lotrabbartol Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Od jakiegoś czasu mam GOS i dopiero dzisiaj zauważyłem że nie usypia mi dysku w VU+solo2. System jest aktualny, pakiety też. Zainstalowane hdparm i sdparm. Uruchomione z "palca" hdparm działa i usypia dysk, problem w tym że po zaniku zasilania hdparm nie usypia dysku. W NBOX wiem że plik konfiguracyjny hdparm jest w /etc/sysconfig/hdparm.conf i skrypt do uruchomienia /etc/init.d/ghdparm. Proszę o podpowiedź co zrobić aby hdparm usypiał dysk po reboocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Problem już jest namierzony i przy najbliższej aktualizacji Enigma2 będzie naprawiony u wszystkich. Nie podaję jeszcze daty kiedy będzie aktualizacja Enigma2 bowiem związane jest to z wieloma innymi zmianami i musimy najpierw to gruntownie przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotrabbartol Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi