AbrahaM Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 No to teraz ja dostanę pewnie warna ;) Niestety, ale podmiana twoim sposobem (z uFAQ) działa tylko na parę dni, po czym soft sam podmienia oscam na wersję "jedyną słuszną" z OPKG. Widzę to po zmianie pliku oscam (inny rozmiar itp). Niestety oscam z OPKG u mnie jest niestabilny - działa chwilę, ale po jednej zwieszce całkiem pada. Dla testu wgrałem oscam-r8999-nousb-nowebif i wszystko jest w porządku. Niestety akcję z podmianka muszę robić raz na kilka dni. Pytałem o możliwość naprawy tego stanu rzeczy wyżej, ale nikt mi nie odpisał. Mój pomysł na rozwiązanie problemu - możliwość wyłączenia oscama z OPKG i wgranie swojego ręcznie, albo dodanie innych wersji z poziomu OPKG. Z uwagi na małą wiedzę w temacie możliwe, że jest inne, prostsze albo lepsze wyjście. Ale ja go nie znalazłem. Dlatego piszę tutaj. Nie dostaniesz, bo piszesz z sensem. Być może (teoretycznie powinno wystarczyć) z konsoli chmod oscam 555 lub ustawienie ftpem / total commanderem uprawnień na 555 doraźnie rozwiąże problem. W ten sposób plik ma tylko uprawnienia do odczytu i wykonywania. Edycja: ale jeśli opkg pracuje z prawami roota, to jak już tux zauważył, niestety nic to nie da... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 555 czy inne atrybuty dla roota są pomijalne. Ale napisałem - niedługo będzie update ze specjalną binarką. Od tej pory update będzie jak JUŻ NAPRWDE TRZEBA. Więc en problem zniknie. Dajcie nam trochę czasu na ogarnięcie tego wszystkiego. Od wczoraj walczymy z dostawcą usług - generujemy za duży ruch. Problem, że blokują po godzinach pracy serwisu i czekaj do rana. Czeka nas zmiana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam! Panowie od kilku dni walczę z uruchomieniem pendrive jako dysku do nagrywania i buforowania we wtyczce Iptvplayer. Pendrive mam 4gb (jak uda się mi to wszystko zrozumieć i uruchomić to podepnę dysk) faq przeczytałem już setki razy ale nie do końca jeszcze się orientuję. Podzieliłem go na dwie partycje sda1- 512mb oraz sda2 pozostałe ok.3,5Gb. Pierwsza partycję jakimś cudem podmontowałem do /hdd ale nie wiem jaką ma etykietę i nie wiem jaką etykietę ma partycja 2. Jaką komendą mogę to sprawdzić ? bo aby zamontować tym poleceniem mount LABEL="movies" /hdd drugą partycję muszę znać etykietę, tak mi się przynajmniej wydaje:) Mam nadzieję, że w dobrym dziale napisałem i nie dostanie mi się ale jestem początkującym który i tak już wiele się nauczył:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Z automatu montowane są etykiety "records" do /hdd oraz "data" do /media/data Nazwę etykiety sprawdzisz za pomocą tune2fs -l /dev/sdxy (xy to odpowiedni dysk np.a1) Zapoznaj się z tym działem dużo informacji tu znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adrian154845 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Witam mam taki problem mam uboot B4 i pkteam soft hyperion pytanie jest takie czy mając taki uboot to czy mogę wgrać soft Graterlia albo openpli do nand jeżeli tak to na pen wgrywam 3 liki rotfs kernel i update i podpinam pena w tuner szukam UPDT i daje ok i sie wgra soft ??? czy trzeba coś jeszcze zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 ... czy trzeba coś jeszcze zrobić ?? Przeczytać FAQ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Witam mam taki problem mam uboot B4 i pkteam soft hyperion pytanie jest takie czy mając taki uboot to czy mogę wgrać soft Graterlia albo openpli do nand jeżeli tak to na pen wgrywam 3 liki rotfs kernel i update i podpinam pena w tuner szukam UPDT i daje ok i sie wgra soft ??? czy trzeba coś jeszcze zrobić ?? wg. tego http://nbox.xunil.pl/index.php/FAQ#mozTocId277700 wgrywać i na pewno będzie oki. ja tak zrobilem i sie udało 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Przeczytać też to: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=81.msg4696#msg4696 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adrian154845 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 dzięki za odpowiedzi :) już sobie dałem rade :) i jak narazie soft smiga super :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogie Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 W akcie desperacji z Oscam chciałem wgrać wersję 1.0, ale okazało się, że nie ma do czego wracać, i wgrałem ponownie czysty image Gratelia OS ... i wszystko śmiga ;) Nie wiem czy to kwestia zmian, poczynionych w międzyczasie, czy po prostu czysta instalka > upgrade, ale jeśli ktoś ma podobny problem jak ja wyżej - to u mnie zadziałało. Nawiasem mówiąc w porównaniu z poprzednimi wydaniami ten soft to rakieta! Szacunek dla twórców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adrian154845 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 hmmm sprawa jest taka że openpli wgrała się normalnie a Gratelia jak wgrywam to pisze update ok wyłączam tuner pena wyjmuje włączam i stoi cały czas na nand i nic się nie dzieje ma ktoś jakiś pomysł jak to wgrać. uboot B4 mam taki postępuje według FAQ i to co dal kolega pokokolo wyżej i co tux już nie mam pojęcia co dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jano74 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 po włączeniu tunera klikaj na panelu strzałką góra lub dół i wybierz NAND Lamerek, NAND wybieramy tylko dla softu od PKT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 panowie kolejne małe pytanie. bo ta nierówna walka nadal trwa:) Utworzyłem dwie partycje po 2gb. /dev/sda1 z etykietą "records" /dev/sda2 z etykietą "movie" montuję je poleceniem mount /dev/sda1 /hdd mount /dev/sda2 /hdd sprawdzam poleceniem df -h i widzę że są zamontowane ale po restarcie dekodera zostaje tylko zamontowane /dev/sda1. Gdzie popełniam błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Próbujesz zamontować dwie róże partycje w to samo miejsce. Nadaj etykiety "records" i "data" zrestartuj box a same się zamontują ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fruit1fruit Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 ... Utworzyłem dwie partycje po 2gb. /dev/sda1 z etykietą "records" /dev/sda2 z etykietą "movie" montuję je poleceniem mount /dev/sda1 /hdd mount /dev/sda2 /hdd .... pierwszy mount montuje Ci partycję sda1 do /hdd drugi mount to już błąd - montujesz do tego samego katalogu. Po restarcie system sam montuje sda1 do hdd w/g definicji w /etc/fstab (poprostu zgodnie z tamtejszymi zapisami znajdując etykietę records montuje odpowiadające jej urządzenie logiczne do /hdd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 mam nbox BSKA z ubot freebox, chciałem zainstalować ADB5800xx_Graterlia_2.0.0-RC1_nand.tar.gz wrzuciłem na pena trzy pliki z wypakowane z archiwum: kernel rootfs update do usb i tak jak zawsze power i na prog puściłem power po 40 min na wyświetlaczu init i nic się nie dzieje w faq jest napisane że dla ADB czas to 3 min czyżby coś było nie tak ? p.s. pomogło odłączenie dysku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Przerwij, zrestartuj dekoder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ojciec-dyrektor Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 przedstawiam mój wpis w fstab do automatycznego montowania dysku przy starcie esi-88 # /etc/fstab: static file system information. # # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass> /dev/root / auto defaults,remount,errors=remount-ro,noatime,nodiratime 0 0 /dev/sda1 /hdd ext3 defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 tmpfs /tmp tmpfs defaults 0 0 LABEL=records /hdd auto defaults 0 0 LABEL=data /media/data auto defaults 0 0 LABEL=swap swap swap defaults 0 0 Tuner esi-88 z dyskiem w kieszeni Przy ustawieniach esi korzystałem z normalnych configów linuxa i podpowiedzi z forum. Dodam ze dysk ten ma długą historię - był w dm800 (inside), był w 5800 (usb), był w 2850st (usb) jak go sformatowałem pod dm800 tak dane na nim mam cały czas od początku, pracuje jako smba w sieci lokalnej. Moje wrażenia z użytkowania tego tunera są bardzo pozytywne, jest naprawdę szybki, szkoda ze prędkość lan jest na takim samym poziomie jak w 2850st, myślałem że będzie szybciej Bardzo fajnym rozwiązaniem w G2 jest opkg. Poprawiono pisownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Moje wrażenia z użytkowania tego tunera są bardzo pozytywne, jest naprawdę szybki, szkoda ze prędkość lan jest na takimsamym poziomie jak w 2850st, myślałem że bedzie szybciej To znaczy na jakim poziomie? U mnie w obie strony wyciąga pełne 100 Mbit/s, wczoraj miałem okazję przetestować na większej partii danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ojciec-dyrektor Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Moje wrażenia z użytkowania tego tunera są bardzo pozytywne, jest naprawdę szybki, szkoda ze prędkość lan jest na takimsamym poziomie jak w 2850st, myślałem że bedzie szybciej To znaczy na jakim poziomie? U mnie w obie strony wyciąga pełne 100 Mbit/s, wczoraj miałem okazję przetestować na większej partii danych. mało precyzyjnie napisałem chodzi mi o to że gdy kopiuje pliki na dysk w tunerze udostępniony w sambie to osiągam zapis jedynie 5 MB/s Poprawiono pisownię... proszę zwrócić na to uwagę przy pisaniu następnych postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Przez sambę to nie testowałem, ale przez ftp zarówno w jedną jak i q drugą stronę transfer osculuje w granicach 10-11 MB/s. Co do samby to poczytaj na necie, czesem odpowiednią konfiguracją można trochę poprawić osiągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Generalnie SAMBA w Linux to proteza. O ile na normalnych kompach jest OK (wydajność maszyny) o tyle na Boxach różnie. Po prostu translacja ze standardu A do B musi pochłaniać moc obliczeniową :) Po FTP jest OK, po NFS też jest OK. SAMBA nie testowałem ponieważ wymiana danych z Linuxa (Box) na Linuxa (u mnie PLD/Arch) byłoby lekko pisząc dziwnym achowaniem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Panowie mam kolejne pytanie. W moje ręce wpadł gratisowy dysk 320GB z dekodera polsatu sagemcom , na ten moment nie wiem jaki dokładnie bo jestem w pracy, ale ogólnie czy jest szansa podłączyć go do naszego dekodera czy są to dyski zabezpieczone przed jakąkolwiek ingerencją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Było już na forum. W skrócie - da się wykorzystać ale: dysk jest hasłowany a hasło to nie 12345 czy imię psa a ciąg wygenerowanych znaków ASCII; hasło jest zapisane na talerzach a nie elektronice; w domu nie zdejmiesz póki co tego hasła; są firmy co to robią - od 30zł do 90zł; Czy warto? Oceń sam. Dysk 320GB nowy to około 160-180zł. Tu musisz wydac około powiedzmy 50zł + przesyłki a nie wiesz w jakim stanie jest ten HDD co masz. O gwarancji możesz zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pokokolo Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Dysk do szuflady 8) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zember Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Witam, na RC1 nie mam możliwości aktualizacji pakietów otrzymuję następujące komunikaty.: tuxish-Box:~# opkg update Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz. Collected errors: * opkg_download: Failed to download http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz, wget returned 255. * opkg_download: Failed to download http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz, wget returned 255. tuxish-Box:~# ping wp.pl PING wp.pl (212.77.100.101): 56 data bytes 64 bytes from 212.77.100.101: seq=0 ttl=248 time=27.067 ms 64 bytes from 212.77.100.101: seq=1 ttl=248 time=22.392 ms ^C --- wp.pl ping statistics --- 2 packets transmitted, 2 packets received, 0% packet loss round-trip min/avg/max = 22.392/24.729/27.067 ms tuxish-Box:~# Czy ktoś ma jakiś pomysł, czy muszę instalować wszystko od nowa? pozdrawiam :) EDIT: rozwiązanie: nie wiem jak to się stało to wręcz nieprawdopodobne ale w katalogu /usr/bin/ plik wget zmienił nazwę na -wget ??? dlatego nie działało opkg update. Po zmianie nazwy na prawidłową wszystko wróciło do normy. nie mam pojęcia jak to się mogło stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogie Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Witam ponownie. Okazuje się, że mam dalej problem z oscamem - nie działają mi słoneczne programy - a widzę, że w opkg pojawiła się druga wersja. Jak ją zainstalować, bo nazwy dwóch wersji są identyczne: oscam - 1.20-r8705-1 - Open Source Conditional Access Module oscam - 1.20-r8917-2 Szukałem tej nowej wersji szukajką na forum ale znalzała wynik tylko z tego wątku z poprzedniej strony - log z opkg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 http://forum.xunil.pl/index.php?topic=885.msg10380 Zassaj odpowiednią dla siebie wersję a następnie wgraj binarkę do /usr/bin nadając jej nazwę oscam_user. Na koniec zrestartuj OSCam z menu tunera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Mam zamiar przejść z G1 na OS2. Jak to zrobić żeby nie stracić danych na dysku? W pierwszym nboxie jak zmieniłem na OS2 dysk nie przeszedł sprawdzenia i przez kilka dni na wyświetlaczu był Init, aż w końcu za poradą jednego z kolegów na tym forum przerwałem sprawdzanie. Odłączyłem dysk i nbox działa poprawnie. Dysk włożyłem do drugiego nboxa z G1 i tam śmiga, ale chcę i na tym nboxie zmienić system na OS2. Więc jak to zrobić żeby dysk po przejściu na OS2 przeszedł sprawdzanie i działał bez utraty danych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Proponuję sprawdznie hdd pod kontem błędów. Przy czym zrobisz to tylko na G2 (chodzi o narzędzia, które obsłużą większe partycje niż 250GB) albo na komputerze z uruchomionym Linux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość victor152 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 W jaki sposób ustawić kolejność elementów pod klawiszem niebieskim (wtyczki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Biker Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 W jaki sposób przywrócić restart softa pod " * " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zostaje Ci póki co zainteresowanie się AssignButton. Znajdziesz na forum. Przy czym "*" potrzebna jest tylko do archaicznych OSCamów. Nowe nie wymagają restartu bo mają autorestart :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kanpak Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Mam Graterlię na ESI88. Wczoraj tuner przestał reagować na pilota. Pilot sprawdziłem - jest OK. Tuner mogę obsługiwać tylko przez webinterface. Czy jest jakaś kombinacja, która blokuje pilota? Być może ktoś nacisnął coś nieświadomie. Można jakoś przywrócić działania pilota czy muszę przeinstalować system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Spróbuj ponownie zainstalować pilota poprzez opkg: remote-raw remote-xmp remote-xmp-long Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 @kanpak [*]co poprzedziło brak reakcji na pilota - czy coś robiłeś wcześniej? [*]czy instalowałeś dodatkową obsługę pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kanpak Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 ad 1. niestety nie jestem w stanie określić na 100% po czym to się stało. Wg. mnie nic nie robiłem ale może ktoś nacisnął jakąś kombinację klawiszy. ad 2. instalowałem "remote-raw" dwa-trzy tygodnie temu, ale tuner po restarcie działał poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zaloguj się do tunera po SSH i wklej co wyrzucą polecenia: ps | grep evremote ps | grep lirc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Powodów nie szukałem, jakoś nie miałem do tego głowy, ale jakiś miesiąc temu mój ESI kilka razy przestał reagować na pilota. Raz wystarczyło wyciągnąć baterię, nacisnąć kilka guzików, włożyć i było oki. Innym razem umierał evremote2, czyli jak kto woli: restart tunera albo ręczne uruchomienie procesu. EDIT: Jakoś w tym czasie testowałem kolejne poprawki i modyfikacje Assignbuttona, więc jakoś takie zachowanie pilota mnie nie martwiło za bardzo. Hmmm... Dużo też klikałem w tym czasie w OpenWebif... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kanpak Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 @tux tuxish-Box:~# ps | grep evremote 1909 root 2000 S grep evremote tuxish-Box:~# ps | grep lirc 1755 root 1504 S /usr/bin/lircd 1911 root 2000 S grep lirc tuxish-Box:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wpisz w konsoli: /bin/evremote2 & albo reboot jak wolisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kanpak Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 tuxish-Box:~# /bin/evremote2 & tuxish-Box:~# Model: esi88 vBoxType: 0 [1]+ Segmentation fault /bin/evremote2 tuxish-Box:~# tuxish-Box:~# reboot WARNING: could not determine runlevel - doing soft reboot (it's better to use shutdown instead of reboot from the command line) tuxish-Box:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Segmentation fault - u mnie jest to samo na paczkach lircd, evremote RAW. Działa tylko tandem od XMP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kanpak Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 odinstalowałem remote-raw pilot działa :) ps. może jednak nie restartowałem tunera po instalacji raw, teraz już sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Tryb RAW nie działa z każdym pilotem na ESI-88. Jeszcze nie wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogie Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Proszę o pytanie - czy partycja o nazwie "rerecords" jest domyślna do wszystkich nagrań? Mam NBOX-a z wyjącym dyskiem, i chciałbym go zachować do nagrań zaplanowanych, a do timeshift używać pendrive. Jest opcja w menu wyboru ścieżki, ale nie wiem jak tam coś zmienić. Szukam na forum, ale nie mogę znaleźć rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Prosisz o pytanie? Partycja "records" jest automatycznie montowana pod /hdd Zaś "data" pod /media/data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam, czy po instalacji najnowszego image w moim esi88 muszę jeszcze dogrywać jakieś pliki , aby ruszył na nim adapter wifi? czy najnowsze image jest już w pełni przygotowane do obsługi wifi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Nie ma już IMAGE (Wszystko w jednym); Jest tylko System Core! W System Core jest niezbędne minimum do uruchomienia systemu - reszta z OPKG - takie były, są i będą założenia System Core; Ponowna instalacja System Core zalecana jest tylko wtedy gdy już nic nie działa i nie możemy nic naprawić np. przy pomocy terminala; W przparku Graterlia 2.x.x System Core nie ma aktualizowanych System Core na stronie - Najnowsze System Core = System Core ze strony http://openpli.xunil.pl + aktualizacja poprzez OPKG. Dla samej aktualizacji nie ma sensu/potrzeby wgrywać raz jeszcze System Core. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 tak, jasne... ja dopiero teraz przechodzę z ostatniej Graterli OpenPLi na System Core :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi