314TeR Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Hej, Od wczoraj wieczorem zauważyłem artefakty i puzlowanie na wszystkich kanałach które mają w nazwie TVN i HD (TVN HD, TVN24 HD, TVN 7 HD itd). Na innych kanałach HD jak TVP/C+/Discovery oraz nSport HD obraz jest normalny. Na np TVN24 HD sygnał mam SNR: 74% AGC: 73% BER: 1.3e-02. Dekoder ESI88 - system aktualny - gałąź stabilna - dekoder zrestartowany. Czyżby TVN znów coś namącił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rowin666 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 U mnie nic takiego nie występuje na ESI88 SNR: 81%. Sprawdź na głowicy B czy jest taki sam problem. Ustaw lepiej antenę bo 74% przy kanałach HD może czasami nie wystarczyć z niektórych transponderów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Proszę o info od innych - czy innym też występuje lub nie występuje ta przypadłość, zanim zacznę rozgrzebywać własną instalację antenową... O tyle mnie to dziwi że na wszystkich innych kanałach HD jest OK, a problem jest tylko z TVN'ami. Sygnały są podobne, na głowicy B to samo, a nawet gorzej. Być może to faktycznie np konwerter, ale zanim rozgrzebię instalację, chcę się upewnić, że to problem u mnie a nie globalny, bo znów coś TVN namącił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam Wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Antena 60cm po Cyfra+ ustawiona kilka lat temu. Nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 To wszystko wskazuje, że umiera mi konwerter Opticum Monoblock. Mam antenę Technisat 85cm - sztywna jak drut, ma pancerne mocowania dające poczucie, że przekręcenie jest mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 To wszystko wskazuje, że umiera mi konwerter Opticum Monoblock. Mam antenę Technisat 85cm - sztywna jak drut, ma pancerne mocowania dające poczucie, że przekręcenie jest mało prawdopodobne. Wcale by mnie to nie (z)dziwiło, rzekłbym, że to mocno prawdopodobne. "Nieśmiertelne", to są Invacom'y, Inverto, potem dość trwałe są Sharp'y i Televes'y, a cała reszta... zależy od szczęścia, równie dobrze może chodzić do upadłego, jak i zacząć się sypać tuż po gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Wniosek Test u sąsiada (znajomego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Fakt , widuję Sharpy około 15-20 letnie i działają nadal. Obecne to się rozpodają po 5 latach. Na UHD żadnych problemów na TVN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi