Jump to content

Problem z dodatkowym czytnikiem kart

tux

Recommended Posts

Guest conqest

W wątku Freebox 8.1.1 mod by tux - błędy była dyskusja odnośnie drugiego czytnika - sam pisalem ze działa bo działało mi z miesiąc i nagle wczoraj przestało. W dekoderze nic nie grzebane, po prostu ot tak przestało działać.. Jako że karte cyferki mam w spliterze to widzę ze czytnik w ogóle nie daje zasilania (nie pali się dioda na karcie klienta). Wlutowałem go zgodnie z opisami ale jako iż nie jestem elektronikiem nie wiem jak sprawdzić co padło?? Zrobiłem jeszcze raz załączenie czytnika z poziomu softu i nadal to samo. Karta oczywiście działa w czytniku oryginalnym. Jakieś sugestie??

• 2 weeks later...

Witam. B. proszę o pomoc w adaptacji czytnika z echostara 717A -wygląda jakoś inaczej niż się spodziewałem, przylutowane 10 pinów do płyty, bez elektronik :(  Czy da się coś z tym zrobić? Pozdrawiam

Dzięki TUX! Tak pomyślałem, więc przykro mi, że czyta się tu i ówdzie echostar, echostar 716,717... a nikt nie powie, że to nie tak do końca! :(

Dzięki Tusk -czuję się oszukany bo ludziska nie podają tej literki \"A\"  i sprzedają jako 717...  :(

Czy w takim razie wyjęcie czytnika z nBOX BSKA/BSLA - klienta i włożenie do  BSKA/BSLA-serwera jest możliwe? Jest gdzieś instrukcja tego, bo przecież to powinien być promowany sposób gdy w sharingu domowym chcę mieć serwer z 2 czytnikami i klienta niekoniecznie z czytnikiem :) Pozdrawiam!