314TeR Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Właśnie sobie przeinstalowywałem soft i podłączyłem jedną antenę tylko, do tylnego złącza ANT 1 i tu spotkał mnie zaskok. Otóż opisy w systemie są zrobione odwrotnie niż oznaczenia głowic w dekoderze. Na tylnym panelu jest napisane ANT1 - w sofcie mamy Tuner B (ID 2), a jak się podłączymy do gniazda ANT2, to w sofcie działa Tuner A (ID1). Jest to deczko mylące. Może warto to by było poprawić. Jak ktoś ma dwie anteny to nie ma problemu, ale przy jednej jest zamieszanie OCB. Drugi drobiazg, to w soft oficjalny na stronie zawiera bug niedziałających klawiszy front panela. Przy pierwszym odpaleniu aż się chce skonfigurować działanie wyjścia obrazu za pomocą klawiszy na panelu przednim, ale niestety nie działają... Przy jakiejś okazji warto wrzucić soft który ma już poprawiony front panel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Przy kolejnym update release poleci update tego. Chyba, że mnie coś strzeli wcześniej. Co do Zamiany oznaczeń. Mam nieodparte wrażenie, że to ADB zamieniło je bo po ID zgłaszają się jak w sofcie u Nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Dla mnie też nielogiczna jest numeracja anten na obudowie, w każdym sprzęcie oprócz ADB jaki widziałem, to pierwsze gniazdo jest na zewnątrz lub na górze... a w ADB inaczej... no ale nie ma co deliberować... Drobna zmiana a później dzięki temu może nie będzie postów: "strojenie nie udane" i następnych 10 ciągnięć za język, jak podłączyłeś, w jakie gniazdo, jak opisane, jak ustawiłeś w menu, warto aby oznaczenia w systemie odpowiadały tym co są namalowane na obudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Paradoksalnie ta zmiana nie jest drobna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość reaven Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 314TeR w zasadzie nie wiem czy to ma znaczenie ale zdaje się masz głowicę od BZZB. Może tu tkwi haczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Na oryginalnej głowicy BSLA jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Może źle myślę, ale chyba ten soft od ADB wymagał Ant1 do VOD. Więc je zamienili w opisie i tyle. W sofcie zrobili przeniesienie w grafice. Tu meldują się w kolejności ID. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 hm... To raczej taki "problem" teoretyczny na sezon ogórkowy, bo nie widać masowych postów sfrustrowanych użytkowników. Zresztą to nie pierwszy tuner, który ma pomieszane wejścia, np. w GM-Triplex jest tak samo. W jego przypadku też użytkownicy nie mają z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Ja już od dawna przyjąłem zasadę liczenia gniazd od krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgadza się, problem ogórkowy, ale wciąż to problem który warto wrzucić na listę to-do i przy jakiejś tam okazji poprawić jak będzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ale co tu naprawiać? To, że ADB źle napisało (umyślnie lub nie) opisy przy wejściach antenowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi