locarno Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam Czy ktoś z was ma przerobiony tuner w ten sposób jak na obrazku ? Co o tym sądzicie ? LINK usunięto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jano74 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Za 130 zł jest również oferta przeróbki tego tunera poprzez wymianę procesora i pamięci. Plusem tej przeróbki modchipem jest tylko to że płyta nie doznaje szoku termicznego. Osobiście wolałbym nowy odblokowany procesor i pamięć oraz kilka miesięcy gwarancji zamiast jednego jak na aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Ja od siebie dodam, iż niedługo będzie support tych odbiorników przez Graterlia. Jednak nie będzie działał CEC. Przynajmniej na razie Zastosowanie ModChipa niemożliwi jego pracę. Ogólnie polecam wymianę procesora i pamięci. Jeżeli będzie ta operacja wykonana poprawnie tuner dożyje swoich dni bez problemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Ja od siebie dodam, iż niedługo będzie support tych odbiorników przez Graterlia. Jednak nie będzie działał CEC. Przynajmniej na razie Zastosowanie ModChipa niemożliwi jego pracę. Ogólnie polecam wymianę procesora i pamięci. Jeżeli będzie ta operacja wykonana poprawnie tuner dożyje swoich dni bez problemowo. Na jakiej zasadzie działa modchip ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Małe oszustwo elektroniki aby nie dokonywała auto-restartu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ja od siebie dodam, iż niedługo będzie support tych odbiorników przez Graterlia. Jednak nie będzie działał CEC. Przynajmniej na razie Zastosowanie ModChipa niemożliwi jego pracę. Ogólnie polecam wymianę procesora i pamięci. Jeżeli będzie ta operacja wykonana poprawnie tuner dożyje swoich dni bez problemowo. Na jednym z portali aukcyjnych ;) widziałem oferty sprzedaży BZZB przerobionych bezinwazyjnie, czy tzn. że mają ModChip czy może to przeróbka podobna do BSLA ? I jeszcze jedno czy na takim BZZB bez problemy działa dzisiejsza Grateria ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Póki co trzeba podmienić plik. Później będzie opcja w GOS Mgr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Póki co trzeba podmienić plik. Później będzie opcja w GOS Mgr. Czy tzn że nie ma możliwości pracy BZZB z Grateria bez ModChipa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 To znaczy ze wgrywasz GOS i podmieniasz jeden plik na systemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 BZZB ma dwie możliwości przerobienia na E2, mianowicie: -modchip -wlutowanie nowego procesora i pamięci flash Jak odpowiedział tux w pierwszym wypadku podmieniasz jeden plik. A czy twoje pytanie dotyczyło drugiego sposobu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 BZZB ma dwie możliwości przerobienia na E2, mianowicie: -modchip -wlutowanie nowego procesora i pamięci flash Jak odpowiedział tux w pierwszym wypadku podmieniasz jeden plik. A czy twoje pytanie dotyczyło drugiego sposobu? Moje pytanie dotyczyło tunerka który się sprzedaje na jednym z portali aukcyjnych z opisem "przerobiony bezinwazyjnie". Ale rozumiem że dobrze byłoby dopytać się sprzedawcy czy ta przeróbka to ModChip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 To jest modchip. Tyle ze jest kilka wersji :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 To jest modchip. Tyle ze jest kilka wersji :-) Ok, teraz wiem więcej. Dzięki za pomoc. Zawsze wiedziałem że na tym forum można się wiele dowiedzieć mimo że nie są lubiane osoby zadające zbyt proste pytania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 I jeszcze jedno szybkie pytanko, bo nie mogę nigdzie znaleźć. Jaki to plik należy podmienić dla ModChip ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 jedna mała uwaga. Pakując się w modchip będziesz na łasce bądź nie, kogoś, kto zmienił źródła projektu publicznego i "zapomniał" napisać co zmienił, żeby nie napisać tego dosadniej. W efekcie, przy jakichkolwiek zmianach możesz zostać z ręką w nocniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 jedna mała uwaga. Pakując się w modchip będziesz na łasce bądź nie, kogoś, kto zmienił źródła projektu publicznego i "zapomniał" napisać co zmienił, żeby nie napisać tego dosadniej. W efekcie, przy jakichkolwiek zmianach możesz zostać z ręką w nocniku. I to jest bardzo ważna informacja , zwłaszcza że szukam grzecznościowo sprzętu dla znajomych. Czyli w takim przypadku lepiej nie ryzykować i kupić sprawdzone rozwiązanie. Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny17 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 witam mam pytańko na bsla gratelia działa super kupiłem takiego bzzb z modchip instaluje sie ok problem pojawia się w momencie skonfigurowania oscam łączy się z karta w innym dekoderze ale nie ma obrazu i jeszcze jedno pytanie co to jest DEMUXER pokazuje mi się przy laczeniu oscama z kartą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbo Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 witam mam pytańko na bsla gratelia działa super kupiłem takiego bzzb z modchip instaluje sie ok problem pojawia się w momencie skonfigurowania oscam łączy się z karta w innym dekoderze ale nie ma obrazu i jeszcze jedno pytanie co to jest DEMUXER pokazuje mi się przy laczeniu oscama z kartą podmień przez ftp pliki w katalogu /lib/modules pliki w załączniku http://forum.xunil.pl/index.php?action=dlattach;topic=2794.0;attach=14411 przy okazji tux może osobna instalka dla modchip BZZB Scalono wiadomość: [time]1458374777[/time] I jeszcze jedno szybkie pytanko, bo nie mogę nigdzie znaleźć. Jaki to plik należy podmienić dla ModChip ? /lib/modules obydwa http://forum.xunil.pl/index.php?action=dlattach;topic=2794.0;attach=14411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Paczka już jest. ALe całość poleci na update wraz z inną poprawką (FS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Będę się przesiadał z bska na nboxa bxzb z modchipem, mam GOS z 2015r. i nie widzę potrzeby zmiany na nowszą (za dużo bym musiał od nowa robić, póki działa nie chcę nic ruszać) chodzi mi tylko aby backup działał prawidłowo na bxzb modchip, a więc jeśli można to poproszę pliki które trzeba wrzucić do softu żeby odpalił na modchipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 O te pliki poproś sprzedawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvlucky Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 W dniu 19.03.2016 o 01:17, turbo napisał: podmień przez ftp pliki w katalogu /lib/modules pliki w załączniku http://forum.xunil.pl/index.php?action=dlattach;topic=2794.0;attach=14411 przy okazji tux może osobna instalka dla modchip BZZB Scalono wiadomość: [time]1458374777[/time] /lib/modules obydwa http://forum.xunil.pl/index.php?action=dlattach;topic=2794.0;attach=14411 witam posiadam BZZB z modchipem postawiłem gos na usb i mam to samo brak obrazu był bym zainteresowany tymi plikami do podmiany a link nie działa :/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Musisz zainstalować odpowiedni pakiet: kernel-modules-modchip-gos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi