Gość conqest Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 W wątku Freebox 8.1.1 mod by tux - błędy była dyskusja odnośnie drugiego czytnika - sam pisalem ze działa bo działało mi z miesiąc i nagle wczoraj przestało. W dekoderze nic nie grzebane, po prostu ot tak przestało działać.. Jako że karte cyferki mam w spliterze to widzę ze czytnik w ogóle nie daje zasilania (nie pali się dioda na karcie klienta). Wlutowałem go zgodnie z opisami ale jako iż nie jestem elektronikiem nie wiem jak sprawdzić co padło?? Zrobiłem jeszcze raz załączenie czytnika z poziomu softu i nadal to samo. Karta oczywiście działa w czytniku oryginalnym. Jakieś sugestie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 This discussion was created from comments split from: Freebox 8.1.1 mod by tux - błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 temat nieaktualny - jak samo się zepsuło tak samo się naprawiło... dziwne to, no ale działa... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Obserwuj i daj znać jak do czegoś dojdziesz → choćby przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Na stronie freebox.net.pl jest instrukcja jak zainstalować drugi czytnik na płycie głównej nboxa (http://freebox.net.pl/czytnik_nbox.zip) - ta instrukcja dotyczy zarówna BSKA jak i BSLA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 OBU → to ten sam MAIN Na wszelki wypadek → kopia http://freebox.net.pl → http://nbox.xunil.pl/index.php/freebox.net.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conqest Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 a nie lepiej taki od Echostara 616 lub 717? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adax Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witam. B. proszę o pomoc w adaptacji czytnika z echostara 717A -wygląda jakoś inaczej niż się spodziewałem, przylutowane 10 pinów do płyty, bez elektronik :( Czy da się coś z tym zrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Trafiłeś na wersją, gdzie czytnik jest na MAIN a nie osobno ;( Nic z tym nie zrobisz ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adax Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Dzięki TUX! Tak pomyślałem, więc przykro mi, że czyta się tu i ówdzie echostar, echostar 716,717... a nikt nie powie, że to nie tak do końca! :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Było wiele razy pisane że chodzi o tego bez literki A czyli Echostar 616 i 717. Jak będzie to Echostar 616A lub 717A to jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adax Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Dzięki Tusk -czuję się oszukany bo ludziska nie podają tej literki \"A\" i sprzedają jako 717... :( Czy w takim razie wyjęcie czytnika z nBOX BSKA/BSLA - klienta i włożenie do BSKA/BSLA-serwera jest możliwe? Jest gdzieś instrukcja tego, bo przecież to powinien być promowany sposób gdy w sharingu domowym chcę mieć serwer z 2 czytnikami i klienta niekoniecznie z czytnikiem :) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi