lotrabbartol Posted June 18, 2020 Share Posted June 18, 2020 Od jakiegoś czasu mam GOS i dopiero dzisiaj zauważyłem że nie usypia mi dysku w VU+solo2. System jest aktualny, pakiety też. Zainstalowane hdparm i sdparm. Uruchomione z "palca" hdparm działa i usypia dysk, problem w tym że po zaniku zasilania hdparm nie usypia dysku. W NBOX wiem że plik konfiguracyjny hdparm jest w /etc/sysconfig/hdparm.conf i skrypt do uruchomienia /etc/init.d/ghdparm. Proszę o podpowiedź co zrobić aby hdparm usypiał dysk po reboocie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted June 18, 2020 Share Posted June 18, 2020 Problem już jest namierzony i przy najbliższej aktualizacji Enigma2 będzie naprawiony u wszystkich. Nie podaję jeszcze daty kiedy będzie aktualizacja Enigma2 bowiem związane jest to z wieloma innymi zmianami i musimy najpierw to gruntownie przetestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotrabbartol Posted June 18, 2020 Author Share Posted June 18, 2020 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts