Jump to content

Cool TV Guide

tux

Recommended Posts

• 2 months later...
Guest akag

Tą "bezpieczną" pierwsza od góry. Bo tam niżej też wersja 6 jest widziałem, tylko instalacja na własną odpowiedzialność. Swoją drogą tą wersją 6 można uwalić dekoder czy tylko GS się pojawia?

Guest akag

Działa, dzięki wielkie za pomoc. Proszę jeszcze tylko o odpowiedź jakie problemy występują z tą wersją 6, która też jest dostępna w ppanels.

Zawiera PIG.

Przy dobrym zasilaniu na niektórych kanałach SD się tuner zawiesi. Jak masz złe zasilanie to nawet uwalisz uboota. Nie mam źródeł to nie mogę poprawić wielkości PIG, która nie powoduje błędów.

Guest akag

Możesz jeszcze krótko powiedzieć co to jest to PIG?bo słyszałem już że uwala tunery, ale nie mam pojęcia co to jest.

• 2 months later...
Guest carolef

Jak przypisać do pluginu w wersji 5 picony inne niż systemowe? Mam duże przeźroczyste picony i licho wygladają w tym pluginie.

Dodatkowe pytanie: jak wyłączyć komunikat przy zamykaniu, że jest nowa wersja?

• 2 weeks later...
Guest carolef

Rzadko się poddaję ale tym razem jestem w kropce i nie wiem jak to ugryźć.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4

Z tego co widzę, to do ściągnięcia jest zip a w zipie jest ipk. Z ipk bardzo dobrze radzi sobie 7-Zip i po wypakowaniu dostajesz zwykle plik data.tar a z nim już sobie poradzisz - w środku jest struktura katalogów.

Możesz też spróbować jak na dreamboksie: ipkg install nazwa_pliku.ipk ...

BTW: W środku są tylko pliku pythona, więc informacja, że to mipsel nie powinna mieć znaczenia, ale pewności nie mam.

• 1 year later...
Guest carolef

Kolejna zagadka. Po długim czasie chciałem powrócić to tej wersji cooltvguide którą wrzuciłem dawno temu tu na forum (jest powyżej). Po wgraniu do tuna wywala komunikat, że jest nowa wersja i że mam sobie ją wgrać i tyle, reszta nie działa. Wrzuciłem nową wersję 7.coś tam i jest ok, tylko że po naciśnięciu klawisza back nie zamyka okna epg. Tu pytanie jak zmusić wersję 6 by działała i nie truła głowy o nowej wersji ew jak nową wersję przekonać, że klawisz back się przydaje.

Guest carolef

Wtyczka ma jeden zasadniczy bajer. Klawiszami << >> przełącza bukiety - dla mnie kolosalne udogodnienie. Mam listę kanałów posortowaną na tematy, ogólne, wiedza, muza, bajki itp.

• 2 years later...