robert_cz Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Mam monitor 16:10 i chciałbym podłączyć do niego nboxa, ale niestety nie ma dostępnych z menu takich rozdzielczości do wyboru jakie obsługuje mój monitor. Czy istnieje możliwość dodania ich do menu wyboru rozdzielczości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 To i tak nie ma sensu, bo cały materiał video jest tylko w 4:3 lub 16:9. Ustawiając/wymuszając tryb 16:10 musiałbyś przeskalować obraz nieliniowo a co za tym idzie zepsuć go. Podłącz dekoder pod monitor i zobacz co się stanie jak mu ustawisz 1080i. Jak monitor mam poprawną obsługę trybów TV, to powinieneś zobaczyć czarne paski na dole i górze ekranu i w prawidłowych proporcjach obraz 16:9. Pozostanie kwestia kodowania, jak zamiast czarnego będziesz miał szary to spróbuj zmienić kodowanie z RGB na 422. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Właśnie problem z tym, że nie obsługuje :-( jestem w stanie zaakceptować pasy, byleby zadziałała rozdzielczość np. 1600x1050. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Inaczej, jaki Twój monitor ma rozdzielczość natywną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 i czy obsługuje "Telewizyjną" częstotliwość odświeżania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Rozumiem, że tryb HDMI-PC został sprawdzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Tak, sprawdzone. Jakoś monitor nie dogaduje się z tunerem w sprawie poprawnej rozdzielczości. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t4ndeta Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Używałem nboxa na monitorze z natywną rozdzielczością 1600x1050 - działał bez problemów na 720p 60Hz (na 50Hz obraz miał proporcje 4:3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_cz Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 nie przycinał obrazu? Ma ktoś pomysł czy da się wyciągnąć natywną: 1 680 x 1 050? Scalono . Nie piszemy posta pod własnym postem... edytujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Ja mam nbox'a 2850 podpiętego pod monitor 22 cale (właśnie 1680x1050). Ustawiłem mu rozdzielczość 720p (na dekoderze), 50hz i chodzi bez problemu. Tobie proponuję zrobić to samo. Co do wymuszenia konkretnej rozdzielczości to może być ciężko. Musiałby ktoś coś pozmieniać w plikach systemowych aby w ogóle o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi