Guest effendi Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Witam - czy możliwa jest implementacja pluginu lcd4linux do sytemu Graterlii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_cz Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Witam - czy możliwa jest implementacja pluginu lcd4linux do sytemu Graterlii? Chodzi CI o ten projekt? https://ssl.bulix.org/projects/lcd4linux/ A co byś chciał wyświetlać i na jakim wyświetlaczu, wbudowanym? Pytam z ciekawości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest przemog Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Witam te ramki działają z plugin-em LCD4LINUX SAMSUNG: SPF-72H | SPF-75H | SPF-76H | SPF-83H | SPF-85H | SPF-86H | SPF-85P | SPF-86P | SPF-87H | SPF-105P | SPF-107H | SPF-700T tak wiec duże ładne wyświetlacze. a tak to może wyglądać Jak zamieszczamy obrazki? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ryrzy Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Ale.... po co ? Wysłane z mojego LG-D802 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_cz Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 mi się podoba to okienko z EPG aktualnego kanału. A można zrobić na takiej ramce PIP taki "PictureInRamka"? :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_cz Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 nie A takie statyczne zrzuty co kilka sekund z innego kanału? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Samo LCD4Linux da się uruchomić. Jednak użyteczność tego jest raczej marna. Jakby sie uparł to zrzuty by zrobił. Odpowiedz sobie jednak na pytanie jak dużo zasobów to pochłonie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 do skasowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Jeszcze wyświetlanie statycznych danych to zrozumiem. Mam na myśli np. sytuację gdy będzie już w repo MPD i chcemy wiedzieć o akurat leci w radiu czy z dysku. Ale EPG czy użycie procesora? No nie przesadzajmy. Jeżeli dodawać jakąś obsługę czegoś to faktycznie po to, że to przydatne a nie bajer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_cz Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Samo LCD4Linux da się uruchomić. Jednak użyteczność tego jest raczej marna. Jakby sie uparł to zrzuty by zrobił. Odpowiedz sobie jednak na pytanie jak dużo zasobów to pochłonie! Tak tylko teoretycznie pytałem, z czystej ciekawości. Trochę poza tematem, przydałaby się taka opcja zap z innego kanału na webif. Oczywiście czysto teoretycznie. MPD, można coś więcej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mario026 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Witam! czy jest jakaś szansa aby pojawila się wtyczka lcd4linux w Graterli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomTelos Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 I jak postępy? uruchomiłeś? działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mdybiona Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Wtyczka działa na Graterli i to całkiem dobrze.Wyświetlacz do testów to tablet Poprawiono pisownię. Proszę zwrócić na to uwagę przy pisaniu następnych postów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jolka00 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Myślę, że wtyczka przydała by się też posiadaczom dekoderów bez wyświetlacza np ADB 2850. Tak, że jak już działa to może by jej się przyjrzeć fachowym okiem ... dla uciechy użytkowników i dalszej chwały GOS ;) ------------- dodane---------------------------------------- a tu jest instrukcja uruchomienia z innego forum (autorstwa mario026): Na upload dałem pliki: http://upload.dvhk.to/file.php?id=10758 (plik załączony do postu) 1. nie biorę odpowiedzialności za ew. uwalenie box-a 2. do tmp wrzucamy plik lcd4linux.tar.gz logujemy sie przez telnet instalujemy wydając komende: tar -xzvf /tmp/*.tar.gz -C / 3. restart box-a 4. logujemy sie przez telnet i dajemy komende: opkg update opkg install python-imaging-gos 5. restart box-a 6. logujemy sie przez telnet i dajemy komende: opkg update opkg install python-simplejson-gos 7. restart box-a 8. z folderu usr folder lcd4linux wrzucamy do /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions i nadpisujemy pliki 8. restart box-a 9. przez przeglądarkę wpisujemy IP Box-a i na dole z lewej strony mamy lcd4linux to wszystko u mnie jest mały minus działania tego że odświeżanie jest ok 5s ------- w przypadku problemów trzeba odinstalować pyton-mutagen: pewnie masz zainstalowany IPTV? i masz zainstalowany python-mutagen - 1.29.0 jest on instalowany podczas instalacji IPTV usuń mutagen, IPTV się uruchomi i lcd4linux tez w telnet wydaj komende: opkg remove python-mutagen enigma2-lcd4linux_sh4.zip Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zgrywus11 Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 Witam , mam wielką prośbę do twórców graterli os.Posiadam nbox 2850 bez wyświetlacza i ten plugin jest super alternatywą na jego brak . Udało mi się raz go odpalić i wyglądało to OK ale po aktualizacji systemu plugin padł . Moja prośba jest taka , czy można ten plugin dodać do aktualizacji .Mam nadzieję że ta możliwość doda czytelników forum i użytkowników systemu graterlia na 2850 i 2849 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matzg Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Analizując Twój wcześniejszy post wynika że braku ciebie paczki phyton-usb... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zgrywus11 Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Analizując Twój wcześniejszy post wynika że braku ciebie paczki phyton-usb... Po dzisiejszej aktualizacji systemu : Niektóre wtyczki są niedostępne Extensions/LCD4linux (cannot import name enum) Co trzeba doinstalować ? Problem rozwiązany , wszystko ładnie biega na wersji systemu z marca 2016. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiu2000 Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Po zainstalowaniu tego pluginu, brakuje pliku plugin.py - dograłem do sobie Dlaczego nie mogę zainstalować pliku ipk od lcd4linux? Muszę pobrać z repozytorium. Jak skonfigurować prognozę pogody. Za długo się z tym już męcze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomTelos Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Po zainstalowaniu tego pluginu, brakuje pliku plugin.py - dograłem do sobie O czym ty mówisz jaki błąd? niczego nie brakuje. Chyba za dużo kombinujesz i sam się w tym gubisz. Dlaczego nie mogę zainstalować pliku ipk od lcd4linux? Muszę pobrać z repozytorium. A skąd to ipk? Masz w repo to po co kombinujesz z obcymi ipk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiu2000 Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Jak mi nie wystartował plugin z repozytorium, to próbowałem wgrać z ipk. A co z pogodą? Chyba trzeba podać APK, tylko nie wiem gdzie taki kod uzyskać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 To moze od poczatku... Wróćmy do szkoły podstawowej.... 1. Jaki tuner; 2. Jaki błąd masz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomTelos Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 1. Jaki tuner; Czy tak trudno w podpisie profilu podpisać jakie się ma tunery, tylko trzeba zadawać jedno i to samo pytanie jaki tuner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiu2000 Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 profil update Scalono wiadomość: [time]1493916061[/time] plugin jest rewelacyjny dalej prognozy pogody nie mogę skonfigurować i plugin przestaje działac po restarcie tunera :( Już doszedłem do tego: plugin przestaje działac, po restarcie, jak dogram do niego plik plugin.py Jak tego pliku nie ma, to wszystko po restarcie śmiga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Czyli nadal nic nie wiemy. Naucz się zadawać poprawnie pytania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomTelos Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Skąd masz ten magiczny plugin.py? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest misiu2000 Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Z internetu pobrałem plugin i porównałem pliki. Błąd z pogodą wysłałem na gosbugs@xunil.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts