Gość domell2 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Czy jest jakiś sposób aby na tej głowicy pokazywało snr w dB? Na starej od BSLA pokazywało po zmianie w ustawieniach czy to w % czy w dB natomiast na tej czy ustawione w % czy w dB i tak pokazuje tylko w % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Dołączę się do tematu, ale z drugim problemem. Mam głowicę od BZZB w BSLA i jak przedmówca SNR jest zawsze w %, ale to nie jest dla mnie istotne. Pytanie czy da się ustawić BER aby był pokazywany w jakimś zjadliwym formacie, bo obecnie pokazywane jest np "9.3e-03". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Przeliczenie pewnie dałoby się zrobić ale liczba jaka by wyszła to coś astronomicznego :) Przeliczania na % nie wyobrażam sobie bo to nie działa w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Pytanie czy da się ustawić BER aby był pokazywany w jakimś zjadliwym formacie, bo obecnie pokazywane jest np "9.3e-03". Jak dla mnie ten format jest bardzo "zjadliwy". Co Ty rozumiesz, przez zjadliwy format? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Szczerze mówiąc nic mi nie mówi ta liczba przy BER, czy to mało, czy to dużo... stąd pytanie... raz jest 9.2e-03 raz jest 9.5e-03... Na innych sprzętach z E2 nie widziałem nigdy takiego zapisu. Z tego co wiem to na BSLA i BSKA też wartość BER wygląda inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Mój 2850 na sofcie N pokazywał BER tak samo... 9.2e-03 znaczy 9.2*10^(-3), czyli 0,0092 a np. 2.1e-02 oznacza 0,021. Czyli najlepsze są same zera a jak jest coś więcej, to liczba po "e-" powinna być jak największa a jeżeli po "e-" jest to samo to lepiej jest kiedy przed tym oznaczeniem jest jak najmniej. 9.2e-03 jest lepsze niż 2.1e-02 5.7e-03 jest lepsze niż 9.2e-03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Dzięki, po tym jak już napisałem to wrzuciłem te liczby w Excela i wszystko stało się jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi