tomiss Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Witam, zaktualizowałem dzisiaj system i chyba coś nie zadziałało, ponieważ po restarcie tuner nie montuje dysku wewnętrznego ani udziału sieciowego. Sprawdziłem plik fstab i wszystko jest takie same jak przed aktualizacją. Ręcznie w konsoli mogę zamontować wszystko bez problemu. Co jeszcze powinienem sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Trzeba by wrócić wersją softu sprzed UPD i aktualizować pakiet po pakiecie. Inaczej będzie trudno dojść co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Obawiam się że problem pojawił się dużo wcześniej, ale widoczny jest po całkowitym zaniku zasilania lub czasem reboot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 6 godzin temu, tux napisał: Trzeba by wrócić wersją softu sprzed UPD i aktualizować pakiet po pakiecie. Inaczej będzie trudno dojść co się dzieje. Witam, zrobiłem małe dochodzenie i do aktualizacji są: openssl - 3.1.1 - 3.1.2 libgcc - 13.1.1 - 13.2.0 iproute2 - 6.3.0 - 6.4.0 licenses - 20230321 - 20230729 ncurses - 6.4 - 6.4-1 enigma2-skin-pli-fullhd - 20230513 - 20230728 curl - 8.1.2 - 8.2.1 libgomp - 13.1.1 - 13.2.0 oscam-gos-webif - 1.20.r11719 - 1.20.r11720 libstdc++ - 13.1.1 - 13.2.0 util-linux - 2.38.1 - 2.39.1 opkg - 0.6.1-1 - 0.6.2 a problematyczny jest pakiet "util-linux". Po aktualizacji zasoby nie montują się automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Problem dotyczy jakiego odbiornika? Czy po wykonaniu polecenia "mount -a" jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 14 godzin temu, tux napisał: Problem dotyczy jakiego odbiornika? Czy po wykonaniu polecenia "mount -a" jest OK? VU+ UNO 4K SE Nie mogę już sprawdzić, ponieważ sysupdate już nie pokazuje że coś jest do aktulalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Chwilowo wróciliśmy do util-linux v 2.38.1. Musimy ustalić dlaczego nowa wersja ignoruje plik fstab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 (edytowane) Witam, pojawił się nowy problem po aktualizacji którą zrobiłem wczoraj. Problem objawia się brakiem połączenia z siecią LAN po kilkunastu minutach (nie jestem w stanie dokładnie określić ile) pozostawania w trybie czuwania. Po tym czasie brak możliwości połączenia z tunerem zarówno przez ftp,www, jak i ssh. Pomoga tylko restart systemu. Restart tylko GUI powoduje zawieszenie, ale bez green screen, wisi na "klepsydrze". Tuner połączony kablem. Poprzednią aktualizację robiłem tydzień wcześniej, więc podejrzewam, że to problem z najnowszymi pakietami. Powrót do backupu który zrobiłem sobie 11.11 rozwiązuje problem. Edytowane 30 Listopada 2023 przez tomiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 W dniu 30.11.2023 o 11:23, tomiss napisał: Witam, pojawił się nowy problem po aktualizacji którą zrobiłem wczoraj. Problem objawia się brakiem połączenia z siecią LAN po kilkunastu minutach (nie jestem w stanie dokładnie określić ile) pozostawania w trybie czuwania. Po tym czasie brak możliwości połączenia z tunerem zarówno przez ftp,www, jak i ssh. Pomoga tylko restart systemu. Restart tylko GUI powoduje zawieszenie, ale bez green screen, wisi na "klepsydrze". Tuner połączony kablem. Poprzednią aktualizację robiłem tydzień wcześniej, więc podejrzewam, że to problem z najnowszymi pakietami. Powrót do backupu który zrobiłem sobie 11.11 rozwiązuje problem. Witam, w związku z brakiem zainteresowania, a chciałbym zaktualizować tuner, mam pytanie czy ktoś może potwierdzić mój problem ? A może problem jest już znany i rozwiązany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Powinno już być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiss Opublikowano 14 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 2 godziny temu, myszka20 napisał: Powinno już być OK. Super, dzięki wielkie za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi