Gość emarcin Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Nie rozumiem jaki jest sens aby podpięty temat Picony był zamknięty? Rozumiem, że aby zamieścić aktualizacje picon trzeba zakładać nowy temat? Skoro tak to kilka aktualnych z mojej strony EDIT tux: Słuszna uwaga. Tutaj będziemy zamieszczać małe aktualizacje - w podpiętym całe duże paczki PIKON. EDIT AbrahaM: Wątek przyklejony, temat poprawiony by lepiej odzwierciedlał założenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarka11 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Witam!!! Czy mógłbyś wrzucić całą paczkę pikonów pod Hotbirda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Jeżeli się mylę, to jest to uzupełnienie do tych pikon: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=66.msg5162#msg5162. Jeżeli się mylę, to niech kolega emarcin mnie poprawi. @emarcin: Jak będę robił kolejny update, to nie masz nic przeciwko, żeby zamieszczone przez Ciebie pikony do niego trafiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomazon Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Witam. Picony nie są mojego autorstwa znalezione w sieci.Odrobinę różnią się od picon kolegi @emarcin. Pozdrawiam LINK USUNIĘTO Hotbird 13,0 LINK USUNIĘTO Astra 19,2 Po pobraniu utworzyć folder do wypakowania bo picony "rozleją" się po całym pulpicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 @emarcin: Jak będę robił kolejny update, to nie masz nic przeciwko, żeby zamieszczone przez Ciebie pikony do niego trafiły? Nie mam nic przeciwko bo niby dlaczego ;) A jakby trzeba było jeszcze jakieś to chętnie pomogę :P Picony załączone przez kolegę @tomazon są ok ale wydaje mi się, że są odrobinę za duże w sumie to kwestia gustu ;) dlatego gdyby komuś nie pasowały powyższe załączam także swoją TVP Regionalną :) A może i nie wyglądają tak strasznie 8) w takim razie jeszcze trochę większa Discovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarka11 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Picony są dosyć fajne ale brakuje kilku. Mam listę nc+. Brakuje np. tvn 7HD i kilku innych. Fajnie by było aby ktoś dodał paczkę piconów właśnie dla wszystkich programów nc+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Jak znajdzie czas i zrobi całą paczkę pikon to nawet damy do UPD z PPanel :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Napisz jakich brakuje to się zrobi :-P Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Picony są dosyć fajne ale brakuje kilku. Mam listę nc+. Brakuje np. tvn 7HD i kilku innych. Fajnie by było aby ktoś dodał paczkę piconów właśnie dla wszystkich programów nc+ TVN7 HD oraz troszeczkę poprawiona TVN24 HD i TVN HD standardowe były jak się przyjrzycie jajowate. Poza tym napisz jakich brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Świetne, będzie może aktualizacja, foxlife, universal, filmbox etc..? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomazon Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Paczka FILMBOX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Paczka FILMBOX Dziękuję. Nie widzę (albo źle szukam), pikonki dla Viva Polska TeleTOON+ HD nSport (nie mylić z nSport HD), z dalszych, typu "egzotyka", na pozycjach pod/nad dwieście będących w zestawie łapanym od operatora NC tak na oko nie widzę ~25 sztuk, m.in. Canale 5 TVA Vincenza Rolsat Canale Italia 83, Canale Italia 84, The Green ch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomazon Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Witam. Nie wiem czy o te picony chodziło, ale znalazłem jeszcze coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Witam. Nie wiem czy o te picony chodziło, ale znalazłem jeszcze coś takiego. dziękuję. drugi, trzeci i piąty się przydadzą. pierwszy jest dla TeleToon+ HD i Hyper+ HD, a chodziło o wersje tylko dla TeleToon+ HD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Wszystkie (chyba) powyższe aktualizacje dołożone do głównych paczek w podstawowym wątku z pikonami: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=66.msg5162#msg5162. Kilka obrazków wymaga niestety poprawy. Trzeba wczytać do jakiegoś programu i zapisać ponownie, bo coś jest nie tak z formatem PNG z Corela i niepoprawnie się skalują pikony w GraphMultiEPG :/ Sprawdzone na szybko na TVP1 HD i TVP2 HD i działa, tylko muszę wyłapać wszystkie trefne pikonki... A do tych pikon może takie domyślny jak w załączniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tical Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Po ściągnięciu stąd http://forum.xunil.pl/index.php?topic=66.msg5162#msg5162 wszystkiego HB + update'y, kilka picon mi nie działało. Zamiast Ale Kino był inny picon. Zamiast Domo HD też inny. MiniMini nie wyświetlał się. Brak też picona od TVR HD (tutaj znalazłem od TVR zwykły). Poprawiłem nazwy, teraz wyświetlają się prawidłowo, jak ktoś chce, załączam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Chyba nie było jeszcze aktualnej Sportklubu :P i... Sportklub+ choć nie wiem czy on jeszcze jest gdziekolwiek dostępny ba nawet nie znam referencji nadawcy ??? I jeszcze trochę ładniejsza picona nSport (bez HD). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin.petrus Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Gdyby ktoś chciał jedną ikonkę zamiast całego zestawu. Dodałem jeszcze jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gumkas77 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 witka koledzy gdzie znajde najnowsze picony 13e +19e dzieki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gx Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Możesz je sobie pobrać przez opkg prosto do tunera. http://nbox.xunil.pl/index.php/FAQ#mozTocId168679 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gx Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Przede wszystkim polecam lekturę słownika oraz używanie funkcji sprawdzania ortografii w przeglądarce i na forum. Poza tym odsyłam do http://forum.xunil.pl/index.php?topic=663.msg10992#msg10992 Powodów może być kilka: folder masz nazwany tak, jak napisałeś, czyli "Picon" z wielkiej litery, a powinno być z małej; używasz skina, który nie wyświetla piconów; picony mają złe rozszerzenie - ma być png; nazwy piconów nie zgadzają się z reference kanałów; Jak pobierzesz picony przez opkg i masz skin, który je wyświetla to wszystko powinno być dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emarcin Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Kilka nowości obecnych i przyszłych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 626 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 emarcin,tylko żeby działały to muszą być odpowiednio nazwane jakbyś zechciał poprawić to byłoby OK. ;) już sobie poradzilem w dreambox edit mozna podejrzeć jak powinno byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gx Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Ehh... nie możesz sam sobie dopasować nazw? Kino Polska Muzyka - 1_0_1_DAE_2D50_13E_820000_0_0_0 Power TV - 1_0_1_3DC7_640_13E_820000_0_0_0 TVN 24 Biznes i Świat (obecnie TVN CNBC) - 1_0_1_10E2_3E8_13E_820000_0_0_0 TVP Sport HD jeszcze nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Tvn 24 BiŚ - transparent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Jakoś zawsze w zbiorach brakuje MANGO. Postanowiłem sam zrobić no i wyszło :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Pewnie dlatego, że oglądalność kanałów tego typu to pewnie 0,001% :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Pewnie dlatego, że oglądalność kanałów tego typu to pewnie 0,001% :) Zapewne masz rację ale ja lubię mieć wszystkie picony :D ładniej to wygląda na liście :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 A po co na liście kanał, którego i tak nigdy się nie ogląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 A po co na liście kanał, którego i tak nigdy się nie ogląda? W sumie to nie temat do takich dyskusji ale... Korzystam z listy kanałów NC+ tak jak tam jest. Ten kanał znajduje się na liście i nie chce mi się za każdym razem przy aktualizacji bawić w usuwanie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tak na przyszłość :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Big picon transparent. Zest może lipa ale z mymetrix wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam mam nietypową prośbę o kilka picon transparent: TVP Katowice TVP Łódź NTL Radomsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam mam nietypową prośbę o kilka picon transparent: TVP Katowice TVP Łódź NTL Radomsko Tak może być? Tylko pozmieniaj sobie odpowiednio nazwy. Ja tego Tobie nie zrobię bo nie mam tych kanałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Dziękuje nazwy to nie problem, ale zapomniałem dodać że w rozmiarze 100x60 :'(, można je jakoś szybko przerobić samemu? Bo z tych wyżej tez mi kilku barkuje np TVP Sport HD, Polsat News HD. Bardzo dziękuje za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 w irfanview przerobisz wiele na raz hurtowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 taki sobie ze mnie grafik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Niestety ale robię chyba coś nie tak bo po zmianie głębi nie wyglądaja zbyt imponująco. :P Jeśli ktoś może udostepnić wersje 100x60 będę bardzo wdzięczny. Mam prośbę o picon dla TVP ABC i Trwam (wszystkie w wersji transparent). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Tvp abc trochę lipa, ale proszę bardzo ;] Wersję duże i małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Ok bardzo dziekuje ;) W miarę możliwości proszę jeszcze o TVP Sport HD i Polsat News HD (moje wersje 100x60 pozostawiają dużo do życzenia :P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogus59 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Gdzie znajdę całą paczkę takich picon http://forum.xunil.pl/index.php?action=dlattach;topic=813.0;attach=5430;image 100x60 na hb&astrę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=66.msg5162#msg5162 ... nie wiem kiedy będzie aktualizacja. A przede wszystkim to tutaj: http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/thread.php?threadid=115340, ale nie pamiętam, która to paczka. Najbardziej aktualne na ostatnich stronach wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Czy może ktoś zrobić picony (100x60 transparent) dla 4 Fun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamosky Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Witam, czy mógłbym prosić o pikon 220x132 transparent kanału filmbox arthouse oraz tvp sport SD i HD. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 https://github.com/herpoi/BigPicon/tree/master/BigPicon-transparent-8bit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamosky Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 dziękuję mistrzu! rozumię, że to są twoje aktualizacje wprowadzane na bieżąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Dobrze rozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomazon Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 FilmBox Arthouse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Stopklatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomazon Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Picony znalezione w sieci. Nowe logo Polsat ci będzie obowiązywać od 21.04.2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi