium wtyczkę Remote Control Code lub coś podobnego żeby wybudzić dekoder z głębokiego czuwania? Po za tym reszta stabilna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Jak przyjdzie na to czas..jest nas kilku. Prace trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 DefaulFHD i MetrixFHD trafią do testów w przyszłym tygodniu. InfinityFHD z początkiem marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Super czekam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Witam 1 tux kiedy skin podstawowy fullhd? 2 kiedy dodasz do repozytorium wtyczkę Remote Control Code lub coś podobnego żeby wybudzić dekoder z głębokiego czuwania? Po za tym reszta stabilna :) Jeżeli chodzi o wybudzanie to sprawdź czy problemu nie rozwiąże pakiet: vuplus-shutdown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Niestety nie, potrzebna wtyka Remote Control Code to samo dzieje się w inny image jak brak tej wtyczki wchodzi w głębokie czuwanie i klops już nie wybudzisz. No i przy okazji jak postęp ze skinem Fullhd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Po weekendzie dodam ten pakiet. Dziwi mnie jednak opis tego pakietu. Cóż... Postępy ze skórką są. Tylko czasem doba musi mieć do najmniej 48 godzin by się wyrobić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 enigma2-plugin-extensions-youtube_h1+git314+733cad1-r0_all + tłumaczenie dla vu+ działa wszystko razem z pobieraniem itd. enigma2-plugin-extensions-subssupport_1.5.4_20151105_all + tłumaczenie dla vu+ działa wszystko można dodać do wtyczki odtwarzacz. MediaPlayerG odtwarzacz plików z napisami. ( Instalujemy paczkę enigma2-plugin-extensions-subssupport następnie player po uruchomieniu, z przycisku help będziemy mieć dostęp do napisów) to tak w skrócie. RemoteControlCode system plugin youtube.tar Subs_pl.tar MediaPlayerG.tar RemoteControlCode.tar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 RemoteControlCode ← jest w repo. Czyżby nie działała? enigma2-plugin-extensions-youtube ← jest już testowane. Co do reszty nie wypowiadam się bo za wtyczki spoza głównego repo (addons) odpowiada TomTelos[/member]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Działa idealnie tak jak pisałem tego brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Tux dużo pracy wam zostało ze skinem full hd ? wiem że pluginy też trzeba ogarnąć i to kupa pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Niedługo wszystko się okaże :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darog69 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 O jakim skinie FHD piszecie dla Graterli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Z mojej strony wyłącznie Default-FHD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darog69 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 aktualizuję obecnie Graterlię na solo2 i nie mogę zainstalować oscama poleceniem: opkg install oscam-webif dodam iż wcześniej nie miałem zainstalowanej żadnej innej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 tuxish-VU+Duo2:~# opkg list | grep oscam oscam-camd35 - 1.20-r11381-1 - Open Source Conditional Access Module (CAMD35 client only) oscam-camd35-cccam - 1.20-r11381-1 - Open Source Conditional Access Module (CAMD35 & CCCAM client only) oscam-camd35-cccam-longterm - 1.20-r11350-1 - Open Source Conditional Access Module (CAMD35 & CCCAM client only - oscam-camd35-longterm - 1.20-r11350-1 - Open Source Conditional Access Module (CAMD35 client only - longterm oscam-standard - 1.20-r11381-1 - Open Source Conditional Access Module (standard version without Webif) oscam-standard-longterm - 1.20-r11381-1 - Open Source Conditional Access Module (standard longterm version without oscam-standard-webif - 1.20-r11381-1 - Open Source Conditional Access Module (standard version with Webif) oscam-standard-webif-longterm - 1.20-r11350-1 - Open Source Conditional Access Module (standard longterm version with tuxish-VU+Duo2:~# W przyszłości proszę najpierw sprawdzić co jest w repozytorium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darog69 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 oczywiście sprawdzałem: root@GraterliaOS:~# opkg list-installed | grep oscam root@GraterliaOS:~# opkg install oscam-webif Couldn't find anything to satisfy 'oscam-webif'. Unknown package 'oscam-webif'. Collected errors: * opkg_solver_install: Cannot install package oscam-webif. root@GraterliaOS:~# wget -O /dev/null -q http://root:password@localhost/web/pow rstate?newstate=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 darog69[/member] Przyjrzyj się dokładnie co tux[/member] ci przesłał w kodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darog69 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 no dobra dałem tak: GraterliaOS:~# opkg list | grep oscam enigma2-plugin-oscamstatus - 0.61-r3 - Shows status of your oscam server enigma2-plugin-oscamstatus-src - 0.61-r3 - Shows status of your oscam server oscam-camd35 - 1.20-r11381-1 - Open Source Conditional Access Module (CAMD35 cl ent only) oscam-camd35-cccam - 1.20-r11381-1 - Open Source Conditional Access Module (CAM 35 & CCCAM client only) oscam-camd35-cccam-longterm - 1.20-r11350-1 - Open Source Conditional Access Mo ule (CAMD35 & CCCAM client only - oscam-camd35-longterm - 1.20-r11350-1 - Open Source Conditional Access Module ( AMD35 client only - longterm oscam-standard - 1.20-r11381-1 - Open Source Conditional Access Module (standar version without Webif) oscam-standard-longterm - 1.20-r11381-1 - Open Source Conditional Access Module (standard longterm version without oscam-standard-webif - 1.20-r11381-1 - Open Source Conditional Access Module (s andard version with Webif) oscam-standard-webif-longterm - 1.20-r11350-1 - Open Source Conditional Access odule (standard longterm version with i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 i co dalej? :'( opkg install oscam-standard-webif Nie lepiej ci będzie ci instalować pakiety z poziomu GUI? Tam masz wszystko poukładane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darog69 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 ok zainstalowany,choć chyba był już wcześniej tylko dziwnie to jest rozwiązane bo pod niebieskim w Ustawienia softcam jest tylko restartuj softcam ale nie widać wcale że jest jakikolwiek cam zainstalowany i jeśli były by np dwa to jak je wybierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Wszystko jest OK. W GOS nie ma kilu CAM. Jest OSCam i tyle. Do tego OPKG nie pozwoli Ci zainstalować więcej niż jednego OSCam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darog69 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 ok rozumiem i aby zatrzymać lub wystartować cama trzeba odpalić konsolę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Tak. W GOS przewidujemy, że wszystko działa OK i raz uruchomione "coś" ma działać i nie powodować problemów. W tym przypadku ma być uruchomiony OSCam, i ma on dekodować kiedy to potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi