Gość kriss85 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Witam,jestem posiadaczem Dekodera ADB5800. Mam duży problem z pilotem który łapie sygnał co kilka wciśnięć. Testowałem już inne piloty i wszystkie mają ten sam problem. Próbowałem również podpowiedzi aby na płycie główniej na wyłączonym dekoderze wypiąć i wpiąć wtyczkę od front panelu. Wyłączenie trybu oczszędzania na TV również nie pomogło. Doczytałem że można zainstalować na RAW, natomiast w najnowszej dystrybucji Graterli nie wiem jakie paczki należy zainstalować/przeinstalować. Możecie podpowiedzieć co można jeszcze spróbować zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Konfigurację RAW dla pilota znajdziesz na forum ... chociaż po zmianach w keymap.xml może wymagać drobnej poprawki. Najlepiej wymień sobie odbiornik podczerwieni: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1167.msg26797.html#msg26797 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Ja bym zaczął od przeczyszczenia "styków" na płycie pilota oraz samych padów. W pewnym stopniu to pomoże oczywiście nie na wieczność... Możesz sobie również sprawdzić czy pilot wysyła sygnał przy naciśnięciu do tunera i wyeliminować winę tunera w jego działaniu. Skieruj kamerę z telefonu na diodę nadawczą pilota i wciskaj przyciski.... na ekranie telefonu zobaczysz wiązkę... jeżeli pilot nie wysyła to raczej wina pilota niż jakichkolwiek plików czy systemu w tunerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss85 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Pilot jest napewno sprawny, tak jak pisałem miałem kilki innych i tak samo reagował tuner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Możesz przestawić, do testów, tuner jak najdalej od TV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss85 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Dzięki za odpowiedzi. Udało się po podmianie plików licd, evremote2, oraz lircd.conf z paczki od tux-a. Pilot działa teraz bezbłędnie :) Paczka dostępna pod linkiem: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,237.0.html Nazwa paczki : pilot_ADB5800xx_old.tar.gz Ps. Usunięto... brak związku z tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Pamiętaj tylko, że przy aktualizacji obslugi pilota pliki Ci się podmienią na te z GOS. Radzę poszukać przyczyny a nie obchodzić problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Tux dobrze mówi. Ja też kombinowałem z RAW i czyszczeniem - pomogła wymiana odniornika IR. Koszt niecałe 2 zł + lutowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss85 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 jaki odbiornik IR należy kupić do nboxa 5800 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Już dostałeś odpowiedź w tym temacie... poczytaj to co ludzie Ci podpowiadają... TSOP2236 36kHz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi