qczu Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Pytanko, czy teraz, po aktualizacji do najnowszej wersji os w skórce jest tylko jedna czcionka? Dotychczas domyślną była aller*.ttf (tak jak w screenach powyżej), a po aktualizacjach jest tylko liberation*.ttf Czy będzie możliwe dodanie innych czcionek, czy pozostaje tylko podmiana we własnym zakresie (tak właśnie sobie zrobiłem, ale po ostatnim upgrade nadpisało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 W nowej odsłonie GOS dążymy do minimalizmu. Stąd wybór jednej czcionki. Będzie jeszcze kilka zmian dotyczących skórki, ale to jeszcze musi chwilę potrwać. Wiem, że takie podejście może się nie do końca podobać każdemu, ale jest jedynym wyjściem chcąc zachować rozsądek przy utrzymaniu GOS. Z oceną całości jednak wstrzymałbym się do czasu aż ukończymy wszystkie zmiany skórki. Dopiero wtedy wszyscy będą wiedzieć o co dokładnie nam chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Ja akurat też nie lubię Liberation i preferuję Ubuntu oraz uważam, że Aller też jest ładniejszy niż Liberation ? Na razie sam podmieniam /etc/enigma2/skin_user_InfinityFHD.xml po aktalizacji, ale swego czasu dało się za pomocą /etc/enigma2/skin_user.xml nadpisywać zmiany tego pierwszego. Muszę zerknąć do źródeł ? Przyzwyczajanie jest ciężkie do zmiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
temp Opublikowano 4 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 (edytowane) A ja mam pytanie z innej beczki. Jaki na obecną chwilę jest status tej skórki? GPL, czy coś innego? Jest jakakolwiek szansa na dostęp do źródeł aby przeportowac to na inne image? Pytam, bo na githubie leży jakąś stara wersja HD od herpoi pod nboxy. Nic nowszego nigdzie nie znalazłem, a chciałabym to odpalić na zgemmie h9 twin i OpenPli. Coś tam zacząłem rzeźbić z rozpakowanych ipk pod mipsa, ale to masakra jest. Edytowane 4 Lipca 2020 przez temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Wszystkie informacje na temat skórki masz w pliku skin.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
temp Opublikowano 4 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Faktycznie jest. Jakoś wcześniej tego nie zauważyłem. Ale prywatnie i tak będę sobie grzebał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Prywatnie nikt nic nie zabrania :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihail1 Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) Jakieś porady dla laika, jak zmienić poszczególne kolory w tej skórce? userskin to jest jakiś plugin?? Edytowane 17 Lipca 2020 przez mihail1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi