Gość franco78 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 potwierdzam, ja również nie mogę nagrywać kanału i używać PTS na innym....Myślę, że to samo jest na zwykłym TS. tak- w "systemowym" TS to samo: nagrywam kanał, przełączam na inny i pauzuje... ale przy próbie odtworzenia mam kasznkę, kichę, obraz stoi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Brak spolszczenia na pierweszy strzał. Jakiejs róznicy w działaniu nie widze specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Dzisiaj odkryłem ciekawą rzecz przewijanie w tył w PTS nie działa u mnie tylko na kanałach HD na kanałach SD jest płynnie w tył , przód wszystkie prędkości. Czy ktoś może sprawdzić u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 @tomiss , ciekawy wątek. Sprawdze po poludniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Kolejna sprawa, nie sądzicie że to trochę bez sensu kiedy nagrywa się coś z PTS to tworzy 2 pliki, 1 z PTS 2 z nagraniem a po zakończeniu łączy je w 1 plik. Wg mnie to niepotrzebne zamulanie tunerka i strata czasu. Czy kiedy zdecydujemy się na nagranie PTS w trakcie oglądania nie można po prostu pliku z PTS oznaczyć jako nagranie i kontynuować je ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Jest jak mówisz @tomiss. Na SD przewija na HD czka. Tyle ze to problem nie tylko PTSa ale ogólnie systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Ha a już się bałem że to mój hardware albo zasilacz pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Widzę że temat ucichł ale dla mnie PTS to dość istotna funkcja. Czy ktoś jeszcze mógłby sprawdzić na czym polega problem przewijania z kanałami HD , może to tak banalna sprawa jak bufor który jednak dla tych kanałów musi być znacznie większy ? Może jak uda się rozwiązać problem przewijania na HD to rozwiąże się problem występujący u mnie z nagrywaniem z TVNHD i brakiem możliwości użycia PTS na innym kanale niż obecnie nagrywany, bo teraz mam tak ustawiony PTS że się wyłącza podczas nagrywania. Niestety kiedy mam go włączonego to czasami nagrywany kanał lub inny oglądany krzaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hosunio Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Nowsza wersja enigma2-plugin-extensions-permanenttimeshift_1.3b_mipsel.ipk.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Niestety do końca tygodnia jestem wyjechany, bez dostępu do tunerka. Więc mogę potestować dopiero w weekend , ale jak tylko coś to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Kurka! Pierwsze testy tego 1.3b pomyslne. Przewija mi na HD do tyłu! Zobaczymy jeszcze za chwilę. Dla tych co sobie nie poradzą z wydobyciem PTSa z .ipk załaczam 1.3b w zipie. Testujcie chlopy bo bylby to przelom w PTS PermamentTimeshift.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Powiem szczerze że jak narazie to jestem dość zadowolony (mimo iż mam stosunkowo wysokie wymagania jeśli chodzi o timeshift). Zwiechy ani GS-a nie było jak dotąd, przewija do tyłu (obraz skacze) a do przodu to już nawet z obrazem jest przyzwoicie - ogólnie zostawiam bo nic lepszego na chwile obecna nie ma i czekam na 1,3c bo widzę że idzie to w dobrym kierunku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 mi przewija prawidlowo w obie strony na dowolnej predkosci. najlepszy jaki byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 ale obraz tez płynie się przewija do tyłu?? bo u mnie tak jakby była stopklatka tylko skacze - no i w ustawieniach brak PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 100% satysfakcji mam z tego PTSa. W obie strony przewija jak należy z dowolną prędkością. A brak PL to kosmetyka wobec faktu ze działa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 100%? no u mnie do 100% troszkę brakuje - ciekawe czemu... Może ktoś jeszcze potwierdzić kto testował ten plugin? u mnie dzisiaj pojawiło się takiego, że chciałem wyjść dałem stop a na ekranie wyskoczyło >>2 i za nic nie można było się tego pozbyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 PTS sie wysypał u mnie po reinstalacji systemu na ten z dnia 11 kwietnia. Wcześniej miałem zainstalowany system z 6 kwietnia (ten z krytyczną poprawką) i miałem nakładane poprawki live na bieżąco aż do ostatniej zbiorczej z 11 kwietnia włącznie. Zarównowno w nand jak i hdd działo. PTS był powtarzalny i działał w 100% Potem zainstalowałem sobie skórkę mymetrixhd a ze mi nie przypasiła to przełączyłem wczoraj na defaultową. System zaczął walić GSami, zmienił się pasek głośności na jakiś inny, niebieski klawisz walił GSy. Krótko myśląc przeinstalowałem system w nand i hdd na ten z 11 kwietnia co jeszcze nie ma lajfów i dupa. PTS coś tam do tyłu przewija ale wygląda to tak jakby były nałożone dwa obrazy na siebie w przeplocie. Jeden skaczący w kółko tak z ostatniej 1 sekundy a drugi w tle idzie z przewijaniem prawidlowo. @tux wydumaj co robiłeś przez ostatnie 2 dni z systemem. Gdzie mogę pociągnąć system z 6 kwietnia i 9 kwietnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Freebox mod by tux → archiwum download Przy czym niedługo nowa wersja i powinno być OK. SPrawdź też czy nie chodzi o ZapHistory. Jego nie ma już na standardzie. EDIT tux: Jak możesz to sprawdź mi coś. Teraz w sofcie z 11 w /bin jest plik mount. Wywal go i zrób symlinka do busybox. W terminalu wklep: rm /bin/mount cd /bin ln -s busybox mount Ciekawe czy przypuszczenia się potwierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 @pppp a ja właśnie miałem prosić Cie o dokładna swoja konfiguracje żeby sprawdzić czemu u mnie PTS nie działa jak u Ciebie - może teraz jak dograsz wszystko to uda się ustalić co wpływa na PTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Wróce na chate to po poludniu bede robil testy. Jedno jest pewne - PTS mi chodzil na wsześniejszym wypuście + lajfy. Teraz nie idzie wiec cos sie zmienilo. Chodzilo przedtem na nand i hdd a teraz nie chodzi ani tu ani tu. Trza to złapać za rękę bo jest tu jakas reguła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 @pppp → stawiam na mount. Dlaczego → o tym jak już sprawdzisz. Nie chcę nic sugerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 zrobilem z symlinkiem test i bez zmian. Ogolnie to przewija tyle ze wyświetlany obraz jest sieczką z nałożenia ostatniej sekundy w pętli + obraz z przewijania. Skąd wyrwać ZAP history? Nie widze go w pluginach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 masz w PPanels :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Kurna nie ma w PPanels albo jeszcze mam kaca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 @pppp → za dużo wersji pre release ostatnio. http://nbox.xunil.pl/plugins/plugin_NumberZapExt.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 To mam sprawdzić z ZAP History czy Extended ZAP bo juz sie gubie? Extended ZAPa nie uzywałem wcześniej. Ostatnio w epoce 8.1.1 chyba przy okazji GS z PTSa. Po zainstalowaniu w każdym razie bez zmian Z ZAp History selector 1.2 (od hosunia podajze z forum) tez bez zmian @tux . Jeszcze jakis koncept masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Właśnie nie bardzo → @hosunio gdzieś pisał, że PTS działa w kooperacji z ZamCośTam. Ale nie pamiętam co to było. Teraz pracuję nad NTFS/NFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hosunio Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 ExtentedZap to do włączania numeryków z PTS, robi to ta sama osoba i aktualizuje przy każdej zmianie, a ZapHistory to pamięć kanałów które oglądaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 @tux: Wg instrukcji NumberZapExt wrzuca się do SystemPlugins a nie do Extensions <- to w związku z linkiem do plugin_NumberZapExt.tar.gz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 @mickey → słuszna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 @tux.Pociągnołem instalik z 6go. JAk mi ruszy PTS + lajfy to chcesz zebym to zapisał i ci podesłał? Czy jak tam to widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Wtedy trzeba będzie zrobić analizę samego PTS co potrzebuje i ma w 06.04 a nie ma w 11.04 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Czy są jeszcze dostępne lajfy między 6tym a 11tym te testowe? Widze tylko zbiorczy lajf. Tak pytam na zapas. System juz wstaje wiec za chwilę coś powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 W archiwum gdzieś na jutro znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 A więc goła wersja z 6go ma identyczny problem z PTS. Wersja z 6go + zbiorczy lajf też. Mam jeszcze wersję z 5go to zrobię to samo bo w sumie to nie mam pewności którą miałem. Wiem że była to wersja zaraz po krytycznej poprawce. Zostają ewentualnie te częściowe lajfy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Mam na jednej z partycji 8.1.2 z datą 1 kwietnia. Raczej starszy wypust + lajfy na bieżąco aż do 1 kwietnia. PTS 1.3b działa wzorcowo! Coś się posypało więc chyba w okresie od 1 do 6 kwietnia. Zaraz stawiam wersje 8.2 z 5go kwietnia @conquest . pamiętasz z jakiego dnia miales wtedy system? Kur...ć system z 5go goły i ze zbiorczym lajfem ma problem z PTS Zostają tyle te lajfy cząstkowe. @tux. Mogę zrzucić z partycji system 8.1.2 z działającym PTSem. zorganizuj lajfy cząstkowe dla 8.2 do 11 kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Przeszukałem historię zmian i te IMAGE co są w Archiwum są z łatami w kolejności update Live. Musiałbym je wypakowywać i wyciągać pliki. Mnie zastanawia czy nie chodzi o jakiś zestaw pluginów. Część z nich już nowsza na serwerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 ja ma na penie postawione image z dnia 06.04, później w dniu 09.04 z ppanels pociągnąłem tą krytyczną poprawkę i wsadziłem PTS-a - tyle tylko że jak pisałem u mnie do tyłu tez obraz skakał i skacze i mam problem z wyjściem do "na żywo"→daje stop a pojawia się >>2 , no ale po chwili zabawy i kombinacji jakoś się udaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Na jakim nośniku danych macie pliki od PTS i jaki jest tam system plików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 moze byc z tymi pluginami. zawsze instalowałem odgórnie: Midnight commander Foreca Oscam status permanent timeshift shoutcast mytube youtube plus mvid songs to Oczywiście w systemie z 11go też je doinstalowałem. Pytanie co się zmieniło w wersjach w ostatnim tygodniu. @conquest juz 9go raportował ze ma jajo z PTSem a u mnie śmigało ok. System stawiałem 5-6go a więc w grę by wchodziły pluginy zmienione między 5-9 kwietnia. pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Te są nowe: Foreca shoutcast Do tego shoutcast jest też w dwóch wersjach. Nie wiem czy ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 foreca to juz wczesniej chyba była nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Lista pluginów, które uległy zmianie od 5 do 10 kwietnia: 5 kwietnia → SHOUTcast 7 kwietnia → nowy MyTube, SHOUTcast z nagrywaniem 10 kwietnia → 1channel, Permanent Time Shift 1.3B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 shoutcasta uzywalem zawsze tego starego bez nagrywania my tube moze być potencjalnym problemem 1 channel nie uzywałem nigdy PTS 1.3b rećznie instalowałem zanim podmnieniles na serwerze - odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 witam, mam mały problem z PTS: po jakimś dłuższym timeshift - zatrzymany program np na 20min i po obejrzeniu np 15 minut nie mogę zatrzymać odtwarzania klawiszem STOP. Po jego wciśnięciu pojawia się info x2 i przewija... hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 @franco78 kuknij w ustawienia PTS. Tam widzialem cos odnośnie funkcji klawisza stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 @franco78 dokładnie mam tak samo - pisałem o tym wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Tzn,ze jest jakis babol w pluginie? Patrzyles w ustawieniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 no u mnie od początku nie działał prawidłowo, tylko kolega pppp pisał o 100% satysfakcji a teraz i jemu po zainstalowaniu na nowo systemu nie działa tak jak dawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 no cóż mam WIELKĄ nadzieję, że jakaś mądra głowa upora się z PTS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi