314TeR Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Hej, Od wczoraj wieczorem zauważyłem artefakty i puzlowanie na wszystkich kanałach które mają w nazwie TVN i HD (TVN HD, TVN24 HD, TVN 7 HD itd). Na innych kanałach HD jak TVP/C+/Discovery oraz nSport HD obraz jest normalny. Na np TVN24 HD sygnał mam SNR: 74% AGC: 73% BER: 1.3e-02. Dekoder ESI88 - system aktualny - gałąź stabilna - dekoder zrestartowany. Czyżby TVN znów coś namącił? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rowin666 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 U mnie nic takiego nie występuje na ESI88 SNR: 81%. Sprawdź na głowicy B czy jest taki sam problem. Ustaw lepiej antenę bo 74% przy kanałach HD może czasami nie wystarczyć z niektórych transponderów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 Proszę o info od innych - czy innym też występuje lub nie występuje ta przypadłość, zanim zacznę rozgrzebywać własną instalację antenową... O tyle mnie to dziwi że na wszystkich innych kanałach HD jest OK, a problem jest tylko z TVN'ami. Sygnały są podobne, na głowicy B to samo, a nawet gorzej. Być może to faktycznie np konwerter, ale zanim rozgrzebię instalację, chcę się upewnić, że to problem u mnie a nie globalny, bo znów coś TVN namącił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tata61 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Witam Wszystko OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Antena 60cm po Cyfra+ ustawiona kilka lat temu. Nic się nie dzieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 To wszystko wskazuje, że umiera mi konwerter Opticum Monoblock. Mam antenę Technisat 85cm - sztywna jak drut, ma pancerne mocowania dające poczucie, że przekręcenie jest mało prawdopodobne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AbrahaM Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 To wszystko wskazuje, że umiera mi konwerter Opticum Monoblock. Mam antenę Technisat 85cm - sztywna jak drut, ma pancerne mocowania dające poczucie, że przekręcenie jest mało prawdopodobne. Wcale by mnie to nie (z)dziwiło, rzekłbym, że to mocno prawdopodobne. "Nieśmiertelne", to są Invacom'y, Inverto, potem dość trwałe są Sharp'y i Televes'y, a cała reszta... zależy od szczęścia, równie dobrze może chodzić do upadłego, jak i zacząć się sypać tuż po gwarancji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tata61 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Wniosek Test u sąsiada (znajomego) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pppp Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Fakt , widuję Sharpy około 15-20 letnie i działają nadal. Obecne to się rozpodają po 5 latach. Na UHD żadnych problemów na TVN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts