jomamoto Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Padł mi ESI 88 i próbuję do niego wgrać nowy GOS Image. Niestety mimo -OK- na wyświetlaczu po restarcie stoi na generowaniu kluczy SSH. Na HDMI nie ma żadnego sygnału. Jest na to jakaś rada czy to może padł sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 przy 1 uruchomieniu trochę trwa generowanie kluczy. czy dalej się generują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jomamoto Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 przy 1 uruchomieniu trochę trwa generowanie kluczy. czy dalej się generują? Czekałęm 24h i nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 NOR czy PEN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jomamoto Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Wgrałem kolejny raz na czysty pen i pomogło. Teraz tylko nie działa mi pilot od ESI. Nie mogę znależć jak to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Teraz tylko nie działa mi pilot od ESI. Nie mogę znależć jak to zmienić. Jeżeli piszesz o pilocie z CP, to ... domyślnie nigdy nie działał z GOS. Konfiguracja jest na forum, ale jakoś nie może się przebić do domyślnego pliku konfiguracyjnego w systemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 A konfiguracja jest w trybie XMP? Poza tym w /usr/share/doc/remote-doc jest plik czytato.txt. Niestety nikomu do tej pory nie chciało się go napisać :) W tym samym katalogu są pliki.conf. niestety są tylko te co dostałem mailem jako sprawdzone. Jak ktoś to wyprostuje, doda, napisze, poprawi i podeśle to się doda do repo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 A konfiguracja jest w trybie XMP? Poza tym w /usr/share/doc/remote-doc jest plik czytato.txt. Niestety nikomu do tej pory nie chciało się go napisać :) W tym samym katalogu są pliki.conf. niestety są tylko te co dostałem mailem jako sprawdzone. Jak ktoś to wyprostuje, doda, napisze, poprawi i podeśle to się doda do repo. Konfiguracja jest w RAW, ale LONG o ile pamiętam działa. Jeżeli to pierwsze nie przeszkadza, to mogę podesłać. Coś mi się kojarzy, że coś tam modyfikowałem w pliku udostępnionym przez @314TeR: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1657.0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Oba formaty są akceptowalne, ale z tego co pamiętam to albo nie działało, albo były kłopoty jak XMP + RAW był w jednym pliku. Jeżeli będzie to osobny plik to można dać do DOC i jak coś to osoba sobie skopiuje jako plik usera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 U siebie w lircd-user.conf mam XMP z N i RAW z CP - tą drugą część załączam - i działa to, ale nigdy nie sprawdzałem, czy się kłóci z innymi ustawieniami z systemowego multi-RC. lircd-esi.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Miałem konfiguracje wszystkich pilotów jakie mam w domu w tym 3 oryginały Polsatu esi, uhd, oba N-kowe duży i mały w jednym pliku RAW + XMP z itd to nic się nie gryzło, zresztą logicznie zakładając nie powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi