TomTelos Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 DefaultHD Skórka enigma2-skin-infinityhd-nbox-tux-m zmieniła się w skórę domyślną sytemu GOS. Będzie teraz rozwijana pod nowymi szatami. Z założenia ma być lekka, stabilna i tylko podstawowe informacje wyświetlane na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Świetna skórka, lekka... zrobiona wg idealistycznych wytycznych dla FullHD i czytelna tylko w idealistycznych warunkach oglądania dla FullHD, czyli przy zalecanym 1,6 x przekątna ekranu i nie większym niż 1,9 x przekątna. Z praktyki wiem, że bardzo rzadko się zdarza aby te warunki były spełnione. Pęd za rozdzielczością wciąż nie idzie wraz z wielkością ekranu. Weźmy przykładowe 50" - zalecana odległość oglądania wynosi ~200cm i przy takiej odległości na 50" TV będzie komfortowo można odczytać wszystkie elementy skórki. Niestety statystyczna odległość TV w salonie wynosi ~3 - 3,5m gdzie aby ta skórka była komfortowa do użycia powinien stanąć TV o wielkości 73-86". Mam sugestię, jeśli to nie byłby kłopot aby stworzyć też drugą wersję tej skórki z powiększonymi elementami, tak aby osoby które nie mają spełnionych w/w minimalnych warunków do odbioru FullHD mogli też się cieszyć tę fają lekką skórką. PS Jak ktoś by chciał sprawdzić czy jego warunki odbioru spełniają zalecenia, to polecam ten prosty kalkulator: http://hdtvpolska.com/page/kalkulator_odleglosci_od_tv.html PSS A tak z Ciekawości napiszcie czy posiadany przez Was TV (ewentualnie projektor) spełnia w/w zalecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Mam 37 cali oglądam z 4 metrów i wszystkie elementy tej skórki, i nie tylko tej) są doskonale widoczne. Takie teoretyczne zalecenia można sobie w buty włożyć. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Skórka nie jest fullHD tylko hd 1280x720. Ja oglądam na 3,5m 55cali. I widzę dobrze nawet czcionkę która ma 14 size. Powiększenie jednego elementu wiąże się z tym że trzeba inny element zmniejszyć albo zmniejszyć ilość wyświetlanych danych na ekranie. Więc trzeba to jakość niestety pogodzić. Rozumiem o co ci chodzi ale nie da się wszystkiego wyważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Skórka nie jest fullHD tylko hd 1280x720. Ja oglądam na 3,5m 55cali. I widzę dobrze nawet czcionkę która ma 14 size. Powiększenie jednego elementu wiąże się z tym że trzeba inny element zmniejszyć albo zmniejszyć ilość wyświetlanych danych na ekranie. Więc trzeba to jakość niestety pogodzić. Rozumiem o co ci chodzi ale nie da się wszystkiego wyważyć. Ja wiem, że to tzw HD Ready, ale nie o to mi chodziło. Wielkość elementów skórki jest tak dobrana, że czytelnie i komfortowo używa się jej tylko jak ekran jest blisko. Kiedy TV jest dalej niż zalecenia standardu które wynikają po prostu z fizyki ludzkiego postrzegania obrazu, powoduje, że używanie tej skórki nie jest komfortowe. Po prostu poszczególne elementy są małe. A z praktyki wiem, że idealne warunki rzadko się spotyka. Nie chodzi mi też o zmianę tej skórki. Widzę że TomTelos znasz się bardzo dobrze na dopasowaniu skórek i stąd moje pytanie czy nie miałbyś możliwośći i chęci np stworzenia drugiej wersji, gdzie elementy będą po prostu większe, oczywiście kosztem ilości pozycji, ale po to aby poprawić czytelność kiedy TV jest dalej niż zalecany maks 1,9 przekątnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zerknij na infinity-gos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zerknij na infinity-gos Nie muszę, używam na testowym pudle... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 @314TeR: Powiększyć to można ale tylko czcionkę bez modyfikacji skórki, ale to też tak nie za wiele ze 100 na 115 max bo jak da się więcej no to znikają niektóre wyrazy i są zasłonięte przez inne obiekty. Grafiki za bardzo się nie da bo jak powiększysz to piksele się robią i wygląda to paskudnie. Trzeba było nowe zrobić. Także jak chcesz mieć wszystko duże to obawiam się że trzeba całą skórę zmodyfikować. Każdy element trzeba powiększyć potem przesunąć, kupa roboty :( Lub poszukać odpowiedniej gotowej skórki, raz taką widziałem ale zapomniałem jak się nazywa. Czcionka była ogromna, lista kanałów to tylko 10 pozycji:D. Z dziesięciu metrów bym odczytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 ... Lub poszukać odpowiedniej gotowej skórki, raz taką widziałem ale zapomniałem jak się nazywa. Czcionka była ogromna, lista kanałów to tylko 10 pozycji:D. Z dziesięciu metrów bym odczytał. Każda skórka SD ma wszystko parę razy większe. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Po dzisiejszym update zrobił mi się bałagan w OPKG (prtscr poniżej) Jak zrobić z tym porządek? Najlepiej to wymusić odinstalowanie jednego i drugiego a następnie przez GOS Menager zainstalować defaultową skórkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 @314TeR: Powiększyć to można ale tylko czcionkę bez modyfikacji skórki, ale to też tak nie za wiele ze 100 na 115 max bo jak da się więcej no to znikają niektóre wyrazy i są zasłonięte przez inne obiekty. Grafiki za bardzo się nie da bo jak powiększysz to piksele się robią i wygląda to paskudnie. Trzeba było nowe zrobić. Także jak chcesz mieć wszystko duże to obawiam się że trzeba całą skórę zmodyfikować. Każdy element trzeba powiększyć potem przesunąć, kupa roboty :( Lub poszukać odpowiedniej gotowej skórki, raz taką widziałem ale zapomniałem jak się nazywa. Czcionka była ogromna, lista kanałów to tylko 10 pozycji:D. Z dziesięciu metrów bym odczytał. Dziękuję za rzeczowe wyjaśnienie. Osobiście używam infinity i jako taka mi odpowiada. Po dzisiejszym update zrobił mi się bałagan w OPKG (prtscr poniżej) Jak zrobić z tym porządek? Najlepiej to wymusić odinstalowanie jednego i drugiego a następnie przez GOS Menager zainstalować defaultową skórkę A np nadać nową nazwę - enigma2-skin-deafult-gos? A w nowych obrazach umieścić ją jako domyślną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Wirtualna klawiatura się sypie. Nie mieści się na ekranie opis klawiszy. Zasłania wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Wirtualna klawiatura się sypie. Nie mieści się na ekranie opis klawiszy. Zasłania wszystko. Powiedz mi dokładnie gdzie?. Uruchamiasz we wtyczce czy gdzieś w systemie to klawiaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Chodzi o tą klawiaturę co się pisze jak sms. Jest np. w sieć/manager montowania/zmień nazwę hosta. W dowolnym miejscu gdzie wpisuje się tekst pilotem. Jest za duża i zasłania ekran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Chodzi o tą klawiaturę co się pisze jak sms. Jest np. w sieć/manager montowania/zmień nazwę hosta. W dowolnym miejscu gdzie wpisuje się tekst pilotem. Jest za duża i zasłania ekran Dzięki Tak zgadza się! Jest rozjechany :) Poprawi się przy następnym update. Jak ktoś coś jeszcze znajdzie to dawać tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Daj znac gdzie znajde nietłumaczone teksty typu "purple" co mi pisałeś na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Nie wiem w sumie i piszę w ślepo ale wydaje mi się, że w /usr/local/share/enigma2/skin_default/ zrobił się bałagan/śmietnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Nie wiem w sumie i piszę w ślepo ale wydaje mi się, że w /usr/local/share/enigma2/skin_default/ zrobił się bałagan/śmietnik? Proszę o jaśniej co za śmietnik. Tam zawsze był bajzel ale on jest potrzebny, bo system jak i wtyczki korzystają tam z grafik i one muszą być! inaczej GS. @wszyscy: Skórka jest w fazie TEST w poprzedniej dużo ekranów było dostosowanych. W nowym jeszcze sporo brakuje ale systematycznie będziemy uzupełniać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Nie wiem w sumie i piszę w ślepo ale wydaje mi się, że w /usr/local/share/enigma2/skin_default/ zrobił się bałagan/śmietnik? Proszę o jaśniej co za śmietnik. Tam zawsze był bajzel ale on jest potrzebny, bo system jak i wtyczki korzystają tam z grafik i one muszą być! inaczej GS. No właśnie o te grafiki chodzi. Jeśli tak ma być to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Nie wiem w sumie i piszę w ślepo ale wydaje mi się, że w /usr/local/share/enigma2/skin_default/ zrobił się bałagan/śmietnik? Proszę o jaśniej co za śmietnik. Tam zawsze był bajzel ale on jest potrzebny, bo system jak i wtyczki korzystają tam z grafik i one muszą być! inaczej GS. No właśnie o te grafiki chodzi. Jeśli tak ma być to ok. To są grafiki systemowe. Potrzebne są nawet jak korzystasz z innej skórki, system jak i większość wtyczek korzystają z tych grafik. Niektóre wtyczki mają swoje grafy w swoich katalogach. Ja nie podejmę tego ryzyka że coś usunę, potem ktoś zainstaluje sobie wtyczkę, uruchomi a tu bęc! i mamy GREEN SCREEN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Aktualizacja drobne poprawki poprawa klawiatury @pppp: poprawa i uzupełnienie sieci ekranów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Teksty co chciałeś poszły do gita. Nie wiem czy już poleciały w update. Sprawdz bo wiesz gdzie były. Klawiszki ładne bo małe - na fotce. Potestuje po urlopie bo w nocy wyjeżdzam. A może by zrobić spinera jako osobną paczkę z zależnością do skórki. KAzda aktualizacja domyslnej skórki wywala mi spinera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 To usuń symlink sobie z default i wgraj sobie nowy spinner. Jak katakog spinner będzie to opkg Ci tego nie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Przy odtwarzaniu filmów brak paska postępu. Gdzie? Pilot od NBOXa, klikam niebieskie kółko - otwiera mi się domyślnie katalog z filmami, klikam na film i odtwarza się ale nie ma paska na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Jak masz jakieś pliki.xml w /etc/enigma2 to usuń i restart gui Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Jak masz jakieś pliki.xml w /etc/enigma2 to usuń i restart gui Mam timers.xml i skin_user.xml Obydwa do kosza? Edit: Usunąłem skin_user.xml i dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Przy odtwarzaniu filmów brak paska postępu. Gdzie? Pilot od NBOXa, klikam niebieskie kółko - otwiera mi się domyślnie katalog z filmami, klikam na film i odtwarza się ale nie ma paska na dole. Błąd znaleziony i będzie poprawka w następnej aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Po update bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Dziwne bo u mnie działa jak igła. Ostatecznie jak ci się chce to włącz debug wejdź w nagranie, odtwórz, potem zakończ i prześlij w załączniku opli.log Zobaczymy co jest nie tak ale myślę że ty masz coś namieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Proszę bardzo opli.log opli.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Spakuj rootfs i wystaw gdzieś. Obejrzymy co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Spakuj rootfs i wystaw gdzieś. Obejrzymy co i jak. A skąd mam wziąć ten rootfs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Ja z opli.log wyczytałem że to nie wina skórki, zrób tak jak kolega @tux napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Ja z opli.log wyczytałem że to nie wina skórki, zrób tak jak kolega @tux napisał Ja tam widziałem ze jednego pliku graficznego nie może otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Plik, którego brakuje to plik spinnera. Nie musi go być :) Sprawdź jak możesz na czystym obrazie + update do TEST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Na NOR mam czysty system i tam wszystko śmiga. A jak wymusić reinstalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 opkg install --force-reinstall paczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 opkg install --force-reinstall paczka To tak leci przez GOS Manager i niestety nic to nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Czyli masz jakiegoś śmiecia w systemie. Pytanie jakiego? Zerknij do /etc/emigma2/settings jaka skórka tam jest wybrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 config.skin.primary_skin=./skin.xml config.misc.graph_mepg.prev_time_period=180 config.misc.firstrun=false config.misc.initialchannelselection=false config.misc.startCounter=539 config.misc.languageselected=false config.misc.videowizardenabled=false config.misc.hotkey.vod=Plugins/Extensions/IPTVPlayer/1 config.misc.hotkey.additional_keys=true config.radio.lastroot=1:7:1:0:0:0:0:0:0:0:FROM BOUQUET "bouquets.radio" ORDER BY bouquet;1:7:2:0:0:0:0:0:0:0:FROM BOUQUET "userbouquet.polsat_18082015_1045.radio" ORDER BY bouquet; config.radio.lastservice=1:0:2:292F:1EDC:71:820000:0:0:0: config.plugins.SVA.mp2=50 config.plugins.SVA.enabled=true config.plugins.SVA.ac3adjust=50 config.plugins.iptvplayer.videostar_defquality=1600000 config.plugins.iptvplayer.buforowanie_rtmp=true config.plugins.iptvplayer.updateLastCheckedVersion=76.01.00.00 config.plugins.iptvplayer.plarform=sh4 config.plugins.iptvplayer.tvpVodUseDF=false config.plugins.iptvplayer.iplaUseDF=false config.plugins.iptvplayer.rtmpdumppath=/usr/bin/rtmpdump config.plugins.iptvplayer.possibleUpdateType=all config.plugins.iptvplayer.buforowanie=true config.plugins.iptvplayer.f4mdumppath=/usr/bin/f4mdump config.plugins.iptvplayer.TVNDefaultformat=7 config.plugins.iptvplayer.iplaDefaultformat=1900 config.plugins.iptvplayer.wgetpath=/usr/bin/fullwget config.plugins.iptvplayer.gstplayerpath=/usr/bin/gstplayer config.plugins.iptvplayer.TVNdevice=Samsung TV config.plugins.AtileHD.woeid=640161 config.plugins.AtileHD.refreshInterval=10 config.plugins.UserSkin.refreshInterval=30 config.plugins.UserSkin.PIG_active=true config.plugins.UserSkin.woeid=514869 config.plugins.FrontPanel.ShowPowerIcon=false config.plugins.FrontPanel.ShowStandbyIcon=false config.plugins.FrontPanel.ShowNumber=true config.plugins.FrontPanel.Brightness=2 config.Nims.1.diseqcA=130 config.Nims.1.diseqcB=130 config.Nims.0.diseqcA=130 config.Nims.0.diseqcB=130 config.Nims.0.powerMeasurement=false config.osd.language=pl_PL config.tv.lastroot=1:7:1:0:0:0:0:0:0:0:FROM BOUQUET "bouquets.tv" ORDER BY bouquet;1:7:1:0:0:0:0:0:0:0:FROM BOUQUET "userbouquet.nc_22082015_2357.tv" ORDER BY bouquet; config.tv.lastservice=1:0:1:3DCD:640:13E:820000:0:0:0: config.fans.0.pwm_standby=0 config.fans.0.pwm=255 config.av.aspect=16_9 config.av.colorformat_hdmi=hdmi_422 config.av.videorate.1080p=50Hz config.av.policy_43=panscan config.av.videomode.HDMI=1080p config.av.videoport=HDMI config.usage.alternative_number_mode=true config.usage.on_long_powerpress=standby config.usage.last_movie_played=4097:0:0:0:0:0:0:0:0:0:/hdd/movie/Warsaw.by.Night.2015.720p.WEB-DL.x264-JUST4.mkv config.usage.check_timeshift=false config.usage.hdd_standby=10 config.autobouquetsmaker.providers=sat_130_nc_plus::153: config.OpenWebif.webcache.collapsedmenus= config.OpenWebif.webcache.remotegrabscreenshot=false config.OpenWebif.auth=false config.autolanguage.audio_autoselect4=pol config.autolanguage.audio_usecache=false config.autolanguage.audio_autoselect1=pol config.autolanguage.audio_autoselect3=pol config.autolanguage.audio_autoselect2=pol config.autolanguage.audio_defaultac3=true config.audio.volume=100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Chyba szybciej postawisz to raz jeszcze niż znajdziesz przyczynę. Plik settings OK, pliki na miejscy, w /etc/enigma2 brak dodatkowych *.xml. Kończą mi się pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 A nie powinno być w tej pierwszej linijce skin_default.xml Pliku skin.xml nigdzie nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 skin.xml to symlink. Sprawdź, może ktoś/coś usunęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 skin.xml to symlink. Sprawdź, może ktoś/coś usunęło. A gdzie to powinno być? Gdzie sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 winscp widzi symlinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 /usr/local/share/enigma2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 winscp widzi symlinki Ale na dekoderze gdzie to powinno być. Ja używam TC poprzez ftp /usr/local/share/enigma2 Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zapodaj wyniki poleceń: opkg list-installed | grep enigma2 ls -l /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions ls -l /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Proszę bardzo. Edit: Coś wynikło z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Skorka na dzien dzisiejszy nadal ma za duza klawiature. Zobacz do skorki AtileHD Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi