TomTelos Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Tak jak w temacie, pobieramy obrazy: >>>MIPS32EL<<< Instalujemy i w razie błędów lub uwag piszemy w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Brak modułu wifi dla vuplusduo2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Tu masz wszystkie moduły w pakiecie kernela. Zainstaluj pakietu od wifi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Dobra znalazłem dla vu duo2 15mb rozmiar Sprawdzę czy się zainstaluje Dobra robota śmiga aż miło :) 1.Ciężko zamyka do głębokiego czuwania ( błędy z cec wyłącza i włącza telewizor podczas procesu zamykania)brak możliwości wybudzenia nie reaguje na pilota 2.Dobrze by było dodać skin GOS FullHD 3.Jakiś menadżer pakietów 4.Poprawić tłumaczenia 5.WIFI w duo2 w gos 54Mb w open pli 270Mb niby ten sam sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Pakiet Kernel jest już zainstalowany bo musi. EDIT tux: @wwns Zaktualizuj system i zrestartuj boxa. Powinien poprawnie załadować wszystkie moduły dodatkowe dla USB/HID/input. Zapomniałem dodać kilku wpisów do modutils.sh Dzięki za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Dobra znalazłem dla vu duo2 15mb rozmiar Sprawdzę czy się zainstaluje Dobra robota śmiga aż miło :) 1.Ciężko zamyka do głębokiego czuwania ( błędy z cec wyłącza i włącza telewizor podczas procesu zamykania)brak możliwości wybudzenia nie reaguje na pilota 2.Dobrze by było dodać skin GOS FullHD 3.Jakiś menadżer pakietów 4.Poprawić tłumaczenia Ad.1 nie wiem nie używam cec Ad.2 Prace trwają nad skórką fullhd najpierw pierwszeństwo ma default potem wezme się za inifinity w fullhd a potem pozostałe. Ad.3 i 4 Również będzie ale to za jakiś czas po nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 1.Ciężko zamyka do głębokiego czuwania ( błędy z cec wyłącza i włącza telewizor podczas procesu zamykania)brak możliwości wybudzenia nie reaguje na pilota 2.Dobrze by było dodać skin GOS FullHD 3.Jakiś menadżer pakietów 4.Poprawić tłumaczenia Ad1 ← jeszcze nie zdecydowałem się jaki tryb wybrać. Nie wiem czy w ogóle jakiś będę implementował. W sumie jest to tuner DVBx i nie wyobrażam sobie co chwilę włącz i wyłącz do i z głębokiego czuwania. Prawda jest taka, że głebokie czuwanie to nic innego jak 2x zasilacz w boxie. Pierwszy dla trybu czuwania i drugi właściwy (no tak w skrócie). Głębokie czuwanie to nic innego niż polecenie zamknij system i odcięcie na brutala zasilania od drugiego zasilacza. Jak wiadomo włącz/wyłącz co chwilę powoduje tylko problemy. Skoro można już poczytać w niejednym miejscu o kondensatorach to aż mną trzęsie. Jednak rozważam tę opcje i prawdopodobnie wygra "Suspend To Ram". Co do CEC -- tego jeszcze nie ma w pełni zaimplementowanego. Funkcja jest mi potrzebna jak zaszłoroczny deszcze. Używam pilota Ligitech Harmony 650 i on ma zdecydowanie bardziej zaawansowane funkcje niż CEC. Co nie oznacza, że jak dokończę inne, ważniejsze rzeczy to nie zajmę się CEC :) Ad2 ← w przygotowaniu, ale czasu trzeba. Tego nie robi się w godzinę czy nawet w jeden dzień ;( Ad3 ← nawet jak będzie to tylko jako opcja. GOS masz w założeniu wgrać, skonfigurować, dodać co trzeba z OPKG i aktualizować (polecenie sysupdate w terminalu). Nie zaś co chwilę z pilota bawić się pakietami. Do zabaw jest wiele innych softów. Ad4 ← Tłumaczenie również się poprawi. Na to też trzeba czasu. Przy SH4 również nie było to na pierwszym miejscu. Zacytuję tu coś w WWW projektu: I jeszcze na koniec mała UWAGA → system nie jest tworzony dla wszystkich – wiem, że mogło to dziwnie zabrzmieć. Tak jak jest wiele dystrybucji Linuxa, tak jest wiele IMAGE na tunery satelitarne. Jedne są łatwiejsze w obsłudze, a inne trudniejsze. Graterlia OS to nie IMAGE a OS i nie będzie z założenia ŁATWA. Będzie systemem dla osób otwartych, które mają już jakąś wiedzę o systemach linuxowych lub potrafią ją szybko nabyć. Każda osoba, która dotąd nie miała do czynienia z Linuxem i w istocie chcąca się czegoś nauczyć również da sobie radę. Nie będzie po prostu ułatwiaczy typu "jeden klik i już". Decydując się na instalację tego systemu, prosimy, pamiętaj o tej maleńkiej, acz ważnej UWADZE! Graterlia OS jest dla Ciebie, jeżeli: oczekujesz prostego, stabilnego Systemu Operacyjnego dla VU+, ADB5800xx, ADB28xx, SagemCom88, Spark7162; cenisz sobie możliwość aktualizacji bez wiecznego wgrywania wszystkiego od nowa, jak wychodzi nowa wersja softu; terminal nie jest dla Ciebie miejscem strasznym a wręcz przeciwnie – nie przeraża Cię; nie oczekujesz multum funkcji, wtyczek, dodatków, skórek, wodotrysków a stawiasz na wyselekcjonowanie tego, co wartościowe. Graterlia OS nie jest dla Ciebie, jeżeli: oczekujesz, że system zrobi za Ciebie wszystko lub prawie wszystko; chcesz mieć preinstalowane pakiety, bo tak jest łatwiej; najważniejsze to mieć multum funkcji, wtyczek, dodatków, skórek, wodotrysków i to na wyciągnięcie pilota – stabilność jest na dalszej pozycji. Pamiętaj że Graterlia OS powstaje według konkretnych założeń, jakie przyjął autor projektu. Jeżeli nie rozumiesz ich, nie są one dla Ciebie do zaakceptowania lub jeżeli stwierdzisz, że Graterlia OS nie jest dla Ciebie (trzy punkty powyżej) – proszę – posłuchaj Nas i nie instaluj jej. Zaoszczędzi to kłopotów zarówno Tobie jak i Nam. Założenia Graterlia OS są takie, jakie są. Graterlia nie była, nie jest i nigdy nie będzie jak każdy inny soft. Jest inna i taka pozostanie. Najbardziej istotny fragment dla wielu osób to: Pamiętaj że Graterlia OS powstaje według konkretnych założeń, jakie przyjął autor projektu. Jeżeli nie rozumiesz ich, nie są one dla Ciebie do zaakceptowania lub jeżeli stwierdzisz, że Graterlia OS nie jest dla Ciebie (trzy punkty powyżej) – proszę – posłuchaj Nas i nie instaluj jej. Zaoszczędzi to kłopotów zarówno Tobie jak i Nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 . Używam pilota Ligitech Harmony 650 i on ma zdecydowanie bardziej zaawansowane funkcje niż CEC. Co nie oznacza, że jak dokończę inne, ważniejsze rzeczy to nie zajmę się CEC :) Sugeruje jednak przemyślenie tej kwestii. Z moich obserwacji wynika, że procentowo całkiem spora ilość użytkowników (ta, która wie, że może z tego korzystać, że może odpowiednią paczkę dosintalować), z CEC korzysta. Nie każdy musi chcieć kupować pilota za (najtaniej, wg CENEO) 200 zł, żeby móc wygodnie razem z satelitą wyłączyć telewizor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 AbrahaM[/member] Przeczytaj raz jeszcze uważnie ci napisałem. Napisałem, ze CEC też się zajmę. Tyle że jak skończę kilka innych kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 AbrahaM[/member] Przeczytaj raz jeszcze uważnie ci napisałem. Napisałem, ze CEC też się zajmę. Tyle że jak skończę kilka innych kwestii. aprf. moje niedopatrznie. wydawało mi się, że napisałeś, że nie zajmiesz, podwójna negacja mnie zmyliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 AbrahaM[/member] Nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 A i jeszcze jedna ważna sprawa dobrze by było dodać do obrazu dla duo2 paczkę wifi ( bo aby po co kabel podłączać jak jest wewnętrzne wifi ) Dobra źle się wyraziłem dodaj gui razem z pakietem wifi Skin wstawię jak będzie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 A napisz mi jak konfigurujemy to wifi skoro najpierw GUI musisz zainstalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jessi23 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Jak chłopaki można to byście coś dla VU ultimo wypuścili. :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Jakiś skinselector by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 A nie ma w opkg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Faktycznie. Umknęło mi. Już leci do repo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 pozwolę sobie tutaj zadań pytanie (w sumie pltforma podobna), czy planujesz inne urządzenia ? np Miraclebox ? [warning]Proszę poprawić pisownię.[/warning] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Póki co NIE. Ale nie wykluczam. Niestety z VU+ jest jeszcze trochę pracy a i samych tunerów nie mamy na devel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaspar Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Witam, Jakby co służę pomocą w testach dla dekodera Vu+ Ultimo (3x DVB-S2), aktualnie używam VTi 9.0.3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazbak Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Vu soloSE -Podłączamy w tunerze kabel Ethernet LAN. -Pobieramy obraz Graterlia_OS (nand lub roofs) do naszego tunera i instalujemy według puntów FAQ 1. lub 2. -Po ukończonej instalacji uruchomi się tuner z napisem na wyświetlaczu Sti init done lub SSH lub do pojawienia się loga na ekranie a jak nie ma wyświetlacza to trzeba chwilkę poczekać. do tego miejsca instalacja poprawna. -Przechodzimy do terminala, logujemy się do tunera za pomocą IP które zostało przydzielone tunerowi przez router i ustawiamy port 22 router nie przydziela adresu IP tunerowi - brak możliwości komunikacji z tunerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Log z debug? dmesg zaraz po uruchomieniu coś ciekawego pokazuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazbak Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Vu soloSE Dzisiejsza próba wgrania Graterlia OS zakończona sukcesem. Tuner działa , oscam działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargot Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 VU ZERO Po zainstalowaniu obrazu, aktualizacji (opkg update;opkg upgrade) i restarcie nie można zainstalować enigma2 (opkg update; opkg install enigma2): Collected errors: * opkg_download_backend: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/python-zopeinterface_4.3.2_mips32el.ipk, wget returned 1. * opkg_install_pkg: Failed to download python-zopeinterface. Perhaps you need to run 'opkg update'? * opkg_download_backend: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/python-twisted_16.4.0_mips32el.ipk, wget returned 1. * opkg_install_pkg: Failed to download python-twisted. Perhaps you need to run 'opkg update'? * opkg_download_backend: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/libdvdread_5.0_mips32el.ipk, wget returned 1. * opkg_install_pkg: Failed to download libdvdread. Perhaps you need to run 'opkg update'? * opkg_download_backend: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/libdvdnav_5.0-0_mips32el.ipk, wget returned 1. * opkg_install_pkg: Failed to download libdvdnav. Perhaps you need to run 'opkg update'? * opkg_download_backend: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/libdreamdvd_1.0-5_mips32el.ipk, wget returned 1. * opkg_install_pkg: Failed to download libdreamdvd. Perhaps you need to run 'opkg update'? * opkg_download_backend: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/libtuxtxt_2.0-7_mips32el.ipk, wget returned 1. * opkg_install_pkg: Failed to download libtuxtxt. Perhaps you need to run 'opkg update'? * opkg_download_backend: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/libudfread_0.0.0-0_mips32el.ipk, wget returned 1. * opkg_install_pkg: Failed to download libudfread. Perhaps you need to run 'opkg update'? * opkg_download_backend: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/libgomp_6.2.0_mips32el.ipk, wget returned 1. * opkg_install_pkg: Failed to download libgomp. Perhaps you need to run 'opkg update'? * opkg_download_backend: Failed to download http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/enigma2_2017.01.04_mips32el.ipk, wget returned 1. * opkg_install_pkg: Failed to download enigma2. Perhaps you need to run 'opkg update'? * opkg_solver_install: Cannot install package enigma2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Sprawdź raz jeszcze. Być może coś chwilowo na łączach. Z tego co widzę wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargot Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Sprawdź raz jeszcze. Być może coś chwilowo na łączach. Z tego co widzę wszystko działa. Teraz poszło OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 A jak tam rozwój image do SOLO2? Przede wszystkim jak sprawa z wyświetlaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Najpóźniej po weekendzie będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargot Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Mam prośbę o dodanie pakietu fastsearch do repozytorium. Wtyczki j00zka nie działają już na Graterlii, więc jest problem z szybkim wyszukiwaniem. Jest pakiet fastscan, ale on nie obsługuje polskich operatorów. Druga sprawa to błąd w obsłudze skórki InfinityHD. Jeśli zmienię konfiguracje skórki i chcę ją zapisać pojawia się błąd "Wystąpił błąd podczas tworzenia pliku skórki.". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Druga sprawa to błąd w obsłudze skórki InfinityHD. Jeśli zmienię konfiguracje skórki i chcę ją zapisać pojawia się błąd "Wystąpił błąd podczas tworzenia pliku skórki.". Pokaż zrzuty ekranu InfinityHD Controler tak jak ustawiasz przy błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Mam prośbę o dodanie pakietu fastsearch do repozytorium. Wtyczki j00zka nie działają już na Graterlii, więc jest problem z szybkim wyszukiwaniem. Jest pakiet fastscan, ale on nie obsługuje polskich operatorów. Druga sprawa to błąd w obsłudze skórki InfinityHD. Jeśli zmienię konfiguracje skórki i chcę ją zapisać pojawia się błąd "Wystąpił błąd podczas tworzenia pliku skórki.". u mnie na nboxie wyrzuca ten sam błąd przy zmianie ustawień skina Poszła poprawka, aktualizujcie i dajcie znać czy jest w porządku teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafcio166ns Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 u mnie na skórce infinityhd-gos wszystko gra jak należy ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargot Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Po aktualizacji jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Witam Proponuje poprawki w skinie DefaultFHD Skin for Graterlia OS Enigma2 GUI : Pobieranie napisów <screen name="IPTVSubDownloaderWidget" position="0,0" size="1920,1080" title="IPTV Player SubDownloader"> <widget font="Bold;42" halign="left" position="60,37" render="Label" size="1060,52" source="Title" transparent="1" zPosition="2" /> <eLabel backgroundColor="TextForeground" position="60,97" size="1800,3" zPosition="2" /> <widget name="list" position="60,120" size="1405,600" zPosition="2" font="Regular;28" enableWrapAround="1" scrollbarMode="showOnDemand" transparent="1"/> <eLabel position="60,745" size="1800,3" zPosition="-1" backgroundColor="#323232"/> <ePixmap alphatest="on" pixmap="DefaultFHD/buttons/button_200x60_red.png" position="360,990" size="300,90" zPosition="2" /> <widget backgroundColor="KeyRedBack" font="Bold;28" halign="center" position="360,982" render="Label" size="292,69" source="key_red" transparent="1" valign="center" zPosition="3" /> </screen> Lcd4linux + tłumaczenie + okno Problem z tym że skin jest transparent, okno dopasowane do zawartości lcd. <screen name="LCDdisplayConfig" position="center,100" size="1840,880" title="LCD4linux Settings"> <ePixmap pixmap="DefaultFHD/skin_default/buttons/key_menu.png" position="1770,840" size="52,37" alphatest="blend"/> <widget name="config" position="10,20" size="980,735" zPosition="10" font="Regular;28" itemHeight="35" enableWrapAround="1" scrollbarMode="showOnDemand" transparent="1"/> <widget source="introduction" render="Label" position="10,760" size="980,35" zPosition="10" font="Regular;30" halign="center" foregroundColor="info" backgroundColor="bgmain" transparent="1" /> <ePixmap pixmap="DefaultFHD/buttons/button_200x60_red.png" position="40,820" size="300,60" alphatest="blend"/> <ePixmap pixmap="DefaultFHD/buttons/button_200x60_green.png" position="340,820" size="300,60" alphatest="blend"/> <ePixmap pixmap="DefaultFHD/buttons/button_200x60_yellow.png" position="640,820" size="300,60" alphatest="blend"/> <ePixmap pixmap="DefaultFHD/buttons/button_200x60_blue.png" position="940,820" size="300,60" alphatest="blend"/> <ePixmap pixmap="DefaultFHD/lcdico.png" zPosition="9" position="997,17" size="830,498" alphatest="on"/> <eLabel position="0,805" size="1840,3" zPosition="-1" backgroundColor="#1f1f1f"/> <widget name="key_red" position="105,823" size="285,48" zPosition="1" font="Regular;32" halign="left" foregroundColor="button" backgroundColor="bgmain" transparent="1"/> <widget name="key_green" position="405,823" size="285,48" zPosition="1" font="Regular;32" halign="left" foregroundColor="button" backgroundColor="bgmain" transparent="1"/> <widget name="key_yellow" position="705,823" size="285,48" zPosition="1" font="Regular;32" halign="left" foregroundColor="button" backgroundColor="bgmain" transparent="1"/> <widget name="key_blue" position="1005,823" size="285,48" zPosition="1" font="Regular;32" halign="left" foregroundColor="button" backgroundColor="bgmain" transparent="1"/> <widget source="Version" render="Label" position="1280,840" size="200,30" zPosition="1" font="Regular;22" halign="left" backgroundColor="bgmain" transparent="1" /> <widget source="LibUSB" render="Label" position="1450,840" size="200,30" zPosition="1" font="Regular;22" halign="left" foregroundColor="red" backgroundColor="bgmain" transparent="1" /> <widget source="About" render="Label" position="1250,810" size="200,30" zPosition="1" font="Regular;22" halign="left" backgroundColor="bgmain" transparent="1" /> <widget name="LCD1" position="800,22" zPosition="1" size="1220,490" transparent="1" alphatest="on" /> <widget name="LCD2" position="800,514" zPosition="2" size="1220,490" transparent="1" alphatest="on" /> <widget source="LCD1text" render="Label" position="990,700" size="850,30" zPosition="1" font="Regular;22" halign="center" backgroundColor="bgmain" transparent="1" /> <widget source="LCD2text" render="Label" position="990,750" size="850,30" zPosition="1" font="Regular;22" halign="center" backgroundColor="bgmain" transparent="1" /> </screen> Hotkey Setup poprawka <screen name="HotkeySetup" position="center,center" size="1200,900" title="Input"> <ePixmap alphatest="on" pixmap="DefaultFHD/buttons/button_200x60_red.png" position="300,836" size="300,60" zPosition="2" /> <ePixmap alphatest="on" pixmap="DefaultFHD/buttons/button_200x60_green.png" position="600,836" size="300,60" zPosition="2" /> <ePixmap alphatest="on" pixmap="skin_default/buttons/key_0.png" position="1023,846" size="52,37" /> <widget backgroundColor="KeyRedBack" font="Bold;28" halign="center" name="key_red" position="303,832" size="294,68" transparent="1" valign="center" zPosition="3" /> <widget backgroundColor="KeyGreenBack" font="Bold;28" halign="center" name="key_green" position="600,832" size="292,69" transparent="1" valign="center" zPosition="3" /> <widget name="list" position="0,15" scrollbarMode="showOnDemand" size="600,750" /> <widget name="choosen" position="600,0" scrollbarMode="showOnDemand" size="600,750" /> </screen> [attach name=DefaultFHD.tar type=application/x-tar]17351[/attach] [attach name=pl.tar type=application/x-tar]17352[/attach] DefaultFHD.tar pl.tar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 wwns[/member] Dzięki, poprawek zostało jeszcze sporo i do wtyczek jeszcze nie doszedłem żeby je przerobić na fullhd. W piątek pójdzie większa aktualizacja skórek fhd pokroju infinity to wtedy więcej ekranów już będzie normalnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Pobieranie napisów poprawka <screen name="IPTVSubDownloaderWidget" position="0,0" size="1920,1080" title="IPTV Player SubDownloader"> <widget font="Bold;42" halign="left" position="60,37" render="Label" size="1060,52" source="Title" transparent="1" zPosition="2" /> <eLabel backgroundColor="TextForeground" position="60,97" size="1800,3" zPosition="2" /> <widget name="list" position="60,120" size="1405,600" zPosition="2" font="Regular;28" enableWrapAround="1" scrollbarMode="showOnDemand" transparent="1" /> <eLabel backgroundColor="Stripe" position="60,727" size="1800,1" /> <ePixmap alphatest="on" pixmap="DefaultFHD/buttons/button_200x60_red.png" position="360,990" size="300,90" zPosition="2" /> <widget backgroundColor="KeyRedBack" font="Bold;28" halign="center" position="360,982" render="Label" size="292,69" source="key_red" transparent="1" valign="center" zPosition="3" /> </screen> Okno popup menu teraz wszystko super wygląda Można dodać eLabel backgroundColor="Stripe" do ChoiceBox <screen name="IPTVSetupMainWidget" position="center,center" size="800,300" title="IPTVPlayer Setup"> <widget name="sub_title" position="10,10" zPosition="2" size="780,100" halign="center" font="Regular;28" foregroundColor="button" backgroundColor="bgmain" transparent="1"/> <widget name="info_field" position="10,100" zPosition="2" size="780,200" halign="center" font="Regular;28" foregroundColor="button" backgroundColor="bgmain" transparent="1"/> <widget name="spinner" zPosition="2" position="563,200" size="16,16" transparent="1" alphatest="blend" /> <widget name="spinner_1" zPosition="1" position="563,200" size="16,16" transparent="1" alphatest="blend" /> <widget name="spinner_2" zPosition="1" position="579,200" size="16,16" transparent="1" alphatest="blend" /> <widget name="spinner_3" zPosition="1" position="595,200" size="16,16" transparent="1" alphatest="blend" /> <widget name="spinner_4" zPosition="1" position="511,200" size="16,16" transparent="1" alphatest="blend" /> </screen> <screen name="IPTVChoiceBoxWidget" position="center,center" size="820,360" title="ChoiceBox"> <widget name="title" position="20,0" size="780,35" zPosition="1" halign="left" font="Regular;28" foregroundColor="button" backgroundColor="bgmain" transparent="1"/> <widget name="list" position="20,50" size="780,300" zPosition="2" font="Regular;28" enableWrapAround="1" scrollbarMode="showOnDemand" transparent="1"/> </screen> Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 IPTV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 IPTV? Tak z IPTVPlayera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 To, za przeproszeniem...sprawa nie dotyczy GOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Tux to tylko skin, ja dopracowałem, to co już było w skinie :) a wtyczka to inna bajka myślę że to każdego indywidualna sprawa czy korzysta czy nie. To mips nie sh4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgadza się. Po świętach wszystkie wpisy wtyczek spoza repo wylecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Czego brakuje w sofcie, że lcd4linux nie wyświetla prognozy pogody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Na Duo2 wyświetla. Wtyczka jest przystosowana na 100% do wyświetlaczy wewnątrz. Nie wiem co z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Zapytam tak ,czy działa wam wtyczka oscam status ? Tak przy okazji, byłaby możliwosc do dania restart softcam w InfoBar dla przypisania przycisku pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Masz to W menu pod niebieskim. Nie przesadzajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yndek Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 u mnie wtyczka oscam status tez pokazuje error Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiu2000 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 oscam status działa. Trzeba dograć oscama z web. Lcd4linux nie wyświetla pogody na tablecie i nie odświeża wschodu i zachodu słońca. Na VTI wszystko śmiga, ale nie zamienię systemu z powodu w/w pluginu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 oscam status działa. Trzeba dograć oscama z web. Lcd4linux nie wyświetla pogody na tablecie i nie odświeża wschodu i zachodu słońca. Na VTI wszystko śmiga, ale nie zamienię systemu z powodu w/w pluginu. Odpowiedz w końcu czy podmieniłeś lcd4linux czy korzystasz z 1:1 jaki jest w repo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi