314TeR Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Co prawda klawiszy ma on niewiele, ale czy power nie powinien budzić i usypiać dekoder z/do standby? Obecnie nie budzi, a długie przytrzymanie wyłącza go całkowicie. Przyciski P+/P- działają OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Dołączam do pytania. Nie da się przywrócić funkcji tego przycisku, tak aby krótkie przytrzymanie usypiało dekoder? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Przecież to się w opcjach ustawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Ja na raie nie ogarniam problemu. Chodzi o POWER na pilocie od ESI czy od nBoxa dla ESI? U mnie na nBoxowym nic się nie dzieje. Działa jak działało rok temu. Żadne update od czerwca 2013 nie popsuło tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Chodzi im o POWER na panelu tunera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimloth Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Dokładnie chodzi o przycisk POWER na dekoderze. Wciśnięcie go nie przełącza dekodera w STANDBY. Dłuższe wciśnięcie wyłącza "dziwnie" dekoder :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Pytam się kontrolnie czy coś wiadomo dlaczego nie działa prawidłowo przycisk Power na panelu przednim dekodera. P+/P- działają OK, przełączają kanały, natomiast "Power" nie wybudza ani nie przełącza dekodera z lub do stanu uśpienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 opkg update && opkg install --force-reinstall dev-gos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Nic się nie zmieniło, ale zaznaczam że korzystam z stabilnej gałęzi pakietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Najpierw: opkg update następnie: opkg install dev-gos --force-reinstall na 100% pomoże, u Richter'a w poście czeski błąd jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Najpierw: opkg update następnie: opkg install dev-gos --force-reinstall na 100% pomoże, u Richter'a w poście czeski błąd jest :) Mogę być w błędzie, ale mam wrażenie że z przyciskiem power w tym modelu "od zawsze" był problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Jep. Nic się nie zmieniło Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 U mnie wciąż nie działa prawidłowo klawisz Power na panelu dekodera. To jakaś grubsza usterka? Przypadłość tego modelu? Czy tylko u mnie jest coś zwalone? Możecie potwierdzić/zaprzeczyć jej występowania w Waszych egzemplarzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Ten klawisz zawsze działał jako OK. klawisz OK jest bardziej przydatny niż power o ile działają P+ i P- Wciśniesz P+ i co wtedy? Bez pilota ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Ten klawisz zawsze działał jako OK. klawisz OK jest bardziej przydatny niż power o ile działają P+ i P- Wciśniesz P+ i co wtedy? Bez pilota ani rusz. tak się zastanawiając, najlepsza logika byłaby: POWER działa jak OK gdy widać listę kanałów, a jak nie widać to jak POWER :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Tux, ale on nie działa jako OK. ;) Zresztą logika nakazuje aby oznaczenie klawisza pasowało do do funkcji którą realizuje. Teraz P+/P- odpowiednio przełączają o kanał następny poprzedni a power nie reaguje. Natomiast długie przyciśniecie go powoduje kompletne wyłączenie dekodera, coś jak głęboki sleep, tyle że trzeba rwać zasilanie aby go zrestartować. Dla mnie to drobiazg, ale czasami mi wystarczy aby tylko włączyć/wyłączyć dekoder i leciał obraz, bez konieczności szukania pilota. Teraz tego nie można zrobić. Generalnie dla mnie osobiście to drobiazg, bardziej mnie ciekawi czy ten problem jest globalny dla ESI czy tylko to przypadłość mojego egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Docelowo cały frontpanel trzeba okiełznać. I albo ktoś to zrobi wcześniej, albo ja po tym jak skończę system operacyjny rzeźbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Spox, to pierdoła i nie na "już". Generalnie bardziej mi chodzi o informację czy usterka znana i wrzucona gdzieś na sam koniec listy To Do... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Na liście ToDo juz jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 To może w dsi ogarniesz klawisze po systemie. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 OpenPLi wypisuje coś takiego: + (21) input device driver Input device "TDT RC event driver" is a remotecontrol Input device "SagemCom88 frontpanel buttons" is a remotecontrol Found 2 input devices. Poprawcie mnie jeżeli się mylę: to pierwsze to jest evremote2 a drugie front_vfd.ko. W tych źródłach, które znalazłem zdefiniowane są KEY_LEFT i KEY_RIGHT, trzeci klawisz nie jest opisany. I tak działały te klawisze na panelu jak ostatnio sprawdzałem. Gdyby ktoś to ruszył to sugeruję KEY_PAGEUP, KEY_PAGEDOWN i KEY_POWER ... czyli jak opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raciborek20 Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Tux, ale on nie działa jako OK. ;) Zresztą logika nakazuje aby oznaczenie klawisza pasowało do do funkcji którą realizuje. Teraz P+/P- odpowiednio przełączają o kanał następny poprzedni a power nie reaguje. Natomiast długie przyciśniecie go powoduje kompletne wyłączenie dekodera, coś jak głęboki sleep, tyle że trzeba rwać zasilanie aby go zrestartować. Dla mnie to drobiazg, ale czasami mi wystarczy aby tylko włączyć/wyłączyć dekoder i leciał obraz, bez konieczności szukania pilota. Teraz tego nie można zrobić. Generalnie dla mnie osobiście to drobiazg, bardziej mnie ciekawi czy ten problem jest globalny dla ESI czy tylko to przypadłość mojego egzemplarza. Witam, "co znaczy ,ze trzeba rwac zasilanie aby go zrestartowac?",poniewaz mam ten sam problem co u pana i niemoge go obudzic. [warning]Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić.[/warning] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Tuner nie ma Deep Standby! Nie ma możliwości dodania tej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raciborek20 Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Pali sie tylko dioda po przycisnieciu Power zapala sie zegar lekko podswietlony a jak przytrzymam dluzej to zegar pali sie wyrazniej. [warning]Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić.[/warning] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 A co wybrałeś aby tuner "poszedł spać"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raciborek20 Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 POWER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Naciskasz klawisz power i pokazuje się zegar na wyświetlaczu tak? Potem naciskasz power i już nie uruchamia się tuner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raciborek20 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Czy w tunerze jest najnowsza wersja GOS? Czy jest to oficjalna wersja GOS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi