Jump to content

GOS i Formuler F1

Recommended Posts

Cześć, zakładam wątek dotyczący GOS premium w Formulerze F1, by zgrupować ew. uwagi dotyczące tego tunera.

Temat 1 - Frontpanel

Obecnie możliwe jest jedno ustawienie frontpanelu, które wyświetla godzinę TYLKO jak tunek jest w standby. W pozostałych stanach pracy, wyświetlacz pokazuje, albo nazwę programu, albo nagrania.

Przydała by się możliwość ustawienia godziny, która by mogła być wyświetlana cały czas, lub np. wskakiwała by po chwili po zmianie programu (coś podobnego jest w Hyperionie 6.x)

Temat 2 - Ustawienie tunera B przez rozdzielacz

O to pytałem w temacie free dla Formulera, zostałem odesłany do wyszukiwarki - niestety nie znalazłem, więc albo nie umiem znaleźć, albo po prostu nie ma. Otóż, ustawienie przez rozdzielacz/przelotkę, nie jest aktywne w GOS dla F1.

Ad1 vfdcontrol zainstalowany?

A widzisz, szukałem frontpanel, jak to się kiedyś nazywało....

Teraz to już zainstalowałem, niestety jakakolwiek zmiana w ustawieniach nie ma wpływu na frontpanel. Nawet nie działa świecenie nagrywania.

Ad2 - napisz jakie masz opcje do wyboru.

Prosty, Zaawansowany, Równy, Niezdefiniowany

TomTelos[/member] Dziękuję, wyświetlacz działa.

Bardzo proszę o dodanie w przyszłości możliwości wyłączenia tego skakania minut co sekundę, tak by zegar się po prostu wyświetlał, a nie "zwracał uwagę że się wyświetla".

Ustawiłem opcję: program/zegar, po wyłączeniu zegar.

Objaw jest taki, że wskakuje zegar po paru sekundach, natomiast wyświetlanie jest w formie takiej, żę wskaźnik minut co sekundę dosuwa i odsuwa się o 1 pole do godziny. Efekt jes taki, że wyświetlacz cały czas zwraca na siebie uwagę, bo godzina cały czas przesuwa się prawo, lewo.

Edycja!

Ustawienie wyświetlania cały czas zegara, NIE zachowuje się tak samo jako ustawienie program/zegar - po każdej akcji wyskakuje skaczący zegar od razu.

• 2 weeks later...