tomiss Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam, mam takie pytanie czy jest możliwość tak zmodyfikowania pliku .m3u generowanego przez OpenWebif aby zawsze domyślną ścieżką dźwiękową był język polski ? Pytam bo zainstalowałem na TV mojego syna plugin do odbioru streamingu(http://siptv.eu/faq/sammy/) po sieci i niestety na kanałach które mają więcej niż jedną ścieżkę językową odgrywana jest tylko pierwsza, a nie zawsze jest to polski język. Do konfiguracji i odbioru kanałów używam właśnie pliku .m3u z mojego tunera. W pluginie jest opcja ścieżki ale niestety u mnie nie działa i dlatego pomyslałem że lepiej będzie od razu podać którą ścieżkę ma używać. Oczywiście o ile taka modyfikacja pliku/linków jest możliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 http://forums.openpli.org/topic/21994-m3u-with-vlc-and-e2/ Czyli ogólnie możliwość jest, tylko że EXTVLCOPT, to są rozszerzone polecenia obsługiwane przez VLC, ale czy przez coś jeszcze... Numer dla audio-track-id znajdziesz w VLC w Narzędzia -> Informacje o kodeku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 http://forums.openpli.org/topic/21994-m3u-with-vlc-and-e2/ Czyli ogólnie możliwość jest, tylko że EXTVLCOPT, to są rozszerzone polecenia obsługiwane przez VLC, ale czy przez coś jeszcze... Numer dla audio-track-id znajdziesz w VLC w Narzędzia -> Informacje o kodeku. Dzięki za info. Faktycznie na VLC działa to znakomicie, natomiast aplikacja dla mojego TV konwertuje m3u na txt i niestety wycina informacje o ścieżce. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość belialek Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Witam, Pozwolę sobie na podczepienie się pod temat - w jaki sposób mogę pobrać ten plik m3u? U mnie w OpenWebif w sekcji "Strumieniuj" jest tylko link "Nagrania", nie mam możliwości streamu strumienia video w czasie rzeczywistym z tunera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Klikasz w telewizorek (monitorek) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofec Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 A ktoś ma pomysł czemu może nie działać? Czarny nBox konfiguracja tuner jak poniżej: ..... 3.Podświetlamy Tuner A i OK. 4.Tryb konfiguracji ustaw na "Prosty" 5.Tryb ustaw na "Jeden" 6.Satelita ustaw na "Hot Bird(13.0E)" 7.Wyslij DISEqC ustaw na "NIE" i OK. 8.Teraz identyczne ustawienia zrób dla tunera B i zatwierdź zmiany. ..... Oczywiście są to ustawienia dla tunera podłączonego dwoma kablami do podwójnego LNB skierowanego na HOT BIRDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Może przypadkiem protokół to newcamd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofec Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Tak. Ale testowałem tez z karta w czytniku i było to samo. Jakieś sugestie który protokół najbardziej się sprawdza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Na początek - załącz konfigurację OSCam. Co do protokołu - jest ich trochę do wyboru i każdy ma swoje zalety i wady. Musisz poczytać i wybrać ten, który dla Ciebie będzie najlepszy. Ja od ponad pół roku używam CAMD3.5. Do tego co potrzebuję w domu jest dla mnie najodpowiedniejszy. Niestety nie zagwarantuje, że tak samo dobrze będzie się spisywać u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofec Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam, Bawiłem się już tym trochę i zmierza w stronę rozmiany mojego czarnego nBox na dwa białe. Na karcie TNK HD(w drugim nBox) mogę oglądać równocześnie TVP1 HD(Stream) i TVN HD(TV). Na karcie Cyfry mogę oglądać dowolny kanał w TV lub dolny w stream. Ale jak chce równocześnie to już działa(działa FTA stream). A chciałem aby jakiś kanał z bajkami na TV a stream TVN 24 (SD lub HD) i nie działa mi ta konfiguracja oscam raportuje ze wszystko jest ok po obydwu stronach. Aha konfigi tak jak "Wątek: Konfiguracja dla czytnika lokalnego dla C+ ". Miałem nawet konfiguracje AbrahaMa ale zacząłem mieć reject'y w oscam wiec zmieniłem na ta by Tux i na razie jest ok. testowane CCCAM, CAMD3.5 oraz newcamd. Pobawię się tym jeszcze wszystkie sugestie mile widziane. edit Wszystko działa. Zrobiłem od nowa cały obraz do nand/USB (mam i tu i tu) i działa jak oczekiwałem. Dodam że problemem było też że w domu nie wszędzie jest dobry wifi i pasmo było zbyt wąskie i przycinało. Jako ciekawostkę dodam że na obrazie pkteam ta sama konfiguracja nie działa. edit Wracając delikatnie do tematu. Nie działają mi w streamingu np TVP2 HD lub Polsat HD - Chodzą na TV po HDMI. Dodam, że chyba wszystkie SD i większość HD chodzą tylko jakaś grupa kanałów HD nie działa w streamingu a działa na TV. Ktoś ma pomysł co może być przyczyną ? A czy u Was to działa? Update: Przez chwilkę to działo: Zaraz przed duża aktualizacja z dnia "23 Październik 2015" była aktualizacja jakiś 4 pakietów - i wtedy to działało a później po kolejnej (tej dużej) znowu nie działa. Dzięki. Scalono , poprawiono błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Z niektórymi programami jest problem... Zarówno ze strumieniowaniem jak i nagrywaniem... Sprawdź czy działa Ci coś takiego: Przełączasz na TV na dany kanał i wtedy dopiero uruchamiasz odtwarzacz na komputerze. Potem kanał na TV możesz wyłączyć/zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Nie działają kanały z tego konkretnego transpondera i to chyba nie tylko na naszych tunerach. Da się to poprawić odpowiednio preparując plik .m3u, jak sobie przypomnę to jutro napiszę jak to zrobić. Edit: @mickey: Z nagrywaniem kanałów z tego transpondera u mnie nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 W VLC faktycznie TVP 2 HD nie działa. I opisane przeze mnie rozwiązanie też nie pomaga :( Ale w MPC-HC x64 odpalił od razu. Ogólnie ostatnio najlepiej w odtwarzaniu strumieni spisuje się właśnie MPC-HC. Czasami za pierwszym razem nie łapie przekazu - zamykam i odpalam ponownie, ale jak już się pozbiera, to działa aż wyłączę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szycha881 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 #EXTM3U #EXTINF:-1,TVP 2 HD #EXTVLCOPT[emoji14]rogram=3106--http-reconnect=true http://xxx.xxx.xxx.xxx:8001/1:0:1:C22:1E78:71:820000:0:0:0: Podstawić IP, zapisać jako .m3u i odpalić przy pomocy VLC :) Wytapane z mojego Galaxy S5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofec Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Dzięki. Pobawie się Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczur Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Pojawił się nowy program tym razem darmowy na TV SAMSUNG (ponoć tez działa na Androidzie) do odbioru stremu ottplayer.es wada - brak epg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi