matzg Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Instalacja. Najlepiej usunąć TC starszą wersję i podmienić na nową zgodnie ze strukturą katalogów. Można też pod konsolą...: rm -rf /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/OpenWebif tar -xvf OpenWebif0.2.3.tar.gz -C / Changelog ## Version 0.2.3 **FEATURES** * add API to use STB as WOL "client" to send MagicPackets * add API for WOLSetup plugin ## Version 0.2.2 **FEATURES** * add API for transcoding plugin ## Version 0.2.1 **FEATURES** * add bouqueteditior plugin api support * add full interface option for mobile devices * add radio bouquet on mobile interface * add parental control for zap and stream in channel list ## Version 0.2.0 **FEATURES** * add preparations bouqueteditior plugin api support * add autotimer plugin api support * add epgrefresh plugin api support * add preparations for IPV6 support (Needs IPv6 in Python and probably newer Twisted) ## Version 0.1.8 **FEATURES** * add alternative channels to epgnownext **FIXES** * Fix channel list in "Add Timer" not filling - Refs #73 * Fix all known problems with Alternatives (Issue #18 and more) ## Version 0.1.7 **FEATURES** * add movie rename * add movie move **FIXES** * playable services ## Version 0.1.6 **CHANGES** * some images to lower size ## Version 0.1.5 **FIXES** * parental control * playlist remove non existing file ## Version 0.1.4 **FEATURES** * Support more box types * message answer * limit file access * update SSL support **FIXES** * stream sub service * ET4000 remote ## Version 0.1.3 **FEATURES** * Stream Port Settings * IPKG Interface * german "umlaute" in epgsearch **FIXES** * stream sub service ## Version 0.1.2 **FEATURES** * ... TODO ... **FIXES** * ... TODO ... OpenWebif0.2.3.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimloth Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 OpenWebif 0.2.3 (dostosowany dla dekoderów NBOX, ESI88 oraz ADB28xx) Instalacja: rm -rf /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/OpenWebif tar -xvf OpenWebif-0.2.3.tar.gz -C / MOD Przepakowano, poprawiono nazwę archiwum OpenWebif-0.2.3.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Moja modyfikacja... Jakoś tak wyszło, że modyfikowałem źródła a dopiero później wszedłem na forum. Uwzględniłem poprawki Nimlotha a dodatkowo zrobiłem osobne obrazki dla 2850 i 2849 oraz dopisałem fragment dotyczący wyświetlania informacji o odbiorniku. Podmieniłem też fragment dotyczący wyboru pilota, tak że jest używany jeden i ten sam dla "wszystkich" modeli używających pilota N. Kod obsługi pilota wyciągnięty z Gratelii 1. Załączam 2 pliki: plug_openwebif_023.tar.gz - kompletny plugin z GitHuba z dodanym kodem do obsługi nboksa, tylko źródła; plug_openwebif_small_g1.tar.gz - skompilowany plugin na Pythonie 2.6, czyli pod Gratelię 1.x.x - tylko pliki skompilowane, wycięte obrazki i kody obsługi pilotów innych niż domyślne i nbox. Jeżeli nie wyciąłem czegoś za dużo, to ta druga wersja jest idealna dla użytkowników Gratelii 1.x.x mających system w NAND/NOR. Mam jeszcze pytanie dotyczące "wszystkich" modeli. Co jest zawarte w /proc/stb/info/model we wszystkich modelach obsługiwanych przez Gratelię?? esi88 - w SagemComie ESI-88 (sprawdziłem u siebie) nbox - wydaje mi się, że to było w moim ADB 5800SX adb2849/adb2850 - odpowiednio dla ITI-2849ST i ITI-2850ST, bazując na poprawkach nadesłanych przez Nimlotha Czy to powyżej się zgadza? Jaka jest wartość tej zmiennej dla UHD i DSI? PS. Z tego co wyczytałem, to poprzednie wersje OpenWebif miały problemy ze strumieniowaniem. Tutaj przetestowałem na szybko i SD działa. HD ... na tym komputerze, którego obecnie używam nie pójdzie, więc nie testowałem. PPS. Do kompletu informacji o tunerze przydałoby się jeszcze następujące informacje, na przykładzie ESI-88: # cat /proc/cpuinfo machine : STx7105 Mboard processor : 0 cpu family : sh4 cpu type : STx7105 cut : 4.x cpu flags : fpu icbi synco fpchg cache type : split (harvard) icache size : 32KiB (2-way) dcache size : 32KiB (2-way) address sizes : 32 bits physical bogomips : 448.51 plug_openwebif_023.tar.gz plug_openwebif_small_g1.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 W przypadku 2850 to zgadza się tuxish-Box:~# cat /proc/stb/info/model adb2850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 PPS. Do kompletu informacji o tunerze przydałoby się jeszcze następujące informacje, na przykładzie ESI-88: Mówisz i masz, z 5800 BSLA # cat /proc/cpuinfo machine : STb7100 Reference board processor : 0 cpu family : sh4 cpu variant : sh4-202 cpu type : STx7100 cut : 3.x cpu flags : fpu cache type : split (harvard) icache size : 16KiB (2-way) dcache size : 32KiB (2-way) address sizes : 29 bits physical bogomips : 264.19 # cat /proc/stb/info/model nbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Drobne poprawki: Pilot nbox dla wszystkich (jakie udało mi się zidentyfikować) sprzętów obsługiwanych przez oprogramowanie Gratelia/Freebox. Dodano informacje o używanym procesorze, czy też chipsecie i obrazek z DSI-87. Dzięki wszystkim za podesłanie zawartości "plików" z katalogu /proc. PS. Moim zdaniem strumieniowanie w wersji 0.2.3 nie tylko działa, ale do tego działa lepiej niż bywało wcześniej. plug_openwebif.tar.gz plug_openwebif_small_g1.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 PS. Moim zdaniem strumieniowanie w wersji 0.2.3 nie tylko działa, ale do tego działa lepiej niż bywało wcześniej. Nie wiem jak działa strumieniowanie, bo z niego nie korzystam, natomiast mam silne wrażenie, że sam interfejs webif pracuje wyraźnie stabilniej. Mniej więcej porównywalnie w każdej przeglądarce, gdy wcześniejsza wersja chodziła "tak sobie" pod IE oraz poprawnie pod chrome oraz firefox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lexs5 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Tuner 2850 strumieniowanie działa dobrze, tez mam wrażenie ze interfejs działa szybciej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Jak skonfigurować poprzez FTP/SSH port na którym działa OpenWebIf? Nie mam dostępu fizycznego do tunera, także nie mogę tego ustawić pilotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Konfiguracja jak zwykle w /etc/enigma2/settings. Odpowiednie wpisy są następujące (fragment plugina), czyli w pliku konfiguracyjnym po nazwie zmiennej ma być jej wartość (zobaczysz w innych opcjach): config.OpenWebif.enabled = ConfigYesNo(default=True) config.OpenWebif.port = ConfigInteger(default = 80, limits=(1, 65535) ) config.OpenWebif.streamport = ConfigInteger(default = 8001, limits=(1, 65535) ) config.OpenWebif.auth = ConfigYesNo(default=False) config.OpenWebif.xbmcservices = ConfigYesNo(default=False) config.OpenWebif.webcache = ConfigSubsection() config.OpenWebif.webcache.collapsedmenus = ConfigText(default = "remote", fixed_size = False) config.OpenWebif.webcache.remotegrabscreenshot = ConfigYesNo(default = True) config.OpenWebif.webcache.zapstream = ConfigYesNo(default = False) config.OpenWebif.https_enabled = ConfigYesNo(default=True) config.OpenWebif.https_port = ConfigInteger(default = 443, limits=(1, 65535) ) config.OpenWebif.parentalenabled = ConfigYesNo(default=False) config.OpenWebif.service_name_for_stream = ConfigYesNo(default=False) Po zmianach reboot albo nawet reboot -f, bo jeżeli zrobisz restart ładnie przez enigmę, czyli np. używając system.sh, to Ci nadpisze aktualne ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Dzięki , ale nie bardzo rozumiem. config.OpenWebif.enabled = ConfigYesNo(default=True) - co ma być po znaku równości ? [/size]Prosiłbym o gotowe do wklejenia linijki dla włączonego OpenWebif na porcie 888 dla przykładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 A pomyśleć chwilę to nie łaska? Zajrzałeś w ogóle /etc/enigma2/settings? Widziałeś jak wyglądają wpisy tam? Niech będzie, że odpowiem. Powinno to wyglądać tak: config.OpenWebif.enabled=True config.OpenWebif.port=888 a właściwie powinno wystarczyć: config.OpenWebif.port=888 bo filozofia jest taka, że jeżeli coś jest domyślne, to zwykle nie ma tego w pliku konfiguracyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Oczywiście, że zajrzałem i stąd wynikło pytanie bo tu to właśnie wyglądało zupełnie inaczej i nie rozumiałem z tego nic ConfigYesNo nawiasy... a wg. mnie właśnie powinno tam zostać tego troszku mniej... W każdym razie dziękuje za odpowiedź - już sobie poradziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimloth Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Version 0.2.4 FEATURES support multiple DVB streams at the same time openwebif_0.2.4.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xen Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Wersja 0.2.4 dodana do repozytorium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Version 0.2.5 FEATURES support movielist subfolders support movielist zip dump support vps plugin api + poprawki dotyczące pilota i obrazków naszych tunerów z Gratelią plug_openwebif.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Version 0.2.6 FEATURES add localising support FIXES improve current info while movie playing Jest to niby wersja 0.2.6 ale projekt sobie żyje i poprawki są na bieżąco. Więc faktycznie jest to 0.2.6 + poprawki do południa dnia 05.12.2013 ;) Tłumaczenie PL zrobił jakiś mickey, więc jest jakie jest... @pppp: Jako, że jesteś głównym tłumaczem systemu, to może zerknij do pliki OpenWebif.po i ewentualnie popraw. Poza poprawną polszczyzną trzeba jeszcze uważać miejscami na dostępne miejsce w interfejsie webowym :( PS. Jak ktoś ma jeszcze jakąkolwiek wersję starszą to proszę, żeby sprawdził, czy przy dodawaniu/edycji timera da się wybrać kanał... plug_openwebif_26.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 W wersji 2.6 niestety nie da się dodać w zadaniach planowych żadnej pozycji (edytować też nie) w miejscu wyboru kanału jest napis "nic" wersji 0.2.5 z poprzedniego postu nie było tego problemu :( testowałem. ---------------------------------------- poprawka w wersji 2.5 można dodawać timery z epg, ale edycja pola kanał zarówno przy już istniejącym zaplanowanym nagrywaniu jak i próbie dodania nowego przez Timerlist nie ma mozliwości edycji pola kanał. ------------------------------------------------------------ Ps. Mam pytanie do kolegi @mickey czy mogę liczyć na poprawkę do wersji 0.2.6 przetłumaczonej przez kolegę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ta sama wersja co kol.@mickey (0.2.6 z tłumaczeniem) uszczuplono o pliki innych dekoderów i pilotów OpenWebif0.2.6PL.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Rozumiem, że tą wersję można dać do OPKG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Tak można... szczegółowych testów nie robiłem, może coś więcej powie @mickey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Przepraszam że pytam działa komuś planowanie przez tą wersje Open Webif? Ja otrzymuje komunikat Conflicting Timer(s) detected! Teściowa z piekła rodem dla każdej audycji modyfikować też nie mogę zadań zaplanowanych. Czy tylko ja taka mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Nie do końca rozumiem w czym rzecz... sprawdziłem u siebie dodając planowane zdarzenie i nie mam żadnych kłopotów z tym w OpenWebif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Postaram się wytłumaczyć wchodzę w zakładkę EPG z programem w postaci kolumn jeśli kliknę na dowolną pozycje na liście otwiera się małe okienko z opisem audycji po kliknięciu na "add timer" otwiera się okno ze szczegółami i kiedy klikam zapisz otrzymuje wyżej wymieniony komunikat. Właśnie sprawdziłem i w wersji 0.2.5 ten problem u mnie też występuje. Podobny komunikat przy próbie edycji zaplanowanego zadania. Czy może ktoś potwierdzić wyżej wymieniony problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 @myszka20: Potwierdzam problem ... i niewiele na to poradzę. Trzeba by sprawdzić, czy wersja oryginalna jest ok - do pobrania stąd: . W załączniku wersja aktualna na dziś: Version 0.2.6 FEATURES add translation support display standby / recording state in header FIXES improve current info while movie playing fix standby state info fix currently playing info at header Wersja pełna działa. Wersji slim nie testowałem. Powinno być oki: wycięte są tylko obrazki tunerów i piloty inne niż domyślny oraz nboksowy. Wersja slim działa - od pełnej różni się tylko tym, że nie ma obrazków ani pilotów innych niż te obsługiwane przez G2. Dodałem też wersję slim_mega - to to samo co slim, tylko w wersji skompilowanej i z usuniętymi źródłami. plug_openwebif_026.tar.gz plug_openwebif_026_slim.tar.gz plug_openwebif_026_slim_mega.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 @myszka20: Potwierdzam problem ... i niewiele na to poradzę. Trzeba by sprawdzić, czy wersja oryginalna jest ok - do pobrania stąd: . Skąd mogę pobrać oryginał? Przetestowałem oba z podpisu i jest tak samo niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 https://github.com/E2OpenPlugins/e2openplugin-OpenWebif Download ZIP z prawej strony. Po rozpakowaniu wszystko co jest w katalogu plugin ma się znaleźć w /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/OpenWebif. Będzie po angielsku - polskie locale najłatwiej przegrać z moich paczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Trochę to dziwne ale u mnie problem nie występuje, albo nie potrafię go wywołać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 @myszka20: Jaki masz tuner i jaką wersję systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Na oryginalnym OpenWebif to samo, wykonałem dziś jeszcze kilka testów różnych wersji nawet 0.2.0 i dalej to samo. Wynika z tego, że to u mnie jest coś pokopane. Zastanawia mnie tylko czy w miejscu "kanał" kiedy jest ta ostatnia plansza ze szczegółami też macie napis "nic" po rozwinięciu listy kanałów pusto tylko napis ten napis. Podobnie jeśli próbuje edytować zaplanowane zadanie lista kanałów pusta. Tuner to BLSA z OpenPLI 8.3.0 2013-05-23 z dograną poprawką na TVN. Ma ktoś jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zainstaluj G2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Narazie nie chciałbym zmieniać wersji systemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 W ciągu kilku dni będzie update dla G2 to przy okazji zaktualizujemy OpenWebif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Jak coś się sypie, to się patrzy do loga ... w końcu sobie o tym przypomniałem. I co mamy w logu: [OpenWebif] page '/ajax/multiepg2' ok (cheetah template) [OpenWebif] page '/ajax/edittimer' ok (cheetah template) [eDVBLocalTimerHandler] no transponder tuned... or no TDT/TOT avail .. try to use RTC :) [eDVBLocalTimerHandler] getRTC returned time=0. RTC problem? [OpenWebif] page '/ajax/event?idev=34084&sref=1%3A0%3A1%3A3ABD%3A514%3A13E%3A820000%3A0%3A0%3A0%3A&_=1389782395987' ok (cheetah template) main thread is non-idle! display spinner! [OpenWebif] page '/api/getallservices?_=1389782407280' ok (json) Unhandled Error Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/python2.7/site-packages/twisted/protocols/basic.py", line 564, in dataReceived File "/usr/lib/python2.7/site-packages/twisted/web/http.py", line 1551, in lineReceived File "/usr/lib/python2.7/site-packages/twisted/web/http.py", line 1618, in allContentReceived File "/usr/lib/python2.7/site-packages/twisted/web/http.py", line 773, in requestReceived --- <exception caught here> --- File "/usr/lib/python2.7/site-packages/twisted/web/server.py", line 156, in process File "/usr/lib/python2.7/site-packages/twisted/web/server.py", line 191, in render File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/OpenWebif/controllers/base.py", line 94, in render request.write(json.dumps(data)) File "/usr/lib/python2.7/json/__init__.py", line 231, in dumps return _default_encoder.encode(obj) File "/usr/lib/python2.7/json/encoder.py", line 201, in encode chunks = self.iterencode(o, _one_shot=True) File "/usr/lib/python2.7/json/encoder.py", line 264, in iterencode return _iterencode(o, 0) exceptions.UnicodeDecodeError: 'utf8' codec can't decode byte 0x8c in position 230: invalid start byte [OpenWebif] page '/api/getlocations?_=1389782411512' ok (json) [OpenWebif] page '/api/gettags?_=1389782411709' ok (json) mao1 None mao2 None find old format eServiceReference string [TIMER] record time changed, start prepare is now: Wed Jan 15 13:44:40 2014 timer conflict detected! [RecordTimerEntry(name=Jaka to melodia, begin=Wed Jan 15 13:45:00 2014, serviceref=-1:35900192:20F94A0:2A34EF98:20F9320:0:0:0:0:0:, justplay=False)] [OpenWebif] page '/api/timeradd?&sRef=0&begin=1389789900&end=1389792900&name=Jaka+to+melodia&description=%5BGame-Show%5D++(Ep.2786)+(2013)&disabled=0&justplay=0&afterevent=3&dirname=None&tags=&repeated=0&_=1389782424520' ok (json) I jaki stąd wniosek? Pojęcia zielonego nie mam ;) U siebie podmieniałem jsona ... ale przywróciłem oryginalnego i b.z. Twisted nie ruszałem. Dalsze przemyślenia: Funkcja /api/getallservices generuje listę kanałów do listboksa (tak się nazywa ten obiekt w html?) dla wszystkich bukietów. Ale tak sobie pomyślałem, że u mnie ta lista trochę długa jest. Mam richter 2x1 + LastScanned powstałą po skanowaniu nieba. Wyciąłem prawie do zera - czyli zostawiłem tylko listy własne i wszystko zaczęło działać normalnie. Zostało ustalić, czy błąd jest skutkiem błędu na listach kanałów, czy też zbyt dużej liczby kanałów. Główny problem to "Nic" (Nothing) na liście kanałów przy edycji zadania planowego (timera). Komunikat o którym pisał myszka20 to skutek tego. Brzmi dziwnie, a wynika z tego, że nie ma numeru referencyjnego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Skąd kolega ma tego loga (gdzie się zapisuje)? Główny problem to "Nic" (Nothing) na liście kanałów przy edycji zadania planowego (timera). Komunikat o którym pisał myszka20 to skutek tego. Brzmi dziwnie, a wynika z tego, że nie ma numeru referencyjnego serwisu Usunąłem prawie wszystkie listy kanałów i dalej to samo. Jak kolega sprawdził gdzie brakuje numeru referencyjnego dla kanału? A może jednak ta podmiana: U siebie podmieniałem jsona ... ale przywróciłem oryginalnego i b.z. Twisted nie ruszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Potwierdźcie, że działa wersja SLIM na innych tunerach niż ESI-88 oraz DSI-87. Jak będzie OK, to wrzucamy wersję SLIM - zawsze mniej miejsca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Po wielu próbach dzięki wskazówce mickey mogę potwierdzić, że wyżej wymienione problemy powoduje jedna z list kanałów. Co ciekawe była nie edytowana utworzona przez plugin FastSearch (lista Cyfrowego Polsatu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Jak kolega sprawdził gdzie brakuje numeru referencyjnego dla kanału? Ostatnia linia z logu, który zamieściłem. Na 99.99% problem ma związek z listą kanałów. Tylko nie do końca wiem o co chodzi. Raz mi z konkretnym zestawem list działa a za chwilę już nie ... tyle, że nie ma też błędu w logach. Aaaa... Jeszcze było pytanie skąd wziąć loga. Metoda 1: kabelek do złącza debug i jakiś terminal na porcie szeregowym w kompie. Metoda 2: http://forum.xunil.pl/index.php?topic=768.msg10231#msg10231. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Właśnie u mnie po dodadaniu listy Cyfrowego Polsatu się wysypuje, jednak usunąłem 90 ostatnich obcojęzycznych pozycji na liście i jest ok. Oznaczałoby, że któryś z serwisów nie otrzymuje kodu referencyjnego? Listę podejrzałem Notepadem i nic dziwnego na niej nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Przetestowałem slima i dodałem mega slima ... więcej wyżej :) Hmmm... Po przemyśleniach wyszło mi, że wycięcie obrazków tunerów nie spowoduje żadnych problemów. Nie ma to będzie "unknown.jpg" i tyle. Z pilotami już tak lekko nie jest i jak nie ma kodu innych pilotów, to rozpoznawanie trzeba by wyciąć z plików pythona. Tak też zrobiłem i w związku z tym załączam nowe wersje slim. Testowane na ESI na G2. PS. Mega slim jest większy ale już nie urośnie. Slim przy restarcie enigmy się skompiluje i spuchnie o pliki pyo. plug_openwebif_026_slim.tar.gz plug_openwebif_026_slim_mega.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Oficjalny log zmian zawiera: Version 0.2.7 FEATURES update transcoding API to latest transcoding features A bardziej istotne praktycznie są zmiany w kodzie grab.py, które kompletnie rezygnują z używanie os.system (nie wiem jak będzie teraz, ale to powodowało, że z czasem webif przestawał generować zrzuty ekranu) oraz możliwość włączenia uwierzytelniania przy strumieniowaniu (jeszcze nie testowałem). Ponadto przerobiłem plik pilota ... u mnie działa, ale jakby co to piszcie, poprawię albo przywrócę stary. I poprawiłem _init_.py zgodnie ze wskazówkami @matzg, bo bez tego na GOS 2.1.0 może nie działać tłumaczenie. Wersja pełna przetestowana [przynajmniej webifa mogę testować ;)] - kompiluje się, działa u mnie na RC jest PL. Strumieniowanie też działa. Wersja slim ... wyciąłem jak zwykle, ale nie sprawdziłem czy działa. Test wskazany. plug_openwebif_027.tar.gz plug_openwebif_027_slim.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Aktualizacja w repozytorium :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 U mnie na nowym Openwebif0.2.7 nie działa zrzut ekranu z poziomu przeglądarki. z konsoli OK, Może to ktoś potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 U mnie działa zrzut ekranu ... bez tego nic nie zrobię :] Out of memory? Zaraz po restarcie GUI też nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Próbowałem z restartem... tuxish-Box:~# free total used free shared buffers cached Mem: 98156 84512 13644 0 2024 25048 -/+ buffers/cache: 57440 40716 Dla testu zainstalowałem wcześniejszą wersje 0.2.3 (taka miałem pod ręką) i zrzut zadziałał... a na tej nie chce. OS świeżutki dopiero co aktualizowany. Wrzuciłem grab.py (...controllers/models/grab.py) z wersji 0.2.6 i jest OK Widzę że poprawki były również w tym pliku w wersji 0.2.7 self.filepath = "/tmp/screenshot." + self.fileformat graboptions.append(self.filepath) - grabcommand = " ".join(graboptions) - self.container.execute(grabcommand) + self.container.execute(GRAB_PATH, *graboptions) return server.NOT_DONE_YET def grabData(self, data): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 U mnie na wersji 0.2.7 przez www na zrzutach widać tylko OSD. Obraz jest czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 @matzg: W grab.py zmian jest więcej - wspominałem o tym umieszczając wersję 0.2.7. Problemy z pamięcią powinny być raczej w starym. U mnie na ESI na G2RC w 0.2.7 grab działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 U mnie działa tyle że widzę w oknie przeglądarki nie mogę zrobić zrzutu do pliku (nie sprawdzałem jeszcze na innych przeglądarkach...) @voytecks Prawidłowo puki co nie ma i nie było zrzutu video tylko OSD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Version 0.2.9 FEATURES add gzip high speed epg requests FIXES fix settings show full recording description Version 0.2.8 FEATURES add gzip high speed opkg list command FIXES fix bouqueteditior backup/restore Z mojej strony poprawki do pilota - powinien działać już dokładnie tak jak rzeczywisty. Jeżeli jeszcze któryś klawisz zachowuje się inaczej, to proszę o info. Wersje slim i mega slim ... powinny się pojawić w repzytoriach GOS jak paczki ze źródłami oraz skompilowane. Jak ktoś chce, to może ściągnać stąd: https://github.com/mickeyreg/e2openplugin-OpenWebif/tree/graterlia. Oficjalna wersja pełna tutaj: https://github.com/E2OpenPlugins/e2openplugin-OpenWebif - zawiera już większość poprawek dla naszych odbiorników. Nie zaakceptowali jedynie poprawki związanej z inicjalizacją tłumaczenia... plug_openwebif_029.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Kilka drobnych zmian od czasu 0.2.9: Version 0.4.1 FEATURES show lastseen postion for recordings autotimer settings editor epgrefresh webif FIXES autotimer editor delete timer Version 0.4.0 FEATURES bouqueteditor webif autotimer webif new recording list design new timer list design several css and html performance optimizations extend movietags api use gzip encoding for large lists FIXES edit timer Version 0.3.0 FEATURES mobile interface timer add/delete spanish translation prepare autotimer API prepare bouqueteditor API FIXES vps plugin API epgrefresh API mobile interface zap channel plug_openwebif_041.tar.gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi