JaGrab3 Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Cześć, zakładam wątek dotyczący GOS premium w Formulerze F1, by zgrupować ew. uwagi dotyczące tego tunera. Temat 1 - Frontpanel Obecnie możliwe jest jedno ustawienie frontpanelu, które wyświetla godzinę TYLKO jak tunek jest w standby. W pozostałych stanach pracy, wyświetlacz pokazuje, albo nazwę programu, albo nagrania. Przydała by się możliwość ustawienia godziny, która by mogła być wyświetlana cały czas, lub np. wskakiwała by po chwili po zmianie programu (coś podobnego jest w Hyperionie 6.x) Temat 2 - Ustawienie tunera B przez rozdzielacz O to pytałem w temacie free dla Formulera, zostałem odesłany do wyszukiwarki - niestety nie znalazłem, więc albo nie umiem znaleźć, albo po prostu nie ma. Otóż, ustawienie przez rozdzielacz/przelotkę, nie jest aktywne w GOS dla F1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Ad2 - napisz jakie masz opcje do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Ad1 vfdcontrol zainstalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Ad1 vfdcontrol zainstalowany? A widzisz, szukałem frontpanel, jak to się kiedyś nazywało.... Teraz to już zainstalowałem, niestety jakakolwiek zmiana w ustawieniach nie ma wpływu na frontpanel. Nawet nie działa świecenie nagrywania. Ad2 - napisz jakie masz opcje do wyboru. Prosty, Zaawansowany, Równy, Niezdefiniowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Ad1. Podaj mi wynik z konsoli: cat /proc/stb/info/boxtype Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Ad1. Podaj mi wynik z konsoli: cat /proc/stb/info/boxtype formuler1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Dzięki. Jutro poprawię i będzie aktualizacja i powinno ci działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 TomTelos[/member] Dziękuję, wyświetlacz działa. Bardzo proszę o dodanie w przyszłości możliwości wyłączenia tego skakania minut co sekundę, tak by zegar się po prostu wyświetlał, a nie "zwracał uwagę że się wyświetla". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 skakania minut co sekundę Co ustawiłeś i jaki jest konkretny objaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Ustawiłem opcję: program/zegar, po wyłączeniu zegar. Objaw jest taki, że wskakuje zegar po paru sekundach, natomiast wyświetlanie jest w formie takiej, żę wskaźnik minut co sekundę dosuwa i odsuwa się o 1 pole do godziny. Efekt jes taki, że wyświetlacz cały czas zwraca na siebie uwagę, bo godzina cały czas przesuwa się prawo, lewo. Edycja! Ustawienie wyświetlania cały czas zegara, NIE zachowuje się tak samo jako ustawienie program/zegar - po każdej akcji wyskakuje skaczący zegar od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Ad2 - napisz jakie masz opcje do wyboru. Tux da rady z tym coś zawalczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Jeszcze nie wiem. Po weekendzie się odezwij do mnie to coś sprawdzimy. Do końca tygodnia muszą przygotować nowe środowiska do kompilacji po awarii dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Oki doki. Ps. forum coś szfankuje, nie powiadamia o odpowiedziach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Jeszcze nie wiem. Po weekendzie się odezwij do mnie to coś sprawdzimy. Do końca tygodnia muszą przygotować nowe środowiska do kompilacji po awarii dysku. Co by Ci sie nie nudziło, to odzywam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Tak Tak :) Właśnie kompiluje się kilka/naście pakietów dodatkowo aby wywalić BusyBox. Najpierw to. Mam dość tego kastrata na MIPSach :) Co aktualizację coś się dzieje i nie działa jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Tux, jak by trzeba było coś sprawdzić w temacie, daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Jeszcze kilka poprawek po eudev. Naprawianie tego co ktoś kiedyś zrobił na skróty :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi